Dodaj do ulubionych

Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień?

08.10.05, 09:09
Mój syn wstał o 5.40. Zrobiłam mu mleko. Obejrzeliśmy wszyscy z 15
min,,pszczółkę maję,,.Potem, gdy ja jadłam śniadanie , on jadł także kanapki.
Ja wypiłam kawę, poczytałm mu książeczki. A potem, gdy jego tata jadł
śniadanie, zjadł banana. A teraz śpi. Przeważnie zasypia ok. 10, ale dziś
pobudka była bardzo wcześnie. Ja zmyłam w kuchni podłogę, wstawiłam pranie..
i korzystam z chwil, aby znowu popisać. Miłego dnia smile
Obserwuj wątek
    • kejtka1 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 09:13
      Dzień dobry.
      U mnie też już pralka chodzi, dzieciaki drą się jak opętane, mąż śpi bo po
      nocce. Ogólnie poranek jak jeden z wielu, trochę mniej udany.
      • marta76 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 09:20

Kejtka u mnie podobnie.Pralka włączona,mąż śpi (bo jutro tez praca).My z
        maluchem juz po śniadaniu (jajecznica ze szcypiorkiem mniamniam).Wlaczylam
        dzien dobry tvn (ale to jakas bryndza)i zabieram sie za sprzatanie bo mam
        straszny balagan a w kuchni wszystkie gary brudne.Mam nadzieje,ze po poludniu
        pojedziemy np do ŁAzienek na jakis spacerek albo do lasu.No i jeszcze sie
        szykuje wyprawa do tesco wrrrrrrrrr.Miłego dniasmile)))
      • bbb21 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 09:21
        życzę Ci, aby dzień był pomyślny! Na razie mamy słońce, więc też łatwiej o
        lepsze nastroje, a dnie i poranki.. no cóż, jeden podobny do drugiego, ale nie
        dajmy się zwariować!
        pozdr
    • wisienka78 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 10:45
      Wstałam przed 8.00, dzieci też dość długo spały, więc poranek był spokojny, bo się grzecznie bawiły. Potem zrobiłam placki z dżemem truskawkoym na śniadanie i wszystkim smakowało.
      Potem mąż troche popracował jak zwykle, potem poszedł do pracy.
      A mi tak jakoś się źle zrobiło, głowa mnie rozbolała, teraz piję kawkę, mam nadzieję, że coś pomoże...
      Jak większość z Was czekają mnie stosy brudnych ubrań, brudne naczynia (ale niedużo) a brak automatu zniechęca mnie do wszystkiego.
      Cóż mam półautomat, przy którym jednak trzeba się troche narobić.
      Dzieci narazie się bawią i kłócą naprzemian, ale tak to już jest.
      Pewnie pójdziemy na jakis spacer, obiad mam już gotowy tylko ziemniaki ugotować.
      Ale jak narazie to piszę ten post na raty, bo wciąż uspokajam dzieci.
      Oj nie wiem czy to bedzie udany dzień, chciałam mieć tą chwilkę przy kawie, ale już sie zaczynam denerwować, myślę, żeby iść do pracy, wynając niańkę i odpocząć trochę od tych dzieci, ale to mało realne...
      Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim mamom domowym.
      • malgosia191 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 10:59
        Dzień dobry!
        My już też po śniadaniu.Mąż poszedł po zakupy,syn na spotkanie z kolegami,Kasia
        ogląd bajki.Zaraz biorę się za sprzątanie,wstawię pranie,obiad,prasowanie i
        wkólko to samo.Pogoda piękna,jutro mieliśmy jechać na działkę,ale Kasia od
        wczoraj bierze antybiotyk i strasznie kaszle więc z wyjazdu nici.
        Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
      • kejtka1 Wisienko... 08.10.05, 11:09
        jak się robi placki z dżemem truskawkowym?
        • wisienka78 Kejtko! 08.10.05, 12:38
          Napewno wiesz, tylko to tak trudno brzmi...
          Dżem truskawkowy już mam gotowy, zrobiony przez teściową.
          Potem robie takie ciasto jak na nalesniki tylko trochę więcej mąki dodaję
          i troszkę proszku do pieczenia zamiast drożdży, smaże jak kazde placki na oleju.
          Potem na usmażone placki nakładam łyżeczkę dżemu i tyle.
          A tak na marginesie - dzieciom, żeby się nie ubrudziły, pokroiłam w kawałeczki, a obok nałożyłam trochę tego pysznego dżemu i nakazałam placki jeść rączką i zajadać dżem łyżeczką. I naprawdę się nie ubrudziływink.
        • kejtka1 Re: Wisienko... 08.10.05, 15:07
          no to mam jutrzejsze śniadanko z głowysmile
          • wisienka78 Kejtko! 08.10.05, 15:14
            Smacznegosmile
    • 5aga5 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 12:07
      bbb21 - lepiej mnie dziś nie pytaj jak zaczęłam dzień. Właściwie to nawet nie
      ja.
      Mam cholernego doła a ten.... znowu gdzieś polazł.
      On mnie chyba faktycznie doprowadzi do choroby psychicznej.
      • bbb21 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 20:08
        trzymaj się, dziewczyno! tylko tyle mogę powiedzieć..
    • sledziowa Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 14:09
      Troszkę późnie "dzień dobry" ale dzień rozpoczęłam już bardzo dawno. Chwilę
      przed 7 moja córeczka zrobiła mi pobudkę, teraz akurat trwa jej drzemka
      popołudniowa a ja mam czas na porządki i na chwilkę przy komputerze...
      A od rana standardowo - śniadanko, bajeczka, mycie, sprzątanie, zakupy, pranie,
      obiadek...
      Kurcze tyle rzeczy już od rana zrobiłam?
      Należy się kawka...
      Pozdrawiam mamuśki domowe
      • marta76 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 19:56

Po poludniu pojechalismy do Podkowy Leśnej i poszlismy na spacer.Troszke mialam
        niepokj serca na widok tych domow,ale coz moze kiedys......wygramy w
        totka.POTEM BYLISMY W oTRĘBUSACH W MUZEUM MOTORYZACJI I mATEO SZALAL PRZY
        SAMOCHODACH.ups sory caps.Teraz ja znowu sprzatam chlopaki ogladaja tv,bo stary
        chlopak mowi ze jest chory i boli Go gardlo a jutro do pracy
        wrrrrrrrrrrrrrrr.Przy sprzataniu jak zwykle slucham TOK FM.Potem prasowanie
        chyba z 10 pran bo od wczoraj pralka chodzila non-stop-kolor,chcialam
        wykorzystac słonkosmile
    • bbb21 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 20:12
      my byliśmy dziś u kuzynostwa; chłopaki byli w parku; hasali w piaskownicy i na
      karuzelce; my pogadałyśmy; potem po powrocie do swego domu, siedzieliśmy na
      dworze, synek w piaskownicy z moimi bratankami; ogólnie dzień się udał, oprócz
      małego ,,zgrzytu,, między mną a nim... A teraz chłopaki się kąpią, mleko dla
      synka mam naszykowane. Dzień się powoli kończy.
      • nadka1 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 20:53
        Witam i ja!
        My dziś pospaliśmy do 7,30!Potem zjedliśmy śniadanko,pobawiliśmy sie trochę i o
        10 Natalka znów poszła spać.A potem wyruszyliśmy do wesołego miasteczka-
        wyszalałam się za wszystkie czasy,potem wybraliśmy się na obiadek do Pizza Hut
        i na zakupy-kupiliśmy butki dla Natalki.
        Dzisiejszy dzień był super!Już dawno nie spędziliśmy tak miło dnia!
        • marta76 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 21:10

zobaczcie,reasumujac :dla nas kobiet siedzących w domu,aby dzien był udany to
          należy wyjść z domu.Nie cierpię weekendów kiedy siedzimy w domu.Mąż mi
          tłumaczy,ze On codziennie musi wychodzic i w wolne dni chce zostac.U nas o to w
          zasadzie się tocza boje w wolne dni.
    • 5aga5 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 21:37
      A jak ja Was czytam to mi się łezka w oku kręci. Mimo różnych zgrzytów, jak to
      bywa w związkach, Wasi faceci chociaż w weekendy poświęcają Wam i dzieciom
      odrobinę czasu. Czy to wesołe miasteczko, czy to wizyta u rodziny, czy coś
      innego.
      A ja sobie tylko mogę o tym pomarzyć.
      Dobrze że chociaż u Was jest po azjatycku: jako-tako.
      Pozdrawiam
      • marta76 Re: Dziewczyny,dzień dobry! Jak zaczęłyście dzień 08.10.05, 21:42

u mnie mąż pracuje od 9 rano (wychodzi z domu koło 8.00) a wraca o 20.30.lub
        idzie na 13.00 a wraca np o 1 w nocy.Co drugi weekend ja mam szkołe od 8.00 do
        21.35.Fakt mamy mało czasu dla siebie.Jak wraca z pracy to po obiedzie od razu
        zasypia.Widzę jednak,ze stara się dać nam z siebie ile może ,choc często jest
        to dla mnie za małocryingMały ciągle pyta ,kiedy tata znowu będzie miał
        wolne.Niestety żyjemy w takich czasach,ze praca,praca,praca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka