Dodaj do ulubionych

Powrót do pracy

13.08.06, 11:20
W jakim wieku były Wasze dzieciaczki jak wróciłyście do pracy badz
zamierzacie wrócić?? Jka technicznie rozwiązałyście sprawę opieki nad
maluszkiem np w przypadku gdy to babcia została z dzieckiem? czy zawoziłyście
malucha do babci? czy babcia przyjeżdzała i siedziała u Was w domu?

Justyna
Obserwuj wątek
    • mamakrzysia4 Re: Powrót do pracy 13.08.06, 11:39
      ja właśnie wróciłam do pracy Krzyś ma 5msc i jest to straszne-Krzyś jest
      b.niegrzeczny kiedy mnie nie ma a pracuje w sumie z dojazdami i 7h racy(-1h na
      karmienie) nie ma mnie w domu ok.9h-aż!!! Krzyś nie chce jeść kiedy mnie nie
      ma, nie śmi tylko płacze i tak od 3 sierpnia kiedy wróciłam do pracy-niestety
      musiałam bo mój M. nie pracuje. Mieszkamy w willi teśćiów a teściowa jest na
      emeryturze-więc jakby co zawsze jest do pomocy ale ja za nią nie przepadam więc
      lepiej, że jest mój M. a ona się nie wtrąca. Gdy tylko M. znajdzie stałą prace
      za minimum tyle ile ja zarabiam-dałam mu na to czas do końca roku-ja ide bez
      żalu na wychowawczy. Poza tym mam b. stresującą prace a nie chce stracić
      pokarmu-narazie odciągam i jest ok. w lodówce też ma spory zapas. Ale marze o
      karmieniu Krzysia do jego 1 urodzin smile))
      • acha051005 Re: Powrót do pracy 13.08.06, 14:21
        Ja wrocilam do pracy, jak Niunia miala 5 mies. Tata nie pracowal, wiec zajmowal
        sie dzieckiem, ale tez byly problemy z jedzeniem, marudzeniem i spaniem. U nas
        tez byly plany, ze jesli S. znajdzie prace, to ide na wych. Niestety z jednej
        wyplaty nie da sie przezyc, wiec skonczylo sie tak, ze ojciec wyjechal za
        granice pracowac, a ja jestem na wychowawczym. Nie jest to rozwiazanie
        najlepsze, ale na chwile obecna inaczej nie mozemy...
        Powodzenia!
    • kola48 Re: Powrót do pracy 16.08.06, 13:15
      moja mała miała 5 miesięcy. Została z nianią. Jak mnie nie ma je jeden posiłek
      mleczka odciągniętego i jeden sztuczne mleko. Do butelki przyzwyczajaliśmy mała
      3 tygodnie oj było ciężko ale się opłacało.Jak wracam do domu to wisi u piersi
      i nadrabia zaległości.
    • maja2101 Re: Powrót do pracy 16.08.06, 13:56
      Ja wróciłam jak mała miała pół roku. Została z nianią u nas w domu. Samo
      rozstanie zniosła bardzo , dobrze, lepiej niż ja. Z jedzeniem nie ma większych
      problemów, karmię piersią rano i po powrocie do domu, pracuję na pełen etat. W
      ciągu dnia je raz sztuczne, zupke i deserek. Za to są problemy ze spaniem, ale
      one były i przed moim powrotem do pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka