Dodaj do ulubionych

Jak przez dziurkę od klucza...

IP: *.* 06.02.02, 23:45
Witajcie! Chciałabym się właczyć do waszej rodzinki,ale jesteście tak zgraną paczką (przynajmniej niektóre z was),że nie wypada chyba tak po prostu zacząć pisać(albo ja jestem niedziejsza)Od kilku dni was podglądam (to chyba nie jest dobre słowo ,ale się spieszę bo ta durna maszyna się zaraz znowu zawiesi)i uznałam ,że nie mogę wciąż tylko czytać i nie pisnąć ani słowa ,bo czuję się jakbym zaglądała przez dziurkę od klucza.A więc- Dzień dobry wszystkie emamy,cieszę się że jesteście i bardzo żałuję że nie wpadłam tu wcześniej.Pozdrowienia! Kaka mama Kacperka
Obserwuj wątek
    • Gość: tygrys Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 00:02
      Witaj Kaka!Ja też jestem tu od niedawna (jakiś miesiąc). Zajrzałam przypadkiem i ....zostałam. Stałam się prawdziwym nałogowcem, "siedzę" na forum od rana do nocy i nie mogę się powstrzymać od zaglądania co chwilka. Po dwóch latach siedzenia w domciu znalazłam wreszcie osoby z podobnymi problemami, radościami, pytaniami. Strasznie się z tego cieszę i chociaż nie znam jeszcze żadnej z emam osobiście o jestem dobrej myśli.Mój Michałek niedługo skończy 2 latka.Pozdrawiam nową mamę - też nowa Kasia B.
      • Gość: KvM Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 08:21
        Tygrys! A kiedy dokładnie Michałek kończy dwa latka?Moja Sikora 22.02 I mam poważny kłopot - jak wyprawić jej urodzinki. Jednego dnia dla rodziny (babcia, ciocia itd.), a drugiego dla koleżanek i kolegów sikory?Dorka mama Eleonory i Marceliny
        • Gość: Morud Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 08:33
          Hej Dorka . Maja Gosia kończy dwa latka 2 marca, więc nasze dziewczynki są w tym samym wieku. Ale doczytałam się że masz drugiego "Potworka" - serdeczne gratulacje. Ja z drugim dzidziusiem jeszcze zaczekam.A urodziny małej też robię na raty - jednego dnia rodzina, a drugiego wielki KINDER BAL !!!! W zeszłym roku było ok. 10 dzieci (z rodzicami) i po prostu było super, a że trochę sprzątania..... Trudno. Będzie wielki tort, mnóstwo słodyczy i świetna zabawa.Pozdrawiam Monika
          • Gość: KvM Re: Jak przez dziurkę od klucza...- do Moruda IP: *.* 07.02.02, 10:34
            Dziesięcioro dzieci? Rany, jak Ty nad tym panowałaś?Ja myślę o dwójce (plus ich rodzice) i już mnie głowa boli... Ale gdyby to była wiosna lub lato, można by było szaleć na świeżym powietrzu... A tak w małym mieszkaniu?Dorka
            • Gość: Morud Re: Do Dorki IP: *.* 07.02.02, 10:54
              Przeliczyłam jeszcze raz i wyszło 11 dzieci z rodzicami. Niektóre starsze- 6,7 lat. No i to były rodzeństwa, więc rodziców było też 11. A mieszkanko mamy 50 metrowe ale nowe więc nie zagracone - dużo miejsca. Ale bałagan i harmider to był - nie powiem.
        • Gość: horac Re: Do KVM IP: *.* 07.02.02, 08:48
          KVM,Dlaczego ja myślałam, że Ty jesteś facetem?Czy był tu lub na etacie jakiś męski KVM czy mi się coś pokręciło?Matylda
          • Gość: wiesia Re: Do KVM IP: *.* 07.02.02, 09:11
            Matylda, był i jest, ale po obowiązkowym logowaniu chyba obydwoje korzystają z tego samego nicka. Szkoda, bo mi się niepotrzebnie ciśnienie podnosi co jakiś czas, a potem okazuje się, że to Bogu ducha winna Dorka ;-)
            • Gość: KvM Re: Do KVM - bo wiecie... IP: *.* 07.02.02, 10:19
              Przed nowym rokiem pojawiła się tu inna Dorka (eDorka - Misiek mama Wojtaszka) i zarejestrowała się pod tym nickiem.Mi jakoś wcześniej nie przyszło do głowy się zarejestrować i... :-(Wysłałam parę tygodi temu info do admina z nowym nickiem i czekam do dziś na hasło.A że pisać tu lubię, korzystam z konta kvm-a - ale zawsze się podpisuję na końcuDorka m. Eleonory i Marceliny
        • Gość: AgnieszkaP. Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 13:58
          Cześć Dorka,nie wiem czy odkryję tu Amerykę, ja i dzieci na obczyźnie, więc nie wiem jakie są teraz zasady co do imprez urodzinowych dla dzieci. Moja 7 letnia Karolina to już weteranka imprez urodzinowych, i co mi się tu podoba, rodzice na zaproszeniach piszą od której do której jest impreza, czyli wiadomo kiedy trzeba przyjechać i odebrać dziecko. Z reguły takie imprezy trwają 2 a czasami 3 godziny, ale to już rzadziej. Bardzo to sensowne bo po dwóch godzinach dzieci zaczynają się nudzić i zaczyna się właśnie szaleństwo. Czyli zabawy, jakieś hot dogi lub pizza, tort, i otwieranie prezentów. 2 godzinki to właśnie wystarczy aby dzieci miały kupę radochy a rodzice nie oszaleli.Wybornej zabawy !!! Agnieszka :hello:
        • Gość: tygrys Re: Jak przez dziurkę od klucza...-do Dorki IP: *.* 07.02.02, 14:36
          To moje "niedługo" to jeszcze dwa miesiące. Michałek urodził się 7.04. A le Twoja Skora to już na prawdę bliziutko !Z tymi urodzinami to chyba rzeczywiście bym podzieliła. Dzieciakom trzeba dać trochę swobody a zbyt duża liczba babć, cioć itp. mogłaby im skutecznie odebrać chęć do zabawy :)PozdrawiamKasia B. (z Michałkiem), która o imprezie urodzinowej zacznie myśleć za miesiąc...
    • Gość: annliana Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 00:11
      Witaj Kaka!patrz tak się jakoś porobiło, że ja też jestem tu od niedawna. Podoba mi się to, że jest tu jakoś spokojniej niż na normalnych chatach. To, co mnie raziło tam, to.... wulgaryzmy. Nic na to nie poradzę. Też chyba jestem niedzisiejsza. Tutaj każdy problem jest dyskutowany w bardzo fajnej formie. Nie ma tematów głupich, a można dostać sensowną radę (bądź co bądź od profesjonalisty). każda emama jest bowiem ekspertem w dziedzinie bycia emamą. Nie myślałam, że można się tak dobrze poczuć w wirtualnym świecie, że jak masz kłopot czy zwykłą chandrę - poprosisz i zaraz ktoś Cię podtrzyma na duchu. To jest ekstra! Szkoda, że nie było takiej formy kontaktów jak ja siedziałam 3 lata w domu, a mąż pracował po 12 - 15 godzin na dobę. Byłam wtedy sama! Wiem, że byłoby mi duzo łatwiej gdyby było forum takie jak to. Nie wiem jak reszta- ale ja Cię witam! Ania
      • Gość: Gosiafka Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 00:57
        Witak Kaka !Jestem tu już prawie od roku ale zapewniam Cię ,że nie minął dwa dni ,a Ty także poczujesz się tu jak u starych dobrych przyjaciół :love:Takie to już jest, to eDziecko :)Pozdrowionka i wielu wspaniałych chwil z edzieckiem :hello:Gosia
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 03:48
      Cześć !!!ja też jestem nowa, pierwszy raz trafiłam tu pod koniec grudnia, i teraz jestem prawdziwym nałogowcem. Organizuję swój dzień dookoła komputera. Zaglądam też czasem na forum Gazety Wyborczej ale tak jak napisała Anuk, strasznie tam dużo wulgaryzmów, obrzucania epitetami itd. Mieszkam w Kanadzie, zima tu długa, człowiek cały czas w czterech ścianach, a tu takie fajne forum, czuję się jakbym była w Polsce, na kawce z kumpelkami. Super że istnieje coś takiego jak edziecko.Pozdrowienia,Agnieszka :hello:
    • Gość: Asieniek Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 07:26
      Witajcie dziewczyny! Otwieramy szeroko drzwi :love:
    • Gość: wiesia Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 07:59
      Masz rację -to forum w porównaniu do innych pozbawione wulgaryzmów i wzajemnego naparzania się. Z drugiej strony aż tak "słodko i mdło" to tu nie jest i co jakiś czas pojawiają się tematy, od których wielu osobom krew się gotuje - bo przecież sztuczna byłaby sytuacja, w której kilkaset (w porywach) osób zawsze we wszystkim zgadzałoby się ze sobą. A ja przy okazji mam propozycję ,abyś dopisała się do wątku "jak to się zaczęło", w którym piszemy właśnie o tym jak się znalazłyśmy na tym forum.
      • Gość: Gosia26 Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 08:20
        ... a potem jak jyuz napiszecie skad sie tu wzielyscie, poprosze o historie na watku nostalgicznym, bo Walentynki sie zblizaja a tam scenariusze wszystkich filmow brazylijskich na swiecie,ktore jak sie okazuja dzieja sie i naprawde ;)- milosc z internetu z ogloszenia, z knajpy, z korepetycji... a wasza- skad sie wziela ?
    • Gość: KvM Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 08:42
      Hej, KakarzynkoDołączam do witających.Czuj się tu swobodnie, pisz o wszystkim, co Cię cieszy, smuci i niepokoi. Są tu osoby, które chętnie wesprą, doradzą i pośmieją się z Tobą.Dorka m. Eleonory i Marceliny
    • Gość: Lusia Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 08:49
      Witaj mamusiu, tu naprawdę jest jak w domu. Ja jestem tu już od kilku miesięcy i znalazłam odpowiedzi na wiele dręczących mnie pytań. Pozdrawiam Lusia :bic:
    • Gość: Adzia Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 09:06
      Kaka napisała/ł:>Witajcie! > Chciałabym się właczyć do waszej rodzinki,ale jesteście tak zgraną paczką (przynajmniej niektóre z was),że nie wypada chyba tak po prostu zacząć pisać(albo ja jestem niedziejsza)Wypada, wypada! Każda zgrana paczka ma swój początek, prawda?Witaj i wpadaj częściej (na edziecko oczywiście ;-) )Pozdrawiam Agnieszka
    • Gość: Aga_1972 Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 09:57
      Witam serdecznie i zapraszam do wspólnym rozmów na tym wspaniałym forum. Aga mama Kubusia (6-latka) i Magdusi (4-miesięcznej):hello:
    • Gość: Justek Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 14:36
      I ja również przyłączam się do powitania nowej emamy!Jak to się mówi: "Czuj się jak u siebie w domu" - bynajmniej ja się tak tu czuję! :wahoo:Gorące pozdrowionka JmK. :)
      • Gość: Kakarzynka Re: Jak przez dziurkę od klucza..Dzięki!. IP: *.* 09.02.02, 23:20
        Oj dawno już nie czułam tego dreszczyku! Jak przed pierwszą randką tysiące lat temu.Nareszcie wieczory nie są nudne(no ileż moza udawać ,że się jest zagorzałym fanem Arsenalu?)Buziaki. Kaka
    • Gość: madzia22 Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 16:10
      No i zjadłaś to małe cisteczko z napisem - ZJEDZ MNIE. Teraz nie ma już dla ciebie odwrotu.MadziaP.S. Czasem czuję się na forum, jak Aicja w Krainie Czarów, stąd to porównanie.
    • Gość: janeczka Re: Jak przez dziurkę od klucza... IP: *.* 07.02.02, 23:45
      Witamy w naszym gronie...Też przez kilka dni "podglądałam" na początku, ale takie podglądanie jest niezdrowe, więc po prostu trzeba się włączyć i pisać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka