natiania 28.02.06, 21:19 bo mi się strasznie nie chce, a mam taki wielki stos i niestety nie mam zmywarki.uuuuuuuuuu ______________________________ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=37610795 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niusianiusia Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:25 zawsze wieczorem ale przy użyciu zmywarki. Po pirewszym rachunku za gaz, kiedy myliśmy ręcznie, pojechaliśmy z mężem do sklepu i kupiliśmy zmywarkę. Podejrzewam, ze już nam się zwróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
matusia3 Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:26 Właśnie przed chwilą skończyłam myć.Tez marzę o zmywarce,w sumie to żaden luksus dziś,można kupić dobrą Boscha za 1200 zł.Jeszcze trochę i chyba podpuszczę męża ....hihih Odpowiedz Link Zgłoś
benitaa2 Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:29 tak.....właśnie wstawiłam do zmywarki......mam od niedawna,ale już zapomniałam jak się zmywa Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszymona2 Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:29 no ja niestety tez nie posiadam zmywarki ale lubie myc gary i wole je myc wieczorem niz rano! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:30 Myję. Pozmywane naczynia dają wrażenie porządku w kuchni ))) I rano mam od razu lepszy humor. Odpowiedz Link Zgłoś
kssia Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:30 eeee nigdy mi się nie chce, u nas zawsze sterta lezy w zlewie i zabieram się do roboty jak juz nie ma czystego talerza)))Oczywiście zmywam wtedy z godzine) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:32 współczuję, u mnie zmywarka to jeden z domowników Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:36 ja mam zmywarke ale zepsuta... starm sie myc na bieżąco ale dzisiaj kwietnie mi cały zlew - zmyje rano... Odpowiedz Link Zgłoś
kleo1 Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:40 jak mam gorsze dni, ne zmywam przez 3 dni, to sie mąż wkurza i sam zmywa(nie wszystko -ciekawe, że mnie się zawsze udaje wszystko jak juz się za to wezme) swoja drogą przydałaby sie zmywarka Odpowiedz Link Zgłoś
molinezja2 Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 21:52 Nie myję wieczorem naczyń, wolę "uprawiac" milsze rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 22:27 Rzadko! Najczęściej zostawiam sobie na rano, żeby się rozbudzić solidnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 22:52 A ja mam najlepiej! Moj niemąż nienawidzi żeby kuchnia na noc nie została w idealnym porządku i zawsze wieczorem sprząta talerze,gary itp,wstawia do zmywarki,myje płytę kuchenną i blaty Rano jest czyściuteńko i moge brudzić od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
an_ia5 Re: myjecie naczynia wieczorem 28.02.06, 23:36 A ja mam zmywarkę,ale nie używam,bo lubię myć gary i nigdy nie zostawiam na noc.Fujjj... Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 00:01 Zawsze wieczorem sprzatam, zmywam blat w kuchni czasem podłogę i szykuję ubranie na dzień następny chowam brudy do zmywary i pralki . Nie znoszę wstawać w brudnym domu dzień mam wtedy do chrzanu. Rano jest czas na kawkę potem dziecie do przedszkola ja do pracy i jak bym wrociła do syfu to by mną telepało. Odpowiedz Link Zgłoś
koala500 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 00:36 Właśnie parę minut temu skończyłam zmywanie. Zmywarki nie posiadam i raczej posiadać nie będę - mam tak zagospodarowaną kuchnię że nie miałabym jej gdzie wcisnąć. Lubię mieć pozmywane gdy idę spać.Kuchnia od razu inaczej wtedy wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
emango Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 08:47 Zdecydowanie przed spaniem. Szczerze nienawidzę wstawać rano, jak wiem, że w kuchni syf. Jak poprzedniczki: rano czas na kawkę w czystej kuchni, na poszwędanie się... Nie umyłam wieczorem naczyć kilka razy w życiu ("zepsułam się" jak mi się urodziło drugie dziecko). Nawet po dużych imprezach wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 09:04 ja sie przyznaje - nie myje. Moja mama to robi. Czesc myje w rekach a czesc do zmywarki upycha. Czytalam gdzies ze naczyn nie MOZNA na noc brudnych w zlewie zostawiac bo sie zarazki pomznazaja. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 09:41 nie,nie,nie znoszę.W ogóle wieczorem to juz mało co robię.Gary rano do zmywarki- no chyba,że siądę do kompa,to przepadło-zawsze rano sprzątam bo tylko wtedy mam na to ochotę,wieczorem chocbym nic cały dzien nie robiła i tak mi się nie będzie chciało.Bywają oczywiście wyjątki,kiedy to o 22.lub w przerwie reklamowej zapełniam zmywarę ale to rzadko się zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 09:43 Ja niestety, nie mam w swojej mikro kuchni miejsca na zmywarke. Myję gary na bieżąco, nie lubię jak mam cały zlew brudów. Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 09:52 nie chce mi się nigdy ale... zmywam. a już szczególnie w piatek bo jak w sobotę rano wstanę i mam brudne gary w zlewie to od razu humor mam zrypany... Odpowiedz Link Zgłoś
alpengold Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 09:56 Ja często z lenistwa zostawiam brudny stos. Powiem wam ciekawostkę. Moja znajoma jest święcie oburzona na tych co zmywają wieczorem. Uważa , że nie wolno, że to za duży hałas i przeszkadza sąsiadom! Twierdzi, ze słyszy brzęk zmywanych wieczorem naczyń u sąsiadów. Ja nie słyszę , a to taki sam blok Ale ona narzeka nawet na kobietę mieszkającą nad nią za to, że cięzko chodzi więc może ten typ tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 10:29 Myję wtedy, kiedy mam nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 10:32 U nas za mała kkuchnie, zmywarka się nie zmieści, ledwo dwie szafki wstawiliśmy, ale mam za to męża, który zdeklarował sie przed ślubem że naczynia będzie mył on . tak więc zawsze wieczorem, myje on gary z całego dnia a ja rano mam porządek w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 10:37 Nienawidzę brudnych naczyń. Myłam zaraz po zjedzeniu, albo wypiciu. Przeważnie po wszystkich Ale teraz mam zmywarkę zmywareczkę zmywarunię -Ala Odpowiedz Link Zgłoś
ageminix Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 10:58 Zagon druga polowe do wieczornego mycia. Ty w ciagu dnia robisz w kuchni, to on moze wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 13:30 Pan mąż myje...Bogu dzieki bo nie nawidze tego.Paznokcie sie nieszczą a rekwiczki zawsze jaką dziure mają. Odpowiedz Link Zgłoś
mami2 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 13:34 Temu kto wymyślił zmywarkę należy się Nobel Zeby jeszcze ktos opatentował cos co samodzielnie prasuje...byłabym wniebowzięta.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmu Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 13:37 Widzę, że ja jestem nienormalnamam zmywarkę i nieużywam..ale to jeszcze nie wszystko:myję gary na bierząco, z reguły przed podaniem potrawy na stół, czyli zrobię pyszną kolacyjkę, zmywam naczynia, a potem zjadam i zmywam tylko talerzyki ze stołu.Nie cierpię, jak cokolwiek stoi w zlewie, blaty przecieram conajmniej dwa razy dziennie. A teraz najlepsze: mój mąż uważa, że jestem brudas!!!bo np. nie do końca odmyłam szczoteczką do zębów osad przy kranie.Oczywiście sam się nie skala niczym, nie odkurzy, nie zmyje, nie robi nic. Następnym razem umyję ten kran chyba jego szczoteczką do zębów Odpowiedz Link Zgłoś
paulka25 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 16:40 Staramy sie myc na biezaco zeby wieczorem nie stac godzine przy zlewie. Ja nie potrafie zasnac jak w domu jest syf. Natomiast mojemu mezowi wieczorny balagan w domu nie przeszkadza za to moze sprzatac od rana czego ja nie znosze. Wiec ja sprzatam wieczorem a on w ciagu dnia na biezaco Oliwka ma już Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 20:36 nie cierpie zmywać wieczorem choć nie zaprzecze że rano lubie miec czysto ale najcześciej wieczorem mi sie juz nie chce i mówie sobie ze jutro tez jest dzień i ......myje razo.A teraz pytanie do posiadaczek zmywarek.jak to jest jakie naczynia wklada sie do zmywarki? pamietam jakies 15 lat temu znajoma miala zmywarke wtedy luksus totalny i najpierw trzeba bylo dokladnie zresztkować talerze opłukac je najlepiej pod bierzaca woda i dopiero wtedy do zmywarki.Dla mnie to był wtedy totalny bez sens bo skoro juz opłukałam to własciwie juz umyłama.A jak teraz uzywa sie zmywarki? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1117 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 20:47 ale się zdołowałam, też mi się marzy zmywarka, i nawet mąż powiedział że mi kupi, tylko jak będziemy robić remont kuchni....Tylko najpierw kasę musimy uzbierać, zejdzie nam pewnie jakieś dwa lata, bo teraz musimy balkon zrobic żeby mi dzieci nie powypadały, a że balkonu 100m2 to znowu nas szarpnie Odpowiedz Link Zgłoś
ancia11 Re: myjecie naczynia wieczorem 01.03.06, 21:00 Od tygodnia nie myłam. Mąż mi kupił zmywareczkę i ona za mnie to odwala. A odnośnie pytania jak te zmywarki myją super nawet garnek po moim gotowaniu mleka błyszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: mężuś myje:) - poważnie 02.03.06, 00:47 Zmywam na biezaco, nie wyobrazam sobie sterty brudnych naczyn, czasem zmywam nawet przed podaniem posilku niektore gary - jesli posilek jest jeszcze za goracy na podanie. Jak jest w kuchni syf to nie jest przeciez przyjemnie jesc i w ogole przechodzic kolo tego syfu. Odbiera apetyt jak czyta sie niektore posty... Odpowiedz Link Zgłoś