Dodaj do ulubionych

Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ...

11.04.06, 09:27
nie mam siły. Nie cierpię roboty w domu, tgo całego gotowania, sprzątania,
prania. Do tego swięta i wizja spędzenia
Obserwuj wątek
    • be.em Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:28
      nie gotuj, nie sprzątaj, nie pierz. w święta wyjedź za miasto. problem z głowysmile
    • niusianiusia Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:32
      Do tego swięta i wizja spędzenia ich za stołem, doprowadza mnie do depresji.
    • adsa_21 Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:32
      ja mam juz w domu posprzatane.
      Zakupy zrobie z mama wspolne.
      Z ciast upieke tylko mazurka.
      Nie mam zamiaru sie przemeczacsmile
      Z dalsza rodzina nie utrzymuje kontaktow wiec tez jest spokoj.
    • ciociapolcia Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:49
      Wlasnie dzisiaj jestem tym sprzataniem tak wk... Ile razy nie sprzatne,
      odkurze, poukladam, powycieram, to moim szanownym panom cos zaraz z dupy (za
      przeproszeniem) sie wysypie... Nie odloza na miejsce, nie wytra po sobie (tu
      raczej chodzi i starego, bo mlody jeszcze 2 l. nie ma, wiec nie wymagam wink,
      chociaz czasem wyciera sam z siebie jak cos porozlewa). Bez przerwy syf-
      malaria! Chyba musialabym wstac w pierwszys dzien swiat o 5 i dopiero
      posprzatac...
      Rany, ale mam dzisiaj humor, wrrrrr!!!
      • katse Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:59
        ooo
        wlasnie
        tez tak mamy
        ale balaganimy wszyscy wiec az tak bardzo sie nie wsciekam
    • weronikarb Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 09:54
      ja sprzątanie przed Wielkanocą traktuje jak obudzenie się z zimowego snu.
      2 tyg. etmu umyłam okna i wszystkie kąty. Pochowałam zimowe ubrania,
      wyciągnełam wiosenne. W zeszła sobotę popralam koce, zmienilam pościel.
      Czyli w domku pachnie już wiosną smile
      Na święta nie gotuje za dużo, aby sałatki i coś na obiad, babke i sernik na
      zimno - bo to jak przedłużenie weekendu.
      Niechce być padnieta i odpoczywać, chcę spędzić je z rodzinką, wypoczęta smile
    • elejna Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 10:16
      U mnie to samo , takze sprzatac bede w piątek, natomiast nierealnym jest aby
      było czysto przez całe 3 dni wiec zapewne bede w miedzyczasie latac ze sciera w
      same swieta , kaplica!
      • konopielka80 Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 10:35
        Ja w ogóle nie sprzątam przed świetami w sensie "robienia wielkich porzadków". Sprzątam w domu regularnie- odkurzanie, kurze, mycie podłóg itp.
        Co do pieczenia, to robię jedno ciasto i cześć.
        Poza tym nie obchodze świąt w sensie religijnym, dlatego mój wkład w przygotowanie np. swieconki itp. jest zerowy.
        Za to pomagam babci, u niej robiłam powazniejsze porządki, zmienianie firanek itp.
        • edycia274 Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 10:49
          sprzatanie jak sprzatanie , bez przesady, nic wielkiego nie bedę gotować,
          święta spędzam tylko z córką i mężęm więc ok smile
          To, że idą święt nie znaczy iz wszystko ma być do do góry nogami powywracane
          • maniusza Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 10:56
            bardzo rozsądna uwaga.
            mnie trochę śmieszy to "sprztanie bo święta". sprzatam tak jak zwykle, umyję
            dodatkowo okna bardziej z racji że wisona niż że święta.
            taka postawa - sprzatanie do upadłego i gotowanie tony jedzenia - doprowadza
            własnie do tego że kobitka pada na twarz i nienawidzi świąt
            ja ogarnęłam chałupkę ale bez przesady, jest czysto i normalnie. na święta
            zrobię mazurka, sałatkę jarzynową, schabik w galarecie... i wystarczy
            święta są dla nas a nie my na świąt smile mam nadzieję że będzie ładna pogoda i
            będzie mozna się na spacer z dziatwą wybrać

pozdrawiam wielkanocnie
          • edycia274 maniusza :) 11.04.06, 13:27
            i o to chodzi wink nie dajmy sie zwariować !!!!!!!!
    • blou1 Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 13:59
      Święta rodzinne mamy dwa razy do roku, czyli nie ma czym się zmęczyć! Odpuść
      sobie sprzątanie, ugotój normalny obiad i spędź święta inaczej niż inni i z
      głowy.
      A przecież święta to nie siedzenie za stołe, nie o to chodzi.
      • ciociapolcia Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 16:30
        Aha! Okres swiat wielkanocnych, to dla mnie wlasnie temat sprzatania, poniewaz
        zarcie i okoloswiateczne rytualy beda u rodziny wink.
        Sprzatam wlasciwie codziennie, raz w tygodniu duze porzadki, a przed swietami
        wlasnie te specjalne (teraz wiosenne) - mycie szafek kuchennych (w srodku i
        fronty), mycie okien, balkonu, przetarcie glazury itd., parzadki w garderobie,
        chowanie zimowych butow, ubran...
        Nie wariuje, ale szlag mnie trafia jak moje malpy maja moja prace gdzies
        gleboko w okreznicy! Niestety jak gadam, to sie nazywa, ze zrzedze i od rana
        psuje humor... Bee! Ciekawe kto komu psuje... Takie wkolo macieju, oni
        rozpiep...ą, a ja gadam...
        Echhhh!
    • 071979an Re: Święta, sprzątanie, zakupy, gotowanie ... 11.04.06, 16:21
      mnie tez wkurza całe to świateczne sprzątanie jakby nie było innych dni a po
      swietach większy bałagan niz przed.Z ciast upiekę serniczek bo wszyscy lubimy i
      coś jeszcze kupie w cukierni.2 sałatki zrobię resztę kupię w garmażere mam
      sprawdzoną pyszne gołabki i krokiety to tylko2 dni.A w lany poniedziałek
      idziemy na imieniny.święta ,świeta i po świętach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka