Dodaj do ulubionych

urlop wychowawczy

IP: *.* 29.03.01, 15:44
Czy może któraś z Pań orientuje się czy bezrobotna absolwentka ma prawo do urlopu wychowawczego? W czerwcu skończyłam studia a w październiku urodziłam dziecko.Nie pracowałam.Jestem zarejestrowana jako bezrobotna i do kwietnia mam urlop macierzyński.
Obserwuj wątek
    • Gość: teresa Re: urlop wychowawczy IP: *.* 29.03.01, 18:47
      Nie.Do wychowawczego ma się prawo po przepracowaniu 6 miesięcy(niekoniecznie w firmie, z której przechodzi się na wychowawczy.
    • Gość: Tyska Re: urlop wychowawczy IP: *.* 30.03.01, 07:14
      Teresa ma rację.\nDodam tylko, że z urlopu wychowawczego może skorzystac tylko osoba pozostająca w zatrudnieniu
    • Gość: beata Re: urlop wychowawczy IP: *.* 30.03.01, 08:30
      Dziękuję za wiadomości.
      • Gość: Kasia Re: urlop wychowawczy IP: *.* 20.04.01, 20:51
        Może ktos mi podpowie, co trzeba zrobić, żeby przerwać urlop wychowawczy. Czy należy pisać dwa podania - z prośbą o przerwanie i o dopuszczenie do pracy i czy powinnam to jakoś specjalnie uzasadnić?
        • Gość: Wojtek z \"Dziecka\" Re: urlop wychowawczy IP: *.* 23.04.01, 13:33
          Urlop wychowawczy można przerwać w każdej chwili. Wystarczy na miesiąc wczesniej na pismie poinformować o takim zamiarze swój zakład pracy. To jedno podanie w zupełnosci wystarczy. Gdyby chciała Pani wrócić szybciej - też jest to możliwe, ale zależy od dobrej woli szefa. Trzeba by więc z nim o tym najpierw porozmawiać.Z pozdrowieniamiWojciech Widłak, redakcja "Dziecko"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka