Dodaj do ulubionych

CZY KTOŚ WIDZIAŁ MOJĄ CIOTKĘ???

IP: *.* 09.09.01, 07:58
Cześć dziewczyny,Tytuł trochę idiotyczny, ale nic innnego mi nie przyszło do głowy. Jak zwykle liczę na Wasze porady i doświadczenia.Jestem cztery miesiące po porodzie.Po 4 tygodniach miałam pierwszą miesiączkę i z zegarkiem w ręku następną. Ale teraz minęło już ponad siedem tygodni i o kolejnej ani widu ani słychu.Nie wiem czy czekać, czy lecieć do lekarza.A jeśli czekać to jak długo.Czy którejś z Was też zginęła ciotka?PozdrawiamE,Ps.Nie jestem w kolejnej ciąży !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: CZY KTOŚ WIDZIAŁ MOJĄ CIOTKĘ??? IP: *.* 09.09.01, 10:10
      Mi lekarz powiedział, że są trzy rodzaje kobiet po porodzie:1. miesiączkują regularnie2. miesiączkują nieregularnie3. nie miesiączkują wcaleWszystkie przypadki są fizjologiczne, więc nie przejmuj się.Pozdrawiam Kasia
    • Gość: guest Re: CZY KTOŚ WIDZIAŁ MOJĄ CIOTKĘ??? IP: *.* 12.09.01, 14:33
      nie przejmuj się , kiedyś wróci.ja po pierwszym dziecku miałam okres po 6 tyg , a następny kiedy mała skończyła ósmy miesiąc ; póżniej miałam bardzo regularne miesiączki(co 30 dni - jak w pysk dał).teraz po drugim dziecku miałam dwie ciotki w odstępie 6 tygodni, pierwszą dostałam 5 miesięcy po porodzie . pozdrowienia dla ciotki (jak już wróci). ewa
      • Gość: guest Re: CZY KTOŚ WIDZIAŁ MOJĄ CIOTKĘ??? IP: *.* 13.09.01, 07:41
        Karmiąc piersią możesz nie miesiączkować wcale. Karmiłam pół roku na rządanie, i pół roku nie miesiączkowałam. Moze to się z tym wiąże u Ciebie?
        • Gość: guest Re: CZY KTOŚ WIDZIAŁ MOJĄ CIOTKĘ??? IP: *.* 13.09.01, 08:15
          ja też i okres dostałam po pół roku. I to regularny, tylko owulacja na początku występuje bardzo późno. W miarę odstawiania dziecka wszystko się powoli unormuje. Ale dwóm moim koleżankom już mija rok od porodu i ani widu ani słychu, z tym że one karmią w nocy i bardzo często w ciągu dnia.
    • Gość: guest Re: CZY KTOŚ WIDZIAŁ MOJĄ CIOTKĘ??? IP: *.* 13.09.01, 08:51
      Cześć!Tytuł ci się udał, naprawdę :lol:Ze mną było tak: przed zajsciem w ciążę miesiaczkowałam średnio raz na 5 miesięcy, próbowałam sie leczyć, brałam różne tabletki, nic nie pomagało, dopiero po urodzeniu dziecka - wszystko sie uregulowało, ale pierwszy okres dostałam dopiero, jak przestałam karmić - więc czekaj cierpliwie.EWA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka