Dodaj do ulubionych

mama w okularach z vision express

04.12.05, 22:46
szukalam na forum zdrowie, ale tam chyba wszyscy mają dobry wzrok... czy któraś z was reklamowala okulary z vision express?od kilku z dni mam nowe szkla i potwornie boli mnie głowa, i nie mam pojęcia czy salon bierze jakąś odpowiedzialność za zle dobrane szkla? bo gdyby to byly np byty to moglabym reklamowac...
Obserwuj wątek
    • cruella Re: mama w okularach z vision express 04.12.05, 22:57
      My mamy okulary z innego salonu. Ból oczu, głowy przy zmianie szkieł jest rzeczą
      normalną. Oczy muszą dopasować się do nowej sytuacji.
      Poczekaj parę dni i dopiero wtedy pójdź do lekarzasmile

A co do reklamacji, przecież musiałaś mieć receptę na te okularysmile ktoś Ci ją
      przepisał: Twój lekarz lub okulista z VE. Wątpię, by zamontowano Ci złe szkła,
      stawiam raczej na dopasowanie się oczu do nowych szkieł.

Pozdrawiamsmile
    • dzibutek Re: mama w okularach z vision express 04.12.05, 23:06
      Ja reklamowalam wielokrotnie okulary w vision, niestety nie szkla, wiec tu Ci
      nie podpowiem. Ale raczej juz sama nigdy tam niczego nie kupie, znajomym tez
      odradzam- wszystko bylo piekne do momentu reklamacji oprawek, z ktorch
      luszczyla sie farba, przyjeli, a owszem, tyle ze cala sprawa trwala jakies 4-5
      miesiecy surprised Dopiero jak poszlam, zrobilam zadymke, to sie raz dwa dalo zrobic,
      ba jeszcze jedne okularki gratisowo mi dali, mimo to nie zachecili mnie do
      dalszych zakupow w swojej sieci wink
    • kasper68 Re: mama w okularach z vision express 05.12.05, 00:14
      ja reklamowałam szkła z okularów w vision exspress, bo źle mi dobrali (badanie
      okulistyczne u okulisty w vision exspress) - na podstawie badania
      komputerowego. Miałam wrażenie, że ziemia usuwa mi się spod nóg, nie mogłam
      dobrze ocenić odległości. Bez gadania przyjęli reklamację, oczy zbadał jeszcze
      raz okulista (inny niż za pierwszym razem), dobrał właściwe szkła. Wszystko bez
      żadnych dopłat.
      • scania81 a propos: 05.12.05, 08:24
        dzis rano myslałam na temat brylków, tylko nie wiedziałam czy znów nie zaśmiecę
        jakiegos forum moim postem wiec się podłączę:
        mam pytanie, co jaki czas zmieniacie okularki?!
        bo do tej pory nie miałam problemu, hehe, tzn zawsze gdzies sie zbiły albo
        złamały, a od jakiegoś czasu mam spokojny tryb życia ale zaczynam mieć
        wrażenie, ze gorzej ze moim wzrokiem;/ chciałam iść do ve ale skutecznie mnie z
        tego pomysłu wyleczyłyściesmile
        • kagorek Re: a propos: 05.12.05, 18:55
          zdaje sie ze co dwa lata, ja chodze zadziej...
    • renia68 Re: mama w okularach z vision express 05.12.05, 08:47
      Ja na pewno nigdy więcej nie skorzystam z usług VE.Mój syn miał tak "dobrane
      okulary "że widział wręcz gorzej no ale czego można się spodziewać po 15
      minutowym badaniu.Gdy poszłam z nim do normalnego okulisty wszystkie badania
      trwały dwa dni bez pośpiechu.Pani doktor nieomal się za głowę złapała gdy
      zobaczyła jakie ma szkła.Jeszcze dodatkowo przy badaniu okazało się że ma
      zapalenie brzegów spojówek czego okulista w VE nie był łaskaw mi powiedzieć.Ja
      ze swojej strony odradzam.
    • palka_zapalka Re: mama w okularach z vision express 05.12.05, 09:56
      Kupowałam bardzo dawno temu. pierwszy i ostatni raz!!!
      Zrobiono mi szkła za mocne mam dużą wadę wzroku i zrobiono mi za silne szkła!!!
      xle dobrano oprawki tzn ja zobaczyłam ładne zapytałam czy takie mogę mieć , a
      mam rozstaw tak prawie dziecięcy i pani tak tak jasne! a oprawka była droga i
      wcisneła mi ją - niestety długo ponosiłam tego skutkisad
      Walczyć z nimi to sztuka, aczkolwiek idź i sprawdz czy masz dobrze dobrane
      szkła i oprawki głowa moze bolec też ze złego rozstawu i złej oprawki.
    • kagorek Re: mama w okularach z vision express 05.12.05, 18:55
      bardzo dziekuje smile juz raz poszlam, poprawili mi cos w oprawce, inny kąt ustawienia szkla, i jest lepiej, a co do reszty, to chyba przez ten cylinder? w starych szklach moc byla taka sama, tylko bez cylindra... aha, tez juz pewnie tam wiecej nie pojde, za drogo, a tym razem maz mnie namówil...
      • anias29 Re: mama w okularach z vision express 05.12.05, 20:18
        Reklamowałam kiedyś w VE z powodu bólu głowy. Okazało się, że była to
        ewidentnie ich wina: zamiast cylindra 0,25 zamontowali 2,5...
    • joaska77 Re: mama w okularach z vision express 10.12.05, 18:58
      Nie przejmuj sie - przy cylindrach to normalne. Od 2 lat mam na prawym oku
      cylinder (tylko 0.5) i pierwsze dni byly koszmarne. Badanie mialam robione u
      okulisty w przychodni. Kilka razy chodzilam do optyka skarzac sie na bol glowy i
      oczu. Po kolejnym badaniu okazalo sie, ze wszystko jest ok i oczy musza
      przyzwyczaic sie do cylindra. Po kilku dniach wszystko bylo ok czego i tobie zycze.

Pozdrawiam
    • magyar30 Re: mama w okularach z vision express 11.12.05, 18:17
      Pracowałam w innej sieci optycznej, która uznaje każdą reklamację, i mogę Ci
      powiedzieć, że różni ludzie tam pracują, jedni się znają bardziej na tym, inni
      mniej. Może być tak, że Twoje oczy muszą sie przyzwyczaić do nowych szkieł, ale
      może być i tak, że zamieniono np. prawe z lewym, albo plusy na minusy, i taki
      biedny człowiek wierzy pracownikowi optyka i się przyzwyczaja i przyzwyczaja...
      Jeżeli zmiana szkieł obejmuje zbyt wiele dioptrii, niektórzy okuliści
      przypisywali moce pośrednie, żeby oko przyzwyczajało się powoli i nie było
      takich historii jak u Ciebie, czyli np. bólu głowy. Ja sama kiedyś musiałam się
      "przyzwyczajać" do nowych szkieł, ale trwało to ok. 3 dni.
      • procesor Re: mama w okularach z vision express 11.12.05, 23:18
        kochane - a jakie znaci emiejsca gdzi enie jest tak upiornie drogo??

mam koszmarną wadę, duże minusy i zmiana szkieł to potworny wydatek - musze mieć
        plastiki i to pocieniane bo nos by mi urwało! czy w ogóle jeszcze funkcjonuja
        jakieś zniżki na recepty??

ostatnio jak sprawdzałam w VE to szkła takie jak dla mnie to .. 700zł! koszmar

komus udaje sie nie wydać majątku na okulary??
        (soczewki niestety nie wchodzą raczej w grę ze względu na alergię)
        • allija Re: mama w okularach z vision express 12.12.05, 08:29
          700? Tylko? Ja ostatnio pytałam ile u nich kosztowałyby okulary, jakich
          potrzebuję do pracy czyli progresywne plastiki z filtrami, pani rzuciła sumą,
          która mnie powaliła - 1500 zł.
          • kasper68 Re: mama w okularach z vision express 12.12.05, 08:48
            Ja u zwykłego optyka zapłaciłam 700, no ale oprawki były drogie - 500 zł. A do
            vision ekspress najlepiej iść z receptą od własnego okulisty.
            • allija Re: mama w okularach z vision express 12.12.05, 09:12
              Żeby nie bylo watpliwości, te 1500 zl to tylko same szkla. Do tego jeszcze
              dochodzi cena wybranych oprawek.
          • procesor Re: mama w okularach z vision express 13.12.05, 12:20
            allija napisała:
            > 700? Tylko? Ja ostatnio pytałam ile u nich kosztowałyby okulary, jakich
            > potrzebuję do pracy czyli progresywne plastiki z filtrami, pani rzuciła sumą,
            > która mnie powaliła - 1500 zł.

tak tylko.. ja nie pytam gdzie kupie droższe - tylko tańsze

gdybym chciała idealne przy mojej wadzie i z najlepszym jakims tam
            współczynnikiem czyli cienkie i mało zniekształcające - to pewnie i ze dwa
            tysiące mogliby mi zaspiewać za same szkła

mnie interesuje czy da się kupić TANIEJ
            no i czy recepty dają jakąś zniżkę?!
    • syla113 Re: mama w okularach z vision express 12.12.05, 09:12
      witajcie noszacy soczewki...ja nosze od 10 lat odkad mialam 18 lat i zapewniam
      ze wiekszosc wyprobowalam i najlepsze sa (wedlug wszystkich moich znajomych
      rowniez)w OPTOKANIE na kondratowicza , jest to niestety jedyne miejsce gdzie
      mozna je kupic , ja mam daleko ale jezdze co 3 mc i kupuje, sa swietne nawet
      moja siostra uczulenieowiec jest bardzo zadowolona , polecam
    • inia25 Re: mama w okularach z vision express 13.12.05, 20:13
      boszzzzzzzzzzz a kto tam kupuje okulary... ja kiedys tez kupiłam tak oprawki +
      szkła do komputera, zapłaciłam 750 zł. po tygodniu identyczne okulary (oprawki)
      znalazlam u "zwykłego" optyka w centrum warszawy, zapytałam o cene z robocizna
      i szkłami - jakie było moje zdziwienie jak pani mi oznajmiła: 250 zł.... lekko
      sie podłamałam....
      • procesor Re: mama w okularach z vision express 13.12.05, 22:09
        inia25 napisała:
        > boszzzzzzzzzzz a kto tam kupuje okulary... ja kiedys tez kupiłam tak oprawki +
        > szkła do komputera, zapłaciłam 750 zł. po tygodniu identyczne okulary (oprawki)
        >
        > znalazlam u "zwykłego" optyka w centrum warszawy, zapytałam o cene z robocizna
        > i szkłami - jakie było moje zdziwienie jak pani mi oznajmiła: 250 zł.... lekko
        > sie podłamałam....

no to gdzie takie cuda? bo w centrum to troche optyków sie znajdzie..
        smile
        • inia25 Re: mama w okularach z vision express 13.12.05, 23:01
          na ulicy hożej, nr nie pamiętam, ale to jest w pobliżu pogotowia i to jest
          jedyny optyk na tym odcinku hożej (pomiędzy marszałkowską a poznańską)
    • kagorek Re: mama w okularach z vision express 15.12.05, 19:35
      Fielman? Fieldman? chyba ze cos przekręcam, we Wrocławiu jest w galerii dominikanskiej, to jest siec wiec pewnie sa wszedzie- podobno tak jak w reklamie robia okulary za 39 zl... nie wiem, niestety nie bylam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka