Gość: Ola IP: *.* 11.04.01, 14:20 czy któraś z was ma lub miała założony szew w ciąży?Z czym to się u was wiązało,czy był zciągnięty w porę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: szew szyki IP: *.* 12.04.01, 08:10 W trakcie drugiej ciąży miałam założony szew (2 dni w szpitalu - zupełnie bezboleśnie pod narkozą ). Ściągnięcie na dwa tygodnie przed planowanym terminem porodu.Jest też zupełnie bezbolesne i trwa może z minutę. Nawet jeżeli pospieszysz się z porodem, to zdjęcie szwu nie jest żadnym problemem, Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: szew szyki IP: *.* 29.04.01, 18:07 Cześć. Obecnie jestem w 7 miesiącu ciązy. Jest to moja druga ciąża i obu miałam zakładany szew. W pierwszej w 32 tygodniu - podobno bardzo późno i lekarze rzadko decydują się na taki krok. Ja w sumie byłam zadowolona bo wiedziałam, że przez to będą większe szanse na donoszenie tej ciąży do końca. Tak też się stało. Poród odbył się tydzień po zdjęciu szwu i zarazem tydzień przed planowanym terminem. Mamy śliczną 3,5 letnią Weronikę.W obecnej ciązy już około 10 tygodnia byłam poinformowana o tym, że tym razem może być podobnie i już w 16 tygodniu byłam bogatsza o szew! Przeszłam przez to już dużo spokojniej niż za pierwszym razem bo wiedziałam, że to bezwzględna konieczność. Za tym razem miałam też podanych mniej środków rozkurczowych i czyłam się po zabiegu dużo lepiej. Ale niestety teraz nadal muszę na siebie bardzo uważać, większość dnia spędzać na leżąco lub siedziąco bo mój pan doktor powiedział, że szew na razie /na szczęście/ trzyma, ale może wszystkiego nie wytrzymać!! Więc staram się jak mogę aby dotrzymać to tego upragionego 38 tygodnia ciąży!!!! Pozdrawiam!!!! Ania Odpowiedz Link Zgłoś