Dodaj do ulubionych

WIRUS-POMOCY!!!

IP: *.* 29.11.01, 00:50
KOchani!W kompie mam program Antywirusowy Norton,ale chyba było cos nie tak poustawiane i wpuścił mi wirusa. Mam go w skrzynce odbiorczej i nie wiem jak sie pozbyc. kiedy klikam na ten mail wyskakuje alert,Norton proponuje reparacje,poczym stwierdza,że zreperowac sie nie da i proponuje jakąs kwarantannę(?),informując,że to oddziela zainfekowany plik od innych i komputer może działać.Ale wiadomości od Oli K. pt.Resurpriseddp.na ankietę nie mogę usunąć...Czy już na zawsze zostanie ona w mojej skrzynce???A jeśli tak to czy z niz mój komp jest bezpieczny???A,zainfekowany jest plik C:\\\\WINDOWS\\\\DOCS\\\\TEMP\\\\DOCS.DOC.pif a wirus to W32.Badtrans.B@mm .Bardzo proszę o rade jak tego ś...... sie pozbyć.Z góry dziękuję!!!Zawirusowana Aga.
Obserwuj wątek
    • Gość: robin Re: WIRUS-POMOCY!!! IP: *.* 29.11.01, 14:36
      A probowalas nie otwierajac wiadomosci kliknac na niej prawym klawiszem i dac usun ?pozdrawiam:hot:robin
    • Gość: guest Re: WIRUS-POMOCY!!! IP: *.* 03.12.01, 01:40
      Ponawiam ap4el o pomoc!!!Nie moge tego świństwa usunąć bo jak próbuje,włącza mi sie Norton,a on proponuje tylko wyizolowanie tego świństwa!!!Please,help,Aga.
    • Gość: guest Re: WIRUS-POMOCY!!! IP: *.* 03.12.01, 22:13
      Witaj Agaten zainfekowany plik, jest w katalogu plików tymczasowych (TEMP), więc możesz go spokojnie usunąć.Czy udało Ci się usunąć ten plik?Mam pytanie: w jaki sposób usuwałaś plik, dlaczego nie chciał się usunąć (jak go usuwałaś)? jakie pojawiały się komunikaty?Przydałoby się też uruchomić Nortona dla całego dysku (wcześniej zakończ program pocztowy). Jeśli Norton znajdzie wirusa i nie będzie go mógł usunąć, to spróbuj ściągnąć nowszą wersję Nortona. pozdrawiam ps. napisz, co dokładnie się dzieje (jakie komunikaty, jaką masz wersję Nortona)
    • Gość: guest Re: WIRUS-POMOCY!!! IP: *.* 03.12.01, 22:17
      c.d.... sorry, dopiero zauważyłam kolejny Twój post, że próbowałaś go usunąć. Jeśli Norton proponuje odizolowanie go, to zrób tak
    • Gość: guest Re: WIRUS-POMOCY!!! IP: *.* 03.12.01, 22:57
      Niedawno miałam bardzo zawirusowany komputer, Norton tez nie zadziałał (trzebaby go uaktualnić i niestety za to zapłacić). Ja skorzystałam ze skanera on-line, na onecie wiejdź na wirusy i zobie zainstaluj, taki sam skaner jest tez na stronie mks.com, jest tam ciągle uaktualniona baza wirusów i wiele informacji na ich temat, np. których załączników nie otwierać, które są szkodliwe itp. Podczas skanowania zainfekowane pliki są liczone, jeżeli to niemozliwe - usuwanepozdrawiam Ola
      • Gość: guest Re: WIRUS-POMOCY!!! IP: *.* 03.12.01, 23:03
        dołączam się do rady Oli wejdź na stronę: http://wirusy.onet.pl/skaner.html zainstaluj sobie najnowszą wersję mks_vir (na tej stronie wystarczy uruchomić antywirusowy skaner, a on automatycznie zainstaluje Ci się na komputerze) jeszcze raz powodzenia :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka