ewcialinka 05.01.06, 22:02 prosze przetłumaczcie mi teks piosenki Elvisa "Always on my mind " rozumiem o czym spiewa alę chce cały tekst dobrze przetłumaczony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamipatryka Re: Przetłumaczcie piosenke Elvisa -prosze 05.01.06, 22:46 Może spróbuj tutaj )) Nie wiem czy jest ok, ale zawsze mozesz sprawdzic... Pozdrawiam popolsku.org/e/elvispresley/alwaysonmymind.php Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: Przetłumaczcie piosenke Elvisa -prosze 05.01.06, 23:08 dzieki jest wszystko ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: Przetłumaczcie piosenke Elvisa -prosze 06.01.06, 21:09 A poszukuje tłumaczenia piosenki If i can dream Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Tennessee mowi! 06.01.06, 22:17 Kobietki, właśnie trafiłyście na Tennessee - 16 lat stażu z Elvisem w sercu... Pytajcie o co chcecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia80 Re: Tennessee mowi! 07.01.06, 16:07 a gdzie w necie znajdę piosenki Elvisa do ściągnięcia, najfajniejsze zdjęcia, wywiady itd? Tennesse, podaj jakieś ciekawe linki, pochwal nam się co wynalazłaś Też Elvisa troszkę kocham, ale nie będę ci robić konkurencji) Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Elvisowe miejsca 07.01.06, 22:15 Hyhy..najfajniejsze zdjęcia, to chyba mam ja.. parę setek Stronka www.elvis.com to oficjalne miejsce, gdzie często zaglądam, można się sybskrybowac do ciekawostek (Elvis-Fact of The Week), można co nieco kupić elvisowego, albo na zywo śledzić pogodę w Graceland (to lubię). Jeśli szukam tekstów piosenek, to korzystam z : www.elvis.org/eplyrics/eplyricsframe.html Boskie czasy Elvisa koncertującego - pomarzyć można tu: www.elvisconcerts.com/ (uwielbiam te stronę i ludzi, którzy ją stworzyli Możesz w wyszukiwarce google.com wpisać Elvis - i szperać, szperać, szperać.... Pozdrawiam i zapraszam. Thankyouverymuch Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Elvisowe miejsca 07.01.06, 22:21 Mozna tez szukany tytuł wpisac w wyszukiwarkę - to działa najszybciej IF I CAN DREAM There must be lights burning brighter somewhere Got to be birds flying higher in a sky more blue If I can dream of a better land Where all my brothers walk hand in hand Tell me why, oh why, oh why can’t my dream come true There must be peace and understanding sometime Strong winds of promise that will blow away All the doubt and fear If I can dream of a warmer sun Where hope keeps shining on everyone Tell me why, oh why, oh why won’t that sun appear We’re lost in a cloud With too much rain We’re trapped in a world That’s troubled with pain But as long as a man Has the strength to dream He can redeem his soul and fly Deep in my heart there’s a trembling question Still I am sure that the answer gonna come somehow Out there in the dark, there’s a beckoning candle And while I can think, while I can talk While I can stand, while I can walk While I can dream, please let my dream Come true, right now Let it come true right now Oh yeah Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: If I can dream - w moi wolnym tłumaczeniu ;-) 07.01.06, 22:44 Z pewnością są gdzieś światła jaśniejsze, Są też i ptaki, co wyżej mkną po błekicie, Jeśli ja marzę o lepszej krainie To ludzie są braćmi i idą dłoń w dłoń. Powiedz mi czemu ten sen się nie spełnia? Z pewnością jest pokój i zrozumienie Gdzie wicher przyrzeczeń rozwiewa Całe zwątpienie moje i strach. Jeśli ja marzę o słońcu cieplejszym To niechaj nadzieja oświetla każdego z nas. Powiedz mi czemu, czemu ono nie wschodzi? Zagubieni w chmurach Przepełnionych deszczem, Uwięzieni w świecie Spiętrzonym od bólu. Lecz jednak póki ktoś marzyć ma siłę, Może uwolnić swą duszę Ulecieć stąd. Na dnie mego serca kołacze pytanie A jam jest pewny odpowiedzi nadejścia Z oddali przyzywa płomyczek mnie. Póki myślę, póki mówię, Póki stoję, póki idę Wciąż mam marzenia, niech ono się spełni W tej chwili własnie. Niechaj się spełni. Tennessee dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: Tennessee mowi! 07.01.06, 16:16 To bardzo Cię proszę napisz gdzie znalesc słowa tej piosenki i ew.tłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamipatryka Re: Tennessee mowi! 07.01.06, 16:35 teksty.org/e/elvispresley/] Polecam stronke. Odpowiedz Link Zgłoś
mamipatryka Re: Tennessee mowi! 07.01.06, 16:36 teksty.org/e/elvispresley/ Przepraszam, teraz powinno być ok....... Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: Tennessee mowi! 08.01.06, 08:59 Super strona.Ale niestety nie ma utworu,którego szukam.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: ren 08.01.06, 12:00 Moja miła, słowa If I can dream masz kilka linijek wyżej.. i moja wersje tłumaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: ren 08.01.06, 12:22 Przepraszam nie wiem dleczego niezauwazyłam.Bardzo bardzo Ci dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Tennessee 08.01.06, 12:34 zajrzałam przez ciekawość, czy się tu udzielasz - nie zawiodłam się )) Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Tennessee 08.01.06, 15:53 Hehehe, ja zajrzałam tu z tego powodu i chyba bym była bardzo rozczarowana, gdyby Tenn tu nie było Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Tennessee 08.01.06, 16:20 ja zrobilam dokladnie to samo )) zajrzalam zobaczyc czy jest tennessee ) Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: ach, Wy.. 10.01.06, 21:28 Czy mogłabym prosić o przetłumaczenie jeszcze jednego utworu? SUSPICIOUS MINDS Z góry bardzo dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: ach, Wy.. 10.01.06, 21:32 Ren, a ja taka ciekawa jestem.. naszło Cie po tym programie w tv, czy już wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: ach, Wy.. 10.01.06, 21:33 dokładnie po programie,chociaz wcześniej przekonywała mnie moja siostra. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: ach, Wy.. 10.01.06, 21:36 Jak na moje 16 letnie doświadczenie w tej sprawie, to to był najbardziej lipny z programów.. Obejrzyj 'That's The way It Is'. To jest czad!!! Jak mieszkasz w Trójmieście, to zapraszam.... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: ach, Wy.. 10.01.06, 21:55 Dzięki za zaproszenie.niestety mieszkam pod Warszawą.No to jesteś wielka 16 lat!!!. A masz moze tłumaczenie tego utworu o ktory pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: ach, Wy.. 10.01.06, 22:02 Nie mam żadnego, ale moge zrobić, tak jak tamto, na poczekaniu ;-> Uczyłam się angielskiego na Elvisa tekstach, uwielbiam piosenki i Jego głos. Niektóre w wersji koncertowej, inne - studyjnej. A te tłumaczenia do czego potrzebne Ci? Mnie wielką to frajdę sprawia, a Tobie nie? Sama nie spróbujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: ach, Wy.. 10.01.06, 22:07 Niestety nie uczyłam sie angielskiego tylko troche niemieckiego. Troche rozumiem ale mało. Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: ach, Wy.. 11.01.06, 11:54 Czy mogłabyś mi powiedzieć gdzie mozna zdobyc ten program? Byłabym wdzięczna bardzo chciałabym obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: That's the Way It Is 11.01.06, 21:51 Kupić sobie można w dobrych sklepach z muzyką. Albo netem zamówic. www.amazon.com/gp/product/B000053V7Q/103-3032202-0134209?v=glance&n=130 Tu jest link Odpowiedz Link Zgłoś