Dodaj do ulubionych

Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!!

28.06.06, 21:22
Ponieważ koło mojego bloku dzieci nie maja gdzie się bawić ( same ulice),
(jeden plac tzn resztki placu) chodzimy pare bloków dalej gdzie jest ładnie
zielono i nowy plac z drewna. I tak sobie tam siedze z małą a pewna Pani do
drugiej Pani mówi " te tu to powinny na swój plac iść a nie nie tu miejsce
zajmować". Mówie - słucham? a czy tu pisze,że to Pani własność? i innym wstep
wzbroniony? Czy Pani budowała ten plac zabaw? oburzona baba mówi iz jestem
nie wychowana i powinnam z dzieciakiem na swoim osiedlu siedzieć. po chwili
jej córka chciała się bawić Niki wózkiem powiedziałam " Niech Pani nosi
dziecku zabawki a nie cudzymi się bawi". Co nigdy tak nie mówie. Zawsze się
dzielimy....wrrrrrrrrrr
Obserwuj wątek
    • shady27 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 21:23
      dobrze zrobilas.....kurcze co mnie jeszcze czeka
      • be.em Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 21:26
        jeny.. jak sobie tak czytam, to cieszę się, że na place wszelakie moje młode
        łazi z babciąwink

ale jak mi dzieciary rozbiły namiot pod balkonem i darły ryja to pogoniłamsmile)
        upał 500 stopni a ja muszę okna zamykać, zeby dzieciaka uśpić, ba! samej się
        uśpićwink niech se namiot rozbijają w lesie, a co! wink) proszę o gromywink
        • wredna_ja Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 21:42
          A prosze bardzo...oto gromy...DOBRZE ZROBILAS smile
          Tez bym pogonila wink
          • be.em Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:07
            czuję się zmieszana z błotem i dobrze miwink
            • edycia274 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:10
              ja też jak dzis usypiałam potwora słysze jak inne stworzenia się drą pod oknem
              grając w piłke już miałam wyjrzeć i cos powiedzieć. Najlepsi są panowie
              robotnicy przyjeżdzający po 5 rano by się napic kawy a o 6:05 wiercą bardzo
              mocnooooo i koniec spania...................
              • be.em Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:13
                przed moim oknem jest tylko trawa, pole i las świerkowywink plac zabaw trochę
                ponizej ale za to duży, a dzieciary mają taką manię, zeby się drzeć pod
                oknamiwink gonię pieronywink ostatnio pani z pieskiem opowiadała pani na balkonie
                jakie ma problemy z trzymaniem moczuwink pół osiedla chyba teraz jej współczujesmile
                a najlepszy to jest pan z kosiarką ze spółdzielni, co to 7 rano kosi i w duszy
                ma resztę nie kosząychwink
    • marcelino1 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:10
      U nas jest bardzo ładny plac zabaw, który powstał za pieniądze mieszkańców
      bloku, którzy płacą czynsz. Schodzi się tutaj cała okloica, bo przy innych
      blokach nie ma takich miejsc. Dlaczego? - bo tamci lokatorzy nie płacą czynszu
      tylko się migają jak mogą. I w związku z tym mnie to też wnerwia jak wszystkie
      ławki pozajmowane. Teren przy bloku należy do spółdzielni (wspólnoty)
      mieszkaniowej. Jak ludzie są na poziomie to zadbają o wygląd placu zabaw,
      trawniki, chodniki itp. A jak co drugi lokator czynszu nie płaci to co się
      dziwić, że placu zabaw nie ma przed domem. Zresztą po co jak można iść tam
      gdzie ludzie płacą i mają.
      • edycia274 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:19
        Tamten plac nie jest wybudowany przez spółdzielnie to po pierwsze, po drugie
        płace czynsz a po trzecie mój blok i jeszcze jeden ma spółdzielnie co ma w
        nosie robienie czegokolwiek na naszym osiedlu. Chyba troche żle rozumujesz
        • marcelino1 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:22
          Kto wybudował tamten plac?
          • edycia274 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:27
            sponsor
        • reyhana Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:27
          > Tamten plac nie jest wybudowany przez spółdzielnie<
          a czyj jest? kto go utrzymuje, konserwuje, kto wymienia piasek w paiskownicach?

po drugie
          > płace czynsz a po trzecie mój blok i jeszcze jeden ma spółdzielnie co ma w
          > nosie robienie czegokolwiek na naszym osiedlu

to ze ty placisz czynsz ma sie nijak do placu zabaw, ktory nalezy (jesli
          należy) do czlonkow innej spoldzielni.
          Jesli ty placisz czynsz to ty powinnas wymagac od spoldzielni zadbania o
          w.a.s.z. plac zabaw.
          • edycia274 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:29
            Nie wiem kto konserwuje i wymienia piasek. Na tabliczce pisze " DLA WSZYSTKICH
            MIESZKAŃCÓW ZAGÓRZA". A te panie jak chodzą i dupska płaszczą na moich ławkach
            też mam je wywalać? pomyślcie troche
            • niutaki Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:40
              no bez przesady kobiety, co wam szkodzi jeśli przyjdzie na podwórko ktoś kto
              mieszka gdzie indziej? ja płacę czynsz, mamy ładny plac przed blokiem, ale
              chodzę z dzieckiem też na inne place i nie mam nic przeciwko żeby na "naszym"
              podwórku pobawiły się inne dzieci, które nie mają w pobliżu domu placu, wredne
              baby, bardziej denerwują mnie grupy nastolatków wyrzucające butelki i pety tam,
              gdzie bawią się maluchy.
              • marcelino1 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:42
                Dlaczego tak wiele spółdzielni (ku ogromnemu zadowoleniu mieszkańców) odgradza
                swoje tereny?

• edycia274 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:44
                  On jest ogrodzony by psy nie biegały co zreszta także pisze. I po ty by dzieci
                  nie wybiegały za teraz placu też pisze
                  • marcelino1 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:47
                    Ja pytam generalnie dlaczego spółdzielnie mieszkaniowe, w interesie swoich
                    mieszkańców, odgradzają tereny przynależne do danej wspólnoty.

Zmierzam do tego, że jeśli u Ciebie nie ma placu zabaw to jest tego jakaś
                    przyczyna. Jaki pan taki kram.
                    • niutaki Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 22:58
                      no dobrze ale czyja to wina? przecież nie edyci? chyba nikt nie odpowiada za
                      poziom inteligencji i empatii administratora prawda? u mnie z obu stron placu
                      są parkingi, idiotyzm, bo dziecko może wskoczyć prosto pod koła, ale czyja to
                      wina? strasznie nie lubię takich nieużytych stworów jak Tysad ja mam i dobrze,a
                      wy nie macie to wasza wina.
                      • edycia274 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 23:04
                        Nio to jak moje dziecko będzie ciągło na tamten plac powiem nie niuniu idziemy
                        na ten Nasz rozwalony, zarośnięty bo tam babsztyle problem mają. Ja jakos
                        jestem tolerancyjna i wyrozumiała. Ale widze, że inni mają z tym problemy.
                      • marcelino1 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 23:05
                        strasznie nie lubię takich nieużytych stworów jak Tysad ja mam i dobrze,a
                        > wy nie macie to wasza wina.

No jasne, że to wina ludzi, którzy tworzą daną wspólnotę mieszkaniową.

Niby dlaczego ja mam stać pod drabinkami i czekać aż mi się miejsce zwolni na
                        ławce na placu, który powstał z moich opłat?
                        Dajmy na to, jeśli mam dom z ogrodem, to pozwalam się na nim bawić innym
                        dzieciom, które ogrodu nie mają, tak?
                        Niby czym rózni się formalnie ogród przy domu od placu zabaw przy domu. Że to
                        niby WSPÓLNE jest, tak?
                        • edycia274 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 23:10
                          to jest plac zrobiony przez jakiegoś sponsora. Ani jedna spółdzielnia nie
                          przyłozyła do tego ręki. napisane jest do dyspozycji wszystkich mieszkańców
                          Zagórza. Więc i moja ulica też się w tym mieści. A te same Panie jak przyłaziły
                          z swoimi dziecirami na plac przed moim blokiem gdzie była organizowana impreza
                          tylko dla mieszańców tego bloku i jak dzieci korzystały z gratisów nikt ich nie
                          wyganiał...ale chyba czas zacząć. TO JEST PLAC ZABAW OGÓLNODOSTĘPNY !!!!!!!!
                          PISZE JAK BYK
                          • joanna266 a marcelino i tak niezrozumie 28.06.06, 23:19
                            szkoda twej energii edycia.jak ktos napisał to nieuzyty stwór.ja k ja sie
                            ciesze ze mam swój placyk zabaw i takie babsztyle jak M.krzywym sepim wzrokiem
                            na mnie spozierac nie muszasmile
                            • marcelino1 Joanna - mścisz się za te majteczki?? 28.06.06, 23:29
                              które na spółkę używasz z koleżanką??
                              Że Cię tam nazwałam syfiarą, tak?
                              To lepiej, że masz swój placyk, bo nie lubię niechlujstwa.
                              • joanna266 Re: Joanna - mścisz się za te majteczki?? 28.06.06, 23:51
                                nie o majteczki wtedy szło a o kostium kapielowy tak dla sprostowania.a mscic
                                sie nie musze i stram sie nigdy tego nie robic.ale drazni mnie twoja zaborczosc
                                w temacie placu zabaw i tyle.a tak wogole to gdybys mnie znała choc troche
                                mogłabys pewnie powiedziec na moj temat wiele ale zdecydowanie nie to ze jestem
                                syfiara.i uwierz mi często to wcale nie jest zaletą a bywa wręcz bardzo
                                uciazliwe.
                              • hanna26 Re: Joanna - mścisz się za te majteczki?? 28.06.06, 23:52
                                Hihihihi
                                Przypomniało mi się, że ostatnio spóźniłam się z opłatą za czynsz.
                                Żebyśmy tylko w naszych wędrówkach po placach zabaw nie natrafiły przypadkiem
                                na Marcelino...
                                Aha, ostatnio mojej młodszej, niespełna rocznej córeczce spodobał sie bujany
                                konik - o zgrozo! - stojący przed domem na sąsiednim osiedlu.

• ykke Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 29.06.06, 08:16
                          >Dajmy na to, jeśli mam dom z ogrodem, to pozwalam się na nim bawić innym
                          >dzieciom, które ogrodu nie mają, tak?

Własnie tak Marcelino. Do mojej mamy i bratowej na podwórko złażą sie wszyskie
                          dzieci z osiedla, bo dziadek zmontował drabinki, slizgawki i hustawki, jest
                          basen, mnóstwo zabawek. Inne dzieci tego nie maja wiec przychodza pouzywac i
                          miec radosci troche. A nasze bawia sie z nimi. Normalne, czyz nie?
      • virtual_moth Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 29.06.06, 00:26
        >Jak ludzie są na poziomie to zadbają o wygląd placu zabaw,
        > trawniki, chodniki itp.

I na przykład solidne ogrodzenie.
        • melmire Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 29.06.06, 02:49
          I brytana, koniecznie tak wyszkolonego zeby rozpoznawal kto swoj a kto obcy smile
      • mama_kotula O matko jedyna... Marcelino :-/ 29.06.06, 02:29
        Nie wytrzymam, do kilku huśtawek, piaskownicy i drabinek dorobiłaś sobie
        rozbudowaną materialistyczną ideologię. Ale tego typu doszukiwanie się dziury w
        całym to chyba normalne na gazetowych forach dziecięcych i matkowych, ostatnio
        jedna pani prowadziła rozważania pt. "robienie kupy przez dwulatka w damskiej
        toalecie a identyfikacja z męskim teamem".

Czy to naprawdę jest dla ciebie problem, że ktoś przyjdzie na TWOJE podwórko, w
        związku z utrzymaniem którego ponosisz jakieś tam niebotyczne koszty?
        Bo co, bo ci TWOJĄ drabinkę zajmie na 5 minut, i twoje dzidzi będzie musiało - o
        zgrozo - poczekać?
        Bo będzie kolejka na TWOJEJ zjeżdżalni?
        O matko. A niech sobie poczeka i się socjalizuje, na dobre mu to wyjdzie (bo
        niektórym, z tego co czytam, socjalizacja się nie udała).
        A tak sobie poteoretyzujmy, czy byłabyś szczęśliwa, gdyby na TWOJE podwórko
        przyszedł twoi kilkunastoletni sąsiedzi i urządzili tam sobie słono zakrapianą
        imprezkę? Zajęli nie daj Boże TWOJE ławeczki? Rzucali pety na TWOJĄ ziemię?
        Wyrzucali puszki po piwie do TWOJEGO śmietnika, i nie miałabyś już w nim
        miejsca, aby wrzucić zafajdany pampers dziecka i opakowanie po wafelkach? Ale
        przecież mają do tego prawo, bo tak samo jak Ty dokładają się do utrzymania
        placu, nieprawdaż?
        Zaraz napiszesz, że to się kupy nie trzyma, bo plac jest przeznaczony dla
        dzieci, ale taki 13- czy 14-latek, choćby palił, pił i ćpał, nadal podpada pod
        kategorię "dziecko", zatem ma prawo do bytności na placu.

Przyczepiałabym się jedynie, gdyby na MOIM big_grinDD podwórku osoby spoza
        uprzywilejowanego teamu (czyt. osoby z bloku podlegającego innej spółdzielni)
        robiły syf - ale tak samo czepiałabym się osób z mojego bloku, więc to też żaden
        argument.
        A - do swojego ogródka też bym wpuściła inne dzieci. Jakbym tylko go miała smile))

Ale - wracając do tego, od czego zaczęłam - śmieszy mnie poważne zacietrzewianie
        się i dysputy materialistyczno-moralne o kawałku parceli z piaskownicą, drabinką
        i huśtawką.
    • ewa2233 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 29.06.06, 08:04
      kurcze, przecież na placu zabaw bawią się DZIECI!!!
      Co One mają do tego czy rodzic płaci czynsz, czy nie?
      Dziecko, to dziecko - po prostu chce się bawić. Wiadomo, że nowy plac zabaw
      jest atrakcyjniejszy niż stary, albo żaden.

A do tych pań, co im cudze dzieci przeszkadzają:
      niedługo Wasze dzieci podrosną i nie wiem, czy się Wam będzie podobało, gdy je
      jakaś obca baba będzie przeganiała.
      Wystarczy zwrócić dzieciakom uwagę, powiedzieć, że dziecko śpi. Ewentualnie
      poprosić by się przeniosły trochę dalej. Jakie prawo macie, by dzieci
      PRZEGANIAĆ?
    • anula2000 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 29.06.06, 08:31
      Oczywiste jest , że baby nie mają racji przeganiając edycie. Jakby to był ich
      prywatny ogródek to co innego, a jeśli byłby wybudowany za pieniądze
      spółdzielni to co? Przecież dziecko tylko się bawi, nie rozwala, nie śmieci
      itd. W tym przypadku ich oburzenie byłoby uzasadnione, a tak, niech się zamkną.
      • a.lenard Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 29.06.06, 08:46
        łomatko! a ja idąc z mała na zakupy i spacer to zaczepiamy o wszystkie place
        zabaw i nikt mi uwagi nie zwrócił, wszyscy porzyczaja sobie zabawki i my też (
        no czasami jakiś 3-latek nie ma na to ochoty, ale przeważnie mamusia go poucza).
        Co do hałasu za oknem to teraz przeżyłam ocieplanie i tynkowanie budynku. Mała
        strasznie płakała, jak w trakcie jej drzemki zaczeli nam wyrywać parapety. Ale
        jak tylko poprosiłam, zeby narazie poszli o 3 okna dalej , to nie było
        problemu. Tak samo z wiertarami. W zamian za to pokroiłam robotnikom arbuza i
        dałam dzban picia z lodem. Wszyscy byli szczęśliwi big_grin
        • edycia274 Re: Prosze iść do Siebie !!!!!!!!!!!!! 29.06.06, 10:46
          Ciekawe czy dzis mnie przegonią heheh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka