tynka11 12.05.05, 20:59 wysyłacie do wywołania???? bo chciałam tak zrobic i nie bardzo umiem! czy trzeba sciągnąć program jakiś? czy jak????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czajkax2 Re: zdjęcia mailem do FOTO JOKERA 12.05.05, 21:55 Wchodzisz na stronę www.fotojoker.pl i tam wsystko jest opisane. Najlepiej zrób sobie na kompie katalog "Zdjęcia do wywołania"(ja tak robię,zeby mi sie nie mylilo). I potem na tej stonir mozesz wybrac opcje zeby wyslalo do nich cały katalog. Nie musisz sie wtedy męczyc z wrzucaniem każdego zdjęcia z osobna.To jest bardzo praktyczne jezeli jest więcej zdjęć. I dobrze jak zdjęcia nie przekraczają 300-400kB,bo wtedy bardzo długo wysyla takie zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: zdjęcia mailem do FOTO JOKERA 12.05.05, 22:04 ja tez wysylam ze strony fotojokera. Takze mam odrebny katalog "do wywolania" i tam wrzucam oraz obrabiam zdjecia, ktore chce wywolac. Transfer zdjec jest bardzo latwy, korzystam z "zamowienia komfortowego", zaladowanie zdjec zajmuje mi chyba krocej niz 30 sekund (niezaleznie od ilosci zdjec, a dzisiaj wlasnie odebralam 182 zdjecia), pozniej one sie wysylaja, pojawi sie opcja czy przyslac do domu, czy odbierzesz w wybranym punkcie. Wszystko idzie sprawnie, ja jestem bardzo zadowolona z ich obslugi. Od wyslania do odbioru mijaja 3 dni robocze, mailem dostaje potwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tynka11 MAMALUNA 12.05.05, 22:25 obrabiasz? tzn zmniejszasz czy co??????czy jakies efekty specjalne dodajesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: MAMALUNA 12.05.05, 22:26 Obrabianie ma bardzozeroki zakres) Ja np zmniejszam żeby nie zajmowało tak duzo miejsca, kadruję, niweluję "czerwone oczy" .To tyle w skrócie Odpowiedz Link Zgłoś
tynka11 czajka 12.05.05, 22:36 a ja w kolorze blond i sobie poradzic cos nie moge!!!! wrzuciłam fotki i co teraz załaduj zdjęcia?????? echhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: czajka 12.05.05, 23:37 Troche póżno odpowiadam,bo szalałam gdzie indziej) ale odpowiedź brzmi: Tak,załaduj zdjęćia. Jak masz jakieś pytanka do wal śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
tynka11 Re: czajka 12.05.05, 23:48 juz sie naszalałaś?? załadowałam i ładuja sie i ładują!!!! strasznie długo to trwa!!!!! ;/ trzeba pewnie było spakować! ;/ ;/ ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: czajka 12.05.05, 23:50 Pewnie masz duże zdjęcia,temu tak wolno Jest taki fajny program FOTOJOKER Home Photo Servis,tam fajnie można zdjęcia zmniejszac i niwelowac czerwone oczy. Zresztą programów jest mnóstwo różnych.,moze ściągnij coś z sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
tynka11 Re: czajka 13.05.05, 00:02 chyba tak zrobię !!!1 żeby nastepnym razem szło szybciej!!!!! WIELKIE DZIEKI!!!! za pomoc blondynce!!!! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
nnika5 czajkax! help:) 13.05.05, 00:09 ty widze oblatana jestes w tym temacieotwarcie sesji kosztuje 9,98 jak dobrze wyczytalam? a jak sie pojdzie do salonu 3,98 ale nie o to chodzi. Mozesz mi powiedziec do jakich rozmiarow zmniejszasz zdjecia zeby wyszly ladne 10*15?)) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Nnika 17.05.05, 15:39 ja z reguły mam zdjęcia 300-400 kb, mam wtedy pewność,że będą łądnie wyglądać nawet jak zechce je mieć w bardzo duzym rozmiarze A w rozmiarze 10x15 wyglądają rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: czajkax! help:) 17.05.05, 15:53 czajka a ten program to z ich strony sie sciaga? gdzie on u nich jest na tej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: czajkax! help:) 17.05.05, 16:34 Ja ten progrsam dostałam w Fotojokerze na płytce,ajk pierwszy raz zamawiałam u nich zdjęcia bodajże. Jak chcesz moge ci przegrac płytke,tylko skrobnij mi na mejla adres to wyśle Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: czajkax! help:) 17.05.05, 16:39 super dziękuję. a jestes z wawy? bo jak tak, to mogę podjechac do Ciebie i odebrac Odpowiedz Link Zgłoś
tynka11 Re: czajkax! help:) 17.05.05, 16:47 ale jest jakis daromwy prgram do sciagniecia na stronie fotojokera!!! moze to ten sam??? ja tez słyszałam o płytce z programem ze sie u nich dostaje ale jak pytałam to powiedziano mi ze nie!!!! moze udostępnili za darmo i juz nie rozdaja plyt!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: czajkax! help:) 17.05.05, 16:48 ja na stronce nic nie znalazłam (niezle maja to strone zasmiecona tak swoja droga). w ktorym jest miejscu? jesli to ten sam, to super sciagne go sobie Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ka Rossmann foto on-line- polecam 19.05.05, 22:34 ja zazwyczaj wysylam foto on-line do rossmanna www.rossmann.com.pl polecam czesto sa duze promocje tylko odbiera sie we wskazanym przez siebie sklepie na fotki czeka sie zazwyczaj 2-3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
tynka11 INIA 19.05.05, 23:09 wejdz na stronke foto jokera i potem zdjęcia przez internet ( na górze po prawej)i potem na dole po prawej stronie jest program do ściągnięcia! chciałam podrzucic linka ale cos sie nie otwiera! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: zdjęcia mailem do FOTO JOKERA 20.05.05, 20:15 otwarcie fotoindeksu kosztuje 3,99 - ja wysylam przez internet i tyle place (a nie 9 z groszami) 9 z groszami kosztuje gdy wysylka zdjec jest do domu, a nie do wybranego punktu. obrabiam tzn obcinam zbedne tlo, redukuje czerwone oczy i to w zasadzie wszystko czasem rozjasniam, jesli jest za ciemne do tego sciagnelam program IrfanView z netu, darmowy w fotojokerze, jak odbieralam zdjecia, to widzialam takie plytki z programem do obrabiania, kosztuja cos kolo 3zl ( o ile dobrze pamietam) Za darmo to pewnie daja przy jakichs duzych zakupach (np. aparat cyfrowy itp - tak sadze) Odpowiedz Link Zgłoś
rybka32-1 Re: zdjęcia mailem do FOTO JOKERA 22.05.05, 00:59 Witaj Mam pytanie w związku z tym obrabianiem a zwłaszcza z ucinaniem zbędnego tła bo dzisiaj odebrałam zdjęcia z Fotojokera i jestem w cięzkim szoku. Zamówiłam odbitki 10*15 i odebrałam 30 zdjęć a KAŻDY w innym formacie!!!!! Jak zanosiłam na płycie też po przycięciu to zrobili wszystkie równe zdjęcia. Czy przesyłając przez internet trzeba pilnować żeby pliki były jednakowej wielkości??? Normalnie nie mogę uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
tynka11 Re: zdjęcia mailem do FOTO JOKERA 23.05.05, 12:35 ja tez dzis odebrałam zdjęcia puszczone meilem i srednio zadowolona jestem! zdjęcia kazde w innym rozmiarze!!!pan cos mi tłumaczył ze to zależy od aparatu itp ale ja blopndynka srednio zrozumiałam dlaczego tak sie stało! kolory takie blade i na niektórych zdjęciach tło takie wyraźnie ziarniste!! nie podoba mi sie! od czego to wszystko zależy??? co zrobi lam źle? a co powinnam zrobić zeby następnym razem byc zadowoloną?????? Odpowiedz Link Zgłoś