mala_kasia 28.04.05, 21:10 Mam dość słoneczną łazienkę i sporo miejsca na kwiaty doniczkowe...ale mam też zagwostkę, bo nie wiem, jakie kwiaty mogą stać w ciepłym i wilgotnym pomieszczeniu i mieć się dobrze... Jeśli ktoś wie, to proszę o małą podpowiedź Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: Kwiaty w łazience 29.04.05, 05:17 Wszystkie jakie mialam do tej pory powiedly - zapominalam o podlewaniu. Zostal sie ino "szczupak" i ten bez podlewania juz rosnie (w raczej ciemnawej lazience acz czesto zaparowanej) dwa lata - najwyrazniej wystarcza mu wilgoc z powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia Re: Kwiaty w łazience 29.04.05, 08:53 A czy "szczupak" to fachowa nazwa tej roślinki? btw:tez mam maca Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Kwiaty w łazience 29.04.05, 21:47 mala_kasia napisała: > A czy "szczupak" to fachowa nazwa tej roślinki? Nie, tak sie mowilo u mnie w domu i innej nazwy nie znam (kwiatek to kwiatek ) Szczupak to taki dlugi spiczasty, twardy lisc, zazwyczaj sadzony w kepkach. > > btw:tez mam maca Nieliczne to nasze grono, oj nieliczne ... na cale szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia Re: Kwiaty w łazience 30.04.05, 09:40 Sądząc po opisie: Wasz "szczupak" to nasze "szable" Mam dwie doniczki miniaturowych szabelek, przetestuję je w łazience Begonie też spróbuję wstawić do łazienki, zobaczę, co z niej wyrośnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Kwiaty w łazience 30.04.05, 21:43 mala_kasia napisała: > Sądząc po opisie: Wasz "szczupak" to nasze "szable" Ale to nie to samo co "mieczyki"?! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia Re: Kwiaty w łazience 30.04.05, 22:18 Nie, nie, nie )) aczkolwiek nazwa może mylić... mieczyki są kwiatami ogrodowymi, a "szable" doniczkowe, no i uroda pierwszych zdecydowanie przerasta skromny wygląd tych drugich Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Kwiaty w łazience 01.05.05, 07:03 mala_kasia napisała: > uroda pierwszych zdecydowanie przerasta skromny wygląd tych dr > ugich skromne ale trwale (doskonaly przyklad na przemijanie urody) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia Re: Kwiaty w łazience 03.05.05, 12:08 edytkus napisała: (doskonaly przyklad na przemijanie urody) ...co na szczęście nie dotyczy nas, kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Kwiaty w łazience 29.04.05, 10:16 ja mam w łazience kolekcję begonii, niektóre odmiany są naprawdę piękne: www.babiuch.com.pl/oferta.php?akcja=produkt&id=ZIEL0002 generalnie popytaj w kwiaciarni czy sklepie ogrodniczym o rośliny które lubią takie środowisko, na miejscu najlepiej ci doradzą Odpowiedz Link Zgłoś