Dodaj do ulubionych

duzo jecie?

02.02.06, 18:15
ile jecie mniej wiecej dziennie?co na sniadanie,obiad,kolacje i czy cos pomiedzy?
Obserwuj wątek
    • ewelinap4 Re: duzo jecie? 02.02.06, 18:21
      hej
      ja jem sniadanie, około 4 kromki z wędliną np, albo serek, albo cos podobnego.
      Póxniej jem zupę, albo zamiast zupy piję kawę, zalezy czy jestem głodna, no i
      wieczorem jem z męzem drugie danie, a czasem kanapki, jak nie mam ochoty.
      W ciągu dnia przegryze batonika, albo dwa, banana, jabłko.
    • mamciaa Re: duzo jecie? 02.02.06, 18:28
      Ja przegryzam kanapkę koło 12, zawsze o 15 jem obiadek. No i jakaś kolacyjka.
      Czasem jednak objadam się cały dzień jak mnie najdzie ochotasmile)) Przede
      wszystkim słodyczamismile
      • ciociapolcia Re: duzo jecie? 02.02.06, 18:39
        A ja zmienilam swoje przyzwyczajenia zywieniowe, ograniczalam cuksy, pieczywo,
        ziemniaki... Zaczelam regularnie i z rozsadkiem jesc...
        Duzo oliwy z oliwek, octu jablkowego, duzo blonnika. Oczywiscie sa dni kiedy
        zjadam rozne niby zakazane rzeczy - dzisiaj sporo slodyczy (w gosciach bylam),
        wczoraj bylismy na pizzy.
        Jem regularnie, rano ze 3 kanapki z pieczywem chrupkim lub pelnoziarnistym,
        kawka z mlekiem do tego jakis baton (ostatnio bialy Kitkeat non stop), owoce,
        warzywa np. gotowane i zapiekane z beszamelem i parmezanem... Nie lubie za
        bardzo obiadow, czasem mnie najdzie na cos ohydnie tuczacego, np. lasagne, czy
        kurak z rozna...
        Potem jeszcze cos mi wpadnie, zalezy na co mam ochote.
        Staram sie nie jesc po 19.

Nie katowalam sie dietami, a od wrzesnia schudlam 10kg, bez wyrzeczen smile.
        Wreszcie wygladam jak przed ciaza smile.
    • ivon.marti Re: duzo jecie? 02.02.06, 19:24
      Około 8:00 kawa. O 9:30 śniadanie, 2 kromki chleba z wędliną lub serem + jakieś
      warzywo (pomidor, ogórek, papryka). Później do 16:00 przeważnie jakieś owoce
      (jabłko, gruszka, mandarynki, kawałek melona). O 16:30 obiad (zupa lub II
      danie). I to by było na tyle w typowy dzień, w który chodzę do pracy. Czasami
      zjem kolację po córci, jeśli akurat nie miała ochoty zjeść wszystkiego.
      • fiola1 Re: duzo jecie? 02.02.06, 20:02
        kurcze to ja chyba duzo w porownaniu z wami.Ok 7-8 kawa+2 kanapki z serem i
        dzemem lub wedlina,potem musli z jogurtem,obiad,jakies owoce i kolacja 2 kanapki
    • anik801 Re: duzo jecie? 02.02.06, 20:12
      Jem sporo.Lubię jeść i mogę pozwolić sobie na wszystko.Ostatni posiłek jem
      ok.22.00.Mam to szczęście,a może pecha,że nie utyję nawet kilograma.Dlatego nie
      muszę sobie niczego odmawiać.Na śniadanie zjadłam dziś pizze,na obiad zupka,na
      drugie ziemniaczki,mielony i surówka,oczywiście pomiędzy przekąski.Teraz
      zjadłam dwie kanapki,a na kolację jeszcze nie wiem co zjem.Ale trudno byłoby mi
      być na diecie.Zawsze jadłam to na co mam ochotę.Dziwi mnie tylko dlaczego
      zawsze ważę 46kg.W ciąży ważyłam 56,ale tyg.po porodzie schudłam.
    • kleonike Re: duzo jecie? 02.02.06, 20:38
      Ostatnio o wiele za duzo.Moze nie tylena sniadanie czy obiad ale bardzo duzo
      slodyczy.Od swiat 7 kilo na plus.Odchudzam sie od 5 dni.trzymajcie kciuki!
    • christych Re: duzo jecie? 02.02.06, 21:23
      Sniadanie- 2 kromki razowego chlebka
      Objadek- zazwyczaj drugie danie
      Kolacja - 2 kromki razowego chlebka

W międzyczasie prawie codziennie 1 czekolada i kilka owoców.

Teraz nie pracuję. Gdy pracowałam jadłam 2 razy tyle.
      • christych errata :) 02.02.06, 21:24
        obiadek
    • 18_lipcowa dużo 02.02.06, 21:47
      generalnie moj jadłospis to
      sniadanie - musli z mlekiem
      2 sniadanie- 2 kromki ciemnego pieczywa z czymśtam
      obiad - mięso + ryż i surówka
      kolacja - grejfrut albo inny owoc

ale dużo dojadam
      np. czesto w ramach obiadu jem fastfooda typu kebab, frytki, albo zrobię
      spagetti czy coś baaaardzo kalorycznego
      często chodze na imprezy domowe na ktorych są rozne dania
      czasem w ramach 2 sniadania i obiadu gdzieś o 13 tej mam ochote na pizze wiec
      jem, a czasem jem w nocy
      czasem frytki, pieczone ziemniaczki

nie umiem zyc bez mięsa, przypraw, sera, pieczarek, makaronów itp.

lubie jesc, lubie celebrować jedzenie, jesc w knajpach, towarzystwie, lubie
      sama gotować, rozmawiac o jedzeniu, eksperymentowac, wymieniac sie przepisami
      lubie jeśc, a nie obżerać się, jest to przyjemnosc
      wg mnie
      • 18_lipcowa Re: dużo 02.02.06, 21:48
        no i kocham ryby i owoce morza
        moglabym jesc je codziennie
        • 18_lipcowa Re: dużo 02.02.06, 21:49
          no ale w ramach usprawiedliwienia nie jem słodkości, czekolad, ciast i cukierków
    • lidkakn Re: duzo jecie? 02.02.06, 22:02
      Różnie, jak się akualnie nie odchudzam, to jemna śniadanie 3 kromeczkami chleba
      razowgo z margaryną, na obiad 3 krokieciki z kapustą lub zupę, lub mięsko a na
      kolację to co na śniadanie. A jak się odchudzam, to jem pomidory z ogórkami lub
      kpuściankę. Oczywiście podgryzam paluszki lub ciasteczka.
      • ciociapolcia Re: duzo jecie? 02.02.06, 22:53
        Generalnie, to ja tez sporo jem, ale teraz juz nie pociagaja mnie tak jakies
        szity jedzeniowe... no moze poza czipsami chio extra wurzig i haribo wszelkiej
        postaci... No i nie napycham sie, tak zebym czula sie przepelniona smile.
        Miewam napady "niezamykajacej sie lodowki" w polowie cyklu wink.
        Ale odkad zmienilam zle nawyki zywieniowe czuje sie znacznie lepiej... Tez
        uwielbiam sery, szczegolnie te najbardziej smierdzace wink, ryby, smazony wedzony
        boczek wink, smalec (ostatnio zeby nie miec wyrzutow sumienia, to spozywalam go z
        dietetycznym pieczywem wink), srodziemnomorskie specjaly, ciasta czekoladowe z
        czekolada w polewie czekoladowej wink, jak wiele innych rzeczy... Ale za to
        obrzydlo mi ostatnio miecho.
        Grunt to nie przesadzac i nie katowac sie dietami... Wystarczy zdrowy
        rozsadek smile
    • moofka Re: duzo jecie? 02.02.06, 23:03
      rano musli z mlekiem, całkiem sporo
      okolo 11-12 ze 3 kromki razowego pieczywa z czyms, albo jakas sałatka, albo
      serek wiejski albo rybka - najczesciej z puszeczki, bo w pracy, najbardzie
      lubie marokanskie sardynki z czili ;0
      okolo 15-16 znow kromeczka, albo cos, albo owoce, albo jogurt
      obiad robie pozno, wlasciwie to juz jest obiadokoloacja
      ciepłe, tresciwe, sycące
      ok 18
      potem staram sie juz nie jesc,
      przez caly dzien pije czerwona herbate albo wode rano ze dwie mocne kawy bez
      cukru
      ze slodyczy, chociaz rzadko, czekolada - dla niej zrobie wszystko, no ,czasem
      lody, ale jak juz jem slodycze to tak zeby sie zaslodzic i miec dosc na dlugo,
      nie tam, zeby kosteczke i z tesknym spojrzeniem chowac je głęboko tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka