Dodaj do ulubionych

Ból owulacyjny

IP: *.* 15.01.02, 13:39
Dziewczyny, czy któraś z Was tak ma jak ja? Od kilku miesięcy (a przed ciążą też tak było) w okresie okolo owulacji tak mnie boli brzuch, że się zwijam z bólu. Trwa to tak 3-4 dni i jest silniejsze od bólu w czasie miesiączki. Na USG nic nie wyszło, a lekarz mnie "pocieszył", że tak po prostu mogę mieć bez rzadnej patologii. Co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lilly Re: Ból owulacyjny IP: *.* 15.01.02, 14:45
      Cieszyć się. Ja też mam taki ból, nie trwa on co prawda tyle dni, najczęsciej 8-10 godzin, zawsze na 13, 14 dni przed miesiączką. Dzięki temu dobrze wiem co i jak w moim organizmie i jak na razie z pełnym powodzeniem stosuję NPR. Piotrusia poczęlismy własnie w takim bólu i naprawdę od razu wiedziałam, że jestem w ciązy i że to będzie chłopak. Bałam się, że po ciąży mi to minie, ale na szczęscie nie minęło...
      • Gość: AneczkaG Re: Ból owulacyjny IP: *.* 15.01.02, 22:04
        No i Lilly, cieszę się, bo to faktycznie ułatwia NPR, ale bez przesady, żeby aż tak bolało!
    • Gość: Miśka! Re: Ból owulacyjny IP: *.* 16.01.02, 00:07
      Mam to samo co Ty!!! Znowu po półtora roku karmienia pojawiła się u mnie miesiączka, na szczęście oczywiście poprzedzona owulacją. Ja zwijałam się z bólu, dobrze, że dzieci jakoś były spokojniejsze, to mogłam sobie poleżeć, choć przez 3 dni brałam na okrągło nurofen i Apap. Ból miesiączkowy to "betka" w porównaniu z owulacyjnym, przynajmniej u mnie.Znałam koleżankę, jeszcze na studiach, do której wtedy prawie co miesiąc przyjeżdzało pogotowie z zastrzykiem przeciwbólowym. Dziewczyna zwijała się z bólu i wyła, żadne właściwie środki doustne nie pomagały jej.Dla mnie tez jest to plusem w stosowaniu NPR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka