Dodaj do ulubionych

ostrzegam!!!

10.02.06, 14:21
znalazlam kawalek cieniutkiego szkla w deserku HIPP, dzieki Bogu maly nie
zdarzyl zjesc ,"wyplynal" mu z buzki z nadmiarem jedzenia, przestrzegam wiec
przed kupowaniem tej firmy deserkow,nie wiem co z obiadkamisad dzwonilam do
firmy ale generalnie mnie olali,zreszta dla mnie najwazniejsze ze nie doszlo
do tragedii ale raz na zawsze mam dosyc sloiczkow dla dzieckasad
--
Obserwuj wątek
    • michalina7 Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 14:32
      A ja bym tak tego nie zostawiła. Napisałabym do nich i zażądała wyjaśnień. Niech
      poczują się odpowiedzialni za to co wsadzają do słoików.
      • mojuda Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 14:38
        mysle ze maja to gleboko gdzies, nie oczekuje rowniez ich zadoscuczynienie(pt
        darmowe deserki albo jakies gadzety) generalnie nigdy juz nie kupie ich
        produktow i zamierzam zwrocic juz zakupione przeze mnie do realauncertain poprostu
        postaram sie aby jak najwieksza ilosc ludzi dowiedziala sie wszystkiego na ten
        tematsad
        --
        • polka3 Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 14:44
          W grudniu taka syuacja miała miejsce z obiadkami bobo-vita. zawiniła maszyna
          zamykająca słoiczki- wtedy na tydzień zniesiono z pułek obiadki tej firmy w
          sklepach alberta(nie wiem jak było w innych).
          Wygląda na to ze to bardzo podobna sytuacja, może sprzet mają stary i felerny..
          Ja mimo to bobowitę kupuję..
          A swoją drogą napisz, czy to szkło pochodziło od tego słoicka, czy słoiczek by
          bez zarzutu...
          • michalina7 Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 14:51
            Pamiętam akcję Bobovity. Od tamtego czasu nie kupiłam ani jednego słoiczka tej
            firmy.
        • michalina7 Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 14:50
          I to bym własnie im napisała... że jestem zawiedziona ich produktami, a jeszcze
          bardziej postawą pracowników tak znanej firmy...że mam zamiar zwrócić wszystkie
          zakupione słoiczki głośno "reklamując" ich zawartość. Jezeli zależy im na dobrej
          marce to powinni przeprosić.
          • mojuda Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 15:13
            obejrzalam dokladnie sloik bo pomyslalam ze moze przy otwieraniu jakos
            ulamaalam..nic z tego..sloiczek bez zarzutu,tym bardziej sie niepokojesad
            --
    • rita75 Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 20:37
      W przypadku przemyslowo produkowanej zywnosci, zawsze bedzie istnialo
      prawdopodobienstwo, ze moze znaleźć się tam np. kawalek palca (ostanio w zupce
      firmy gerber, po otwarciu sliczka, zobaczylam dziwnie wygladajece czerwone
      smugi), szklo, paznokiec, żaba, mucha, kawalek szczura.
      Nie ma to jak gotowac samemu..a nie dawac dziecku produkty, ktore maja waznosci
      dwa lata i majace tyle wspolnego z ekologia, co kot naplakal.
      Znajomy jest pracownikiem banku, przyznajacego rolnikom kredyty, pewnego dnia
      ucial sobie rozmowe z plantatorem- dostawcą marchwi do firmy Gerber...Uslyszal
      co nastepuje: firma Gerber przymuje warzywa od okreslonej wielkosci- marchew
      musi byc dostecznie duza, by poddala sie obróbce- tak wiec, by sprostac
      wymaganiom, wali tyle nawozow jak do niczego innego- i to przechodzi.
      • ciociapolcia Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 20:52
        Rita, ja pod Twoim postem sie podpisuje! Taka prawda i tyle!
        Oczywiscie sloiczki sa wygodne itd., ale z kazdej strony robia nas w "bambuko",
        to dlaczego dzieci maja oszczedzac?
        Ja bym sprawe rozreklamowala, rzadala przeprosin, ale nie zadoscuczynienia w
        formie deserkow/obiadkow - to chyba jasne... wink
        • annka12 Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 21:11
          A te bykom stop w twoim poscie to zart czy ironia????
          • 74l Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 21:34
            Mając mniej czasu drugie dziecko też - niestety-karmiłam słoiczkami. Kiedyś
            szwagier parząc na moje poczynania mocno zdziwił się , gdyż wiedział jak ważne
            jest dla nas zdrowe odżywianie.Otóż szwagier pracuje w zakładach przetwórstwa
            owocowo-warzywnego.powidział, ze sam był świadkiem tego jak marchew nie
            przyjęta przez ich zakład - z różnych powodów- została póżniej kupiona przez
            jedną z firm produkujących odżywki dla dzieci.Pytam ,jak to , czy ona
            pochodziła z ekologicznych upraw?????Czy ją przebadano??????
            a on na to- sądzisz , że kupili, przebadali , a potem wyrzucili?????????????????
            Cały transport?????????????Ekologiczna to ona na pewno nie była!!!!!!!!!!
          • ciociapolcia Re: ostrzegam!!! 13.02.06, 08:05
            Hehehe, w tym przypadku glupota smile
            Oczywiscie, ze "zadac"... Coz, pisalam niejednokrotnie o tym, ze robie bledy,
            ale przez "BykomStop" staram sie z tym walczyc.
    • anik801 Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 21:21
      Moja koleżanka pracowała na produkcji soczków Sondy.Jak mi opowiadała jak to
      się robi i co tam można znaleźć to szok!Zresztą pochodzę z miejscowości,gdzie
      to produkują,kiedyś babka znalazła w dużym soku mysz!Była afera,wpadł sanepid.I
      okazało się,że tam ludzie robią bez rękawiczek itd.Pouczono ich,jakaś kara i po
      sprawie.Produkcja idzie dalej,ale jak jest teraz nie wiem.Też się boje kupić,
      newat głupiego soczku.Gdzybyście wiedziały co ludzie robią dla zabawy na takich
      produkcjach,to aż się słabo robi.Ale tak jest wszędzie!Siostra mojego męża
      miała praktykę w mleczarni.Dla jaj wkładały mrówki do sera.Dla nich to była
      zabawa,a ja się zastanawiam jak można być tak głupim???
    • johanna2 Re: ostrzegam!!! 10.02.06, 21:38
      Wlasnie przegladnelam sobie niemiecka strone hipp i nie wiem jak duzo ma
      wspolnego hipp polski z niemieckim,ale ten pan o nazwisku Hipp zapewnia o
      najlepszej jakosci jego produktow tak mocno ze nawet podpisuje sie swoim
      nazwiskiem Hipp.Taka wlasnie ma reklame.Jezeli wspolpracuja razem ciekawe czy
      pod tym tez by sie podpisal ze wlasnie w jego sloiczkach zaleziono cos co nie
      powinno sie znalezc.Popieram poprzedniczki ze lepiej gotowac samemu wtedy wiemy
      co tam trafilo.
      • utalia Re: ostrzegam!!! 12.02.06, 23:17
        Aby siem przekonac najlepiej napisac do samego pana Hippa.
        że ją Pan Bóg stworzył, a szatan opętał, więc będzie na wieki i grzeszną i
        świętą

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10999599&a=16422060
        • utalia Re: ostrzegam!!! 12.02.06, 23:23
          To co napisalam powyzej to jedno. Nie mozna sprawy "zostawic". Bo jak piszecie
          w kazdym sloiczku kazdej firmy cos ktos znalazl. Ale chodzi o to aby takich
          sytuacji bylo jak najmniej. A bedzie ich mniej jak bedziemy bardziej
          wymagajace, czyli bedziemy wyrazaly swoje oburzenie i to na pismie
          (telefonicznie to kazdy czujensie bezkarnie a to jak Ciebie potraktowano
          racvzej nie zalezy od Firmy jako takiej tylko od gbura, ktory akurat odebral
          telefo).
          Natomiast nie popadajmy rowniez w skarjnosci, ze tylko same powinnysmy gotowac
          i prawie sie za to gnebic, ze takie lenoiwe baby jestesmy i dzieci wlasne
          mordujemy swinstwami. Same gotowac? Ale jak? Pojdziesz na targ i kupisz
          marchewke??? A czym on a bedzie sie roznila od tej z pseudoekologicznej
          plantacji Hippa? A nie kazdy ma ogrodek z marchewkami, nie kazdy zamilowanie i
          czas na jej pielegnowanie. Tak samo skad wezmiecie miesko na to gotowane
          jedzonko? Kurczak? Z fermy? Nie chce tu rozkladac na czynniki pierwsze ale
          cywilizacja zaszla tak daleko, ze my sami jemy bardzo duzo zywnosci, ktora jest
          polproduktami owocow, ktore sa 50 razy pryskane itp. A nasze dzieci beda i tak
          jadly to samo za kilka lat... Moze lepiej juz sie uadparniac? Czy mamy jakies
          inne wyjscie? Przeciez srodowisko jest skazone.
          • hanna26 Re: ostrzegam!!! 13.02.06, 01:17
            Niestety, potwierdzam, że słoiczki Hippa mają baaardzo mało wspólnego z
            ekologią... U mnie w rodzienie jest dwóch chłopców, alergików. To bardzo
            przykry rodzaj alergii - reagują puchnięciem przełyku na wszelkie
            nieekologiczne świństwa. Jedzą wyłącznie produkty od zaprzyjaźnionych rolników,
            a także swojej babci (mojej teściowej). Hippa ich matka próbowała... skończyło
            się w szpitalu. Chłopcy omal sie nie udusili. Takie to ekologiczne!
    • adsa_21 Re: ostrzegam!!! 13.02.06, 07:47
      ja swego czasu jak kupowalam Gerbera w jednym ze slikow znalazlam kamien albo
      cos innego bardzo twardego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka