Dodaj do ulubionych

Niespodzianka dla młodej mamy

07.10.06, 23:35
Witajcie,

wczoraj po raz pierwszy zostałem tatą smile)))
Madzia i jej mama mają się dobrze, a ja zastanawiam się nad niespodzianką,
upominkiem dla mojej Księżniczki.

Co Wy chciałybyście dostać, co młodej mamie może sprawić szczególną
przyjemność ?

Dzięki za odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: Niespodzianka dla młodej mamy 07.10.06, 23:38
      Na pewno nic związanego z dzieckiem.
      Coś z biżuterii, jeśli nosi.
      Fajny odświeżający kosmetyk.
      Kosz owoców.
      Dwie godziny spokoju.
      Karnet do SPA... ;-P
    • xx2004 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 07.10.06, 23:48
      Witam, i serdecznie gratuluje corci. Jako prezent polecam dla zony malutki
      pirscioneczek z brylancikiem. Bedzie on podziekowaniem za trud i wysilek jaki
      byl zwiazany z porodem i podziekowaniem za tak wielkie szczecie jakim jest
      coreczka.
      • mika_p Re: Niespodzianka dla młodej mamy 07.10.06, 23:52
        Ale dlaczego malutki?
        • mama_kotula Re: Niespodzianka dla młodej mamy 07.10.06, 23:58
          mika_p napisała:

> Ale dlaczego malutki?

Bo matce nie wypada nosić już wieeelkich brylantów, skromnością musi się teraz
          wyróżniać, o!
      • madal1 że jeszcze są na świecie tacy mężczyźni.... 10.10.06, 13:51
        Gratuluję córeczki! Zazdroszczę twojej żonie, że w takiej chwili myslisz
        właśnie jak jej zrobić przyjemność!!!! Mój mąż powiedział mi, że jak ja będę
        rodzić to on nawet nie może wziąć wolnego , a zakładając wersję nocą- musi się
        wyspać..... Już sama nie wiem co o tym mysleć (to bedzie co prawda nasze drugie
        dziecko- czyli ma już doświadczenie i poród zna niejako z autopsji, ale to
        chyba niczego nie tłumaczy???!!!!
    • demarta Re: Niespodzianka dla młodej mamy 07.10.06, 23:56
      faaaaantastyczny bukiet kwiatów.
      • aintha eeee nieee - zwiędną 07.10.06, 23:57
        Lepiej coś trwałego - diamenty jak najbardziej na miejscu big_grin
        ------------------------------
        Nasza Fasolka
        Fasolkowo-Filmowo
    • elieka Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 10:53
      coś z biżuterii jak sądzę będzie fajnym prezentem.
      Mnie mąż zaskoczył kupując mi bransoletkę złotą (od dawna za
      mną "chodziła" ) smile)
    • beti800 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 11:48
      oczywiście gratuluję córeczki smile) i pozdrowienia dla młodej mamusi smile) Jeśli
      mogę coś doradzić w sprawie prezentu to proponuję kupić ładny pierścionek ...
      sama dostałam od męża taki prezent i byłam baaardzo zadowolona ....
    • lunetkaa Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 12:05
      Gratulacje! A może jakieś nowe perfumy? Wiem, że młoda mama nie powinna używać
      za dużo perfumowanych kosmetyków - ale mnie perfumy zawsze sprawiają dużą
      przyjemność.
      pzdr
      • fasolinka2 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 12:21

Matko jedyna!!!!! to tacy mężczyzni naprawde istnieja??? Gartuluje c,óreczki ,
        a zonie TAKIEGO meza!!!!!!!!!!!!! moj to "swietowal" przez 3 dni i nie
        zawracal sobie głowy upominkami! wink)))

jak najbardziej pierscionek!!!!!!! zawsze kiedy na niego spojrzy przypomni
        sobie jak wielkiej milosci jest on dowodem!!!!

pozdrawiam serdecznie!
    • slawomir_wozniak Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 12:41
      Dziękuję wszystkim smile

Radzicie przede wszystkim biżuterię - jest drobny problem - Ania lubi nosić nie
      więcej niż 3 pierścionki (na zmianę troszeczkę tego jest - ode mnie, nie licząc
      zaręczynowego, czy na rocznicę bycia razem dostała kilka innych, darzy
      sentymentem także pierścionek, który przekazała jej prababcia
      (taki "pokoleniowy" , strasznie stary) przed ślubem), ma ulubione kolczyki, z
      ktorymi się nie rozstaje, nie przepada za nadmiarem ozdób.

Chciałbym, by ów prezent był czymś, co w rodzince zostanie na dłuższy okres
      czasu, idealnie byłoby, gdyby połączyć prezent dla mamy i dzidzi w jednym smile

Dzięki za odzew i czekam na dalsze pomysły smile
      • mynia0 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 13:43
        ja zostałam obdarzona pierścionkiem z brylantem i zapewniam, że choć też nie
        przepadam za upstrzonymi palcami, akurat ten jest dla mnie szczególnie ważny.
        nie zdejmuję go z palca od ponad 2 latsmile

mój mąż przywitał mnie w domu ogromnym bukietem róż - bukiet był wielokolorowy,
        każdy kolor znaczył coś innego - biały - róża za córkę, czerwony - ilość lat
        małżeństwa, żółty - 9 miesicy ciaży, różowy - ilosc godzin porodu, łososiowy -
        ilośc lat, które spędziliśmy razem, bordowy - ilośc dni w szpitalu. to było
        bardzo piękne. i dostałam też list, który szczęśliwy tata napisał po powrocie
        do domu - napisany w środku nocy, na gorąco. a w pokoju córeczki stał mój
        wymarzony przez lata fotel bujany.

serdeczne gratulacje dla Was!
      • mama_kotula Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 19:31
        slawomir_wozniak napisał:

> idealnie byłoby, gdyby połączyć prezent dla mamy i dzidzi w jednym smile

To proponuję laktator z butelką.
        A tak serio - to najgłupszy pomysł, aby połączyć prezent dla mamy i "dzidzi", w
        ten sposób okazujesz żonie, że przestaje być twoją ukochaną damą, a staje się
        matką związaną bezpowrotnie z dzieckiem.
        Lepszy pomysł to coś wyłącznie dla żony, i to nie dla żony jako matki, tylko po
        prostu dla żony.
    • magda_wojciechowska Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 12:50
      Ja dostalam ogromnego miska. Myslalam w ogole, ze to dla Malutka, ale maz mnie
      oswiecil. Wszedl z miskiem na sale pooperacyjna z zaznaczeniem, ze najpierw
      wszedl misiek, a dopiero za nim maz. wink Ale chyba kazdy Ksiaze najlepiej zna
      swoja Ksiezniczke i wie, co sprawiloby jej przyjemnosc.
      • hipsdontlied misiek+róże 08.10.06, 15:30
        najlepiej kup miśka dużego i 25 czerwonych róż.napewno żona się ucieszy!!!!
    • magdamajewski Re: sesja fotograficzna 08.10.06, 15:40
      moim zdaniem, kwiaty, bizuteria, perfumy to sa oklepane prezenty, ktore mozna
      dostac z kazdej okazji. Jesli chcesz sprawic mlodej mamie ogrnialny prezent
      ktory za razem bedzie dla niej i dziecka i ciebie, zamow sesje fotograficzna u
      dobrego fotografa. Nie musi to byc od razu moze sie odbyc za jakis czas jak
      mama i dzidzia dojda do siebie. Bedzie to cudny prezent a zarazem orginalny i
      pozostanie w rodzinie na zawsze. Dobry fotograf moze zrobic tak piekne ujecia
      ze tchu braknie i zadna ciocia albo wujek nawet najlepszym apartatem nie ujmnie
      tego "czegos" co potrafi dobry fotograf. Mozesz zamowic, oplacic i pokazac
      zonie probki i juz ona zadecyduje kiedy jest na to gotowa.
      • martusss1 Re: sesja fotograficzna 08.10.06, 16:04
        A ja sie tylko wzruszylam,ze sa tacy mezczyzni....
        • shemsi1 :D 08.10.06, 19:40
          ja tez jestem Ania i jakoś za dużo pierścionków nie lubie nosić smile a z biżuterii
          najbardziej lubię tandetę big_grin co do perfumów, to 1 tylko mi pasuje uncertain ze mną mój
          ma same utrapienia ;D
          ale po porodzie zabrał mnie do sklepu ze skórą i wybrałam sobie kurtkę ze skóry
          ( 5 lat temu) uniwersalny kobiecy fason, uwielbiam ją do dziś big_grin
        • shemsi1 acha 08.10.06, 19:42
          musze powiedzieć, że w szpitalu byłam tak szczęśliwa, że do głowy by mi nie
          przyszło żeby chcieć prezent. Poźniej jak ochłonęłam, to zrobił mi miłą
          niespodziankę z tym sklepem, poza tym fajnie się btło wyrwać na zakupki i to
          jakie!!! big_grin
    • mamajudo Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 20:15
      Napiszę, co mi się marzy:
      jednak (mimo, że nietrwały) ogormny bykiet kwiatów
      i jakiś gadżet, zegarek z dedykacją, aparat fotograficzny
      (no, oczywiście zależy co kto lubi smile, mnie by się
      przydała lustrzanka cyfrowa...), piękna torebka.

Ale tak naprawdę to te kwiaty by wystarczyły smile
    • eyes69 Posprzatane mieszkanie 08.10.06, 20:57
      Sniadanie, obiad i kolacje...

Ogolnie chcialabym miec w domu po porodzie przez jakis czas nie meza lecz
      sprzataczke, kucharke i nianie w jednym zeby mnie odciazyc, dac odpoczac, dac
      nacieszyc malym i dac mi sie wyspac po ciezakich nocach.

To dla mnie bedzie prawdziwy prezent.
      Jakimis swiecidelkami, upominkami sobie w tym czasie zycia nie umile.
    • tysiamama21 bukiet byłby ok. 08.10.06, 21:09
      Mój mąż zawsze bardzo oszczędnie dozował mi kwiatki. Przeważnie jak
      spodziewałam się kwiatka to przynosił żelki lub dropsy w kształcie kwiatków lub
      kwiatek papierowy, skądś wyciętywink A do szpitala przyniósł mi bukiet tulipanów,
      takich mokrych i świeżych. Poczułam się cudowniesmile)
      Myślę, że najlepiej by było to coś sentymentalnego. Jak Ci wychodzi pisanie? Bo
      możnaby podarować kwiatki i napisać coś wyjątkowego o miłości do żony na kartce
      (takiej ładnej). A!ja zawsze chciałam żeby mi mąż podziękował że urodziłam mu
      córkę.
    • elza78 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 21:23
      ja bym od meza chciala pierscionek z nefrytem hihi
      cos z bizuterii kup, ladny pamiatkowy drobiazg smile
      • agni71 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 08.10.06, 22:45
        Ja urodziłam 3 córeczki (nie jednocześnie smile i za każdym razem dostawałam cos
        z biżuterii - pierścionek z szafirem, za drugim razem wisiorek z lapis lazuli
        do kompletu do posiadanych wcześniej kolczyków, a ostatnio pierścionek z perłą
        też do kompletu do juz posiadanej biżterii. Ja z takich prezentów byłam
        zadowolona smile choć np. wyprawa na zakupy (tez od dłuższego czasu marzy mi się
        kurtka skórzana) nie byłaby do pogardzenia. Tyle, że to dopiero w jakieś 2-3
        mies. po porodzie...

aga
    • misspigy Re: Niespodzianka dla młodej mamy 09.10.06, 09:12
      Tydzień w SPA ale to nierealne wink))

mój mąż kupił mi superzasty perfum i peeling po porodzie - był to świetny
      pomysł bo znowu poczulam sie kobieta a nie tylko mleczna krowa wink
    • budzik11 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 09.10.06, 09:58
      Weż ze 2 tygodnie urlopu. W pierwszy poranek w domu podaj żonie wspaniałe
      śniadanie do łóżka. Mile widziany wspomniany już wielokrotnie
      pierścionek/bransoletka/wisiorek, najlepiej - z wygrawerowanym np. "DZIĘKUJĘ +
      data" albo czymś podobnym.
      Może jakaś seksowna koszulka, żeby żona poczuła, że nadal jest dla ciebie
      piękną, atrakcyjną kobietą. No ale to nie jest prezent na pokolenia...
      Może - jeśli macie własny ogródek - posadź drzewo "pamiątkowe" - dla żony. A
      najlepiej dwa - jedno dla żony, drugie dla córci - będzie rosło razem z nią. A
      jak nie macie własnego ogródka - może gdzieś w parku, albo za miastem...
      No i posprzątaj dom, kup kwiaty, zrób miłą atmosferę na powitanie dwóch kobiet
      w domu smile
    • mniemanologia Re: Niespodzianka dla młodej mamy 09.10.06, 10:16
      Nie chciałabym biżuterii, na pewno.
      Ucieszyłabym się z perfum, fotela (o! to byłoby super!), namiotu smile, peelingu,
      karnetu na jakąś odnowę biologiczną czy masaż, wyjazdu gdzieś (choć to pewnie
      mało realne).

Jakoś jednak w ogóle idea upominków do mnie nie przemawia, nie chciałabym
      dostać żadnego prezentu z okazji "podziękowań" (bo przecież dziecko rodzę dla
      samego dziecka, a nie mężowi czy komukolwiek) czy jako "pamiątkę" (że co, że
      niby kiedykolwiek mogłabym to zapomnieć? a co jeśli będzie tak strasznie, że
      nie będe chciała pamiętać?).
      • mama_kotula Re: Niespodzianka dla młodej mamy 09.10.06, 10:35
        mniemanologia napisała:
        > Jakoś jednak w ogóle idea upominków do mnie nie przemawia, nie chciałabym
        > dostać żadnego prezentu z okazji "podziękowań" (bo przecież dziecko rodzę dla
        > samego dziecka, a nie mężowi czy komukolwiek) czy jako "pamiątkę" (że co, że
        > niby kiedykolwiek mogłabym to zapomnieć? a co jeśli będzie tak strasznie, że
        > nie będe chciała pamiętać?).

No ciiii... każda okazja do prezentu jest dobra, ideologię można pominąć ;-PPP
        Pod warunkiem, że nie jest to prezent dla "mamy i dzidzi", bo za taki bym pogryzła.
        • mniemanologia Re: Niespodzianka dla młodej mamy 09.10.06, 10:51
          No my to już tak mamy... Żadnych prezentów sobie na rocznicę ślubu na przykład
          nie dajemy, wolimy gdzieś wyjechać albo pójść sobie do jakiejś miłej knajpy smile
          Prezenty to tylko stres i ryzyko, że się nie utrafi big_grin
          • mama_kotula Re: Niespodzianka dla młodej mamy 09.10.06, 10:58
            mniemanologia napisała:

> No my to już tak mamy... Żadnych prezentów sobie na rocznicę ślubu na przykład
            > nie dajemy, wolimy gdzieś wyjechać albo pójść sobie do jakiejś miłej knajpy smile
            Nio, taki wyjazd też można pojmować w kategoriach prezentu w obie strony smile

> Prezenty to tylko stres i ryzyko, że się nie utrafi big_grin
            A tu się zgodzę w 100%, no, chyba, że samemu się mimochodem poda osobie
            darującej link do sklepu netowego i strony, na której jest ten prezent big_grinDDDD
    • mamus11 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 09.10.06, 18:11
      gratulacje!!!!!!!!!!!dla mnie nie bylo wazne podziekowanie od maza sam byl przy
      porodzie i widzial nie bylo latwo.a prezent to nasz syn.ale mam kochanego meza
      i takze dostalam pierscionek i kolczyki,lezka mi poleciala.jest to teraz takie
      wspomnienie.kwiaty tez sa dobre,ale najbardziej jej podziekujesz mowiac ze ja
      kochasz i masz respekt po tym co przeszla.i badz wtedy kiedy niebedzie mniala
      sil juz np.usypiac malenstwo.to robi duzo.pozdrawiam
      • dzidzia_ch Re: Niespodzianka dla młodej mamy 09.10.06, 18:29
        gratulacje!
        jak wrocilysmy z Olenka to na stole stal bukiet 23 czerownych roz
        jedna roza za kazda godzine porodu
        jak zamykam oczy to widze te przepiekne kwiaty smile!
    • agnieszkaela Re: Niespodzianka dla młodej mamy 09.10.06, 18:38
      Prezent pewnie juz wybrany? Ja dostalam bukiet kwiatow i zloty wisiorek-
      medalion na lancuszku ze zdjeciem naszego nowonarodzonego synka w srodku.
      Idealny prezent.
      • doniak0 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 10.10.06, 11:55
        Mi natomiast wydaje sie, że każdy prezent byłby dobry.Bop przeciez chodzi o to,
        że zadałes sobie trud, aby coś przygotować dla swojej zony.Ale wydaje mi sie,
        że bielizna odrazu po porodzie nie jest wspanialym pomysłe ( no chyba, że Twoja
        zona mimo ciazy jest zadowolna ze swojej figurki(, bo chyba jak ja dostalabym
        seksowna bieliznę, gdzie zdawałabym sobie sprawę, że rewelacyjnie w niej nie
        wygladam, to na pewno bym jej nie założyła!!!
        Ale pamietaj czasmi drobne prezenciki robia frajdę, a nie koniecznie te
        drogie.A może przypomnij sobie, czy kiedys Twoja Zona nie mówiła " ooo... cos
        takiego chciałabym mieć"
        Pozdrowienia i powodzenia
    • geospiza Heh, a ja jestem jakaś "inna" :) 10.10.06, 13:59
      Jak tak sobie pomyślę, co bym np. chciała dostać od męża w prezencie ,to nie
      jakieś-tam biżuterie, kwiaty, kosmetyki, bielizna, itp.. Ja to bym na przykład
      chciała odtwarzacz mp3, albo jakiś film na DVD, albo jakąś grę na PC, albo
      książkę o kotach, albo suuushiiii lub inny pyszny smakołyk, albo nowy tel.
      komórkowy.... Ech, chyba faktycznie inna jestem wink
      (PS. jak by co, to mój mąż tego forum nie czyta tongue_out )
      • mama_kotula Re: Heh, a ja jestem jakaś "inna" :) 10.10.06, 14:29
        Eee, sushi zaraz po porodzie? tongue_outPPPP
        • geospiza Re: Heh, a ja jestem jakaś "inna" :) 10.10.06, 18:46
          A czemu "zaraz po porodzie" ?
          Może byc jak będę leżeć w szpitalu, 2 dni po...
          Albo jak wrócę do domu...
          To przeciez ma być prezent a nie że mąż od razu po odcięciu pępowiny doskakuje
          do mnie z upominkiem tongue_out
          • mama_kotula Re: Heh, a ja jestem jakaś "inna" :) 10.10.06, 22:23
            geospiza napisała:

> A czemu "zaraz po porodzie" ?
            > Może byc jak będę leżeć w szpitalu, 2 dni po...

Nie, no tak tylko pytam, bo ja chyba bym nawet te dwa dni po - karmiąc noworodka
            - na sushi się nie zdecydowała (ale przyznam wyrodnie, że w szpitalu wpieprzałam
            jak dzika megaalergizujące orzeszki w czekoladzie big_grin).
    • malpa513 Re: Niespodzianka dla młodej mamy 10.10.06, 14:19
      a ja bym wolała chyba coś z kosmetyków niż drogi pierścionek, moze jakieś
      perfumy albo faktycznie kosz ze smakołykami owocami słodyczami, to byłoby
      bardzo orginalne
    • ooelmi Re: Niespodzianka dla młodej mamy 10.10.06, 14:53
      ja chcę dostać pierscionek -taka u nas tradycja smile.ale mały i taki który nie
      bedzie zadzierał bo chce go nosić jak sie nasz synuś urodzi i nie moge go
      skaleczyć
      smileGRATULUJE!!!!!tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;30/st/20061013/dt/7/k/73e6/preg.png" border="0" alt="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;30/st/20061013/dt/7/k/73e6/preg.png">
      [/url]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka