huggire 08.10.05, 13:45 jedziemy niedaleko samochodem, jade ja dziecko maż i moja koleżanka. Moja koleżanka usiądzie do tyłu,czy wypada tak? Czy lepiej jak ja usiadę z tyłu? Wydaje mi się ze ja siedzę koło męża sprzodu to jest ok, ale moze się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila1974 Re: wyjazd 08.10.05, 13:50 Wbrew powszechnej opini miejsce z przodu obok kierowcy nie jest wcale "honorowe". Nie pamiętam już skąd to wziełam ale ku własnemu zaskoczeniu, przeczytałam kiedyś, że dla gości sa miejsca z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
huggire Re: wyjazd 08.10.05, 13:51 dzięki, bo juz sama nie wiem czy usiąść z tyłu czy z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ala67 Re: wyjazd 08.10.05, 13:56 Miejsce obok kierowcy nie jest honorowe, bo jest po prostu najbardziej niebezpieczne w całym samochodzie, tak kiedyś czytałam. A wiele sytuacji znanych z życia to potwierdza, choćby ostatni głośny wypadek Otylii. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: wyjazd 08.10.05, 13:56 może to cię upewni www.kf.3i.pl/www/kf/index.php?mode=dzial&id_dzial=19&id_poddzial=75 Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: hihi teraz sama widzę, że byłam w błędzie 08.10.05, 14:45 Bo inna jest sytuacja, gdy prowadzi szofer wiozac jasnie panstwa, a inna, gdy kieruje sie prywatnie.Wowczas honorowe jest wlasnie miejsce pasazera z przodu, a ze przy okazji jest najbardziej niebezpieczne to juz inna sprawa. Ja posadzilabym kolezanke z przodu, sama siadlabym z tylu. --------------------------------------------- Zapraszamy na kursy decoupage we Wrocławiu Najbliższy termin: 22-23.10.2005 www.artizana.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: hihi teraz sama widzę, że byłam w błędzie 08.10.05, 18:12 A poza tym, dlaczego biedna koleżanka ma całą drogę zabawiać malca? Jeśli zdecydowaliście jechać razem, nalezy zapewnic jej komfort podróży, który z dzieckiem obok jest wątpliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: wyjazd 08.10.05, 18:16 Ja nie lubie jezdzic z tylu (miejsca z przodu ustepuje tylko bratu, bo jego jazda z tylu moglaby sie skonczyc koniecznoscia sprzatania samochodu ). Tak wiec nie mam dylematu. A moze zapytac kolezanke, gdzie woli siedziec? Odpowiedz Link Zgłoś