mamakevina1 26.12.05, 01:51 o adopcji serca? Zastanawiam się mocno nad tą forma pomocy. Co myślicie? www.maitri.pl/adopcja.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawad Re: Słyszałyście? 26.12.05, 10:20 Słyszałam i jestem bardzo za. Mam nadzieję, że nasza sytuacja finansowa ustabilizuje się kiedyś na tyle, że będę mogła co miesiąc wysyłać stosowną kwotę. Chwilowo nie wiem jak będzie za miesiąc więc nie mogę brać na siebie odpowiedzialności za czyjąś przyszłość. Ze swiątecznymi pozdrowieniami Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
anet22 Re: Słyszałyście? 26.12.05, 11:52 Już 4 lata bierzemy w tym udział. Zachęcam wszystkich. Anet Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Berecik7 26.12.05, 22:43 Macie kontakt z dzieckiem? My narazie utrzymujemy kontakt z siostrami prowadzącymi akcję. Pozdrawiam))) Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 Re: Berecik7 27.12.05, 10:23 Niestety bardzo nikły. Kiedyś dostaliśmy list i zdjęcie "naszego" malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Berecik7 27.12.05, 13:31 Czyli to samo) Ja jeszcze dostaję comiesięczne pozdrowienia, potwierdzenie wpłaty, list bezpośrednio od danej siostry. Ale przymierzam się do napisania listu do dziecka Nasz jest w wieku 13 lat Odpowiedz Link Zgłoś
anet22 Re: Berecik7 28.12.05, 13:04 My adpotowaliśmy dwulatka, więc nasz Eli ma teraz 6 lat. mamy tylko jego zdjęcia, nie pisaliśmy jeszcze do niego - jest jeszcze mały. w tym roku chcę już napisać, może ze się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Słyszałyście? 27.12.05, 12:00 A możesz cos bliżej powiedziec o tym ,jak to technicznie wygląda?Chciałabym na początek przekazywać pieniądze na dożywianie.Z tego co wyczytałam,mozna przekazywac dowolna sumę przez tyle miesięcy ile się ustaliło na poczatku. Chciałabym tylko wiedzieć na ile ta pomoc faktycznie trafia do tych dzieciaczków i jaka jest minimalna kwota którą można wysłać.Z tego co tam czytałam to pewnie i 20 zł można wysłac tylko czy po odjęciu tych wszystkich opłat manipulacyjnych ,podatków i innych dupereli cos z tego zostanie dla dzieci?Może mogłabys mi odpowiedzieć skoro już 4 lata wysyłacie tam pieniądze. Pozdrawiam Anika Odpowiedz Link Zgłoś
anet22 Re: Słyszałyście? 28.12.05, 13:12 Wiesz Aniko, mimo, ze jesteśmy w tym już 4 lata nie mam dokłądnych inforamcji na temat dożywiania. My mamy adoptowane konkretne dziecko - wpłacamy co miesiąc około 70 zł. Jeśli nie chcesz decydować się na adopcję, mozesz wpłacać dowolną kwotę na ogólne dożywianie. Wydaje mi sie również, ze cała kasa, którą wpłacasz idzie na to dożywianie, nie ma żadnych opłat manipulacyjnych ani podatków. Myślę też, ze nie ma określonej kwoty minimalnej i nawet 5 zł możesz włacać. Na pewno wiecej dowiesz się z tego linku w pierwszym poście. Polecam lekurę... Pozdrawiam noworocznie! Anet Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: Słyszałyście? 28.12.05, 13:16 My tez zaadoptowalismy w ten sposob chlopczyka (Nepal), mimo iz te pieniadze nie ida tylko dla niego ,tylko zostaja rozdzielone na rodziny milo jest miec kontakt z dzieckiem . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Słyszałyście? 29.12.05, 12:25 Najbardziej interesuje mnie czy wy dokonujecie wpłat na konta polskich banków a one są potem przekazywane dalej do krajów gdzie działa ta organizacja i kupowane jedzenie itp. rzeczy? Chciałabym aby moje pieniądze,wszystkie które chcę na to przeznaczyć naprawdę były przekazywane na dożywianie tych maluszków.Nie chcę aby jacyś nieuczciwi ludzie je przechwytywali. Osoby które wspierają jedno konkretne dziecko mają dowody na to ,że pieniądze do niego trafiają chociażby poprzez otrzymywanie zdjęć,kontakt listowny z samym dzieckiem lub siostrą opiekującą się tym dzieckiem. Dożywianie jest anonimowe,ale mnie ta forma pomocy najbardziej odpowiada. Pozdrawiam Anika Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: Słyszałyście? 27.12.05, 15:08 Gorąco polecam obejrzenie filmu "Hotel Rwanda" ww2.tvp.pl/3840,20051108265579.strona Odpowiedz Link Zgłoś