Dodaj do ulubionych

ciąża po cesarce

IP: *.* 04.09.01, 10:18
Mam pytanie do mam,które już raz miały cięcie cesarskie.Jakie informacje mają na temat minimalnego okresu, kiedy znów można starać się o dziecko.Może ktoś ma własne doświadczenia z kolejną ciążą po cesarce.Czy drugie cięcie przechodzi się lepiej,czy może gorzej? Czy są duże niebezpieczeństwa przy szybko następującej po cięciu kolejnej ciąży?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ciąża po cesarce IP: *.* 04.09.01, 11:13
      Przyjmuje siędwa lata różnicy - przy czym nie mogłam się doprosić jednoznacznej odpowiedzi czy dwa lata od cesarki do zajścia w ciążę czy do kolejnej cesarki. Dostałam informację, że w przypadku planowanej drugiej cesarki wystarczy dwa lata między cesarkami, a w przypadku drugiego porodu planowanegodo przeprowadzenia siłami natury - dwa lata do następnej ciąży, bo wtedy szew jest narażony na większe napięcie przy skurczach partych.
    • Gość: guest Re: ciąża po cesarce IP: *.* 04.09.01, 12:04
      Cześć ja jestem po cesarce gdy wychodziłam po porodzie ze szpitala to połozna powiedziała do zobaczenia nie wcześniej niz za 2 lata Lekarz potwierdził to samo , ostatnio bylam na wizycie i spytałam czy druga ciąza bo planuje zakończy sie cesarką odpowiedział że nie koniecznie ze duze szanse sa na poród naturalny i na to licze chociaz sie boję a łatwo jest ( gdy nie ma kąplikacji ) przy cesarce uspia wyjma potem troche boli ale sie prawie nie zraca uwagi bo maluch najwazniejszy a nie tam jeki mamy itd .Z mojego doświadczenia nie boje sie cesarki Pzdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: ciąża po cesarce IP: *.* 05.09.01, 00:36
      Jeżeli dwa lata po cesarce, to mozna próbować rodzić naturalnie. Piszę "próbować", bo różnie może być. No i zależy to od tego, z jakiego powodu to pierwsza cesarka była.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka