gosia673 23.08.06, 13:16 cześć dziewczyny...mam problem z pralką,a raczej z zapachem jaki się z niej wydobywa.smród okropny...może miałyście podobny problem...liczę na was! gocha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgorzata9 Re: problem z pralką.... 23.08.06, 13:36 Spoko! Sprawdzone:puść pranie z maksymalna temperatura i dodaj ocet lub domestos. minie Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata9 Re: problem z pralką.... 23.08.06, 13:37 Znaczy się pusty przebieg oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
maggs1 Re: problem z pralką.... 23.08.06, 13:50 i po każdym praniu zostawiaj pralkę otwartą do wyschnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: problem z pralką.... 23.08.06, 13:53 dzięki za odp. w jakich proporcjach mam wlać ocet lub ace? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: problem z pralką.... 23.08.06, 13:56 i gumę w środku dookoła trzeba do sucha wycierać, bo tam pleśń w środku gumy się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
malazoltakaczuszka Re: problem z pralką.... 23.08.06, 14:35 A pralka brzydko pachnie podczas prania czy w ogóle jak jest nie używana ??? Bo mi wczoraj podczas prania też brzydko pachniała wręcz cuchnęła no i się spaliła pompa i cewka... był to zapach taki jakby ktoś spawał, taki palonego metalu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Re: problem z pralką.... 23.08.06, 15:11 Też się czasem męczę z tym tematem. Wczoraj wyczytałam poradę na stronie: www.swiatkonsumenta.pl/testy.php?action=showtest&category=43&id=&topicid=569&story=2 "5. NA BRZYDKI ZAPACH – ŚRODKI DO PRANIA BIAŁEGO. Jeśli pranie dziwnie pachnie, powodem mogą być mikroorganizmy powstające w pralce w niższych temperaturach. Aby temu zaradzić, trzeba uprać rzeczy w wysokiej temperaturze używając środka do rzeczy białych – ale tylko takie rzeczy, do których wolno użyć takiego środka, najlepiej uprać rzeczy białe" Odpowiedz Link Zgłoś