Dodaj do ulubionych

mieszkanie

IP: *.* 23.11.01, 11:47
Mam pytanie: chcemy z mężem kupić mieszkanie (na kredyt). O co należy się pytać, co sprawdzić żeby nie dać się oszukać, przy kupnie:a)spółdzielczego własnosciowegob)hipotecznegoDoswiadczonych proszę o rady (wszelkie)Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: mieszkanie IP: *.* 23.11.01, 12:29
      Jesli mieszkanie jest spoldzielcze:czy nie jest obciazone hopoteka (gdy ma zalozona ksiege wieczysta)czy nie ma dlugow z tytulu nieplacenia czynszu i innych zobowiazan (prad, tel, gaz itp)jak wyglada statut spoldzielni- czy spoldzielnia przyjmie was na czlonkow (tylko wtedy nabedziecie prawo do mieszkania)hipoteczne:czy nie jest obciazone hopoteka czy innym prawem rzeczowym czy nie ma dlugow z tytulu nieplacenia czynszu i innych zobowiazan (prad, tel, gaz itp)
      • Gość: guest Re: mieszkanie IP: *.* 23.11.01, 12:46
        Czesć!A jak sprawdzić obciążenie za gaz , elektrycznosć? Do STOENU zadzwonić, czy jak- naprawdę ciemna jestem w tych sprawach.No i jak o to czy nas na członków przyjmą dowiedzieć się? Isć do spółdzielni i tak "na gębę , na słowo" odpowiedź czy na pismie czy jak? Napisz mi dokładnie YennoM, nie mam bladego nawe pojęcia o tych sprawach!Pzdrawiam
      • Gość: guest Re: mieszkanie IP: *.* 23.11.01, 12:49
        A nie mozesz sprzedawcy poprosic o pokazanie wszystkich oplaconych rachunkow?
        • Gość: guest Re: mieszkanie IP: *.* 23.11.01, 12:51
          No i napisac pismo do spoldzielni. I zlozyc w sekretariacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka