niusianiusia 11.04.06, 09:27 nie mam siły. Nie cierpię roboty w domu, tgo całego gotowania, sprzątania, prania. Do tego swięta i wizja spędzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
be.em Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:28 nie gotuj, nie sprzątaj, nie pierz. w święta wyjedź za miasto. problem z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
niusianiusia Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:32 Do tego swięta i wizja spędzenia ich za stołem, doprowadza mnie do depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:32 ja mam juz w domu posprzatane. Zakupy zrobie z mama wspolne. Z ciast upieke tylko mazurka. Nie mam zamiaru sie przemeczac Z dalsza rodzina nie utrzymuje kontaktow wiec tez jest spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:49 Wlasnie dzisiaj jestem tym sprzataniem tak wk... Ile razy nie sprzatne, odkurze, poukladam, powycieram, to moim szanownym panom cos zaraz z dupy (za przeproszeniem) sie wysypie... Nie odloza na miejsce, nie wytra po sobie (tu raczej chodzi i starego, bo mlody jeszcze 2 l. nie ma, wiec nie wymagam , chociaz czasem wyciera sam z siebie jak cos porozlewa). Bez przerwy syf- malaria! Chyba musialabym wstac w pierwszys dzien swiat o 5 i dopiero posprzatac... Rany, ale mam dzisiaj humor, wrrrrr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:59 ooo wlasnie tez tak mamy ale balaganimy wszyscy wiec az tak bardzo sie nie wsciekam Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:54 ja sprzątanie przed Wielkanocą traktuje jak obudzenie się z zimowego snu. 2 tyg. etmu umyłam okna i wszystkie kąty. Pochowałam zimowe ubrania, wyciągnełam wiosenne. W zeszła sobotę popralam koce, zmienilam pościel. Czyli w domku pachnie już wiosną Na święta nie gotuje za dużo, aby sałatki i coś na obiad, babke i sernik na zimno - bo to jak przedłużenie weekendu. Niechce być padnieta i odpoczywać, chcę spędzić je z rodzinką, wypoczęta Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 10:16 U mnie to samo , takze sprzatac bede w piątek, natomiast nierealnym jest aby było czysto przez całe 3 dni wiec zapewne bede w miedzyczasie latac ze sciera w same swieta , kaplica! Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 10:35 Ja w ogóle nie sprzątam przed świetami w sensie "robienia wielkich porzadków". Sprzątam w domu regularnie- odkurzanie, kurze, mycie podłóg itp. Co do pieczenia, to robię jedno ciasto i cześć. Poza tym nie obchodze świąt w sensie religijnym, dlatego mój wkład w przygotowanie np. swieconki itp. jest zerowy. Za to pomagam babci, u niej robiłam powazniejsze porządki, zmienianie firanek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 10:49 sprzatanie jak sprzatanie , bez przesady, nic wielkiego nie bedę gotować, święta spędzam tylko z córką i mężęm więc ok To, że idą święt nie znaczy iz wszystko ma być do do góry nogami powywracane Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 10:56 bardzo rozsądna uwaga. mnie trochę śmieszy to "sprztanie bo święta". sprzatam tak jak zwykle, umyję dodatkowo okna bardziej z racji że wisona niż że święta. taka postawa - sprzatanie do upadłego i gotowanie tony jedzenia - doprowadza własnie do tego że kobitka pada na twarz i nienawidzi świąt ja ogarnęłam chałupkę ale bez przesady, jest czysto i normalnie. na święta zrobię mazurka, sałatkę jarzynową, schabik w galarecie... i wystarczy święta są dla nas a nie my na świąt mam nadzieję że będzie ładna pogoda i będzie mozna się na spacer z dziatwą wybrać pozdrawiam wielkanocnie Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 maniusza :) 11.04.06, 13:27 i o to chodzi nie dajmy sie zwariować !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blou1 Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 13:59 Święta rodzinne mamy dwa razy do roku, czyli nie ma czym się zmęczyć! Odpuść sobie sprzątanie, ugotój normalny obiad i spędź święta inaczej niż inni i z głowy. A przecież święta to nie siedzenie za stołe, nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 16:30 Aha! Okres swiat wielkanocnych, to dla mnie wlasnie temat sprzatania, poniewaz zarcie i okoloswiateczne rytualy beda u rodziny . Sprzatam wlasciwie codziennie, raz w tygodniu duze porzadki, a przed swietami wlasnie te specjalne (teraz wiosenne) - mycie szafek kuchennych (w srodku i fronty), mycie okien, balkonu, przetarcie glazury itd., parzadki w garderobie, chowanie zimowych butow, ubran... Nie wariuje, ale szlag mnie trafia jak moje malpy maja moja prace gdzies gleboko w okreznicy! Niestety jak gadam, to sie nazywa, ze zrzedze i od rana psuje humor... Bee! Ciekawe kto komu psuje... Takie wkolo macieju, oni rozpiep...ą, a ja gadam... Echhhh! Odpowiedz Link Zgłoś
071979an Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 16:21 mnie tez wkurza całe to świateczne sprzątanie jakby nie było innych dni a po swietach większy bałagan niz przed.Z ciast upiekę serniczek bo wszyscy lubimy i coś jeszcze kupie w cukierni.2 sałatki zrobię resztę kupię w garmażere mam sprawdzoną pyszne gołabki i krokiety to tylko2 dni.A w lany poniedziałek idziemy na imieniny.święta ,świeta i po świętach Odpowiedz Link Zgłoś