IP: *.* 07.12.01, 20:24
CześćJestem rozżalona z powodu własnych rodziców, którzy traktują mojego synka jak wnuka II kategorii. Syn siostry dostał drogą zabawkę a mój nic. I tak jest ze wsztstkim, dokładnie ze wszystkim, nawet z traktowaniem dziecka.Pomóóóóżżżżżżżcccccccciiiiiiiiieeeeeeeeeeeee!Pozdrowienia Iza"
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Inny? IP: *.* 07.12.01, 21:56
      Iza, kochanie, to głupki i olej ich... :gun:wiem to niestety z doświadczenia, jak to boli, mam dwoje dzieci, syna i dwa lata młodszą córkę, a moja tesciowa miała dwóch synów i, jak sama powiedziala kilka razy "dzieczynek kochac nie potrafi"; nawet mi się usprawiedliwiala, ze "wszystkie jej koleżanki z pracy mówiły, że kochaja bardziej pierworodnego" - glupia krowa, nie?teraz dzieci są już spore - 5 i 7 lat i jakoś się teściowa przekonuje - bądź co bądź dziewczynki są slodkie... ale jak ma wybierać z którym dzieckiem zostanie to nie ma wątpliwości;ja staram się wręcz wmawiać dzieciom, że babcia kocha ich tak samo, a córce często mówię - zobacz, jak babunia Cię kocha (jak dzieci dostaną jakis drobiazg)ale ból mi pozostał;Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy: w ubiegłym roku u brata męża urodziło sie następne wnuczę............................................................................... dziewczynka :)pozdrawiam gorąco!
    • Gość: guest Re: Inny? IP: *.* 07.12.01, 22:02
      sorki Iza,ale na ludzka głupote jeszcze nie wynaleziono lekarstwa.Trzymaj się! Ola
    • Gość: guest Re: Inny? IP: *.* 07.12.01, 23:13
      Iza wiem ze Cie to boli ale oni tego nie widza albo swiadomie chca kogos zranic :fou: .Nie rozumniem takiego postepowania.Wspolczuje Ci zwlaszcza ze to sa Twoi rodzice.Na pewno Ty sama sie tstarasz by dzieci tego nie odczuly.Trzymaj sie :eek: Monia z Julkiem
    • Gość: guest Re: Inny? IP: *.* 07.12.01, 23:28
      olej i odizoluj sie, dopiero wtedy gdy nabierzesz wartosci czegos utraconego i trudno dostepnego zaczniesz sie liczyc - przetestowane :(((
    • Gość: guest Re: Inny? IP: *.* 08.12.01, 13:08
      Iza,Ja maiłam to w dzieciństwie, matka mojego taty robiła tak samo, moi bracia cioteczni dostawali od niej prezenty przy kazdej okazji, a ja nic. Czasami na mnie spojrzała, ale generalnie byłam dla niej niewidzialna, ignorowała mnie całkowicie. Dziecko potrzebuje akceptacji i mnie to bolało,ze tak byłam traktowana mimo iż moja mama robiła wszystko by mnie ochronić przed takimi sytuacjami. Na szcęście miałam drugich dziadków, którzy kochali mnie bezgranicznie. I teraz jako dorosła osoba wiem,że miałam prawdziwą babcię i dziadka ( w liczbie pojedyńczej).Chroń swojego synka jak tylko możesz,bo rodziców zachowania nie zmienisz. Oni już wybrali wnuka i swojego postępowania nie zmienią.Chociaż chciałabym się mylić.:hap::hello: Izia
    • Gość: guest Re: Inny? IP: *.* 10.12.01, 10:11
      Proponuję zapytać się dlaczego tak traktuja Twojego Synka?Dziecko potrzebuje akceptacji chce być kochane. Zawstydź ich - idąc do nich miej zawsze jakiś prezent dla synka i poprów, aby wreczyli go malcowi jako ich własny. Nie wiem czy jest to dobry pomysł, ale inny poza rozmowa nie przychodzi mi do głowy. Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka