michiko 13.04.06, 14:57 właśnie przeczytałąm o katastrofie przewidzianej w 2012 roku przez majów i indian nawaho. Ciekawe czy tym razem cos z tego się sprawdzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 15:03 a inne ich przepowiednie sie sprawdziły? Odpowiedz Link Zgłoś
courtney Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 15:04 No prosze cie ,jakby tak sie zainteresowac tematem to zapewne na wiekszosc dat przypada jakas katastrofalna przepowiednia , i tyle juz ich było, daj SE spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 15:07 Przydał by się koniec świata, co? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 15:14 taaa ziemia zatrzyma sie i zacxznie sie krecic ze wschodu na zachod ) ogolnie apokalipsa i armagedon i wszystko po kolei Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 20:32 jest gdzieś w internecie duzy artykuł na ten temat....ale nie pamietam adresu... nie chodzi o zmiane kierunku obrotu ziemi....tylko o zmiane biegunowości....zmiane pola magnetycznego ziemi... fizycy twierdzą ,że jest to mozliwe....ale nie widomo kiedy to nastąpi....wg wyliczeń magików to ten waśnie rok....czyli co ileś tysięcy tam lat.... niebezpieczne jest nie sama zmiana pola....tylko momęt w którym na chwile tych pól nie ędzie....to jak obracać pionowo postawioną żyletkę....kiedy jest idealnie w poziomie nie ma tego pola... tak to zrozumiałam...nie byłam mocna z fizyki...więc mogłam coś pokręcić...) Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 21:23 jelsi chodiz o przebiegunowanie, to np na sloncu nastepuje ono co 12 ziemskich lat, i czy slonce zatrzymuje sie i zaczyna sie krecic w przeciwna strone, czy dzieja sie z nim niestworzone rzeczy otoz nie i tylke w temacie, takie teksty w stylu co by bylo gdyby mnie dobijaja... a juz w ogole to co bylo w nie do wiary to byla polewka, 2 km fala wody, ciekawe skad sie tyle wody na ziemi wezmie zeby tak sie jej poziom mopgl podniesc Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 15.04.06, 23:57 2 km fala wody, > ciekawe skad sie tyle wody na ziemi wezmie zeby tak sie jej poziom mopgl > podniesc jak to skąd - a globus widziałaś? to coś niebieskie to woda - gdy tak się przyjrzeć to dużo tego niebieskiego, znacznie więcej niż innych kolorów świadczących o stałym lądzie Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 21:25 Napisz jaśniej, bo ja w ogóle jestem słaba z fizyki i ten przykład z żyletka nic mi nie mówi. No i co się tak realnie może stać, gdy będzie to przebiegunowanie?? A tak po za tym to jak ma się coś stać to mam nadzieje ze się stanie szybko i bezboleśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 21:56 siasiuszek jedynym mozliwym dramatem podczas przebiegunowania jest chwilowy zanik pola magnetycznego ziemi ktore chroni nas przed wiatrem slonecznym... Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 20:30 Nie wiem, czy powinnismy wierzyc akurat wvczas wydarzenia- ale, to co ma sie stac jest ze wszech miar mozliwe- zdaniem mojego kumpla dr fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 20:34 Buahahahaha nie, nie wierzę. Na forum horrorum jest jeszcze taka data 06.06.2006, i też się próbują dopatrzeć w niej czegoś złego))) Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: TU COŚ PISZĄ 13.04.06, 21:08 Ostatnio w progranie "Nie do wiary" o tym mowili. Wlasnie o roku 2012 o grudniu. Nie wierze w to tak do konca, ale cos w tym jest. Wystarczy przyjrzec sie tym wszystkim katastrofom naturalnym ostatnich lat. Swiat sie zmienia czy tego chcemy czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 21:24 28 lat wtedy kończę) to nie jest dobre) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 21:09 O, musze matce powiedziec.Ona lubi takie wiadomosci i co gorsza chyba w to wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 21:18 proroctwo.oriona.2012.proroctwo.konca.swiata.patrz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
natiania Re: Apokalipsa już się rozpoczeła 13.04.06, 21:29 Lepper został premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
natiania Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 13.04.06, 21:30 no wice ale tak jest bardziej dramatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
ula_max To chyba bedzie... zaraz... zaraz 14.04.06, 07:08 piąta(!) katastrofa i konieć świata w jednym, którą przyjdzie mi jak zwykle ... przeżyć! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb nie wierzę... 14.04.06, 07:16 po co się zamartwiać. Jeżeli coś się stanie, to chociaż bez lęków najbliższe sześć lat przeżyję, bo jakb co i tak bym sobie nie pomogła. Więc na cholerę najbliższe lata w strachu i lęku przeżywać?... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiula81 Re: nie wierzę... 15.04.06, 23:20 Ja tez nie wierze, ale... Czytalam jakis czas temu, ze naukowcy odkryli komete, ktora zmierza w kierunku ziemi. Obliczyli, ze ta kometa ma walnac w ziemie wlasnie w 2012r. Jednak wszystko sie moze zdarzyc do tej pory, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga a ja nie wiem 16.04.06, 00:10 zawsze mam takie ciary jak czytam o takich przepowiedniach - jakos tak dziwnie. O 2012 roku było ostatnio w Tvn - owskim "Nie od wiary". Właśnie ma sie zmienić biegunowość ziemi, ludzkość prawdopodobnie cała wyginie. Była w owym programie jakaś kobieta, medium, która otrzymała dar po przeżyciu śmierci klinicznej. Otóż, w stanie hipnozy widzi przyszłość - dość dokładnie opisała dzień katastrofy brrrr, mówiła także, że klucz do uratowania miliardów ludzi tkwi w korytarzach piramid. Pani owa na codzień wyczuwa także różne rzeczy , np pokazała gdzie są podziemia jakiejś tam budowli, których rzekomo szukano już dość długo. Obecnie kobieta ta przebywa w Egipcie i tam ma wskazać wejście do piramid - ponoć trwają tam prace badawcze a oficjalny komunikat na ich temat ma być podany ok czerwca lub września br (miesiąca dokładnie nie pamiętam) Istnieje teoria, iż właśnie piramidy stworzyli potomkowie Atlantydy i tu jest klucz do zagadki czasoprzestrzeni, gdybyśmy ją odkryli - uratowalibyśmy się a tak pewnie klops i doopa blada. Wszystko w rękach owej pani, trzymajmy kciuki Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Nie wierze..... 16.04.06, 03:13 Ciągle są jakieś przepowiednie które się jak widać nigdy nie sprawdzają . Koniec świata miał być już kilka razy , zawsze wtedy się śmiałam z panikujących babć rozmawiajacych o tym np w autobusie .. Myśle , że to jakieś kolejne szukanie sensacji bo widać pewne media nie mają już o czym donosić heh . Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Jak dla mnie to stek bzdur. 16.04.06, 18:33 Nadprzyrodzone wyliczenia, przepowiednie, ufo, duchy, smierc kliniczna i tym podobne bzdetow nie jestem w stanie traktowac powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: katastrofa 2012 rok- wierzycie 16.04.06, 18:57 Nie wierze w koniec swiata, ale lubie takie historyjki ) Nie wiem co nalezalby zrobic, jak ktos juz uwierzy w ten rychly koniec - wydac cala kase na hulanki do 2012 roku? Przestac planowac, rozwijac sie, uczyc - bo i tak nie ma po co? Bez sensu. Mysle, ze mozna sobie poczytac, usmiechnac sie i tyle --- "Pogląd, że mężczyzna nie może stale kochać tej samej kobiety, jest tak samo fałszywy jak pogląd, że skrzypek dla odegrania tego samego utworu musi mieć kilka instrumentów" Aleksander Spoerl Odpowiedz Link Zgłoś