Dodaj do ulubionych

rozwale mops !!!!!!!!

07.10.05, 22:58
robia sobie zarty drugi mies jestem bez pieniedzy przez ich burdel , dzis
dostalam pismo ze czegos nie maja, a jest pazdziernik !!!!!!!! a powinnam juz
pieniadze miec, jade ich tam rozszarpac i skarge skladam , nie pomysleli ze
te pieniazde to moga byc jedynym zrodlem pieniezny na leki dla corki wrrrrrrrr
Obserwuj wątek
    • dagella Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 00:15
      Pozwól Droga Koleżanko że nie bęę tego komentowała....
      • 76kitka Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 12:55

Może nie dołączyłaś jakiegoś zaświadczenia, wniosku, czegoś nie podpisałaś. Mops jak każdy urząd czepia się o takie rzeczy, mają wymogi formalne i z braku czegoś tam nie wypłacą Ci pieniędzy. Niestety panience, która przyjmuje wniosek nie udowodnisz, że nie o wszystkim Ci powiedziała, zresztą obowiązuje zasada, że nieznajomośc prawa szkodzi, urzędnicy są nietykalni.
        • edycia274 Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 14:11
          wszysko mialam, bo specjalnie latalam, a to co mi teraz przyszlo tez dolaczylam
          wiec nie wiem co z tym zrobili
    • m_mar Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 15:06
      Bez komentarza zostawię ten post
      • edycia274 m-mar 08.10.05, 15:34
        nikt cie nie prosil o zabieranie glosu , jezeli mozesz to omijaj moje posty,
        nie zycze sobie byc cokolwiek pisala
        • edka05 Re: m-mar 08.10.05, 16:05
          Ja w tym roku wysłałam wniosek pocztą, co by w kolejkach nie stać. Za dwa
          tygodnie przysłali mi pismo do uzupełnienia dokumentów. Zadzwoniłam, zapytałam
          ile mam czasu . Zawiozłam potrzebne dokumenty już bezpośrednio do osoby która
          zajmowała się moją sprawą. I sprawa załatwiona.
        • m_mar Re: Edycio 08.10.05, 16:48
          nie życzyć to mozesz sobie... duzo. Po pierwsze będę wypowiadała się tam, gdzie
          mam ochotę (wolnosć słowa) , po drugie: twoje słowa w stylu: "ROZWALĘ MOPS,
          BURDEL, ROZSZARPIĘ" bardzo dużo mówią o tym jaką jesteś spokojną i cierpliwą
          osobą. Gratuluje także słownictwa.
          • gepart_czester [...] 08.10.05, 19:49
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • m_mar Re: m-mar 08.10.05, 16:49
          Aha odnosnie mopsu: w jednym z takich urzęów urzęduje moja siostra i wiesz co,
          żal mi jej, że ma takich petentów. Bo faktycznie większość z nich to "tacy"
          ludzie.
          • edycia274 Re: m-mar 08.10.05, 17:08
            tu jest ich wylacznie wina, a mi nie zal bo widac jacy w mopsie sa pracownicy,
          • edycia274 Re: m-mar 08.10.05, 17:09
            a gdybys dziekie nie niezorganizowamiu mopsu nie miala pieniedzy i nie maial za
            co lekow kupic dziecku to bys inaczej pisala wiec wez juz sobie daruj
    • ekan13 Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 17:49
      Jezeli przysłali, ze czegos brakuje to znaczy, ze tak jest. Te panie naprawde nie mają interesu w tym aby opozniac wypłate Twoich pieniedzy. Swoją drogą wniosek można złożyc dużo wcześniej i wtedy jak coś nie pasuje jest czas aby to uzupełnic. Ja składałam już w czerwcu i pieniądye otrzymałam naczas.
      • edycia274 Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 17:59
        wniosek zlozylam w sierpniu i dolaczylam wszystko co kazali , ciagle po cos
        wzywali i za kazdym razem cos chcieli i na koniec Pani powiedziala ze wszystko
        juz ma,,,,,a tu prosze zamiast decezji znow cos chca a tym bardziej ze to
        skladalam, wiec sorry bardzo ale o czyms to swiadczy
        • mamand Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 19:09
          masz potwierdzenie złożonych dokumentów?

zawsze miej ze sobą ksero składanych dokumentów i proś by ci na nich
          poświadczyli przyjęcie i wpisali datę

to jedyny sposób sad
      • lola211 Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 22:18
        Jakze sie mylisz.W tamtym roku pobieralam zasilek wychowawczy na dziecko, z
        tego co pamietam dokumenty złozylam w maju- wszystkie, kompletne.Pieniadze
        otrzymalam dopiero w pazdzierniku.Jezdzilam tam kilkakrotnie- urzednicy nie
        znali przepisów i musialam im wyjasniac na jakiej podstawie przysługuje mi
        zasilek na 6 -letnie dziecko.Po trzecim razie malo krew mnie nie zalala- ilez
        razy mozna tłumaczyc jak krowie na rowie.W koncu bardzo mnie przepraszali, ale
        to nie zmienia faktu, ze nie zobaczylam złotówki przez 5 miesiecy.Fakt- glodem
        nie przemieralam, bo zawsze mam oszczednosci, tylko dlatego moje dziecko nie
        ucierpialo.Ale co maja zrobic rodzice, ktorzy sa w ciezkiej sytuacji?
    • gepart_czester Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 19:51
      Wcale sie nie dziwię. Znam to z autopsji. W moim wypadku chodziło o zus - tez
      się naprzeklinałam i nadenerwowałam. Chyba 3 razy biegałam z dokumentami, które
      POGUBILI. Tak wię wiem co czujesz. Trzymam kciuki zeby wszystko udało Ci się
      załatwićsmile
    • ania.freszel Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 19:53
      Na leki dla dziecka nie masz a na internet masz??? Głowe sobie rozwal. No
      comment...
      • gepart_czester Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 20:03
        Sama sobie "Głowe sobie rozwal. No
        > comment..." - tego cie mamusia nauczyla?
      • edycia274 freszel 08.10.05, 20:27
        nie bede tego komoentowac, bo nie znasz sytuacji,
      • m_mar Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 20:32
        Zawsze jak ktoś pisze coś, co nie jest po twojej myśli to się burzysz. Pozwól
        innym mieć swoje zdanie. Patrząc obiektywnie ania.freszel ma rację. Pozwalanie
        sobie na luksusy (net) i narzekanie, że nie ma się na leki dla dziecka, to
        troche dziwne, nie uważasz?
        • gepart_czester Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 20:33
          dziwna jestes ty
        • edycia274 Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 20:42
          a niech sie wypowiada, a slyszalas czasem o tym ze za net sie nie placi??????i
          nie wnikajmy czemu po co i dlaczego....nie burze sie, tylko wypowiadam tak jak
          mi odpowiada ponoc wolnosc slowa panuje w tym kraju
          • kasssannndra gepart czester = edycia 09.10.05, 16:43
            Jak czytam posty gdzie ktos tak zaciekle broni drugą osobe to zawsze mam
            wrażenie , zę to ta sama osoba o podwójnym nicu.
            • kasssannndra Re: gepart czester = edycia 09.10.05, 16:46
              kasssannndra napisała:

> Jak czytam posty gdzie ktos tak zaciekle broni drugą osobe to zawsze mam
              > wrażenie , zę to ta sama osoba o podwójnym nicu.

Oczywiscie chodzi mi o obronę w tak głupiej sprawie jaka tu jest opisana.

Moja koleżanka też korzysta z MOPSU i poszła raz i bez żadnego problemu i
              donoszenia ciagle nowych dokumentów dostała zasiłek.
              Zgadzam sie z osobami, które pisza, ze nie potrafia zrozumieć jak kogoś nie
              stać na leki dla dziecka a na internet stać.
              Jak nie masz kasy to weź sobie dodatkowa pracę chałupniczą znajdź i zamiast
              siedziec na forum podziergaj cos .
            • czajkax2 Re: gepart czester = edycia 09.10.05, 17:47
              Moim zdaniem mylisz się Kassandrosmile
              • gepart_czester kasss... 09.10.05, 19:15
                Jak chcesz znac prawde o podwojnym nicku czestera to przeczytaj moj watek
                pt "Jak mnie denerwuja". Wylozylam tam cala prawde o swojej zaciekłoscibig_grin
    • sylka22 Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 19:55
      a ja pieniądze dostałam pod koniec wrzesnia smile tu się wywiązali..tyle tylko że
      najdziwniejsze jest to że decyzji jeszcze nie dostałam..pieniądze sa a o
      decyzji ani widu ani słychu...a Pani przez telefon wogóle nie umiała mi tego
      wytłumaczyć...bałagan to tam jest napewno
      • andaba Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 21:27
        Edycia, chodzi Ci o MOPS, czy o zasiłek rodzinny czy pielęgnacyjny z wydziału
        socjalnego UM?
        • edycia274 Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 21:49
          moja corcia ma orzeczenie o niepelnospawnosci i z Mopsu dostaje na nia
          pieniazki, sa to rozne dodatki ,,,
          - swiadczenie pielegnacyjne,
          - zasilek rodzinny
          - dodatek na rehabilitacje
          - zasilek pielegnacyjny
          • andaba Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 21:51
            A zasiłek rodzinny i pielęgnacyjny z UM też bierzesz, czy wszystko razem w MOPS-
            ie? Ciekawe, czy to od miasta zależy?
          • ggmadzik Re:Współczuję, rozumiem... 08.10.05, 22:09
            w MOPSie bałagan mają czego nie da się ukryć. O kasie za neta się nie
            wypowiadam, rozumiem bo też mam za darmo! Spróbuj się dowiedzieć jak można się
            postarać o darmowe leki z MOPS. Wiem napewno, że coś takiego istnieje bo moja
            koleżanka z tego korzysta. W miesiącu dostaje 10 puszek mleka dla dzidzi, 2-3
            pudełka 'Sudocremu", antybiotyki dla dzieci itd;itp;. Zapytaj o to swojego
            lekarza pediatrę! Pozdrawiam.
    • edycia274 Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 22:12
      wszystkie dodatki mam z Mopsu , w poniedzialek tam jade i ide do kierownika bo
      to jakas paranoja, kiedy maja mi zamiar wypalcic kase// ile mam byc bez
      pieniedzy?????/wrr
    • julianna2 Re: rozwale mops !!!!!!!! 08.10.05, 22:47
      doskonale rozumiem twoje wzburzenie w ubieglym roku czekalam CZTERY MIESIACE na
      decyzje bo niedouczone urzedniczki nie umialy same a nawet z pomoca prawnika
      rozpatrzec wniosku i zwrocily sie o opinie do ministerstwa a tam -wiadomo
      musialo trwac,a wystarczylo przeczytac ustawe, oczywiscie moj wniosek byl
      kompletny i racja od poczatku byla po mojej stronie
      co sie naklęłam i zjadłam nerwów to moje za te pierdzielone 86 zl które mi sie
      naleza "jak psu buda"
      trzymaj sie
    • julia246 Re: rozwale mops !!!!!!!! 09.10.05, 00:20
      Ile tu jadusad(
      Edycia, głowa do góry.
      Powodzenia.
      • aprze Re: rozwale mops !!!!!!!! 09.10.05, 01:25
        Walcz dzielnie Edycia, uda Ci się
        pozdrawiam
        • beata118 Re: rozwale mops !!!!!!!! 09.10.05, 16:00
          Bardzo współczuję dziewczynom które muszą brać pieniadze od MOPS u ale swoja
          drogą skoro sa to tak małe sumy a jednocześnie moga być jedynym dochodem to jak
          wy korzystacie a potem płacicie za internet bo tego nie rozumiem?
          • ekan13 Re: rozwale mops !!!!!!!! 09.10.05, 16:09
            A co tu rozumieć. Ja płacę internet i biorę zasiłek z MOPSu nie dlatego, że nie mam z czego żyć, tylko dla tego, że spełniam kryterium by go otrzymywać. Jestem na urlopie wychowawczym, mam dziecko z orzeczeniem o niepełnosprawności i kwalifikuję sie jako rodzina wielodzietna. Zasiłek nie jest moim jedynym źródłem dochodu. Czy jest jeszcze coś czego nie rozumiesz? Chętnie na miare możliwości odpowiem.
          • anmala Re: rozwale mops !!!!!!!! 09.10.05, 17:19
            A ja nie współczuję bo je doskonale rozumiem i popieram. Zawsze będę kożystała z
            czegoś co mi się należy. PIENIĄDZE NIE ŚMIERDZĄ. Jeżeli spełniam kryterium
            dochodowe lub jakiekolwiek inne to idę po pieniadze i cześć pieśni. A gdzie jest
            powiedziane,że z MOPS-u mają mieć tylko pieniądze lumpy, pijaki i temu typu
            podobni. To mam sie wyprzedać ze wszystkiego, zeszmacić aby wystepować o
            zasiłek? A skąd biorę na internet? to bardzo proste zrezygnowałam z telefonu
            stacjonarnego bo wolałam internet.

Ja też jeszcze za wrzesień nie dostałam zasiłku i jeszcze nic mi nie przysłali a
            jak byłam się zapytać o co chodzi to się dowiedziałam zzze dopiero sierpniowe
            wnioski wprowadzają. I to zostawiam bez komentarza. Wystąpiłam o jednorazowa
            zapomogę i czekam na odpowiedź.

Czy u was w MOPS-ach też pracują takie młode siksy co sie jeszcze szacunku dla
            ludzi nie nauczyły?
            • julianna2 Re: rozwale mops !!!!!!!! 09.10.05, 18:54
              Niestety u nas rownież pracują "młode siksy" co to nie nauczyły się jesczcze co
              to szacunek do pracy , gdyby powąchały bezrobocia i nie miały za co kupić
              dziecku leków toby bardziej szanowały i nas i swoją pracę. Niestety praca w
              budżetówce i w miejscu zamieszkania to zbyt łakomy kąsek, dlatego nie
              przeprowadza się normalnej rekrutacji tylko wciska córki i synowe kierowników
              jednostek gminnych. Efekt - minimalne kompetencje, poczucie bezkarności i
              wyższości nad plebsem. Jak nie rykniesz na nich z góry w życiu nic nie
              załatwisz.
              • edycia274 kasssannndra !!!!!! 09.10.05, 19:49
                mam jeden nick, po drugie jakbys przeczytala to bys wiedziala ze nie place za
                net, a pracy i tak mam duzo przy ciagle chorym dziecku, a do pracy isc nie
                moge, wiec nie mow mi laskawie co mam robic, postaw sie chodz na jeden dzien w
                sytuacji np takiej jak ja czy innych kobiet o podobnej to zobaczymy jak
                bedziesz spiewac ...............
                • kasssannndra Re: kasssannndra !!!!!! 09.10.05, 22:02
                  Nie napisałam, ze masz dwa niki, tylko że czasami mam takie wrażenie jak widzę
                  że ktos kogoś tak zaciekle broni w takiej sytuacji. Wrażenie mogę mieć mylne
                  oczywiscie i nie upieram sie przy swoim.
                  Przepraszam, nie doczytałam, ze nie płacisz za internet.
                  Oczywiście twojemu dziecku należą się jak najbardziej te pieniądze i na pewno
                  je dostaniesz. W każdy mieście MOPS inaczej pracuje. Wiem , ze dużo jest
                  biurokracji ale dziewczyna która radziła Ci byś sobie kserowała to co oddajesz
                  do MOPSU i potwierdzała pieczątka od nich to ma dobry pomysł i radzę na
                  przyszlość to zastosować - chociaż bedzie podstawa do złożenia pisemnej skargi,
                  bo bez takiego potwierdzenia twoja skarga nic nie da. Kobieta w MOPSIE powie,
                  ze czegoś nie dałaś, ty powiesz, ze dałaś - i będzie tylko jej słowo przeciwko
                  twojemu.
                  • edycia274 znalazlam !! 09.10.05, 22:53
                    mam dokument potwierdzajacy co zlozylam !!!!! i moj pdpis i ich pieczatka i
                    podpis, wiec jutro ide walczyc smile)))
                    • edycia274 NOI !!1 10.10.05, 15:17
                      mialam racje, Pani pracownik okazala sie nie douczona, i nagle dzis bo
                      awanturze wypisza decyzje no prosze, proszone mnie o nie pisanie skargi ale ja
                      tego tak nie zstawie, przez jej nie dbalstwo moje dziecko jest bez pieniedzy, i
                      do dziewczyn ktore bronily MOPSU TAM JEST BURDEL I TYLE !!!!!!!!!!!
                      • beata118 Re: NOI !!1 10.10.05, 16:22
                        Wyluzuj dziewczyno. Czy te pieniądze to Twój jedyny dochód? Obejrzyj w
                        telewizji wypowiedzi Matek które rzeczywiście żyją z MOPSu i nie pomstują na
                        Forum bo im jest naprawde ciężko. Złóż skargę na urzędniczkę.
                        • edycia274 Re: NOI !!1 10.10.05, 19:52
                          tak to moj jedyny dochod
                      • pyszczor Re: NOI !!1 10.10.05, 22:02
                        No popatrz, co za chamstwo, co za niedouczona baba, i pomyśleć, że Twoje
                        dziecko mogło zostać bez środków...Twoje dziecko bez śroków!!!!
                        Kseruj,walcz dziewczyno o swoje, wszędzie żydzi, postkomuna i masoneria. NO i
                        chołota poza tym. Przecież Ci sie to należy za żywota!!!!!!!!!!!!

Kicia Cię pozdrawia.
    • weronikarb Re: rozwale mops !!!!!!!! 11.10.05, 11:31
      edycia walcz.
      Ja tez z MOPSEM razem z mama walczylam i wygralam.
      Obecnie pan ktory mial rewir mojej mamy jest na dywaniku u Prezydenta naszego
      miasta. Prawdopodobnie poleci a w najlepszym przypadku nagana z wpisem do akt.
      Sa tam takie machloiki ze nam sie w glowie nie miesci.
      I nie da sie tego wytepic niczym oprocz skargami i walka.
    • skarbonka73 Re: rozwale mops !!!!!!!! 12.10.05, 06:35
      Tak ogólnie, to wkurzają mnie osoby, które uważają, że im się należy. Należy to
      się miejsce na cmentarzu, a zasiłek przysługuje. Nie piszę tutaj konkretnie do
      żadnej osoby, tylko tak w ogóle. A poza tym wiele osób korzystających z pomocy
      MOPS nieźle sobie radzi i poradziło by sobie także bez pomocy, zwłaszcza, że
      zasiłki to czasem kwota 30, 50 zł czy coś koło tego. Inna sprawa jak ktoś jest
      niepełnosprawny lub ma chore dziecko, czasem nawet 30 zł dobre.
      Pzdr.
      • ania.freszel Re: rozwale mops !!!!!!!! 12.10.05, 09:31
        Dokładnie to samo miałam na mysli, należy to zabrać sie do roboty a nie
        wyciągać łape do wspólnej kasy i jeszcze pretensje.m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka