Dodaj do ulubionych

ciąża a depresja

IP: *.* 20.06.01, 13:31
witam wszystkie mamy i przyszłe mamy. mam pytanie czy któraś z Pań miała przed ciążą problemy z depresją. Ja leczę się od 3 lat a za pół roku chcemy zacząć starać się z mężem o dziecko. obawiam się nawrotu depresji po odstawieniu leków. a może radość z ciąży temu zapobiegnie? boję się też depresji poporodowej, słyszałam że osoby które wcześniej chorowały mają z nią częściej problemy.pozdrawiam,Joanna
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ciąża a depresja IP: *.* 21.06.01, 08:42
      ja chorowalam na nerwice i bralam leki antydepresyjne, gdy zaszlam w ciaze odrazu odstawilam leki, czuje sie super i ciesze ciaza mimo ze lekarze ostrzegali ze w ciazy choroba moze sie poglebic, mysle ze jesli bardzo pragniesz dziecka ciaza moze pomóc i pokazac jak piekny jest swiat! Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: ciąża a depresja IP: *.* 21.06.01, 12:21
        Hejja przed zajściem w ciążę brałam Prozac. Odstawiłam gdy dowiedziałam sie ze jestem w ciązy. Teraz jestem w 4 m-cu i depresja powróciła, lekarze uważają ze to hormony i nie zapisują żadnych leków. Tymczasem napady przygnębienia są męczące. Chyba muszę przetrwać do końca z nosem na kwintę.Nie jest łatwo zwłaszcza ze jestem bo. nerwowa.Może coś doradzicie jak sobie radzić?
    • Gość: Kleopatra Re: ciąża a depresja IP: *.* 21.06.01, 12:45
      dzięki za odpowiedzi. Mam nadzieję że u mnie będzie jak u Agi - będę się tak cieszyć ciążą że nie dojdzie do nawrotu depresji. Moja lekarka jest też tej myśli - dzisiaj z nią rozmawiałam. Anju, może pomogłaby Ci psychoterapia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka