Dodaj do ulubionych

jakoś mi źle!!!

13.09.06, 16:18
Głowa mi pęka tak mnie boli, dobrze ze synek nie daje mi sie bardzo we znaki
to jeszcze nie padam. Mąż znowu dzwonił że zostanie w pracy do późna tak jest
od początku tygodnia, pracuje wpada wieczorem . Mam dosyć tej jego pracy, ale
wielkiego wyjścia nie ma no bo co zwolni się. Ciągle sama, zakupy, pranie,
sprzątanie , gotowanie na mojej głowie. Szlag mnie trafia bo życie rodzinnie
prawie nie isntnieje. Noi tak włąśnie dopadł mnie dołek.
Obserwuj wątek
    • mieszkowamama Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 16:24
      Niestety, albo pracuje jedna osoba i haruje za dwóch, albo pracujecie razem i w
      ogóle nie widzicie dziecka.
      Taki life...
      • ola984 Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 16:26
        no ja chwilowo jestem na macierzyńskim ale wracam do pracy i też będę pracować
        wcześniej też pracowałam więc za dwóch to nie haruje, bo ja też zarabiam
      • mysia-mysia Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 16:27
        może być też tak że nie pracujecie w ogóle bo mieszkacie w rejonie o wysokim
        bezrobociu, macie czas na to by zająć się dzieckiem ale nie macie na nie
        pieniędzy albo wyprowadzacie się za pracą do stolicy gdzie po wielu trudach
        wreszcie spokojnie stać was na dziecko i wtedy okazuje się że nie stać was na
        mieszkanie - my właśnie tak mamy smile
        • ola984 Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:22
          my po wielu trudach włąśnie przeprowadzamy się z kawalerki do dwupokojowego
          mieszkania w przyszłe wakacje, na dziecko nas stać chyba, na mieszkanie no może
          nie całkiem ale nie jest źle, ale na szczęście nie mieszkamy w wawie bo tam
          tylko współczuć ceny mieszkań cztery razy wyższe niż u nas wtedy nigdy nie
          byłoby nas stać na włąsne dlatego nie zazdroszczę.
          • mysia-mysia Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:29
            my wynaleźliśmy mieszkanie u dewelopera (też dwa pokoje) w tańszej dzielnicy,
            podpisaliśmy umowę rezerwacyjną chociaż nie było pozwolenia na budowę (tutaj to
            norma) i tego pozwolenia wciąż nie ma
            tamto było i tak tanie a ceny poszły tak w górę że teraz byłoby nas stać co
            najwyżej na kawalerkę więc czekamy na to cholerne pozwolenie
    • mysia-mysia Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 16:24
      ja też mam dołek z powodu życia sad
    • fify Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 16:27
      podniose cie na duchu. mnie tez bylo źle kiedys. dziecko maleńkie, maz dlugo w
      pracy, calymi dniami sama w domu, buuuuuuuuuu, tak mi bylo źle. ale w ciezkich
      momentach mowilam sobie, ze przeciez mam syna, mam gdzie mieszkac no i w ogole
      to chyba ten dolek to z nudow mi sie przyplatał. idz na spacer, posiedz na
      ławeczce i troche odpocznij. bedzie ok, zobaczysz
      • ola984 Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:20
        dzięki ten spacerek to dobry pomysł, po prostu czuję ze czegoś mi brakuje że
        cos nam umyka
    • elejna Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:22
      ja tez mam kryzys,dobija mnie rutyna , dobija kierat w ktorym tkwie, dobija
      fakt ze zycie toczy sie gdzies obok podczas gdy ja jestem zamknieta z dzieckiem
      w czterech scianach.Pozatym zygam ciągłym prasowaniem i myciem garów zygam
      sprzataniemuncertain
      • mysia-mysia Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:25
        a mnie że życie toczy się gdzieś indziej a ja muszę siedzieć w pracy która jest
        nudna ale w miarę płatna i dobrze będzie wyglądać w cv, oraz to że mimo że
        zarabiamy nienajgorzej to wciąż musimy oszczędzać na mieszkanie
        • ola984 Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:29
          też oszczędzamy ale w ramach buntu idę jutro zaszaleć i kupic sobie coś na ślub
          bo nie mam co włóżyć na siebie a mimo że po porodzie jest mnie mniej niż przed
          ciążą to jednak w biuście nic się nie dopina
          • mysia-mysia Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:33
            też muszę jakoś zaszaleć to może mi się poprawi
            ale czy to życie musi tak wyglądać?
            • ola984 Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:34
              pewnie nie musi tak wyglądać ale niestety wygląda a najgorzej że takie krótkie
              a człowiek cholera ciągle na coś oszczędza bo go nie stać na super chate
              wakacje na karaibach poprostu beztroskie życie
              • mysia-mysia Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:36
                właśnie, po co ja w ogóle żyję?
                nic nie mam z tego życia
        • kubonka Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:32
          A ja dla odmiany mam doła w drugą stronę. Dobija mnie fakt, że życie toczy się
          obok mnie, bo ja ciągle siedzę w pracy. Wyjeżdżam z domu o 7.45 a wracam
          dopiero o 19.00. Pracuję do godz. 17.30, ale wyjście o czasie świadczy o tym,
          że się nie ma nic do roboty. Czasami, gdy będąc na lunchu widzę kobiety z
          dziećmi, to im zazdroszczę. To chyba zwykle tak jest, że tęsknimy za czymś,
          czego sami nie mamy. Ja marzę po prostu o tym, żeby móc być z dzieckiem w domu,
          ale niestety życie zmusza nas do innych wyborów...
      • ola984 Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:27
        fakt rutyna to jest w tym domowym życiu, sniadanko, spacerek, obiadek,
        pranko ,p rasowanko i tak w kółko można by zrobic drugiego magistra z zajęc
        domowych .
    • anik801 Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 17:39
      Witaj w klubie!Mój mąż ma taką prace,że w domu jest tylko w weekendy.Też
      wszystko muszę robić sama i wszystko jest na mojej głowie!Czasem mam dość! Pięć
      dni w tygodniu sama z dzieckiem.A do tego studiuję zaocznie,więc czasem mam
      wrażenie,że zwariuję.Trzymaj się!
      • bozenka12 Re: jakoś mi źle!!! 13.09.06, 19:46
        Hej, ale macie fajnie jesli mozecie meza w weekendy widziec! My z mezem
        pracujemy na zmiany. Jak ja w domu to on w pracy i odwrotnie. Widujemy sie moze
        godzinke, gora dwie kazdego wieczora. Nie mamy zadnego dnia wolnego wspolnie. W
        domu dwoje dzieci. Czasami zalapuje duuuuuuzego dola z tego powodu, a czasami
        zbieram sie do kupy i jakos brne przez kolejny taki sam jak poprzedni tydzien.
        Takie zycie, przynajmniej niektorych...
        Bozena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka