Dodaj do ulubionych

idol sie zaczyna :)

30.04.05, 20:22
ja lubie smile
macie swoich faworytów?
Obserwuj wątek
    • barb42 Re: idol sie zaczyna :) 30.04.05, 20:54
      Witajcie!
      Sławek Uniatowski, Piotr Lato i Maciek Silijski.
      Pozdrawiamy Basia i chłopaki!
      • barb42 Re: idol sie zaczyna :) 30.04.05, 21:02
        Przepraszam artyste bo Maciek Silski ma być
        • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 30.04.05, 21:05
          A mnie ten cały Sławek to jakiś taki cwaniaczkowaty się wydaje. Mocno jest
          promowany.
          • moofka Re: idol sie zaczyna :) 30.04.05, 21:06
            anulka.p napisała:

> A mnie ten cały Sławek to jakiś taki cwaniaczkowaty się wydaje. Mocno jest
            > promowany.
            • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 30.04.05, 21:33
              Czy ja wiem??? Trochę nie w moim guscie, ale dzisiaj nawet nawet wygladał. W
              ogóle w tej edycji nie mam na razie jakichś mocnych faworytów. A z poprzednich
              bardzo podobali mi się: mała, ruda Gosia Kunc, i mały czarny Cygan Adam
              Kozłowski. Byl słodkismile
          • agata_to_ja Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 13:19
            No dobrze, ale przecież to jest program muzyczny, konkurs na wokalistę. A według
            tych kryteriów to Uniatowski jest po prostu wspaniały! ja też nie czuje do niego
            wielkiej sympatii, ale jestem wielbicielka jego talentu muzycznego i głosu.
            Ciekawa sprawa, że na pytanie o faworytów od razu temat zjechał na urodę uczestników
          • umasumak Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 14:28
            anulka.p napisała:

> A mnie ten cały Sławek to jakiś taki cwaniaczkowaty się wydaje. Mocno jest
            > promowany.

Ma chłopak po prostu talent. Mówię to Wam ja - muzyk.
            Poza tym podoba mi sie też Maciej Silski, Tomasz Lato (chociaż wczorajszy
            koncert rzeczywiscie był dla niego pechowy) i Dominka Kasprzycka. Dobry jest
            też "Gębofon", ale wobec dość mocnej ekipy w tej edycji, raczej nie ma szans.
            Jest chodzącym rytmem i dobry z niego materiał na fantastycznego muzyka, ale
            nie solistę.

Natomiast Pączek już dawno powinna siedzieć na widowni. Szczerze mówiąc, w
            etapie klubowym było kilka osób znacznie lepszych od niej. Pzdr
            Natomiast
            • skarolina Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 14:32
              umasumak napisała:

> anulka.p napisała:
              >
              > > A mnie ten cały Sławek to jakiś taki cwaniaczkowaty się wydaje. Mocno jes
              > t
              > > promowany.
              >
              >
              > Ma chłopak po prostu talent. Mówię to Wam ja - muzyk.

A ja - muzyk, jakoś talentu nie widzę, a przede wszystkim indywidualności i muzykalności, za to widzę je w Silskim i Dominice Kasprzyckiej.
              A Uniatowski to jest moim zdaniem taka Gosia Kunc z drugiej edycji - też nijaka, a jury uparło się gwiazdę z niej zrobić. Dzięki Bogu się nie udało i mam nadzieję, że i teraz tak będzie.
              • umasumak Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 20:08
                skarolina napisała:

>
                > A ja - muzyk, jakoś talentu nie widzę, a przede wszystkim indywidualności i
                muz
                > ykalności, za to widzę je w Silskim i Dominice Kasprzyckiej.
                > A Uniatowski to jest moim zdaniem taka Gosia Kunc z drugiej edycji - też
                nijaka
                > , a jury uparło się gwiazdę z niej zrobić. Dzięki Bogu się nie udało i mam
                nadz
                > ieję, że i teraz tak będzie.

Widać nie każdy muzyk widzi to samo wink. Co do Silskiego i Kasprzyckiej się
                zgadzam i talentu im nie ujmuje. Pzdr
                >
    • moofka Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 14:36
      a kto odpadł wczoraj?
      bo zasnelam zanim byly wyniki
      czyzby ponczek? smile
      • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 14:48
        Nie Pączek, a niejakia Sławek Peca. Słaaaby bylsmile Dziewczyny, to jak to w końcu
        jest z tym Uniatowskim, bo widze rozbieżne opinie na jego temat u fachowcówsmile?.
        Do mnie, przyznam , jakoś to nie trafia, jeszce ta Roxanne Police, no niech
        będzie, ale wczoraj w ogóle mi się nie podobało. Umo, zgadzam się, ze głos i
        muzykalność w takim programie jest b. ważna, ale chyba liczy się tez osobowośc,
        charyzma, umiejętność zjednywania sobie sympatii ludzi itd. Wydaje mi się, że
        ów Sławek tego nie posiada. Skarolina - Gosi Kunc będę bronic do upadłegosmile
        Śpiewała jak mało która w tym kraju, bez pseudo-soulowych popisów, nie siłowo,
        to było takie ... ożywcze. Prześlicznie zaspiewala "Little wings" Hendrixa, i
        dla mnie to było najlepsze wykonaniu w całym Idolu, i jeszcze "Shape of my
        heart" Stinga w wersji niedocenionego Adama Kozłowskiego.
        • wegatka Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 15:39
          Oj, Gosia Kunc z poprzedniej edycji również mocno mi zapadła w pamięci, jednak
          zdecydowanym moim faworytam był Paweł Kowalczyk, choć jego wczorajszy występ na
          czwórce mnie jednak rozczarował - spodziewałam się ambitniejszego numeru.

A co do obecnej edycji, to jestem wielbicielką talentu Dominiki Kasprzyckiej
          (zachwycający był jej występ, dzięki któremu weszła do finału) i Maćka
          Silskiego. Choć muszę przyznać, że jednak najlepiej wypadła wczoraj Magda Diaków.

Talent, talentem ale bardzo wiele w tym programie zależy od repertuaru. Wczoraj,
          odpowiednio dopasowany utwór do swojej osobowości i możliwości mieli jedynie
          Maciek i Magda.
          • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 15:51
            No jeszcze Pączek mial dopasowany reperuarsmile) A tak w ogóle racja i jeszcze raz
            racja. Domnika Kasprzycka i to jej "Angel" było po prostu anielskie. Nawet moj
            mąż, wielbiciel Metallikismile słuchał jak zaczarowany. Kowalczyka niestety
            wczoraj nie widzialam , a w poprzedniej edycji podobał mi się, tak do połowy.
            Potem drażnił nieco swoim "gwiazdorstwem" i przewidywalnością.
            • wegatka Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 16:35
              Och, rzeczywiście zapomniałam jeszcze o Pączku smile
        • moofka Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 20:14
          anulka.p napisała:
          > Nie Pączek, a niejakia Sławek Peca. Słaaaby bylsmile
          ten silski na poczatku bardzo mi sie podobał, ale im dalej tym bardziej cos
          mnie w nim drazni
          moze to zblazowanie starego weterana rocka smile
          podobają mi sie dziewczyny, szczególnie ta dominika blondyneczka
          ale wlasciwie nie mam jeszcze ulubienca
          no, maciek rock, niezmiennie od pierwszej edycji tongue_out
          • wegatka Re: idol sie zaczyna :) 02.05.05, 02:45
            Ta Dominika blondyneczka, owszem bardzo cudne dziewczę ale ma coś takiego w
            sposobie bycia, że mogłaby z powodzeniem grać Królową Śniegu - żadnych emocji u
            niej nie widać.
            • moofka Re: idol sie zaczyna :) 02.05.05, 09:48
              wegatka napisała:

> Ta Dominika blondyneczka, owszem bardzo cudne dziewczę ale ma coś takiego w
              > sposobie bycia, że mogłaby z powodzeniem grać Królową Śniegu - żadnych emocji
              u
              > niej nie widać.
              _________
              za to ją lubie smile
              ma klase
              lubie takie nieprzystepne, ostrozne i malomówne kobiety, podobaja mi sie
              nie przepadam za takimi histerycznymi glosnymi pączkami, albo wiejskimi
              kumpelami jak ta szarubka tongue_out
    • hanyszka Re: idol sie zaczyna :) 01.05.05, 20:38
      Ja tez lubie smile)) choc z kultura tak zwana masowa za pan brat nie jestem.
      Uniatowski i Silski to zdecydowani faworyci, Paczek juz dawno powinien spiewac
      sobie w lazience jedynie, a wielkiego talentu Magdy Diaków jakos nie widze.
      Szkoda, ze z etapu klubowego nie przeszla Sasza ani ta fajna Cyganeczka Aranka
      Strauss, miala cos niesamowitego w glosie. No i piekna byla smile
      • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 03.05.05, 08:50
        Dopiero wczoraj na powtórce udało mi się zobaczyć występ Piotra (nie Tomasza,
        Umosmile) Lato. Załuję, że tego nie nagrałam. Bylby idealny na polepszenie
        nastroju w razie czego. Śmiałam się od pierwszego (jakże nieczystego) dźwieku.
        Mam dużo sympatii do Piotrka, i dobrze mu życzę w tym programie, ale to
        jego "iść w stronę słońca" to była jakaś zawodząca pieśń dziada kalwaryjskiego.
        Niezłe, jedyne w swoim rodzaju.
        • moofka Re: idol sie zaczyna :) 03.05.05, 09:01
          anulka, powalilas mnie tym dziadem kalwaryjskim
          ze wzgledu na bujne owlosienie mnie sie kojarzyl z dziadem borowym
          albo robinsonem smile)
          • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 03.05.05, 09:06
            smile)
            Wygląd był bardzo adekwatny do wykonaniasmile Podobno ma zgolić to brodiszcze,
            jak przejdzie do 5 koncertu. Czego mu serdecznie życzęsmile
            • moofka Re: idol sie zaczyna :) 03.05.05, 09:11
              anulka.p napisała:

> smile)
              > Wygląd był bardzo adekwatny do wykonaniasmile Podobno ma zgolić to brodiszcze,
              > jak przejdzie do 5 koncertu. Czego mu serdecznie życzęsmile
              a niby taki mily chlopak
              tylko ten moher na gebie ...
        • umasumak Tomasz Lato ;-) 03.05.05, 11:07
          To mój kolega z liceum, stąd pomyłka w imieniu. Od pierwszego momentu
          bezwiednie przechrzciłam Piotra na Tomasza i tak mi się kićka do tej pory wink.
          Swoja drogą, ten mój kolega jest muzykiem, tyle że instrumentalistą. Co do
          Piotra, mnie jego występ też wydał się zabawny, ale ma facet u mnie ogromny
          kredyt za poprzednie koncerty. Poradzi sobie. Pzdr
          • anulka.p Re: Tomasz Lato ;-) 07.05.05, 21:05
            No i jak dziś wrazenia?smile
            • umasumak Re: Tomasz Lato ;-) 07.05.05, 21:36
              anulka.p napisała:

> No i jak dziś wrazenia?smile

Pączek - DNO
              Diaków - żenada
              Dominka Blondi - beznadzieja
              druga Dominika - OK

Silski - super
              Tomasz tfu... Piotr Lato - kolejna wtopa
              Uniatowski - super
              Gębofon - sympatycznie, ale nie powalił mnie na kolana
              • anulka.p Re: Tomasz Lato ;-) 07.05.05, 22:20
                Koncert ogolnie słabszy chyba był. W zasadzie dzisiaj podobał mi się tylko
                Silski, może dlatego, że bardzo lubię tę piosenkę Wondera. Uniatowski wiem, że
                dobrze śpiewa, ale jakieś to nudnawe jest. No ładnie odśpiewał dziś tego
                Jacksona, ale jakoś mnie to omija. Z dwoch Dominik mi dla odmiany bardziej na
                plus wydaje się dziś Blondi. Ale najsłabsi dziś w/g mnie to - Pączek i Gębofon,
                wymęczył mnie tym swoim Marleyem.
                • ala67 Re: Tomasz Lato ;-) 08.05.05, 00:25
                  Uważam,że dziś obronili się tylko Silski, Uniatowski oraz Dominika Blondi;
                  Obydwaj panowie są super, a Dominika może jest i trochę niedookreślona, jeśli
                  chodzi o profil muzyczny, ale uważam, że śpiewa pięknie i coś w sobie ma, może
                  klasę?... Zresztą, pamiętacie niejakiego Zalewskiego, on dokładnie wiedział,
                  kim chce być, wszystko robił w swoim ściśle określonym stylu, no i co? I nic...
                  I to jest chyba moje typowanie na finał
                  • umasumak Re: Tomasz Lato ;-) 08.05.05, 00:30
                    Jedyna kobieta z klasą w tej edycji, to Dominika Kasprzycka. Choć przyznam, że
                    i jej wiele brakuje, a sukcesu z półfinału jak narazie nie powtórzyła.
                    • umasumak Wygląda na to... 08.05.05, 00:52
                      ... że Pączek zostanie idolem. Porażka...
                      • anulka.p Re: Wygląda na to... 08.05.05, 10:13
                        umasumak napisała:

> ... że Pączek zostanie idolem. Porażka...

Nie zostanie, bez obaw. Nie wiem czy oglądałaś wszystkie edycje, ale w każej
                        musi byc osoba, kóra nie umie śpiewać. W pierwszej niejaka Patrycja Wódź, potem
                        Hom (ten dotarł nawet do finalu), Pzemek Pakulak (ten był sympatyczny chociaż),
                        no i Paczek. Moze to nawet wymóg lecencyjny jest? Podobnie jak to, ze w każdym
                        jury na świecie siedzi jedna osoba kontrowersyjna (Wojewódzki), jedna, która
                        bredzi i jest nielubiana (Leszczyński), tzw. sympatyczny i dobry (Cygan), no i
                        jedne fachowiec.
                        • anulka.p Re: Wygląda na to... 08.05.05, 10:16
                          licencyjny oczywiście, nie lecencyjny
              • skarolina Re: Tomasz Lato ;-) 08.05.05, 10:05
                umasumak napisała:

> Pączek - DNO
                > Diaków - żenada
                > Dominka Blondi - beznadzieja
                > druga Dominika - OK
                >
                > Silski - super
                > Tomasz tfu... Piotr Lato - kolejna wtopa
                > Uniatowski - super
                > Gębofon - sympatycznie, ale nie powalił mnie na kolana

No jak zwykle zgodzę się z Tobą w prawie wszystkich punktach big_grin
                Jeśli chodzi o Uniatowskiego, to miałam takie samo zdanie jak Kuba Wojewódzki wink
                Z resztą Twoich ocen zgadzam się całkowicie.
                • demika Re: Kto odpadł? 08.05.05, 11:13
                  Kto wczoraj odpadł?
                  • anka_po_prostu Re: Kto odpadł? 08.05.05, 11:15
                    moim zdaniem niestety - odpadła Magda Diaków.
                    B. mi się podobał jej sposób śpiewania, szkoda sad

A.
                    • dotima Re: Kto odpadł? 08.05.05, 14:35
                      A ja sie cieszę, że ta cała Magda odpadła. Nie wiem, co oni w niej widzieli, że
                      ją tak typowali do pierwszej trójki. A jej wczorańszy występ przypominał coś w
                      stylu "Od przedszkola do Opola". Pączek też by się na tego typu "festiwal"
                      nadawał. Ten z dredami również wydaje mi się pomyłką. Może i ma niezwykły
                      talent, ale na pewno nie wokalny. Natomiast Dominiki śpiewają bardzo dobrze -
                      obie. Kasprzycka bardzo mi się podobała w klubie, a potem to juz coraz mniej,
                      może to kwestia doboru piosenek? A ta blondyneczka ma w sobie coś, co ją czyni
                      zapamiętywalną. Ale chyba najbardziej podobają mi się panowie Sławek i Maciej.
                      Każdy w innym stylu, ale obu bardzo przyjemnie sie słucha.
    • umasumak Słyszałyście PĄCZKA???????? 14.05.05, 21:05
      Ja nie mogę, sturlałam się niczym pączek pod stół wink)))) brzuch mnie boli od
      śmiechu wink))). Pzdr
      • zona_mi Re: Słyszałyście PĄCZKA???????? 14.05.05, 21:14
        Zastanawiam się tak - przecież Pączek wyleciał. Ekstra ją ściągali. Chyba dla
        śmichu, nie? Ale je już przeszłam fazę śmiechu. Teraz czuję niesmak.
    • umasumak Piotr Lato 14.05.05, 21:35
      Niestety potwierdził swoim dzisieszym występem, że nie jest tak dobry jak
      myślałam. Uszy więdły ;-(. Ale dzisiaj i tak Pączek powinien odpaść.
    • moofka Re: idol sie zaczyna :) 14.05.05, 21:46
      kiepściutki ten koncert dzisiaj, nuuuuuuuuuuuuuuda
      i nie wiem, kto straszniejszy był czy ponczek czy lato
      nawet moja blond faworytka dzisiaj mnie znudziła
    • janet3 Re: idol sie zaczyna :) 14.05.05, 21:51
      Łojej dziewczyny zapomniałam że dziś idol a tak chciałam oglądać czy wiecie
      kiedy powtórka???Pączka nie mogę słuchać,sympatyczna dziewczyna ale nie wiem
      jak ona do tego etapu doszła i fajnie byłoby więcej jej nie słuchać.Najbardziej
      sympatyczny jak dla mnie jest Piotrek Lato a kto wygra pewnie któryś ze
      Sławków.Pozdrawiam serdecznie szczególnie anulke i moofkesmile
      • moofka Re: idol sie zaczyna :) 14.05.05, 21:54
        i ja pozdrawiam janet smile))
        oglądaj teraz na czwórce będą koncerty tych, co odpadli, ale w przerwach
        puszczają po kawałku, bo głosowanie jest w toku
        chociaz po kawałeczku obejrzysz i pomożesz mi może rozstrzygnąć czy
        straszniejszy był ponczek czy dziad z brodą kalwaryjski smile))
        • janet3 Re: idol sie zaczyna :) 14.05.05, 21:58
          moofka napisała:

> i ja pozdrawiam janet smile))
          > oglądaj teraz na czwórce będą koncerty tych, co odpadli, ale w przerwach
          > puszczają po kawałku, bo głosowanie jest w toku
          > chociaz po kawałeczku obejrzysz i pomożesz mi może rozstrzygnąć czy
          > straszniejszy był ponczek czy dziad z brodą kalwaryjski smile))

Hehehehe na mojego Piterka mówicie dziad kalwaryjskismile)))))
          • moofka Re: idol sie zaczyna :) 14.05.05, 22:05
            janet3 napisała:

>> Hehehehe na mojego Piterka mówicie dziad kalwaryjskismile)))))

cały miły, tylko ta broda, cholera, żeby nie ta broda... big_grin
          • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 14.05.05, 22:09
            Nie, no straszniejszy był Pączek, bez dwoch zdań. Lato, nasz kochany dziad
            słabo niestety, ale Pączek po prostu powalajacy. Nie wiem dlaczego porwała się
            na naprawdę niełatwy utwór Beyonce, mimo, że wydaje się, że to taki przeboik,
            to myślę, że trzeba coś umieć, żeby go zaśpiewać. A w jej wykonaniu po prostu
            przeokropność. A mi dzisiaj dla odmiany b. podobał się Silski, fajnie to
            zaśpiewał. I nie wiem Moofeczko co Ci tak nie pasi dziś w blondi?smile Niezłe to
            bylo według mnie. Dobra tyle, bo mąż mnie odgania dzisiaj od komputerasmile PS. ja
            oczywiscie również pozdrawiam miłe paniesmile)
            • moofka Re: idol sie zaczyna :) 14.05.05, 22:18
              anulka.p napisała:

> Nie, no straszniejszy był Pączek, bez dwoch zdań. Lato, nasz kochany dziad
              > słabo niestety, ale Pączek po prostu powalajacy. Nie wiem dlaczego porwała
              się
              > na naprawdę niełatwy utwór Beyonce, mimo, że wydaje się, że to taki przeboik,
              > to myślę, że trzeba coś umieć, żeby go zaśpiewać.
              nie wiadomo, co trudniejsze
              z tego biedactwa zrobili dzisiaj stracha na wróble, w tych galotach i z tą
              materią na skotłaszonym łbie, pożal się Boże
              nawet trochę mi szkoda jej było, bo w gruncie rzeczy miła z niej dziewczyna
              już nawet śpiewać zaczynała tak zrezygnowana, bo wiedział że ją z g.. zmieszają

> A w jej wykonaniu po prostu
              > przeokropność. A mi dzisiaj dla odmiany b. podobał się Silski, fajnie to
              > zaśpiewał. I nie wiem Moofeczko co Ci tak nie pasi dziś w blondi?smile Niezłe to
              > bylo według mnie.
              ale jakoś nie moge sie do niego przekonac
              sławek jak zawsze uroczy smile

Dobra tyle, bo mąż mnie odgania dzisiaj od komputerasmile PS. ja
              >
              > oczywiscie również pozdrawiam miłe paniesmile)
      • umasumak A moje odczucia są takie jak zwykle.... 14.05.05, 22:40
        janet3 napisała:

Najbardziej
        >
        > sympatyczny jak dla mnie jest Piotrek Lato a kto wygra pewnie któryś ze
        > Sławków.

Heh, raczej nie, bo jednego ze Sławków już nie ma. Mi najbardziej sie podobali
        tradycyejnie Silski i Uniatowski. Jak zwykle z dużą sympatią słuchałam Bartka
        Szymoniaka, a Piotr Lato po raz kolejny mnie zawiódł - a tak fajnie się
        zapowiadał chłopina... ;-/. Dziewczyny były do bani, oprócz Dominiki
        Kasprzyckiej, która ratuje opinię żeńskiej części finału. Rekord beznadziei
        pobił dzisiaj Pączek ( do tej pory turlam się ze smiechu jak sobie przypomnę ;-
        ), natomiast co do Dominki Blondi, to mam nieodparte wrażenie, że przed
        występem zmuszają ją do połknięcia kija. No i ten kozi głosik.... błe...
        • kropla113 Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 14.05.05, 23:05
          Maciek Silski byl dzis absolutnie genialny smile))
        • janet3 Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 15.05.05, 08:56
          Umo była pewna że silski i Uniatowski to Sławkismile)))
          • umasumak Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 15.05.05, 09:00
            Uniatowski tak, ale Silski to Maciej smile. Ale w sumie masz racje, Uniatowski ma
            szanse wygrać, a wtedy jeden ze Sławków będzie Idolem smile
        • anulka.p Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 15.05.05, 10:25
          Dominika - kozi głosik??? Ja wiem, że może się nie podobać, ale kozi to chyba
          przesada. Jeśli coś można zarzucić, to chyba, że czasem sprawia wrażenie, że
          śpiewa jakby przez ścisnięte gardło. Ale ogólnie wedlug mnie fajnie śpiewa i
          sprawia wrażenie inteligentnej babki. A Uniatowski nie wygra. Mówię to Wam jasmile
          I choć wczoraj zaśpiewał piosenkę, którą bardzo lubię (Alicia Keys) to jeśli
          chodzi o mnie niewiele mu to pomogło. Poprawnie, ładnie, ale pół emocji w tym
          nie bylo i strasznie przewidywalny się zrobił. Przysiądzie na tym stołeczku i
          dawaj swoje popisy uskuteczniaćsmile Każdą piosenkę zamienia na taką elegancką
          balladkę dla pań w średnim wiekusmile
          • umasumak Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 15.05.05, 11:14
            anulka.p napisała:

> Dominika - kozi głosik??? Ja wiem, że może się nie podobać, ale kozi to chyba
            > przesada. Jeśli coś można zarzucić, to chyba, że czasem sprawia wrażenie, że
            > śpiewa jakby przez ścisnięte gardło.

Właśnie dlatego mówię, że ma kozik głosik. Tak mawiał nasz dyrygent w szkole
            podstawowej, o kimś kto śpiewał z zaciśniętym gardłem. Niestety, gdy ktoś nie
            ma ustawionego aparatu głosowego, to wychodzą takie cuda.

. A Uniatowski nie wygra. Mówię to Wam jasmile

Oczywiście, że nie wygra, a powinien moim zdaniem. Wygra Silski i nie będę z
            tego powodu płakała wink. Uniatowki nie wygra, bo jest za dobry na ten program,
            a tacy nigdy nie wygrywają, czego przykładem może być Gosia Kunc, czy Paweł
            Kowalczyk.
            >
            > I choć wczoraj zaśpiewał piosenkę, którą bardzo lubię (Alicia Keys) to jeśli
            > chodzi o mnie niewiele mu to pomogło. Poprawnie, ładnie, ale pół emocji w tym
            > nie bylo i strasznie przewidywalny się zrobił. Przysiądzie na tym stołeczku i
            > dawaj swoje popisy uskuteczniaćsmile Każdą piosenkę zamienia na taką elegancką
            > balladkę dla pań w średnim wiekusmile

Oj, emocji było tam mnóstwo, tyle że wydzielanej po aptekarsku wink. Na tym
            polega właśnie prawdziwy kunszt, żeby nie rozdzierać szat na scenie wink, co
            niestety robi Dominika Blondi. Pzdr

P.S. Fajnie się z Wami dyskutuje dziewczyny smile
            • anulka.p Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 15.05.05, 13:00
              Ale nie chodzi o rozdzieranie szat na scenie, mnie też się to nie podoba. Nie
              wiem czy znasz oryginał piosenki śpiewanej przez Uniatowskiego. To jest właśnie
              to. Zaśpiewana pięknie (myślę Umo, że i Twoje fachowe uchosmile by się z tym
              zgodziło), spokojnie, ale gdzieś tam tli się pod spodem ogień. Słychać, że
              Alicia wie co śpiewa (nic dziwnego, sama pisze teksty), i wkłada w to serce. A
              Uniatowski cóż... No dobra czepiam się może, bo nie pasuje mi po prostu chłopak
              osobościowosmile. I z tego co czytam na różnych forach nie tylko mi. I chyba
              dobrze, że są takie osoby jak Uma, które potrafią odzielić talent, muzykalnośc
              od wizerunku, zewnętrznej otoczki. Jednak też bedę się upierać, że w takim
              programie liczy się też osobowość, wyrazistość i charyzma. A moze i nie tylko w
              tym programie, ale w ogóle w showbiznesie. To już temat bardzo szeroki i na
              inną dyskusję. ps. rzeczywiscie fajnie się dyskutuje w tym wątkusmile)
              • umasumak Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 15.05.05, 15:17
                anulka.p napisała:

> Ale nie chodzi o rozdzieranie szat na scenie, mnie też się to nie podoba. Nie
                > wiem czy znasz oryginał piosenki śpiewanej przez Uniatowskiego. To jest
                właśnie
                >
                > to. Zaśpiewana pięknie (myślę Umo, że i Twoje fachowe uchosmile by się z tym
                > zgodziło), spokojnie, ale gdzieś tam tli się pod spodem ogień. Słychać, że
                > Alicia wie co śpiewa (nic dziwnego, sama pisze teksty), i wkłada w to serce.

Znam oryginał tej piosenki, tyle, że zawsze z dużą ciekawością słucham innych
                wykonań wspaniałych przebojów muzyki różnego gatunku. Dla mnie to własnie było
                wspaniałe, że Uniatowski zrobił z tej piosenki zupełnie coś innego i to co z
                niej zrobił, to była prawdziwa muzyczna perła. Myśle, że Twoje obiekcje
                wynikają częściowo z przywiązania do wersji pierwotnej smile

A
                > Uniatowski cóż... No dobra czepiam się może, bo nie pasuje mi po prostu
                chłopak
                >
                > osobościowosmile. I z tego co czytam na różnych forach nie tylko mi. I chyba
                > dobrze, że są takie osoby jak Uma, które potrafią odzielić talent,
                muzykalnośc
                > od wizerunku, zewnętrznej otoczki. Jednak też bedę się upierać, że w takim
                > programie liczy się też osobowość, wyrazistość i charyzma. A moze i nie tylko
                w
                >
                > tym programie, ale w ogóle w showbiznesie. To już temat bardzo szeroki i na
                > inną dyskusję. ps. rzeczywiscie fajnie się dyskutuje w tym wątkusmile)

Zgadzam się, tyle że ja nie odbieram Uniatowskiemu charyzmy - on ma jej pod
                dostatkiem. Nie wszyscy go rozumieją, ale zapewniam Cię Anulko, że bardzo wiele
                znakomitych muzyków, jest na początku kariery nierozumianych. Nie chcę tu
                rzucać wielkimi nazwiskami, bo patos w tej dyskusji jest niepotrzebny, ale tak
                było, jest i będzie wink
                • anulka.p Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 15.05.05, 15:31
                  Nie wiem czy wiesz Umo, że p. Uniatowski przed swoim pierwszym występem
                  klubowym, dość nachalnie lansował się na przerożnych forach (np. regionalnych)
                  namawiając do głosowania na siebie. Oto link
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=22605844&v=2&s=0
                  Coś mi się wydaje, że nie jest to niezrozumiały geniusz, ale twardo stojący na
                  nogach i ostro zmierzający do wyznaczonego celu cwaniak.
                  • driadea Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 15.05.05, 16:02
                    No pewnie, że się lasnował. Jest w końcu co lansować. A nie od dziś wiadomo, że
                    reklama dźwignią handlu. A odpowiedzi na post też warto poczytać...
                  • umasumak Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 15.05.05, 19:56
                    Anulko, a odkąd to talent, osobowość sceniczna nie może iść w parze z
                    cwaniactwem?
                  • monkastonka Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 16.05.05, 15:25
                    Anulko p czy jesteś pewna że akurat to jest Sławek Uniatowski a nie osoba się
                    za niego podająca?
                    Pozatym nie wydaje mi się żeby było coś negatywnego w prośbie o głosowanie w
                    konkursie gdzie się właśnie głosuje
                    • anulka.p Re: A moje odczucia są takie jak zwykle.... 16.05.05, 19:38
                      Raczej jestem pewna, że to Uniatowski jest, bo dość głośna sprawa jest z tymi
                      postami, a żadnego dementi nie było z jego strony. A czy jest coś negatywnegoo
                      w tym? No niby nie, ale mi się to jakoś siakoś nie podobasmile
    • wegatka Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 00:18
      Szkoda mi troszkę Ponczka, bo sympatyczne z niej dziewcze, ale niestety jej
      śpiew dziś był wyjątkowo MAKABRYCZNY. No po prostu nie poznałam tej piosenki.
      To był jedyny, słuszny wyrok.
      • umasumak Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 08:28
        wegatka napisała:

> Szkoda mi troszkę Ponczka, bo sympatyczne z niej dziewcze, ale niestety jej
        > śpiew dziś był wyjątkowo MAKABRYCZNY. No po prostu nie poznałam tej piosenki.
        > To był jedyny, słuszny wyrok.

Odpadła? Hurrrra!!!
        • dotima Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 13:01
          No nareszcie! bo to jej wczorajsze wystąpienie to juz przesada była.
          Tragikomedia po prostu. Teraz jeszcze tylko trzeba wyciąć Lato i gębofon i
          poziom będzie wyrównany. A co do talentu Kowalczyka to się nie zgodzę zupełnie.
          Może ze dwa występy miał niezłe (te pierwsze), a potem to juz przewidywalność
          totalna no i warunków brak. A widziałyście go w idolu extra?? Disco polo i to w
          najgorszym, jarmarcznym wydaniu "ja cię kocham a ty nie wiesz tralalala bum cyk
          cyk". Żenada. I zero głosu - teraz widać to było jak na dłoni.
          • umasumak Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 15:21
            dotima napisała:

> No nareszcie! bo to jej wczorajsze wystąpienie to juz przesada była.
            > Tragikomedia po prostu. Teraz jeszcze tylko trzeba wyciąć Lato i gębofon i
            > poziom będzie wyrównany. A co do talentu Kowalczyka to się nie zgodzę
            zupełnie.
            >
            > Może ze dwa występy miał niezłe (te pierwsze), a potem to juz przewidywalność
            > totalna no i warunków brak. A widziałyście go w idolu extra?? Disco polo i to
            w
            >
            > najgorszym, jarmarcznym wydaniu "ja cię kocham a ty nie wiesz tralalala bum
            cyk
            >
            > cyk". Żenada. I zero głosu - teraz widać to było jak na dłoni.

No niestety, dał z siebie zrobić "idola" - tu się zgodzę. Natomiast facet, mimo
            że nie ma głosu zupełnie, w występach III edycji był kimś, za każdym razem
            tworzył coś innego. Kazdy jego występ to było widowisko. Pzdr
            • driadea Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 16:03
              Yhm, to taki drugi Bartek Hom. A jeden przecież wystarczy...
              • umasumak Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 16:53
                driadea napisała:

> Yhm, to taki drugi Bartek Hom. A jeden przecież wystarczy...

Nieeeee, Bartek Hom to tylko pajac. Kowalczyk to zupełnie co innego. Łżczy ich
                tylko brak talentu wokalnego smile.
                • driadea Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 16:58
                  Cóż, nie znam Bartka Homa i nie wiem, czy rzeczywiście jest pajacem, nie znam
                  też Pawla Kowalczyka i nie mam pojecia, jaki jest od Homa inny (i czy jesy),
                  wiem natomiast, że Idol to konkurs na wokalistę, co bez talentu wokalnego
                  raczej nie ma racji bytu, niezależnie od nazwiska konkurenta.
                  • umasumak Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 19:11
                    Idol to jest konkurs na idola, a nie na wokalistę.
                    Ja też nie znam ani B. Homa, ani P.Kowalczyka osobiście, wiem jedynie czym się
                    róznią na scenie. Pzdr
                    • driadea Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 19:35
                      Rzeczywiście, źle się wyrazilam. Idol to konkurs na idola, a jakże, ale konkurs
                      wokalny.
                      • umasumak Re: idol sie zaczyna :) 15.05.05, 19:52
                        Przypominam, że Amstrong także nie miał talentu woklanego, ale jak śpiewał....
                        • driadea Re: idol sie zaczyna :) 16.05.05, 11:19
                          He he. A startowal w Idolu? wink Wielu śpiewających osobników nie posiada talentu
                          wokalnego. Niektórym nawet nieźle wychodzi wink
                          Pozdrawiam.
                          • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 20.05.05, 13:37
                            No jutro fajne klimaty będą - Armstrong, Sinatra, Nat King Cole... Może być
                            sympatycznie. Tylko, że koncercik jakby zrobiony pod Uniatowskiego, Cholerciasmile
    • moofka Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 20:38
      im mniej uczestników tym czestsze i dłuzsze te pakskudne przerwy, wrrrrr
      • zona_mi Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 21:16
        Ogolił się nareszcie Lato. I co z tego, śpiewa nadal jak dziad sad
        • babka71 Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 21:50
          Owszem ogolił się ale tragedia....
          ciśnienie mi skacze jak śpiewa ten długowłosy....
          mam ochotę go zgwałcić jakoś tak na S...się nazywa
          i ta mina no super!!???
          dziewczyny co porabiacie o tej porze????
          chyba nie śpicie??
        • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 21:54
          Oj tak, niestety.... Szkoda, bo sympatyczny taki. Dlaczego wziął, jak Pączek
          poprzednio, naprawdę trudny utwór do zaśpiewania? Zamierzyć sie na Barbrę
          Streisand, ho hosmileAle nikt mnie jakoś szczególenie nie powalił. Pewnie zaraz
          przyjdzie Uma (pozdrawiamsmile i powie, ze Slawek świetny był. A ten jego New York
          nie był jakiś porywajacy, a jest to piosenka, która można porywajaco wykonać.
          No Silski nawet, nawet, ale naprawdę miał ładną ( i smutną) piosenkę miał,
          Rzeczywiscie plus za ten wybor.
          • babka71 Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:12
            anulka, a kiedy wyniki mało mnie to interesi ale mam gości i chyba posiedzę
            jeszcze....
            jak goście pójdą spać to chętnie zobaczę kto odpadł!!!
            • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:19
              Wyniki ponoc równo o północy mają być. Ale jak Cię mało interesi, to czemu
              chcesz zobaczysz? Czyżby, zeby sprawdzić czy przypadkiem nie daj Boże nie
              odpadł ten czarny z minąsmile)??
              • babka71 Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:26
                czarny nie odpadnie nie ma takiej możliwości.... He he
                jak odpadnie to się spotkamy anulka na kawce ok????
                • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:33
                  Na kawce? Czemu niesmile A on rzeczywiście nie odpadnie, bo jak zgodnie twierdzimy
                  w tym wątku - on wygra.
          • umasumak Dopiero teraz się pojawiam ;-) 24.05.05, 22:50
            Nie oglądałam sobotniego finału - byłam we Władysławowie, w ośrodku bez
            telewizora wink. Nie ukrywam, że wynik ostatniego koncertu zadowolił mnie - nie
            widzę w Dominice Blondi nic ciekawego. Mam natomiast nadzieję, że Piotr Lato
            podniesie się wreszcie z niewątpliwego upadku, a stać go na wiele.
            Co do Uniatowskiego, to mimo, że go nie słyszałam w sobotę, jestem pewna, że
            zaśpiewał świetnie wink. Pzdr
        • zona_mi Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:09
          Myślę sobie, że Lato nie ma po prostu nic więcej do pokazania. Poza tym jakiś
          taki leniwy mi się wydaje, nie chce mu się uczyć tekstu, zapamiętać melodii.
          Silski - o, tak. Nie na gwałt wprawdzie, ale podoba mi się smile
          A Uniatowskiemu nie ufam. I wolę go słyszeć niż na niego patrzeć, wydaje mi się
          wyjątkowo niemiły, jakiś taki gładko-obleśny, fuj. Potrafi śpiewać, to
          oczywiste, ale nie wzbudza we mnie przyjaznych uczuć jako człowiek.
          W przeciwieństwie do Silskiego smile
          Mam nadzieję, że tym razem jednak Lato zakończy swoje nieudolne występy w Idolu.
          • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:28
            Co do Uniatowskiego pełna zgoda. Do Silskiego w sumie teżsmile ALe co do Laty,
            raczej nie zgadzam się z tym , że on się nie przygotowuje, nie chce mu sie,
            itd. Coś takiego sugerowsł Cygan, ale myślę, ze akurat to nieprawda. Sam Lato
            strasznie przeżywał te słowa Cygana w swoich internetowych wyznaniach, uważajac
            je za niesprawiedliwe. Ale rzeczywiascie występy Piotrka nie są za "udolne" .
            Chocoaż chyba z dwa występy miał OK.
          • ala67 Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:28
            Lato dziś to tragedia była, do odstrzału, mam nadzieję
            a najbardziej podobały mi się Dominiki, i to obie, nie wiem, dlaczego pojechali
            po Kasprzyckiej, obie pięknie, czysto, stylowo, miło było popatrzeć i posłuchać!
            • babka71 Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:46
              co do kobiet to się zgadzam.... super są facetki i głosy i talent
              ale w Telewizji wygrywają faceci taka prawda...
              medialnie i politycznie....
              przykład:
              Jaka kobieta zrobiła medialną karierę w polityce, rozrywce, gdziekolwiek bez
              skandalu???, bez kontrowersji, bez pokazania cycków?? itp.. etc??!!!!!!!!!!
              Jedna jest: MATKA TERESA Z KALKUTY!!!!!!!!!!!!!
              i może Margareth Tacher
          • skarolina Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:39
            zona_mi napisała:

> A Uniatowskiemu nie ufam. I wolę go słyszeć niż na niego patrzeć, wydaje mi się
            >
            > wyjątkowo niemiły, jakiś taki gładko-obleśny, fuj. Potrafi śpiewać, to
            > oczywiste, ale nie wzbudza we mnie przyjaznych uczuć jako człowiek.

Zgadzam sie w całej rozciągłości wink

A mnie dziś bardzo pozytywnie zaskoczył Bartek Szymoniak. Podobał mi się
            najbardziej, pomimo, że moim faworytem i tak jest Maciek Silski.
            • zona_mi Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:42
              Rzeczywiście, zupełnie o nim zapomniałam! Tak, pozytywnie mnie zaskoczył
              również. I, o ile nie drży "bajorowsko", to nie jest zły smile
    • kasiali2 Re: idol sie zaczyna :) 21.05.05, 22:23
      Uniatowski i Silski
      • ala67 Re: idol sie zaczyna :) 22.05.05, 00:20
        załamka, i zadyma chyba z tym Latą
        a Dominiki bardzo mi żal, szkoda, że się już nie pokaże w programie, uważam,że
        jako jedyna kobieta prezentowała niezmiennie wysoki poziom
        to jak nic Lato w finale. Zgrrroza!!!
        • anulka.p Re: idol sie zaczyna :) 22.05.05, 00:22
          Chyba, ze odejdzie, bo tak jakby próbował, tylko Rock mu nie pozwoliłsmile I
          siedział biedak taki ze spuszczoną głową.
          • moofka Re: idol sie zaczyna :) 22.05.05, 08:46
            dopiero włączyłam, bo od Was chciałam się dowiedzieć, wczoraj nie doczekałam
            wyników
            i co widzę, moja ulubiona dominika blondyneczka?
            buuuuuuuuu
            przykro mi
            a ten lato juz dosc mama go - z brodą czy bez niej i tak straszny kaszaniarz
            tego wczoraj nie dało sie słuchac
            ale widać wystarczy się 2 tygodni pozamulać w chacie wielkiego brata, zeby
            robić karierę w dowolnie czy losowo wybranej dziedzinie
            • dotima Re: idol sie zaczyna :) 22.05.05, 19:58
              No właśnie.. a przeciez ten Big Brother dał mu juz aż za dużo- jeździł potem po
              Polsce i "koncertował" w mniejszych mieścinach, gdzie mógł robic za gwiazdę wink
              po co sie jeszcze tutaj pchał??!! no i kto do jasnej.. na niego głosuje? fan
              club złożony z głuchych? wściekła jestem że odpadła Dominika. Jeszcze tylko
              niech odrzucą Maćka i Sławka i juz będzie idealna pierwsza trójka (no może bez
              drugiej Dominiki, ale wolę chłopaków od niej). aż mi się odechciało dalej
              oglądać przez tą niesprawiedliwość smile
              • l.e.a Re: idol sie zaczyna :) 22.05.05, 20:19

Wiecie co, kolega brał udział w drugiej edycji Idola wtedy wybierano jeszcze
                jakby z 20 osób on był w tej 20-stce, nie wiem czy pamiętacie Marcina Patyka
                ( nosił czarne długie dredy ) opowiadał jak to jest z tym głosowaniem no i
                niestety czasem nie tylko widzowie o tym decydują uncertain
                • moofka Re: idol sie zaczyna :) 22.05.05, 20:21
                  to ciekawe,
                  napisz cos wiecej o tych glosowaniach
                  • l.e.a Re: idol sie zaczyna :) 22.05.05, 21:18
                    moofka on opowiadał to dawno temu, w czasie kiedy trwała 2 edycja, Marcin był
                    dobry, miał bardzo dużo fanów i kiedy trwało głosowanie czy on ma min. wejśc do
                    finałowej 10 z tej dwudziestki, to jego głosy leciały bardzo szybko do góry,
                    wtedy stwierdzili, że będzie za duża rozbieżnośc głosów i głosowanie na niego
                    chwilowo wstrzymano, puścili chwilę przed końcem. Efekt taki,że Marcin sie do
                    finalowej 10-tki nie dostał. Ale dostawał np. sporo propozycji na różne
                    imprezy, próbował go wypromować min. Robert Leszczyński, inna sprawa,że Marcin
                    chyba swoja szansę zaprzepaścił.

I jeszcze jedna mała ciekawostka, chłopaki robili nagranie do Polsatowskiej 4,
                    mieli zagrać przed Wydrą - zagrali na próbie i bardzo dobrze im poszło. No i
                    kazali im zagrać gorzej, bo przeciież nie mogą lepiej wypaść niż Szymon Wydra.
                    • umasumak Re: idol sie zaczyna :) 24.05.05, 22:45
                      Lea, pamiętam tego chłopka, byłam strasznie wściekła, że odpadł. Najgorsze było
                      to, że w tamtym finale znalazły się straszne miernoty (B. Home, Tołoczko itp)
    • umasumak Wyciągam wątek, bo zaraz się zaczyna ;-) 28.05.05, 19:53

• anulka.p Umo, proszę wytłumacz mi.... 28.05.05, 21:08
        Jako fachowiec, jak wytłumaczysz, ze Piotr Lato naprawdę fajnie śpiewał w
        eliminacjach i etapie klubowym, a teraz z każdym koncertem jest b. źle. Żebyś
        Ty słyszała jak on zaśpiewął "Woman in love" Barbry Sterisand! Uszy wiedłysmile
        ALe ja słyszałam osobiscie, że kiedyś tak nie fałszował>
        • umasumak Re: Umo, proszę wytłumacz mi.... 28.05.05, 21:32
          anulka.p napisała:

> Jako fachowiec, jak wytłumaczysz, ze Piotr Lato naprawdę fajnie śpiewał w
          > eliminacjach i etapie klubowym, a teraz z każdym koncertem jest b. źle. Żebyś
          > Ty słyszała jak on zaśpiewął "Woman in love" Barbry Sterisand! Uszy wiedłysmile
          > ALe ja słyszałam osobiscie, że kiedyś tak nie fałszował>

Też się nad tym zastanawiam i jedyna odpowiedź jaka mi przychodzi do głowy, to
          taka, że nie jest typem estradowca i w kontakcie z większą publicznością nerwy
          mu puszczają. Zbyt wielka trema potrafi zjeść najlepszych. Pzdr
          • umasumak jeszcze jedno.... 28.05.05, 21:36
            ... jeśli przejdzie dalej, to mam nadzieję, że będzie na tyle fair wobec
            uczestnika który przez niego odpadnie i zrezygnuje z udziału w programie. Nie
            wyobrażam sobie, żeby ktoś nie śpiewał w następnym koncercie przez niego. Pzdr
            • moofka Re: jeszcze jedno.... 28.05.05, 21:48
              umasumak napisała:

> ... jeśli przejdzie dalej, to mam nadzieję, że będzie na tyle fair wobec
              > uczestnika który przez niego odpadnie i zrezygnuje z udziału w programie. Nie
              > wyobrażam sobie, żeby ktoś nie śpiewał w następnym koncercie przez niego. Pzdr
              i chyba juz doszłam, dlaczego
              on sie tak upiornie meczy przy tym spiewaniu - te zamkniete z wysiłku oczy, ten
              grymas na twarzy
              on sie poci jak spiewa, ja jak tego słucham
              ciezkawo, mecząco, paskudnie
              • zona_mi Re: jeszcze jedno.... 28.05.05, 22:17
                No właśnie, też odnoszę wrażenie, że on się męczy strasznie.
                Chyba lepiej mu w bardziej kameralnych imprezach.
            • semijo Re: Umo 28.05.05, 22:01
              umasumak napisała:

> ... jeśli przejdzie dalej, to mam nadzieję, że będzie na tyle fair wobec
              > uczestnika który przez niego odpadnie i zrezygnuje z udziału w programie. Nie
              > wyobrażam sobie, żeby ktoś nie śpiewał w następnym koncercie przez niego. Pzdr

Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Dlaczego ktoś ma rezygnować ze swojej
              szansy dla kogoś innego. To jest konkurs, w którym publiczność wybiera. Nie ma
              tu miejsca na jakieś moralne wybory. Każdy gra tu tylko dla siebie
              • umasumak Re: Umo 28.05.05, 23:48
                semijo napisała:

>
                > Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Dlaczego ktoś ma rezygnować ze swojej
                > szansy dla kogoś innego. To jest konkurs, w którym publiczność wybiera. Nie
                ma
                > tu miejsca na jakieś moralne wybory. Każdy gra tu tylko dla siebie

Owszem, każdy gra tylko dla siebie, ale Piotr Lato tak wyraźnie odstaje od
                reszty grupy, że właśnie dla swojego dobra powinien już zrezygnować z udziału.
                Jego upart trwanie w konkursie oznaczałoby krzywdę dla którejś z pozostałych
                czterech osób, które reprezentują o niebo lepszy poziom. Jestem nawet za tym,
                że w tak skrajnych przypadkach jury wkraczało do akcji i pozbywało się
                delikwenta. Pzdr
                • anulka.p Re: Umo 29.05.05, 00:06
                  No, ale na szczęście Piotr nie musi podejmować takiej decyzji, bo sama się ona
                  podjęłasmile
                • semijo Re: Umo 29.05.05, 00:30
                  umasumak napisała:

> Owszem, każdy gra tylko dla siebie, ale Piotr Lato tak wyraźnie odstaje od
                  > reszty grupy, że właśnie dla swojego dobra powinien już zrezygnować z udział

> Jego upart trwanie w konkursie oznaczałoby krzywdę dla którejś z pozostałych
                  > czterech osób, które reprezentują o niebo lepszy poziom. Jestem nawet za tym,
                  > że w tak skrajnych przypadkach jury wkraczało do akcji i pozbywało się
                  > delikwenta. Pzdr
                  >
                  >W takim razie po co ta cała szopka z głosowaniem publiczności. Niech jury
                  wybiera, będzie zawsze słusznie i sprawiedliwie.
                  Wkurza mnie takie gadanie ( jury również),że ktoś powinien zrezygnować bo przez
                  niego inni lepsi odpadają.
                  Rany, co go inni obchodzą? Jak masz lepszą koleżankę w pracy i staracie się o
                  awans, to co ustępujesz jej miejsce, bo jest lepsza i bardziej na to zasłużyła?
                  Każdy walczy o swoje, po to poszedł do programu by zajść jak najdalej.
                  W sumie po dyskusji, bo już Lato odpadł...nie mniej pozdrawiamsmile
                  • driadea Re: Umo 29.05.05, 08:39
                    semijo napisała:

"jak masz lepszą koleżankę w pracy i staracie się o
                    > awans, to co ustępujesz jej miejsce, bo jest lepsza i bardziej na to
                    zasłużyła?"

Jeśli mialabym świadomość, że ja nie podolam nowym obowiązkom, bo
                    najzwyczajniej w świecie jestem za slaba, jeśli wiedzialabym, że przyjęcie tego
                    awansu wiąże się z kompromitacją nie tylko mnie, ale być może także firmy, w
                    której pracuję, to pewnie, że "odstąpiabym" miejsce koleżance.
                    Pozdrawiam, Aga
                    • umasumak Dzięki Driadeo :-) 29.05.05, 10:49
                      Nie muszę już odpowiadać na pytanie Semijo, bo napisałaś to, co ja myślę.

Piotr Lato od kilku koncertów udowadniał, że nie nadaje się do tego konkursu i
                      swoją obecnością obniza jego poziom. Być może jest dobrym muzykiem klubowym,
                      jednak to nie daje mu biltu do uczestnictwa w finale Idola. Całe szczęscie, że
                      odpadł, bo pozwoliło mu to uniknąć dylematów jakie miał ostatnio. Nie oglądałam
                      poprzedniego koncertu kiedy odpadła Dominka, ale obejrzałam Idola Ekstra i z
                      tych fragmentów, które usłyszałam, przyznaje racje oburzonym jego pozostaniem
                      kosztem Pawlowskiej. Pzdr
                      • anulka.p Re: Dzięki Driadeo :-) 04.06.05, 20:36
                        Dziewczyny, nie mogę dziś oglądać. Za to mam dostęp do komputerka. BARDZO
                        proszę o relację ze szcezgółami najlepiejsmile
                        • moofka Re: Dzięki Driadeo :-) 04.06.05, 20:45
                          koncert bardzo ciekawy sie zapowiada
                          jurorzy wybierają piosenki dl idoli
                          na razie zaspiewał uniatowski sutre sistars - IMHO nudno trochu
                          ale męzu się podobało smile
                          • anulka.p Kochana Moofka! 04.06.05, 20:57
                            Moofka, na Ciebie można liczyćsmile Czekam na dalsze relacje z występów. Jak tam
                            nasz zblazowany rockmman Silski niejaki?smile
                            • moofka Re: Kochana Moofka! 04.06.05, 21:09
                              a bo ja juz tak z przyzwyczajenia - jak idol sie zaczyba to włączam telewizor i
                              komputer jednoczesnie
                              silskiemu wybrał wojewódzki doorsów break on throught
                              rzucał sie po tej scenie histerycznie, ale jury po nim dosc pojechało ostro smile
                              • anulka.p Re: Kochana Moofka! 04.06.05, 21:12
                                A Uniatowskiego pewnie wychwalali pod niebiosa? Czy już jest według Leszcza
                                najlepszym wokalistą we wszechświecie czy jeszcze nie?
                                • moofka Re: Kochana Moofka! 04.06.05, 21:34
                                  nie, nie jest
                                  po drugim utworze zjechal go raczej
                                  a teraz spiewał silski
                                  tlove, uwielbiam ten numer a on go skopal
                                  normalnie-okropnie, paskudnie, nudziarsko i starobabowo
                                  muniek tak słodko seplenił w tym utworze, a ten tu ze swoją nienaganną dykcją i
                                  udawaną agresją hard metalowca smile
                                  fe
                                  • anulka.p Re: Kochana Moofka! 04.06.05, 21:43
                                    No to kto był dzisiaj najsamlepszejszysmile?? A kto wręcz przeciwnie?
                                    • driadea Re: Kochana Moofka! 04.06.05, 21:55
                                      Dziewczyny, o której wyniki, wiecie?
                                      • anulka.p Re: Kochana Moofka! 04.06.05, 21:56
                                        Ok 23.45.
                                      • zona_mi Re: Kochana Moofka! 04.06.05, 21:57
                                        23.40

Dlaczego Uniatowskiego muszą pokazywać - nie wystarczy, że ładnie śpiewa,
                                        trzeba wszystko zepsuć tą fryzurką jak wyskubany głupek? sad
                                        A może jest jakaś radiowa wersja Idola?
                                        • mamaamati Re: Kochana Moofka! 04.06.05, 22:38
                                          Co do wyglądu Uniatowskiego to wg mnie lepiej się prezentuje niż na począku
                                          Dzisiaj mi się raczej nie podobał,wolałam Dominikę..
                                          • paq Re: Kochana Moofka! 04.06.05, 23:18
                                            a mi sie uniatowski bardzo podobasmile fizycznie i artystyczniesmile
                                            • driadea Re: Kochana Moofka! 05.06.05, 00:34
                                              Silski absolutnie cudowny. Wokalnie, rzecz jasna. Jakżeż ja lubię mocne
                                              brzmienia smile
                              • umasumak Re: Kochana Moofka! 05.06.05, 08:59
                                A gdzie tam... oprócz Mopa wszyscy go wychwalali pod niebiosa smile. Pzdr
    • umasumak no i jak dzisiejsze wrażenia? 18.06.05, 21:37
      Mi najbardziej podobał się Uniatowski. Silski był świetny w drugiej części i
      ten występ moim zdaniem gwarantuje mu pierwsze miejsce, uważam że zasłużone,
      chociaż trochę mi żal, że Uniatowski nie zostanie Idolem.
      Szymoniak też był niezły, ale niestety jeszcze mu daleko do kolegów finalistów.
      • ekan13 Re: no i jak dzisiejsze wrażenia? 18.06.05, 22:01
        Silski w drugim utworze sprawił, że skóra na plecach mi się marszczyła, super.
        Wiem że tak nie stanie ale najbardziej tej wygranej potrzebował by Szymoniak.
        Tamci i bez tego kontraktu sobie poradzą. Czekam z niecierpliwością na wyniki.
    • zona_mi Re: idol sie zaczyna :) 19.06.05, 00:32
      Mamy go. No i dobrze, ja się cieszę!
      • driadea Re: idol sie zaczyna :) 19.06.05, 00:37
        Super. Od początku na niego stawiałam. Był najlepszy smile
        • ekan13 Re: idol sie zaczyna :) 19.06.05, 00:44
          driadea napisała:

> Super. Od początku na niego stawiałam. Był najlepszy smile

A jak dla mnie to i najprzystojniejszysmile
          • wegatka Re: idol sie zaczyna :) 19.06.05, 01:16
            Jestem bardzo zadowolona z wygranej Silskiego. Uniatwski owszem, talent ma, ale
            jakoś przeszkadza mi w słuchaniu jego aparycja. Być może, gdybym go tylko
            usłyszała, a nie widziała, może by mne jego śpiew zachwycił. Ja po prostu nie
            lubię takich ślicznych gogusiów.
            • umasumak Wegatko 19.06.05, 08:11
              Uniatowski nie jest gogusiem. Owszem, dobrze się stało, że Silski wygrał, bo
              tak naprawdę był najbardziej popularny ze wszystkich uczestników i kunsztu mu
              odmówić się nie da, ale prawdziwą perłą tego programu był właśnie Uniatowski i
              dlatego mi jakoś żal...
              • skarolina Re: Wegatko 19.06.05, 08:16
                Umo, fakt, że Uniatowski śpiewać potrafi, ale goguś z niego pierwsza klasa -
                facet, jak to mawiał Młynarski "zakochany w sobie z wzajemnością". Ta zblazowana
                mina, te przymrużone w samozachwycie oczka, brrrrrrrrrrrr
                • lila1974 Re: Wegatko 19.06.05, 10:30
                  Jak ja zaluje, ze nie ogladalam chlopaków wczesniej. Wczorajszym koncertem
                  bylam pozytywnie zaskoczona, do tego stopnia, ze wyszukalam nawet w ksiazce
                  telefonicznej ewentualnych rodziców Macka coby im gratulacje zlozyc ... jednak
                  ostatkiem rozsadku sie powstrzymalam.
                  Podobali mi sie obaj i Maciek i Slawek.
                  Maciek obudzil we mnie wspomnienia, oj dzialo sie dzialo wtedy ... a w tle
                  rockowe ballady i takie tam. Dzis wieczorem wygrzebie stare tasmy, które
                  nagrywal mi A w czasach rozkwitu naszych uczuc. Powspominam sobie z lezka w
                  oku...
                • umasumak Re: Wegatko 19.06.05, 13:55
                  skarolina napisała:

> Umo, fakt, że Uniatowski śpiewać potrafi, ale goguś z niego pierwsza klasa -
                  > facet, jak to mawiał Młynarski "zakochany w sobie z wzajemnością". Ta
                  zblazowan
                  > a
                  > mina, te przymrużone w samozachwycie oczka, brrrrrrrrrrrr

No cóż, na mnie nie sprawia takiego wrażenia. Przymrużone oczka wcale nie muszą
                  być w samozachwycie, może to być po prostu niekontrolowana maniera - grasz w
                  orkiestrze i wiesz jakie miny potrfią robić muzycy podczas wykonywania utworu,
                  co nie oznacza że są gogusiami wink.
              • wegatka Umo 19.06.05, 12:28
                Przyznaję, że Uniatowski głos ma bardzo interesujący, ale mam wrażenie, że on
                dobrze wypada tylko w nastrojowych, lekko swingujących kawałkach, z bardziej
                żywiołowymi numerami już gorzej (numerem U2 się nie popisał). Poza tym często
                miałam wrażenie, że każdy dźwięk opuszcający jego gardło jest przemyślany i
                zaplanowany. Brak mi u niego odrobiny spontaniczności - być może to kwestia
                młodego wieku i braku doświadczenia. Natomiast Silski, pomimo tego, że jest
                wokalistą rockowym, z łatwością i w jakiś naturalny sposób wykonywał też utwory
                z innych gatunków. Każdym zaśpiewanym przez siebie numerem sprawił mi wielką
                przyjemność, no i wygląd odzwierciedlający jego osobowość też wiele zrobił smile i
                stąd taka, a nie inna moja ocena.
                • umasumak Re: Umo 19.06.05, 13:52
                  wegatka napisała:

> Przyznaję, że Uniatowski głos ma bardzo interesujący, ale mam wrażenie, że on
                  > dobrze wypada tylko w nastrojowych, lekko swingujących kawałkach, z bardziej
                  > żywiołowymi numerami już gorzej (numerem U2 się nie popisał).

Nie tyle on się nie popisał, co aranż był do kitu - a to już nie jego wina.
                  Poza tym nie miał ani jednaj wpadki. Co do przemyślania każdego dźwięku, to
                  raczej świadczy to o perfekcjoniźmie, a nie o braku doświadczenia. Generalnie
                  Uniatowski jest człowiekiem_muzyką, śpiewa całym sobą.
                • zona_mi Re: Umo 19.06.05, 13:57
                  Uświadomiłam sobie niedawno, dlaczego czuję taką niechęć do Uniatowskiego -
                  zaczął od kłamstewka, czy też półprawdy. To go zdyskredytowało w moich oczach.
                  A przylizano-wystrzępionym gogusiem jest, nie da się zaprzeczyć, tak jak i
                  niewątpliwemu kunsztowi jeśli idzie o głos.
                  Dla mnie idolem jest Silski.
                  • anulka.p Dzisiaj idole zaśpiewaja na Top Trendy 25.06.05, 19:30
                    No właśnie, oglądajcie dziewczyny, ma zaśpiewać Silski, podobno Uniatowski, i
                    ktoś jeszcze. A z ploteczek, słyszałyście, ze Piotr Lato i blond Dominika są
                    para?smile A tak w ogole witam po dłuższej nieobecności, byłam nad morzem na
                    pierwszym urlopie z syneczkiem, ale to temat na dłuższą opowieśćsmile Pozdrawiam
                    serdecznie, a szczególnie Janet i Moofkęsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka