Dodaj do ulubionych

CIĄŻA I PORÓD

IP: *.* 15.05.01, 13:25
Jestem teraz w 25 tygodniu i przytyłam od początku 5 kg. Aniu! Myślę, że nie ma reguły ile trzeba przybrać na wadze. Każda kobieta jest inna i każda ciąża też się różni. Ja w pierwszej ciąży przytyłam w sumie 20 kg, które potem bez większego problemu zrzuciłam, także nie ma sensu się przejmować wagą.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: CIĄŻA I PORÓD IP: *.* 16.05.01, 20:34
      Przepraszam ze sie w tracam, nie jestem matka tylko mezem przyszlej matki, ale po przekopaniu paru ksiazek na ten temat musze stwierdzic ze jednak pewne regoly co do wagi obowiazuja i minimalny jej przyrost powinien byc ok. 10kg. w zaleznosci od masy ciala inaczej ciaza kfalifikowana jest czesto jako zagrozona, ale to juz oceniaja lekaze i nie wolno tego bagatelizowac - a wiem to po przykrych doswiadczeniach mojej zony.
    • Gość: guest Re: CIĄŻA I PORÓD IP: *.* 16.05.01, 20:48
      A co powiecie na to - ja jestem w 22 tygodniu i od początku ciąży schudłam 5 kg a udało mi się przytyć tylko 0,5 kg.
      • Gość: guest Re: CIĄŻA I PORÓD IP: *.* 24.06.01, 21:31
        Do Asi, która przybrała na wadze tylko 0,5 kilo.znajdujesz sie w grupie kobiet obarczonych ryzykiem urodzenia wcześniaka. Raczej nie jest to powód do radości. Radziłabym Ci skontaktować się z lekarzem i trochę jednak pozwolić sobie przytyć dla dobra dziecka, chyba że ważniejszy jest dla Ciebie Twój wygląd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka