Dodaj do ulubionych

Reakcja SZEFÓW!!!!

IP: *.* 12.06.01, 14:05
Cześć,opowiedzcie o reakcjach Waszych szefów (szczególnie mężczyzn) na informację, że jesteście w ciąży. Mój szef nie mógł wydobyć głosu przez 5 minut i dziwnie mrugał oczami, mimo, że pół roku wcześniej poruszaliśmy temat ciąży i mówiłam, ze planuję maluszka (pewnie nie uwierzył :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 12.06.01, 14:29
      Moj szef przyjal to calkiem niezle ale zrozumial wszystko chyba dopiero tydzien pozniej ;)pozdrowienia :hello:
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 12.06.01, 14:31
      Ja powiedziałam mojemu jak był u mnie w pokoju z innymi pracownikami że muszę z nim poważnie porozmawiać na osobności. Na to on zażartował - a co Ania jestes w ciąży ? Na to ja - no.... w sumie tak.... Usłyszałam "łał" - a potem przez cały dzień w samotności to przezywał :) I to tyle.Wszyscy się brechtali i dopiero następnego dnia ktoś się mnie spytał jak się czuję.Nie jest źle - nie można przecież za to przepraszać.
      • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 12.06.01, 14:38
        A moja szefowa(!) tak się zatkała, że dopiero dzień później przemówiiła, ze "nie liczyłam na to że zajdziesz w ciążę" (czytaj nie przyjęłabym cie do roboty, albo wylała dzień przed tym nim bys mi powiedziała!!!)
        • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 12.06.01, 14:49
          a moj szef? W zwiazku z tym, ze dwa dni pod rzad zwalnialam sie z pracy, jak mu powiedzialam, ze musimy powaznie porozmawiac powiedzial: -Dzis juz pani nie zwolnie, na co ja jemu, ze to cos innego.A on na to:-jest pani w ciazy.Hehehe, w zyciu by sie tego nie spodziewal z mojej strony. Zamilkl na jakies 5 minut. A pozniej bylo ok.
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 12.06.01, 15:11
      Mój zachował się wspaniale - gratulacje itd. I to naprawdę szczerze. Ale to niesamowity człowiek. Oby takich więcej.Dodam, że w przeciągu roku byłam 5-tą dziewczyną w ciąży. Przy czwartej się jeszcze śmiał! ,-)
    • Gość: kamilla Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 12.06.01, 17:34
      Mysle ze reakcje szefów moga byc czasami lagodniejsze ni szefowych. Zwlaszcza tych co zrobily kariere. Moja mi od razu pogratulowala chociaz bardzo jeje to nie pasowalo, ale od razu powiedziala ze ona swoje dziecko po macierynskim - 3 msc- oddala do zlobka. Taka wiec chyba byla sugestia.Pozdrawiam, kama
      • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 13.06.01, 07:51
        Pierwszą ciążę poroniłam więc jak moja szefowa się dowiedziała o tym - kobieta której mąż jest ginekologiem do tego postać publiczna stwierdziła ze nieźle ją chciałam urządzić i po tygodniowym powrocie ze zwolnienia usłyszałam że właściwie po co wróciłam do pracy i na co liczyłam???? Zrezygnowałm z tej pracy tego samego dnia. Teraz jestem w 4 m-cu i mój obecny szef najpierw był zaskoczony ale po chwili mi pogratulował i wszystko odbywa sie normalnie. Wykazuje nawet duże zrozumienie.Moim zdaniem ciąża jest normalnym stanem w życiu kobiety i tylko bardzo prymitywny szef nie jest w stanie tego zrozumieć.
        • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 13.06.01, 08:21
          a tym bardziej jak szefem, ktory nie potrafi zrozumiec sytuacji jest kobieta, ktora sama ma dzieci :(
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 12.06.01, 19:14
      Witam. Ja musiałam poinformować o ciąży 2-ch szefów.Strasznie się bałam, ale ich reakcja przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Obaj (każdy z osobna) mi pogratulowali, dopytywali sie o samopoczucie, jeden nawet zapytał się czy znam płeć i czy chciałabym chłopca czy dziewczynkę. Zaproponowali pomoc i prosili o informowanie jeśli będę uważała, że mam za dużo obowiązków. Aha, i zapowiedzieli, że żadnego przesiadywnia po godzinach! Niestety poroniłam w 14 tygodniu, ale wtedy też spotkałam się z niezwykłą delikatnością z ich strony.Nie wiedziałam,że pracuję z tak wspaniałymi ludźmismile)))
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 12.06.01, 20:18
      Moj byl chyba najlepszy, bo .....O ciazy poinformowalam go bedac w 2. miesiacu - wydukal z siebie cos na ksztalt "... gratuluje, bo to chyba powinno sie gratulowac ... " (sam ma 2 dzieci), potem kombinowal tak by przez kolejne 4 miesiace zycie w pracy mi obrzydzic na tyle, ze po zakonczeniu 6. miesiaca ciazy wzielam zwolnienie i podziekowalam za dalsza wspolprace :((((
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 13.06.01, 07:24
      Pracę w mojej firmie podjęłam będąc w 3 miesiącu ciąży, oczywiście nie przyznałam się. Chciałam im powiedzieć, ale strach był coraz większy. Wkońcu w Dniu Dziecka, zaczynając 7 miesiąc ciąży i przeprowadzając z jednym z szefów (mam ich trzech) rozmowę o dalszej współpracy (kończył mi się okres próbny) nie wytrzymałam i powiedziałam. Nawet się ucieszył i pogratulował mi, ale to był dopiero początek. Szefowa bardzo się oburzyła (sama ma jedno dziecko), że nie powiedziałam wcześniej. Drugi szef (tzw. wolny strzelec) był najdziwniejszy, uważał prawdopodobnie, że kobieta w ciąży to najgorsza możliwość, więc przez ok. 3 tygodnie wogóle się do mnie nie odzywał,a gdy mijał się ze mną na korytarzu to miałam wrażenie, że chciałby uciec chociażby kratką wentylacyjną. Ale później mu przeszło. Przyjechał nawet do mnie do szpitala (następnego dnia po porodzie) z resztą moich współpracowników. Chcieli żebym wróciła już miesiąc po porodzie do części moich obowiązków, ale skończyło się tym, że od 21 miesięcy jestem na urlopie.W sumie nie było źle, znam gorsze przypadki.Pozdrawiam Gośka
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 13.06.01, 10:30
      a ja jeszcze sie waham (jestem w 10 tygodniu), kiedy i JAK im powiedziec (mam trzech szefow).najbardziej sie boje,ze jeden zaraz wszystkim rozpowie, drugi sie zirytuje, a trzeci mi bedzie gratulowal,jak mu przejdzie szok (tak samo bylo ze slubem) ...ale moze sie myle? wiem,ze mnie to czeka,ale bylabym wdzieczna za jakies sugestie, jak sie do tego zabrac?
      • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 17.06.01, 18:36
        Asiu - najlepiej prosto z mostu! Jak jeszcze troche poczekasz i zacznie byc widać brzuszek to będziesz się denerwować - zauważyli czy nie? I tak będziesz musiała to zrobić, więc po co wciąż obmyślać strategie zamiast cieszyć się swoim stanem? Ja się cieszę, że powiedziałam wcześniej- uniknęłam nieporozumień w czasie, kiedy zmuszona byłam brać 2-3 tyg. zwolnienia ( tobie oczywiście tego nie życzę).Uszy do góry, pierś do przodu i wal do szefów! Trzymam kciuki - Joaśka P.S. mój szef uznał wczesne powiadomienie o mojej ciąży za przejaw lojalności - dałam mu 6 m-cy czasu na przygotowanie zastępstwa dla mnie.
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 13.06.01, 13:31
      Moja szefowa nie powiedziała na temat mojej ciąży ani słowa nawet gdy chodziłam z wielkim brzuchem udawała, że nie widzi.Ale teraz 5 m-cy po porodzie przy pierwszym spotkaniu główne pytanie to było kiedy wracam i czy będę chodziła na L-4 !?
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 14.06.01, 22:20
      A MÓJ SZEF POWIEDZIAŁ, ŻE ZROBIŁAM TO SPECJALINIE!!!!!!!!!!!a potem przynosząc mu zwolnienie szpitalne z patologii(w 8 m-cu!!!!!!!!!!)stwierdził, ze mogłabym przyjść chociaz raz w tygodniu na 4-5 godz aby to wszystko uporządkować ( tzn "zrobic papiery")- bo no sie do takich prozaicznych rzeczy nie nadaje pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 18.06.01, 09:18
      Swojemu szefowi powiedziałam, że jestem w ciąży, kiedy byłam w trzecim miesiącu. Przyjął to najzupełniej spokojnie, pogratulował i powiedział, że bardzo się cieszy. Nie były to czcze słowa, a w dodatku po dwóch miesiącach zaczęłam dostawać wyższą premię. Kiedy wróciłam bez problemów po macierzyńskim do pracy, okazało się, że koleżanka, która mnie zastępowała też jest w ciąży. Kiedy powiedziała o tym szefowi, też jej pogratulował i skwitował stwierdzeniem: "No to będziemy mieć dwa półetaty." Superszef, nie ?
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 19.06.01, 11:33
      MOj szef przyjal to spokojnie, gratulowal i takie tam...W okresie kiedy chodzilam jeszcze do pracy dbal abym sie nie przemeczala, pilnowal zebym wstawala od komputera i robila sobie przerwy no i zebym duzo jadla :)Kiedy zaczely sie problemy z donoszeniem mielismy kontakt telefoniczny i mailowy. Teraz jestem na maciezynskim a on wciaz pyta : Kiedy bedzie wrzesien?? :)To termin kiedy mam zamiar wocic do pracy.Ciesze sie ze mam TAKIEGO szefa :)
    • Gość: guest Re: Reakcja SZEFÓW!!!! IP: *.* 19.06.01, 13:15
      Hej,po przeczytaniu Waszych listow poszlam do szefow i im powiedzialam. :-) zdziwili mnie ogromnie (zaskoczyli pozytywnie), bo sie ucieszyli i mi gratulowali. Pewnie sa nieswiadomi, co ich czeka, mimo ze jestem 3 kolezanka w firmie, ktora zaszla w ciaze. Mimo to jestem zadowolona, ze wlasnie tak zareagowali! :-) PA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka