joanna266 03.08.06, 19:39 oczywiscie pytam mamy zaobrączkowane))u nas jest tak że ja nosze a moj mąz z racji wykonywanej pracy nie nosi.zaklada gdy gdzies wychodzimy.generalnie lubie i nosze srebrna bizuterie jedyne co nosze ze zlota to własnie obrączka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demonii Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 19:41 ja nie noszę bo złota nie lubię, ale mam srebrną od mojego kochanego i noszę ja na kciuku Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 demonie jeden zalezy o co pytasz;-))))) 03.08.06, 19:43 ale ogolnie bardzo oki))) Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: demonie jeden zalezy o co pytasz;-))))) 03.08.06, 19:44 to ja chętnie tą kawę wypiję )))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: demonie jeden zalezy o co pytasz;-))))) 03.08.06, 19:46 maz był zachwycony moja otwartoscia hhhmmmchciałam byc szczera i powiedzialam kto na forum agitowal w tej sprawie najbardziej .i kawke obiecał a co do realizacji to zdradz gdzie mieszkasz to chetnie sie spikniemy przy sprzyjajacej okazji.no chyba ze chcesz tylko we dwoje))) Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: demonie jeden zalezy o co pytasz;-))))) 03.08.06, 19:48 Ło matko szalona kobieto, z Cudzesem na kawe?? na wódke może prędzej ) Ale jak będziesz nad morzem to Ciebie na kawusię zpraszam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: demonie jeden zalezy o co pytasz;-))))) 03.08.06, 19:52 cudzes ale jaki fajny)))nie wymydli sie))ja jestem z centralnej wiec jak bedziesz w stolicy do daj znac.to chetnie ci pokaze w jakim lesie mieszkam.a ty gdzie mieszkasz tak blizej??? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: demonie jeden zalezy o co pytasz;-))))) 03.08.06, 21:50 w sopocie śmierdzącym z lekka o tej porze roku Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: demonie jeden zalezy o co pytasz;-))))) 08.08.06, 11:23 ja rzadko nosze....a teraz moj swoja zgubil w jeziorze to oboje nienosimy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deyani Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 19:44 Bardzo bym chciala ale dziwnym sposobem zrobila sie za mala, a nie mam czasu jej powiekszyc. Stary tez nie nosi, na niego za duza! A obraczki fajna rzecz, podoba mi sie jak ludzie nosza. Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Oczywiscie!!! 03.08.06, 19:45 Wlasciwie nosze ja ciagle.Nie zdejmuje do kapieli,ani do sprzatania.Niestety moj maz nie nosi w pracy,bo tlumaczy,ze nie chce aby sie zniszczyla .-((( Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Oczywiscie!!! 03.08.06, 19:49 ale moze chociaz jasniejszy slad ma na palcu???)))nie przejmuj sie moj tez sie tłumaczy praca ale wiem ze po prostu nie lubi nosic bizuterii.chociaz dostal odemnie na 18 srebrny łancuszek i ten lancuszek nosi po dzis dzien .a troche latek mineło)))) Odpowiedz Link Zgłoś
karamancza Re: Oczywiscie!!! 03.08.06, 19:50 gacusia1 napisała: > moj maz nie nosi w pracy,bo tlumaczy,ze nie chce aby sie zniszczyla .-((( dobra dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Wiem,ze "dobra,dobra"...ale 07.08.06, 19:48 ...bylam tam i wszyscy wiedza,ze jest zonty i dzieciaty...Tylko mnie tak przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
elena70 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 19:45 oboje nosimy od dnia ślubu. Ja zdjęłam obrączkę 2 razy w życiu - gdy się kładłam na stoły operacyjne przed cc. Mój mąż nigdy nie zjął obrączki na dłużej niż godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 19:50 ja tę nie nosze bo zrobiła się za mała a wcześniej nosiłam Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 19:51 mój mąż nosi a ja nie, mam uczulenie i po paru dniach noszenia zaczyna złazić mi skóra. Ale na jakieś wizyty typu obiad proszony, impreza firmowa lub święta to zakładam Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 19:57 Ale dlaczego, skoro masz uczulenie? Czy obiad inaczej by smakował jesli byś obrączki nie założyła? Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 20:02 monia145 napisała: > Ale dlaczego, skoro masz uczulenie? > Czy obiad inaczej by smakował jesli byś obrączki nie założyła? Robię to dla siebie i męża, on lubi jak ja mam założoną i ja też, czuję się JEGO ZONĄ, chociaż bez obrączki tez ale inaczej. A lubie przynależność do jednego faceta. Może to dziwne, i nie zrozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 20:16 ja tam rozumiem.aczkolwiek nie lubie tak sie czuc.to mi sie jakos kojarzy z meska dominacja ktora lubie czuc nad soba nieraz w intymnych sytuacjach.ale nie w zyciu codziennym)) Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 20:20 nie lubie i nie nosze. maz lubi to nosi )) a propos poczucia wlasnosci- uwielbiam na imprezach obserwowac pary- zawsze wiadomo czyja kobieta do kogo nalezy- te ramiona opiekuncze, te gesty, ta reka na karku. zapewniam ze obraczka niepotrzebna )) Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 20:21 u mnie nie ma to nic wspólnego z męską dominacją Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 20:26 Wiesz, ja wiem i czuję, czyją jestem żona bez konieczności zakładania obrączki. Ale to prywatna sprawa każej pary Odpowiedz Link Zgłoś
lidkakn Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 20:35 Nosimy obydwoje, tradycyjne, złote. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 21:29 Nosimy obydwoje.Zlota nie lubie i jedyne zloto jakie mam to obraczka i pierscionek zareczynowy.U meza zloto to tylko obraczka.Reszta to srebro. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ia5 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 21:30 ja noszę zawsze,a mąz na łańcuszku-w pracy nie może na palcu(stadko napalonych panienek) Odpowiedz Link Zgłoś
an_ia5 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 21:31 ja nosze zawsze na palcu,rzecz jasna... Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 23:55 an_ia5 napisała: > ja noszę zawsze,a mąz na łańcuszku-w pracy nie może na palcu(stadko napalonych > panienek) to jak Małaszyński(aktor).Ja nie noszę,bo albo uczulenie,albo za mała.Mąż nosi cały czas od dnia ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniozaur Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 21:43 Ja noszę , tradycyjną , złotą , a mój stary swoją ZGUBIŁ!!! przy jednej z naszych licznych przeprowadzek... Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 21:46 Noszę. Jedyna ozdoba na moich palcach, bo pierścionków jakoś nie lubię. Ale bez obrączki czuję się dziwnie, jakby niedoubierana ))). Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 21:47 nosiłam, ale coś mam teraz strasznawe uczulenie i na razie nie nosze Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 21:55 my oboje nie lubimy złota (żółtego), więc zawsze wiedzieliśmy, żę obrączki chcemy z białego złota i takie właśnie mamy. Joanno, jak samopoczucie? Wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 22:00 madziu dzieki za pamiec.okej nawet bardzo okej))))a u ciebie oki???] Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: nosicie obraczki? 04.08.06, 10:32 dzięki, wszystko ok! Szczególnie, że od 3 dni jestem na urlopie. Cały miesiąc byczenia ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
be.em nie lubię złota 03.08.06, 22:01 obrączkę mam platynową noszę, mąż też jak czasem zapomnę założyć na nowo (prace kuchenne) to mówi o "nie-żona przyszła" Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 22:10 Generalnie noszę, zdejmuję na basen czy grubszego sprzątania albo jak jest b. gorąco i każda biżuteria mi przeszkadza. Obrączka jest ładna a ja w ogóle noszę biżuterię - pierścionki, kolczyki, czasem coś na szyję. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 23:21 nie bo mi na paluch nie wchodzi po ciąży ((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: nosicie obraczki? 03.08.06, 23:32 Jasne ze nosze ale maz zgubil swoja rok po slubie)wiem ze to zle wrozy no ale minelo juz 6 lat od naszego slubu i nic jeszcze sie nie stalo zlego. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 nie 03.08.06, 23:51 w ogóle nie mieliśmy obraczek bo obje nie nosimy żadnej biżuterii i szkoda nam było pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: tak 03.08.06, 23:58 obraczke nosze w pracy i jak jestem poza domem w domu nie nosze bo mi przeszkadza (jest b.szeroka) maz zawsze sie wkurzal,ze ja zdejmuje w domu i mowil,ze kiedys ja zgubie (czasami zapomnialam gdzie ja polozylam) i stalo sie tak,ze on zgubil swoja mimo,iz zawsze mial ja na palcu i nigdy nie sciagal okazalo sie,ze schudly mu palce a obraczke zgubil w drodze z domu do zlobka synka a zorientowal sie dopiero w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: nosicie obraczki? 04.08.06, 00:11 Slub bralismy bez obraczek. Tak wiec obraczek nie nosimy, bo nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
izelka Re: nosicie obraczki? 04.08.06, 06:43 Ja noszę , mój mąż też jedynie w domu ją zdejmuje bo mi przeszkadza, mój mąż też ,ale poza domem jak jej nie założe to się żle czuję Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: nosicie obraczki? 04.08.06, 08:41 moj tato nie nosi odkad przez obraczke omal nie stracil palca w czasie wymiany kola ja nie nosze od dawna, jestem w trakcie rozwodu, ale ostatnio zaczelam nosic atrape obraczki (w sumie od dziecka dostalam, taka zabawke, ale wyglada jak prawdziwa). mam dosc glupich pytan obcych ludzi, mam dosc zaczepiania, w koncu mam dosc tego, ze jak na przyklad siedze wieczorkiem sama w kanjpce i czytam ksiazke to dosiada sie tabun kretynow - a obraczka skutecznie odstrasza i mam swiety spokoj ) a jak ktos chce mnie poznac, to pozna tak czy siak - z obraczka czy bez aga Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: nosicie obraczki? 04.08.06, 11:17 Zawsze. Raz zgubiłam ale szczęsliwie się znalazła. Dla mnie to symbol ale wiele znaczacy. Odpowiedz Link Zgłoś