Dodaj do ulubionych

zwolnienie lekarskie

IP: *.* 02.01.02, 18:11
Może któraś z Was się orientuje jak to jest. Mój mąż przewrócił się dzisiaj i złamał 2 żebra. Strasznie go boli i ma problemy z prowadzeniem samochodu, a na tym polega jego praca - jest Przedstawicielem Handlowym, więc codziennie musi zrobić autem ok. 100 km albo i więcej, a do tego ciągłe wsiadanie i wysiadanie, merchandising na półkach ... No właśnie, a lekarz nie dał mu zwolnienia, bo powiedział, że nie jest pracownikiem fizycznym i może pracować. Orientujecie się czy przysługuje mu to zwolnienie czy nie ? Wszystko zdarzyło się w godzinach pracy. Zależy mi na szybkiej informacji.Dzięko, pozdrawiam Sylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zwolnienie lekarskie IP: *.* 02.01.02, 18:25
      Oczywiście że mu się należy. Jeśli lekarz z przychoidni nie dał, to niech się szybko odwołuje do kierownika przychodni, bo zwolnienie mozna dać tylko do 3 dni wstecz. Na dodatek przysługiwać mu będzie pełne wynagrodzenie, bo wypadek zdarzył się w pracy.
      • Gość: guest Re: zwolnienie lekarskie IP: *.* 02.01.02, 19:19
        I moze sie starac o odszkodowanie z zusu i pracy !!!
    • Gość: guest Re: zwolnienie lekarskie IP: *.* 03.01.02, 14:10
      Za komuny było tak, że nawet na kaca dostawało się zwolnienie, a teraz przegięcie w drugą stronę...A cóż tam jakieś dwa złamane żebra, przecież to pestka, no może jakby przy okazji złamał sobie nogę i dostał zapalenia wyrostka to mógłby się starać o zwolnienie- paranoja. :-(A myślałam,że szczytem absurdu było stwierdzenie ginekologa w ósmym miesiącu mojej ciąży, gdy kręgosłup tak mnie bolał (i hemoroidy), iż nie byłam w stanie wysiedzieć dłużej niż kilkanaście minut, że na "takie drobiazgi zwolnienia się nie daje"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka