Dodaj do ulubionych

szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki

09.06.06, 08:49
Wczoraj usłyszałam po raz kolejny w tv, jak pewna młoda przedstawicielka tzw.
Młodzieży Wszechpolskiej, potraktowała jako synonimy słowa "homoseksualista"
i "pedofil". Wg jej jednoznacznej wypowiedzi (i innych młodych moherowców)
każdy homoseksualista jest pedofilem. Nóż się w kieszeni otwiera na taką
ignorancję tematu i problemu!!

Dla wyjaśnienia:
Nie jestem absolutnie wrogiem homoseksualistów, ale też nie należę do ich
fanklubu i nie popieram tych wszystkich parad równości, miłości i walki o
szczególne prawa i przywileje. No co? Tacy sami ludzie jak my.
Obserwuj wątek
    • agaa_p Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 08:52
      gruba-buba napisała:

>
      > Dla wyjaśnienia:

to albo:
      > Nie jestem absolutnie wrogiem homoseksualistów, ale też nie należę do ich
      > fanklubu i

albo
      nie popieram tych wszystkich parad równości, miłości i walki o
      > szczególne prawa i przywileje. No co? Tacy sami ludzie jak my.

tu coś jakby się gryzło wink
      • gruba-buba do agaa-p 09.06.06, 09:05
        Po prostu ani mnie ziębią, ani grzeją. Tak jak nie budzą we mnie żadnych
        emocji ludzie wyznania zielonoświątkowego (czy jak mu tam) czy łysi z natury.
        Teraz rozumiesz? Ludzie jak ludzie. Jeżeli czyjeś zachowanie czy sposób na
        życie nie krzywdzi innych ani nie zbawia ludzkości to mnie to nie rusza.

A Ty należysz do tych co potępiają czy do fanclubu? Bo rozumiem, że wg Ciebie
        można być tylko "za" albo "przeciw"? Innych opcji nie uwzględniasz?
        • agaa_p Re: do agaa-p 09.06.06, 13:58
          myślisz, że nie będąc ani za ani przeciw to złoty środek? Nie wierzę, że homoseksualizm jest zaraźliwy ;P więc niech sobie robią co chcą bo takie mają prawo. Każdy z nas może tworzyć demonstracje pod różnymi pretestwami więc dlaczego oni nie?
          Ale wracając do sedna sprawy
          Młodzież wszechpolska już mnie niczym nie zadziwi
        • gabi683 Re: do agaa-p 09.06.06, 20:27
          Nie wim jak ma ta mloda kobieta sie nazywa ale słayszłam jej wpowiedzi nie raz !
          Dlamnie to zwykla sfrustrowana baba ktora gada trzy po trzy i raczej sie
          powinna leczyc !
    • wesolek11 Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 08:55
      Niech sobie kazdy zyje jak mu sie podoba, ale bez parad i tym podobnych szopek.
      Kobieta i mzżczyzna będacy w zwiazku nie robią zadnych parad. Co mamy wyjsć
      wszyscy na ulice? Niech robią co chca ,ale bez przekonywania innych!
      A już ostatnio słyszałam, ze chodza po przedszkolach i przekonuja do równosci.
      Niechbym się dowiedziała, że w przedszkolu u Córki będzie takie uświadamianie!
      No i liczę na lincz.
      • nicol.lublin Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 09:02
        dziwne jesteście. każdy ma prawo żyć po swojemu, jeżeli nie krzywdzi innych. ja
        tam lubię gejów - są świetnymi fryzjerami smile
        • wesolek11 Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 09:08
          Moga być fajni, nie przeczę, mogę mieć takich znajomych nie wiedząc nawet o tym
          i tyle. Tylko bez parad i innych tego typu zachowań.
          • dorianne.gray Wesolek11, wiesz, po co są parady? 09.06.06, 20:13
            A wiesz, po co są te "parady i szopki"? Po to, żeby wywalczyć równe prawa.
            Kiedyś "parady i szopki" urządzały kobiety, potem czarni, a teraz organizują je
            homoseksualiści. Bo nie mają takich samych praw jak heteroseksualiści i muszą
            je sobie wywalczyć.
            Kiedyś mężczyźni mówili, że nie mają nic przeciwko kobietom, niech sobie siedzą
            w domach z dziećmi i szydełkują. Kiedyś biali mówili, że nie mają nic przeciwko
            czarnym, niech sobie żyją w swoich gettach i nie pchają się do szkół dla
            białych. Teraz heteroseksualiści, tacy jak Ty, mówią - nie mam nic przeciwko
            homoseksualistom, niech sobie robią co chcą, ale we własnych domach.

A dlaczego nie mogą na ulicy trzymać się za ręce albo całować? Dlaczego nie
            mogą wziąć ślubu, skoro się kochają i chcą być razem?...
            • wobbler Re: Wesolek11, wiesz, po co są parady? 09.06.06, 22:31
              Nastepni do "wywalczania" stana pedofile,co juz ma miejsce w Danii
              bodajze.Wtedy bedziesz miala okazje do wykazania sie tolerancja,a i zdolnoscia
              przekonywania swego dziecka,ze nie powinno wychodzic z domu.
              Nie porownuj kobiet i murzynow z odbytolubnymi.Ci pierwsi to normalni
              ludzie,ktorzy byli/sa dyskryminowani.Drudzy to zboczency kwalifikujacy sie
              najwyzej na intensywne leczenie,a nie do krzewienia swoich chorych pogladow w
              spoleczenstwie.
              • dorianne.gray W kwestii chorych poglądów właśnie się wykazałaś 09.06.06, 22:42
                Nie będę tracić czasu na "dyskusję" z kimś, kto ma moher zamiast mózgu i nie
                widzi różnicy między gejem/lesbijką a pedofilem.
              • triss_merigold6 Re: Wesolek11, wiesz, po co są parady? 09.06.06, 22:45
                Hm.. ciekawe, seksuolodzy i WHO mają inny pogląd na kwestię orientacji
                seksualnej. Skąd skarbie masz tę obsesyjną homofobię? Urazy? Wyparcie?
                • wobbler Re: Wesolek11, wiesz, po co są parady? 10.06.06, 07:13
                  Jacy konkretnie seksuolodzy?Rzuc pare nazwisk-sprawdzimy w wolnej chwili.
                  A WHO jest podobnym autorytetem,jak Unia z tym,ze marchew jest owocem.Choroba
                  nie znika tylko dlatego,ze ktos tak uwaza podczas glosowania.Problem w tym,ze
                  takim ludziom jak Ty mozna wszystko wmowic i przyjmujesz to bez chwili
                  osobistej refleksji.Jezeli jutro jacys np.astronomowie oglosza,ze slonce jest
                  zielone,pewnie odniesiesz sie do tego z entuzjazmem i zaczniesz ten poglad
                  powielac!Dobrze,ze czasy komuny minely,bo strach pomyslec jaka aktywistka PZPR
                  bys byla...
                  • dorianne.gray Straszne... 10.06.06, 12:45
                    Skąd się tacy ludzie biorą na świecie?...
        • elag3 Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 10:47
          No ale nie wszyscy są fryzjerami czy stylistami, chociaż co do ostatniej
          profesji to mam zastrzeżenia - jak to kiedyś ujęła Joanna Chmielewska (nie mam
          dokładnego cytatu)
          -wywlokła najmodniejszy szał prosto z Paryza od tego zboczeńca antyfeministy
          żeby kobiety chłopom do reszty obrzydzić.

Co do parad niech sobie paradują, niech się żenią jeśli ma to im pomóc, ale jak
          to oststnio powiedział gdzieś mądrze Poniedziałek jemu to nie jest potrzebne bo
          małżeństwo ZOSTAłO wymyślone dla kobiety i mężczyzny to kto u nich w związku ma
          udawać żonę? Tylko adopcji mówię zdecydowane i stanowcze NIE.
          • wesolek11 Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 10:56
            Co do adopcji również NIE!
      • abosa Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 10:55
        Niektórzy jednak muszą o respektowanie swoich praw powalczyć, dlatego
        organizują manifestacje, strajki ...

"Kobieta i mzżczyzna będacy w zwiazku nie robią zadnych parad."
        Jak to nie? A organizowane przez MW marsze normalności to czymże są?

"Niechbym się dowiedziała, że w przedszkolu u Córki będzie takie uświadamianie!
        > No i liczę na lincz."
        Myśleć sobie możesz co chcesz, Twoje prawo. Homoseksualiści mają prawo
        demonstrować.
        • wesolek11 Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 10:58
          Na pewno nie tylko mysleć ,ale i zwrócić uwagę w przedszkolu!
          A parady normalnosci są przeciwko paradom homoseksualistów, itp.
          • abosa Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 13:58
            > Na pewno nie tylko mysleć ,ale i zwrócić uwagę w przedszkolu!
            nie wiem, czy piszesz o konkretnej sytuacji, czy tylko nastawiasz się bojowo na
            wszelki wypadek?
            > A parady normalnosci są przeciwko paradom homoseksualistów, itp.
            jak do tej pory w naszym kraju organizowane są marsze równości a nie parady
            homoseksualistów (różnica nie kończy się na nazwie) a biorą w nich udział
            różnie grupy społeczne, na codzień zmagające zię z nietolerancją i ŁAMANIEM
            SWOICH PRAW (np. niepełnosprawni) oraz ci, którzy chcą zamanifestować poparcie
            dla tych "mniejszości";

• gruba-buba Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 08:59
      Ale sednem mojej wypowiedzi jest, że pojęcia "homoseksualista" i "pedofil" są
      dla moherowej młodzieżówki są tym samym. Kurka, jakaś nowa fala pseudonazizmu?
      • wesolek11 Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 09:01
        Tego to nawet nie warto komentować, kurka wodna!
        • gruba-buba Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 09:08
          No fakt, że słów brak na komentowanie takiego szczytu ignorancji, ale mnie to
          mocno rozdrażniło. Co oni słowników nie posiadają? Szkół nie pokończyli żadnych
          i czytać nie umieją? Skąd biorą się tacy ograniczeni i tępi ludzie jak ta
          Młodzież Wszechpolska. Co oni jakieś pranie mózgów przeszli? Ło matko!
          • elag3 Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 11:24
            Myślę że juz tyle powiedziano na ten temat i skoro do tej pory nikt ich nie
            przekonał to ja juz szans nie widzę.
            • melmire Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 11:46
              Dziewczy,ny, naiwne jestescie.To dawna szkola sie klania - klamstwo
              wielokrotnie powtarzane w koncu staje sie prawda. Ile osob juz wiezy ze
              homoseksualista to pedofil, bo w telewizji tak powiedzieli?
              • chipsi Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 12:39
                No właśnie! Dlatego tym bardziej powinno się juz dzieci uswiadomić kto jest
                kto, na czym polegaja różnice. Inaczej wyrosnie nam społeczeństwo nazistowskie.
                Dlaczego nie mówić o tym w przedszkolach, bo co? Dzieci prawdę usłyszą? Nie
                chcecie parad? To dajcie ludziom żyć. Lekarze strajkują, Samotne matki
                protestują bo czegoś od państwa żądają i nikt ich za to nie bije.
                Homoseksualiści tylko chcą żyć a wzamian za to równa się ich z pedofilami,
                przestępcami i mętami społecznymi. Szlag mnie trafia. A jakby to wasz
                syn/córka/brat powiedział że jest "inny" to co? Lincz?
                • egoya Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 13:10
                  Acha, 3 letnie dziecko napewno zrozumie, że w swojej rodzinie ma mamę i tatę, ale są rodziny gdzie jest tata+tata, albo mama+mama. I co w związku z tym? Mam uswiadomić moim dzieciom, że do łóżeczka idzie dwóch tatusiów albo dwie mamusie? Chyba przesada, co? Myśle że uświadamianie takie powinno nalezec do rodziców, a nie do homoseksualistów. Dla mnie są tak samo obojętni jak inni ludzie, chcą być razem proszę bardzo, ale mam nadzieję że nigdy nie dojdzie do pozwolenia na adoptowanie przez tych ludzi dzieci.
                  • chipsi Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 13:34
                    Co do adopcji to tez jestem przeciwna.
                    A tłumaczysz trzylatkowi co mamusia i tatus robią w łóżku? Jeśli tak to co
                    odpowiadasz jak widzi dwóch panów trzymajacych się za ręce? Nikt nie mówi by
                    tłumaczyć dzieciom ze szczegółami co on robią po przyjsciu do domu w sypialni!
                    Masz racje że uświadamiac mają rodzice, tylko wtedy trzeba by najpierw tychże
                    rodziców uswiadomić i to bardzo.
                • gruba-buba Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 20:27
                  No co jak co, ale tych strajkujących lekarzy to bym najszybciej pogoniła. Kurza
                  morda, w gabinecie prywatnym to jakoś nie strajkują tylko łapkę po sianko
                  wystawiają i cieszą się, że chore ludziska zaciskają zęby i walą do gabinecików
                  prywatnie.

To taka dygresja była.
    • jamile Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 13:14
      Nie jestem absolutnie wrogiem homoseksualistów, ale też nie należę do ich
      > fanklubu i nie popieram tych wszystkich parad równości, miłości i walki o
      > szczególne prawa i przywileje. No co? Tacy sami ludzie jak my.

Tacy sami ludzie jak my powinni miec takie same prawa jak my - czyli np. prawo
      do zawierania związków małżenskich.
      A to nie jest chyba żadem szczególny przywilej? Normalne, powszechne prawo,
      którego jednak tym "takim jak my" się odmawia.

<><><><><>
      Kuka
      i tu też
      • gruba-buba Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 20:35
        Akurat dla mnie instytucja ślubu urzędowego czy nawet kościołowego jest tylko
        biurokracją i przymusem. Uważam, że wystarczająco wiążące jest ślubowanie sobie
        nawzajem miłości, wierności ..., a nie jakiś tam papier. A formalności spadkowo-
        finansowe można sobie określić notarialnie bez względu na małżeństwo,
        konkubinat czy wspólne gospodarstwo. Wcale niekonieczny jest akt ślubu. Co
        więcej, mając ten akt ślubu tez należałoby pewne sprawy załatwić u notariusza
        jeszcze przed ewentualnymi przypadkami losowymi.
        A śluby niech sobie biorą.
        Adopcji natomiast jestem przeciwna. I zdaję sobie sprawę, że panie są tu na
        zdecydowanie lepszej pozycji, ale tak chciała natura.
    • iwles Może są oni wszyscy uczniami tej pani, która 09.06.06, 13:23
      nauczała dzieci w szkole, że:

Krzysztof Kolumb to wielki polski naukowiec, który opłynął Ziemie dookoła.

A wieloryb to ryba.
      • chloe30 Re: Może są oni wszyscy uczniami tej pani, która 09.06.06, 14:05
        Homoseksualiści w przedszkolach prowadzili zajęcia o równości PŁCI. Nie
        orientacji seksualnych tylko PŁCI!!
        Starali się obalić stereotypy, że dziewczynka prasuje a chłopiec kopie piłkę.
        Chwała każdemu kto stara sie takie bzdury zwalczać.
        • ekan13 Re: homoseksualista-pedofil 09.06.06, 14:17
          to takie same porównanie jak katolik-moher.
          Są katolicy-moherowi i są homoseksualiści-pedofile, a różne grupy społeczne wstawiają znaki równości tam gdzie im pasuje wg ich poglądów.
        • wesolek11 Re: Może są oni wszyscy uczniami tej pani, która 09.06.06, 14:23
          O to ja SAMA zadbam!
          • chloe30 Re: Może są oni wszyscy uczniami tej pani, która 09.06.06, 14:35
            wesolek11 napisała:

> O to ja SAMA zadbam!

Prosze bardzo. Przykre jest to, że gdyby Pani przedszkolanka dzieciom TO SAMO
            mówiła, to byś się nie burzyła.
            Ale jak geje, to jezu, grabie widły i gonimy.
            A oni się w przdszkolu z orientacja nie reklamują, zresztą - czego się boisz -
            wierzysz, że tym sie można zarazić????
    • kiniozaur Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 21:06
      Skoro jesteście takie "postępowe", "tolerancyjne" czy jak to inaczej ładnie i
      nie obrażająco nazwać , to nie rozumiem skąd takie gromkie NIE dla adopcji
      dzieci przez homosiów? Nie rozumiem tego. Skoro wg. Was ( niektórych ) mogą
      zawierać małżeństwa , uświadamiać dzieci w przedszkolach ( o zgrozo!!!) to
      dlaczego dzieci im nie dać?? CO??? Jakoś nie do końca konsekwentna ta Wasza
      tolerancja...
      • triss_merigold6 Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 21:13
        Mnie to nie przeszkadza. Niech adoptują, proszę bardzo. I tak sytuacje kiedy
        dwie lesbijki wychowują dziecko jednej z nich poczęte przez sztuczne
        zapłodnienie są coraz częstsze, albo układy w których pod jednym dachem mieszka
        homoseksualista z przyjacielem i lesbijka i wychowują razem jej dziecko. To, że
        akurat nie jest to rodzina w tradycyjnej wersji 2+2 jakoś mi nie wadzi.
        Tradycyjny model jedyny słuszny na szczęście się kończy.
        • wobbler Re: szczyt ignorancji moherowej młodzieżówki 09.06.06, 22:21
          To nietradycyjnie sprowadz do swojego domu dwoch kochasiow,a zobaczysz jakiego
          szczescia zaznasz.Zwlaszcza ze strony meza...
          • triss_merigold6 ? 09.06.06, 22:36
            Za sensowny uważam każdy układ pasujący stronom. Dobrowolnie wybrany przez
            dorosłych ludzi, którzy są w układzie szczęśliwi. Gdyby mnie i ślubnemu
            pasowały wielokąty to pewnie byśmy je uskuteczniali.D
            Twoja wypowiedź, bo argumentem jej nie nazwę, jest idiotyczna i nie na temat.
            • myelegans adopcja.... 10.06.06, 03:25
              i wychowywanie wlasnych dzieci przez pary homoseksualne istnieje od dawna (nie w
              Polsce). Nie czarujmy sie, adopcja dziecka przez pary homoseksualne na swiecie
              nie jest wcale latwa, sad zawsze bierze pod uwage dobro dziecka, wiec najpierw
              szuka rodzin tradycyjnych. Wiecie jakie dzieci zostaja z tego odswiewu? tzw
              nieadoptowalne bo maja powazne zaburzenia psychiczne, emocjonalne, albo
              fizyczne, dzieci chore, wymagajace opieki, pieniedzy, leczenia itd. Wiele par
              homoseksualnych, szczegolnie tych dobrze sytuowanych, sa wsrod nich przeciez
              lekarze, prawnicy itd. takie dzieci adoptuje zapewniajac im godziwe zycie.

Wiec mi teraz powiedzcie, czy lepiej zeby te dzieci do konca zycia przezyly w
              instytuacjach, z minimalna opieka, jaka programy oferuja, czy w stabilnym
              srodowisku. Wazniejsze dla dziecka jest wychowywanie sie w domu, w ktorym ma
              stabilizacje i poczucie bezpieczenstwa.
              Pary homoseksualne moga postarac sie o wlasne, biologiczne potomstwo i nikt in
              tego nie zabroni: geje korzystaja z matek-surogatek, a kobiety sztuczne
              zaplodnienie sperma z banku.
              Zachecam do lektury, wystarczy wrzucic w google "homosexual parenting".
              Kilka lat temu kiedy w stanie Massachussets toczyla sie ostra debata nt prawa
              homoseksualistow do zawierania zwiazkow malzenskich, bardzo silnym lobby byly
              .... dzieci takich par, juz dorosle, ktore chcialy, zeby ich rodzice mieli takie
              same prawa jak pary heteroseksualne, bo dla nich to jest rodzina. Nie, wsrod
              tych dzieci nei ma zwiekszonego odsetka homoseksualistow.
              Prawo przeszlo, sluby sa zawierane i nie jest ich wiecej, tylko tyle ile
              statystycznie przewidywano. TO nie jest choroba zakazna, ani styl zycia, ktory
              mozna narzucic, to jest BIOLOGIA.
            • wobbler Re: ? 10.06.06, 07:02
              To byla ironia,o,Krynico Madrosci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka