Dodaj do ulubionych

Narzekacie, narzekacie

17.11.05, 12:16
Narzekacie i narzekacie, a przepraszam kto głosował na PIS? Bo przeciez to
oni wygrali, wiec ktoś musiał na nich głosować. Trzeba było najpierw pomyśleć
a potem na nich oddawać głos, teraz narzekacie. Ja głosowałam na PO i Tuska i
jak widzę co sie dzieje to ręce mi opadają. Ale mozna było sie tego
spodziewać. Sami wybraliscie to teraz macie. No chyba, ze narzekają tylko te
mamy i nie mamy, które głosowały na PO to wybaczam, ale jeśli ktoś głosował
na PIS i narzeka, no to czyja wina? Trzeba było zagłosować na PO.
Obserwuj wątek
    • dzindzinka Re: Narzekacie, narzekacie 17.11.05, 12:27
      Narzekają te, które głosowały na PO. Zwolenniczki PIS z tego co wiem z jednym
      wyjątkiem nagle zamilkły.
      • chimba Re: Narzekacie, narzekacie 17.11.05, 12:28
        to jeśłi tak to ok. To się nie czepiam
    • babka71 Nie narzekam, ponieważ głosowałam na PiS 17.11.05, 12:32
      Mariusz Kamiński moja miłość Liga Republikańska LOL!!!! i
      dlatego też, w wątkach narzekających i rwących włosy z głowy sie nie
      wypowiadam..
      • babka71 p.s wszystko mi pasuje jak na razie.., no może 17.11.05, 12:35
        poza jednym wyjątkiem strata cnoty z Andrew Lepkiem ale po zdradzie PO to był
        mus niestety polityka to ku...a czasami trzeba zamknąć oczy i nie myśleć, że
        boli i że śmierdzi
        • e_r_i_n Re: p.s wszystko mi pasuje jak na razie.., no moż 17.11.05, 12:36
          Babko droga - PO zrezygnowało z koalicji, bo PiS zaczał wspolprace
          z Samoobrona. A nie PiS zaczal wspolprace, bo PO zrezygnowala.
          Nie tak kolejnosc, moja droga.
          • dzindzinka Re: p.s wszystko mi pasuje jak na razie.., no moż 17.11.05, 12:40
            PIS nigdy tak naprawdę nie chciał koalicji z PO. Kaczyński ostatnio powiedział
            to jasno w sejmie.
            W ostatniej "Polityce" Baczyński napisał, że PIS osiągnął mistrzostwo w
            odwracaniu kota ogonem. Uważam, że to święte słowa.
            • babka71 Wasze zdanie 17.11.05, 12:43
              wolno czytać i chwała Bogu, bo byłoby nudno gdyby wszyscy myśleli tak samo
              Ale zostanę przy swoim można??
            • palka_zapalka Re: p.s wszystko mi pasuje jak na razie.., no moż 17.11.05, 12:59
              nazwa PiS powinna być zmieniona na KiOMO Kłamcy i Oszuści Mydlący Oczy wink
              • babka71 KiOMO sama to wymysliłaś?? 17.11.05, 13:05
                może napisz do SLD dobry pomysł na nową nazwę dla tej partii
    • black_currant Re: Narzekacie, narzekacie 17.11.05, 12:40
      Ja głosowałam na PJKM i też narzekam smile
    • polka3 Ja na PIS nie głosowałam-mogę sobie 17.11.05, 12:46
      ponarzekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • babka71 możesz i narzekasz jak widać 17.11.05, 13:07
        czyli widocznie można narzekać do woli tak samo jak wolno nie narzekać...
    • edycia274 Re: Narzekacie, narzekacie 17.11.05, 14:12
      nie glosowalam na nich
    • goskak1 Re: Narzekacie, narzekacie 17.11.05, 14:47
      Ja narzekam i szlag mnie trafia jak słyszę co będzie się działo bo głosowałam
      na PO i miałam nadzieję że wygrają a tu wieeelka lipa bo mocherowe berety i
      inne stwory potrafiły się zmobilizować i iść na wybory i zagłosować jak ojciec
      dyrektor kazał : "Kto na Tuska zagłosuje ten Jezusa ukrzyżuje" - ponoć takim
      hasłem ojciec namawiał swoich sekciarzy do głosowania heh...
      • maadzik3 Re: Narzekacie, narzekacie 17.11.05, 15:08
        Mam prawo narzekac! Zwlaszcza ze zeby glosowac (na PO) musialam jechac w jedna
        strone 3 godziny i w dodatku z dwulatkiem. To moj dwulatek tez chyba
        mozesmile)))))))))))???
        Magda
    • triss_merigold6 Mogę narzekać 17.11.05, 15:18
      Głosowałam w końcu i to na nieKaczkę.
      Na PiS głosowała Polska roszczeniowa, gorzej wykształcona, bardziej religijna.
      Znaczy skrzyżowanie moheru z popegeerowskim chłopem lub zredukowaną
      wielkoprzemysłową klasą robotniczą.wink
      Im się i tak nie da niczego wytłumaczyć, bo prostym umysłem nie ogarniają, że
      dodrukowanie pieniędzy nie jest - wbrew pozorom - fajnym rozwiązaniem.
      • babka71 Triss walnełaś typowo betonowo 17.11.05, 15:25
        jakie Ty kochana studia skończyłaś , że masz taki poziom oceny świata??
        jak dla mnie sldowsko i ubecka- urbanowska retoryka....BRAWO
        zapraszam na wybory na Białoruś tam na pewno dostaniesz 100% poparcia..tam
        drukują pieniądze Aleks Łukaszenko czeka też drukuję tylko nie pozwala takim
        jak Ty na pisanie takich bzdur, bo od razu miałabyś zakaz korzystania z
        internetu
        pozdrawiam Kochana i więcej luzu
        • hancik5 Re: Triss walnełaś typowo betonowo 17.11.05, 15:47
          Dwadzieścia lat temu zrobiłabyś karierę na mównicy PZPR.

Co za nowomowa, kompromitacja, nie no wymiękam...

A ja Wam mówię, mając takich wyborców, PO niedługo doszlusuje do SLD...I będzie
          nawa partia POSLD...
          • e_r_i_n Re: Triss walnełaś typowo betonowo 18.11.05, 09:33
            Nie obrazaj wyborcow PO. Poza tym, z tego co pamietam, Triss na PO NIE
            GLOSOWAŁA.
            • triss_merigold6 Re: Triss walnełaś typowo betonowo 18.11.05, 09:52
              Na PO nie głosowałam tylko na SLD (głównie). Za to w II turze na Tuska nie
              dlatego, że go pasjami cenię tylko przeciwko temu niższemu.
              • hancik5 Re: Triss walnełaś typowo betonowo 18.11.05, 15:29
                To widać , słychać i czuć...
            • hancik5 Re: Triss walnełaś typowo betonowo 18.11.05, 15:30
              Zasada erin : obrażać innych my możemy, ale nas obrażać to skandal, do sądu z
              takimi!!!
              • e_r_i_n Re: Triss walnełaś typowo betonowo 19.11.05, 21:26
                Nie moja droga - obrazasz wyborcow PO przypisujac im cechy wyborcow SLD.
                Popelnilas blad sugerujac, ze wyborcy PO sa tacy jak Triss - a Triss nie
                glosowala na PO. Rozumiesz?
                • hancik5 Re: Triss walnełaś typowo betonowo 20.11.05, 09:05
                  Alez erinn, niedługo PO będzie razem z SLD... Dla mnie oni są do siebie bardzo
                  podobni...Nie wiem tylko, co Rokita robi w PO, zawsze go bardzo szanowałam...PO
                  może byłoby inne, gdyby nie rządził nim Tusk i jego ekipa... Płażyński i
                  Olechowski o niebo lepsi...
    • marghe_72 Re: Narzekacie, narzekacie 18.11.05, 00:37
      a jakby tak na temat pisać
      wycieczki personalne robia sie nmocno nudne

też mam prawo narzekać..
      • balbinka01 Re: Narzekacie, narzekacie 18.11.05, 03:35
        "Na PiS głosowała Polska roszczeniowa, gorzej wykształcona, bardziej religijna.
        Znaczy skrzyżowanie moheru z popegeerowskim chłopem lub zredukowaną
        wielkoprzemysłową klasą robotniczą.wink"

Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że obrażasz ludzi...

Powody glosowania na PIS i Kaczora były bardzo różne - ale myślę, że tych
        powodów nie zrozumiałabyś, bo jestes zaślepiona nienawiścią i uprzedzeniami.
        Współczuję...
        • triss_merigold6 Chcesz się bić z faktami? 18.11.05, 09:31
          Postawy roszczeniowe "Państwo powinno dac/zapewnić/zatrudnić/zabezpieczyć" są
          faktem - oferta propagandowa PiS i hasło "Polski socjalnej" było odpowiedzią
          właśnie na roszczeniowość.
          Wyborcy PiS są statystycznie znacznie gorzej wykształceni niż wyborcy PO - vide
          rozkład głosów wg. kryterium wykształcenia jaki w słupkach prezentowały
          wszystkie możliwe media chociażby w wieczorze wyborczym.
          Religijność była jedną z cech wyborców PiS i LPR. W końcu PiS agitowało przez
          RadioMaRyja, nie?

Kogo obrażam cherie? Głosowali na PiS rozczarowani, zniechęceni, odrzuceni
          przez rynek, zazdrośni o sukces innych + grupa zafascynowanych wizją silnego
          państwa i odnowy moralnej.

Ja te powody doskonale rozumiem co nie znaczy, że nia mam prawa ich krytykować.
          Rozumiem powody przystępowania do Młodzieży Wszechpolskiej, płacenia Rydzykowi
          i wznoszenia okrzyków "To Żydzi są winni a Balcerowicz musi odejść".
          Rozumiem, ale się nie zgadzam i nie akcpetuję. Przyswajasz?
          • anna-pia Re: Chcesz się bić z faktami? 18.11.05, 13:05
            Triss ma rację, niestety tak było, choć faktem jest, że uprościła.
            Głosowałam na PO i na Tuska i będę wreszcie miała na co narzekać!!!
    • e_r_i_n Re: Narzekacie, narzekacie 18.11.05, 09:33
      Ja moge narzekac z czystym sumieniem. Chociaz marny to powod do radosci uncertain.
    • figrut Re: Narzekacie, narzekacie 18.11.05, 16:05
      Mam prawo narzekac.Glosowalam na Borowskiego i jego partie.W II turze
      prezydenckich na Tuska-nie z milosci do niego, ale przeciwko temu drugiemu.Nie
      podobala mi sie zapowiedz rozdrapywania przeszlosci i tym samym wydawanie
      mnostwa kasy na weszenie "kto z kim i co robil".A jezeli ktos chce wracac do
      historii, to moze zaczniemy tez rozliczac Kosciol za "swieta inkwizycje".Polska
      ma na co wydawac pieniadze, sa o wiele wazniejsze sprawy do zrobienia niz
      procesy sadowe. No a juz wogole haslo zeby zabronic homoseksualistom pracy w
      szkole jest dla mnie nie do przyjecia[co innego pedofile].
      • babka71 do firgut 18.11.05, 19:07
        procesy sądowe to PRL i komuna ma obcykane, bez sądu katowano ludzi.., bez
        prawa do obrony aresztowano i katowano i zabijano więc nie pierdziel głupot i
        nie porównuj prawa do pracy dla homo, bo takowe mają i nikt im tego nie
        zabrania z sądami stalinowskimi...., gdzie nikt się nie pytał co zrobiłeś dla
        Polski tylko była kula w łeb, za sam fakt, że walczyłeś np. w AK, BCH, etc
        polecam do poczytania Czarną Księgę Komunizmu może Ci się co nie co otworzy na
        fakty..i nie będziesz miała pretensji do tych co chcą rozdrapywać fakty..
        mam w dupie parady ale jak IPN będzie ścigał nazistę , który zabijał
        homoseksualistów w Polsce to uważam że warto go ścigać tak samo jak ubeków,
        ktorzy wykonywali wyroki na AKowcach w latach 50-ych
        • figrut Re: do firgut 19.11.05, 00:09
          Do babka71 . Co ma wspolnego dzisiejsza lewica z owczesna komuna? A jesli juz
          wracamy do dawnych czasow, to dlaczego by nie cofnac sie jeszcze dalej-tak, za
          komuny mordowano niewinnych ludzi i przyznaje Ci racje, ale Kosciol tez mordowal
          niewinnych ludzi w imie "swietej inkwizycji" -o tym nie wspomnialas ani slowa.A
          tak poza tym-PIS to partia Kosciola, wiec mniemam [moge sie mylic], ze jestes
          osoba wierzaca, wiec skad w Twoich slowach tyle jadu i nienawisci? Co u Ciebie z
          przykazaniem milosci do blizniego?
      • nicniewiem19 Re: Narzekacie, narzekacie 18.11.05, 19:56
        Ja również głosowałlam w 1 turze na Borowskiego a w 2 turze na Tuska gdyż
        wybrałam mniejsze zło.Jestem przerażona powiązaniami Kaczyńskich i PiS-u z
        ojcem Rydzykiem.
    • alchemilla Re: Narzekacie, narzekacie 19.11.05, 13:09
      Po raz pierwszy olałam wybory kompletnie. I wyjątkowo mam niemałą satysfakcję,
      brak poczucia niesmaku porażki, brak złudzeń. Jak można się w ogóle dziwić, że
      prezydent elekt skorzystał z wypasionego samolotu lecąc na własne wakacje!
      Naiwności. Tusk też by skorzystał. Korzystali wszsycy smile Nowa arystokracja, do
      tej pory biedota korzysta z przywilejów władzy. Tak było i będzie. Uwielbiam
      podawanie do publicznej wiadomości informacje o stanie posiadania polityków -
      wiadomo, kogo będzie można skorumpować i za ile. Nie mamy żadnych elit
      politycznych, majętnych elit, które stać będzie na myślenie ponad własny
      interes. Ale też nie mam złudzeń, że stare demokracje nie mają swoich bolączek.
      Chyba podstawowym kryterium, dla którego decyduję się głosować jest jasno
      określone stanowisko jeżeli chodzi o problem aborcji, badań prenatalnych, in
      vitro itp. I nie jest to stanowisko prokatolickie. To daje mi poczucie
      posznowania mojej godności, moich wyborów, a to równa się dla mnie demokracja,
      praworządność, szansa na normalność. Ale w tym kraju tego się już nie doczekam
      i nawet nie podnosi mi to ciśnienia. I nie sądzę żeby kiedykolwiek jeszcze
      chciało mi się założyć buty i w piękną słoneczną niedzielę pójść do budynku
      obok by na kogokolwiek/cokolwiek zagłosować. Nie ma co narzekać, tylko dzieci
      tzreba gonić do nauki i wpoić, że własną przyszłość powinny widzieć poza Polską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka