Dodaj do ulubionych

a ja dzisiaj zaczynam remont :)

18.06.05, 10:56
tzn nie ja - mój chłop... wczoraj kupilismy farby , dzisiaj będzie mycie ścian
, latanie dziur... jutro gładź a potem malowanie... no i w między czasie
ścianka działowa... jak wczoraj popatrzyłam na ceny wykładzin i gumolitow to
szczena mi buty rozbiła! musze kupić jakieś szorstkie g..o za 5 zł smile ale co
mi tam... jedyne co to musze znaleśc odpowiedni kolor , jakiś ciemny beżowy...
musimy wziąść całe multum rzeczy na raty - lodówka , łóżko , jakąs szafe i
komode... sama nie wiem co z meblami kuchennymi , sa tak benadziejnie
ustawione ze nawet miejsca na lodówke nie ma... zastanawiam sie wiec czy nie
kupić dwóch szafek albo nie zrobic u stolarza... mam mętlik w głowie...
mam nadzieje ze to wszystko nie potrwa dłuzej niz 2 tyg...
rodziców jeszcze nie oswiecilam choć mama sie chyba domyśla... poprostu jak
pomyśle jakie mi tata kazanie strzeli to juz mi sie słabo robi...

pochwaliłam sie to teraz ide sprzatać - no bo sobota - dzień święty wink
Obserwuj wątek
    • kkatie Re: a ja dzisiaj zaczynam remont :) 18.06.05, 11:42
      to ja chyba cos przegapilam..
      przeprowadzilas sie juz??
      ktore mieszkanko wybralas? to z jednym wiekszym pokojem do przedzielenia?
      juz mi sie pokrecily wink
      jesli juz jestescie "na swoim" to gratuluje, ze wreszcie sie udalo smile))
      pozdrawiam
      • sowa_hu_hu Re: a ja dzisiaj zaczynam remont :) 18.06.05, 11:49
        no jeszcze sie nie przeprowadziliśmy , na razie zaczynamy ten nieszczęsny
        remont... nie dałoby sie tam teraz mieszkać... ale mam nadzieje ze to nie
        potrwa zbyt długo...
        wybralismy to mieszaknie z jednym pokojem , będziemy dzielić... koszt scianki
        musimy pokryc sami - reszte pokrywa włascicielka...
        przeraza mnie ta kwestia finansowa - na razie wiem ze rata miesięczn pralki
        wyniesie 30zł smile chciałabym tez znaleźć jakieś naprawde tanie meble - dziewczyny
        poleciły mi BRW ale one tanie wcale nie są... sa drogie jak jasna cholera! szafa
        700zł... brrrrrrrrrrrrrrrrr
        • umargos Re: a ja dzisiaj zaczynam remont :) 18.06.05, 12:13
          A może jakąś szafę bylibyście w stanie zrobić sami. Wchodzi koszt materiałów i
          odpowiedniego przycięcia. Ale da się zrobić...wtedy najdroższy jest front
          szafy, ale nie musi być od razu...
          • sowa_hu_hu Re: a ja dzisiaj zaczynam remont :) 18.06.05, 12:20
            szafe i komode chcialabym wziąść na raty... wiem ze da sie kupic tanie meble ale
            za bardzo nie wiem gdzie szukać...
            • kosheen4 Re: a ja dzisiaj zaczynam remont :) 18.06.05, 12:28
              sowa_hu_hu napisała:

> szafe i komode chcialabym wziąść na raty... wiem ze da sie kupic tanie meble al
              > e
              > za bardzo nie wiem gdzie szukać...

poradzę dwie drogi: jedna to allegro (kupiłam swego czasu solidny, drewniany
              stolik za niecałe trzydzieści złotych)
              a druga - ogromny skład z używanymi meblami w Nowej Hucie, w dawnym kinie Świt
              (osiedle Teatralne). sprowadzają tam meble z Holandii bodajże. ceny umiarkowane.
              mają fotele, kanapy, łoża, dywany, materace. i pierdyliard drobiażdżków, mniej
              lub bardziej gustownych smile zajrzyj, a nuż coś wybierzesz.
              • sowa_hu_hu kosheen 18.06.05, 12:30
                dzięki za rade - pewnie skorzystam smile anie znasz ulicy w Hucie gdzie są te meble?

i na allegro tez zajrze smile
                • kalina_p sówko! 18.06.05, 12:34
                  no bomba, bierzci sie do roboty i powodzenia!
                  A co do sprzętu AGD, mebli...Kup dziś (piatek) gazete Wyborcza i tam chyba w
                  krakowskim dodatku też (?) jest Giełda Rzeczy Używanych. Może na poczatek, żeby
                  się w kredyty nie ładować jakas lodówka z 100zł? Mińsk rosyjski, ja taka na
                  działkę kupilam, one sa nie do zdarcia...pralki tez ludzie sprzedaja, meble, za
                  grosze przyslowiowe, pomyśl, może na razie to by byl pomysl a z czasem coś
                  sobie kupić na raty?
                  Powodzenia życzę!!!
                  • kkatie Re: sówko! 18.06.05, 12:44
                    rzeczywiscie BRW sa drogie, jak urzadzalismy swoje "M" to wyliczyli nam kuchnie
                    za 3000!!! (a mamy aneks kuchenny, wiec cena byla zabojcza) surprised w koncu
                    zdecydowalismy sie na meble na zamowienie, pod wymiar, zwlaszcza, ze mamy
                    wysokie mieszkanie i szafki zrobilismy nietypowe, a w BRW liczyli sobie za to
                    dodatkowo.
                    a do pokoju dziecka kupilismy bardzo tanio, w jakims markecie budowlanym. mozna
                    tez sprobowac w hipermarketcie, tam sa tez tanie (zalezy gdzie wink ale z reguly
                    niezbyt trwale, slowem czesto szajs sie tafia uncertain
                    no to bardzo sie ciesze, ze w koncu idziecie "na swoje" smile))
                    • kalina_p meble do kuchni - polecam z Ikea 18.06.05, 12:47
                      bardzo tanio mi wyszlo, w porównaniu z innymi firmami. Sami zlozylismy i jakos
                      juz chyba z 5 lat stoja, spisuja się świetnie i jestem zadowolona.
                      • kosheen4 Re: meble do kuchni - polecam z Ikea 18.06.05, 12:49
                        kalina_p napisała:

> bardzo tanio mi wyszlo, w porównaniu z innymi firmami. Sami zlozylismy i jakos
                        > juz chyba z 5 lat stoja, spisuja się świetnie i jestem zadowolona.

a jeśli chciałabyś nabyć biurko pod komputer, to chętnie pogonię moje własne smile
                        jest z IKEA, metalowe, odrobinę zjechane, wygląda mniej więcej tak jak to:
                        allegro.pl/show_item.php?item=54349816
                        wink
                      • sowa_hu_hu bo ja toka niepociumana jestem... 18.06.05, 12:51
                        nigdy sama nic nie kupowałam , nie wiem jakie są ceny , gdzie szukac itd...

co do lodówki to jednak chce wziąść na raty - 30zł miesięcznie , miałam brac od
                        kolezanki taką starą lodówke ale one tez ciągna więcej prądu i trzeba co chwile
                        rozmrażać...

do pokoju swojej mebloscianki nie wezme (tej która teraz mam) bo by mi pokój
                        zagraciła (dzielimy jeden pokoój na dwa małe) dlatego chciałam kupic szafe i
                        komode... pokój bedzie miał dwa wejscia wiec za bardzo nie ma gdzie tego
                        poukładac...jak psotawi sie scianke działowa zmierzymy ile pokój ma i wtedy
                        trzeba będzie poszukac czegoś konkretnie....
                        a szczerze mówiąc wole wziąśc tanie meble na raty niz coś kupowac bo gotówki u
                        nas NIET a remon pochłonie wszystko...
                    • sowa_hu_hu kosheen 18.06.05, 12:47
                      nie na bieżanów , na prądnicką smile zmieniałam lokal hehe smile
                      • kosheen4 Re: kosheen 18.06.05, 12:51
                        sowa_hu_hu napisała:

> nie na bieżanów , na prądnicką smile zmieniałam lokal hehe smile

hm, to koło kleparza wsiadasz w autobus 501, albo w tramwaj numer pięć i też
                        dojedziesz smile
                        • sowa_hu_hu Re: kosheen 18.06.05, 12:53
                          biorko będzie stało w kuchni i musi być narożne ze względu na ułozenie
                          pomieszczenia sad
                          • kosheen4 Re: kosheen 18.06.05, 13:01
                            sowa_hu_hu napisała:

> biorko będzie stało w kuchni i musi być narożne ze względu na ułozenie
                            > pomieszczenia sad

wrrrr, też chcę narożne i to bardzo, już myślałam, że wcisnę gruchota i dołożę
                            do wymarzonego wink
                            • annb Re: kosheen 18.06.05, 13:17
                              narożne biurko możesz znaleźć w sklepie meblowym na ulicy wybickiego,
                              naprzeciwko urzędu skarbowego - smile
                              nic tylko zacząc nowe życie...

• annb adresy 18.06.05, 13:15
                        przepraszam że się wcinam w dyskusję ale...
                        ulica prądnicka i jej okolice to -
                        avans w kauflandzie - majątam całkiem niezły sprzęt i raty - możesz wziąc nawet
                        na 30 rat - jedyny warunek - kwota zakupu więcej niz 300 zł.

na rusznikarskiej(też okolice) bodaj 14a a jest sklep - agd dla oszczędnych -
                        możesz tam zajrzeć.
                        na kamiennej w takich pokolejowych budynkach jest komis meblowy....mozesz tam
                        zajrzeć, czasem sąciekawe meble winkkomis widać jadąc tramwajem od kleparza.
                        opócz tego polecam sklep tajmax - na wrocławskiej-więc też niedaleko-można
                        targowac ceny sprzetu AGD.
                        jeśli chodzi o meble to polecam abrę...z pętli na krowodrzy jedziesz do końca
                        19 tką tam masz abrę - duży sklep..mają niezłe strzały cenowe-adres www sklepu
                        masz na swojej poczcie smile. i też mają raty smile

jeśli chodzi o dziecko i przychodnię polecam przepisać się na frycza
                        modrzewskiego - obsługa bardzo miła fachowa i kompetnta smile

z prądnickiej masz darmowy autobus do geanta smile
                        z dzieckiem możesz chodzicna spacery do parku koło dworku białoprądnickiego smile
                        oprócz tego jest park koło kościoła królowej jadwigi smile

• sowa_hu_hu annb 18.06.05, 13:20
                          dziękuje serdecznie!!!

ale skąd ty to wszystko wiesz? smile mieszkasz tam?

byłam w kauflandzie i własnie tam wypatrzyłam lodowke...

a do tych parków to jest dlaleko? zastanawiam sie czy jest tam gdzies między
                          blokami plac zabaw... a ja bede mieszkac w kamiennicy i jest tam ogródek smile
                          • annb Re: annb 18.06.05, 13:23
                            tak, mieszkam w okolicy
                            do białoprądnickiego nie jest daleko..schodzisz w dół prądnicką zaraz za
                            szpitalem JPII jest przejscie przez ulicę i praktycznie widać już dworek.
                            sama zobaczysz jak jest tam ładnie..
                            park przy łokietka też jest przyjazny dzieciom i z tego co pamietam są tam
                            huśtawki smile
                            • sowa_hu_hu Re: annb 18.06.05, 13:27
                              to proponuje kawke jak juz sie urządze smile

w jakim wieku masz dzieciaka? moj ma skonczone dwa...
                              • annb Re: annb 18.06.05, 13:29
                                sowa_hu_hu nie mam dzieci dlatego się tutaj nie udzielam.ale kibicuję ci od
                                zawsze więc bardzo mnie ucieszył twój post...jeśli chodzi o biurko narożne to
                                wyżej pod koshenn napisałam gdzie takie są..
                                mam nadzieję że moderatorki nie wykasują moich podpowiedzi
                                to nie jets reklama zadnej z ww sieci/sklepów
                                smile
                                a i zapomniałabym...na rusznikarskiej jest super fryzjerka...tania wink ale to
                                już na maila....
                                • sowa_hu_hu Re: annb 18.06.05, 13:35
                                  a to nie wazne ze dzieci nie masz smile dzieci nam do picia kawy nie potrzebne wink

dziękuje za kibicowanie - oby sie udało to wszystko dopiąc na ostatni guzik...

jakby coś to pisz na maila smile
                • kosheen4 Re: kosheen 18.06.05, 12:45
                  sowa_hu_hu napisała:

> dzięki za rade - pewnie skorzystam smile anie znasz ulicy w Hucie gdzie są te mebl
                  > e?

mówię, że to na osiedlu Teatralnym jest smile nie na ulicy. wyszukiwarka zaś mówi,
                  że to Teatralne 10, trudno przegapić masywny budynek. od centrum krakowa jedzie
                  się przez aleję pokoju, obok M1, cały czas prosto, na rondzie czyżyńskim też
                  prosto (tak, jak jedzie tramwaj nr. 1 i 14). potem na rondzie kocmyrzowskim w
                  prawo; teraz kocmyrzowskie jest rozkopane, więc łatwo je poznać smile. i jak już
                  skręcisz na kocmyrzowskim, to po lewej wypatruj kina, jadąc powoli.
                  jeśli wybierzesz się tylko na rekonesans, autobusem z Bieżanowa, (dobrze
                  pamiętam?) to wsiadasz w 502 i telepiesz się przez miasto wink do przedostatniego
                  przystanku, os. zgody (właśnie sprawdziłam nazwę na www.mpk.krakow.pl) smile
                  i już.
                  • sowa_hu_hu ale :) 18.06.05, 13:05
                    firanki i obrusy na ciuchach bede kupowała w tzw limpexie smile hihi

poscieli tylko nie mam - 2 koldry i poduszka... nie chce zabierac tych z domu...

moja mama wymieniła sobie lodówke i mikrofalówke na te aluminiowe i teraz tamten
                    sprzęt stoi w piwnicy ale powiedziałam ze go nie wezme choćby nie wiem co...
                    moja mama miałaby satysfakcje ze sie prosze a potem bym słyszała ze gdyby nie
                    jej lodówka to coś tam coś tam... dlatego wole mieć 30letnią jesli będe musiała...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka