tropem_misia1 28.12.12, 16:46 bo zapłacisz!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: Musisz mieć, 28.12.12, 17:24 Znów głupia dyrektywa UE! Był okres kiedy masowo spółdzielnie zmieniały te skrzynki,wiec tu problemu nie ma, ten przepis bardziej tyczy właścicieli willi. Nie wszyscy mają. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Musisz mieć, 29.12.12, 08:25 Jak kogoś stać na dom,to na skrzynkę też powinno byś stać? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Musisz mieć, 29.12.12, 08:28 To prawda spółdzielnie miały nakaz wymieniać skrzynki i chyba wszędzie już to zrealizowano. Właściciele domów nie wszyscy do tego rozporządzenia się dostosowali, przecież ktoś może mieć skrzynkę na poczcie,nie wiem czy takowe jeszcze są? Odpowiedz Link
scenery Re: Musisz mieć, 29.12.12, 12:13 Obowiązek umieszczania skrzynek jest od dawna. Projekt nowej ustawy dołożył karę: Art. 127. 1. Karze pieniężnej podlega, kto nie realizuje obowiązku umieszczenia oddawczej skrzynki pocztowej albo umieszcza oddawczą skrzynkę pocztową niespełniającą wymogów, o których mowa w art. 40. 2. Karę pieniężną wymierza się po przeprowadzeniu kontroli wszczętej na podstawie zawiadomienia o naruszeniu obowiązków, o których mowa w ust. 1. 3. Wysokość kary pieniężnej wynosi od 50 złotych do 10 000 złotych. Ustalając wysokość kary pieniężnej, Prezes UKE bierze pod uwagę stopień szkodliwości czynu. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Musisz mieć, 30.12.12, 08:22 Czyli państwo coraz bardziej restrykcyjne jest? Odpowiedz Link
scenery Re: Musisz mieć, 30.12.12, 11:27 Wiesz co, nie chce mi się głębiej szukać, ale ponieważ nie słyszałem jeszcze, aby jakiś deweloper czy administrator oszczędzał na skrzynkach (chociażby przy okazji wymiany na model z dużą klapką) to podejrzewam, że wcześniej restrykcje były. Na przykład w postaci Załącznika do Rozporządzenia do Ustawy Prawo Budowlane W ogóle natomiast uważam, że nakładanie jakiegokolwiek obowiązku BEZ określenia restrykcji jest złym prawem. Odpowiedz Link