Dodaj do ulubionych

samokontrola umyslu metoda silvy

IP: *.* 18.02.02, 17:31
czy moze ktoras z was miala doczynienia z ta metoda? chcialam isc na kurs,nawet zebralam pieniadze,ale...zaspalam :) potem czytalam na stronie dominikanskiego centrum informacji o sektach rozne rzeczy, glownie chodzi o to,ze jest to niezgodne z nauka kosciola,ale dalej pisalo,ze katolik nie powinien nawet nosic amuletow,np kamykow.wiele rzeczy z gatunku paranormalnych kosciol wyklucza,takze rozdzkarstwo.podobno jednak ta metoda dziala.chcialabym wiedziec,co o tym mysla dziewczyny,ktore mialy z tym sycznosc?sama juz nie wiem,co o tym myslec.
Obserwuj wątek
    • Gość: AnnaB Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 19.02.02, 11:07
      Witaj!Jestem po kursie Silvy. podchodzilam do tego z pewna taka niesmialoscia , ale....Nie ma tam zadnych czarow, magii, wiem ze kosciol jest przeciwny , ale czytalam artykuly gdzie ksieza sami uczestniczyli w takich kursach.Jak to wyglada???Na kursie czlowiek uczy sie samokontroli, panowania nad wlasnym umyslem, uczy sie umiejestnosci rozluznienia kontrolowanego(stan podobny do medytacji), Inteligencja czlowieka , jego mozg i umysl maja przy zwolnionych czestotliwosciach, nie zbadany potencjal rozwiazywania problemow. Dzieki temu kursowi doskonale opanowalam metode zapamietywania, budzenia,potarafie w kazdym miejscu i czasie szybko sie zrelaksowac itp.To tak ogolnie, jak masz jakies pytania to napisz do mnie. Kurs na ktorym bylam prowadzila Monika Sidor
      • Gość: Gosia26 Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 19.02.02, 12:07
        Pracowalam kiedys dla pani ktora te kursy organizuje- pani Sabina jest kobieta czolgiem, przejedzie i zmiazdzy kazdego, kto znajdzie sie przy niej dluzej niz pol godziny.To co mnie od metody Silva odrzuca, to pasja z ktora mowia o niej wszyscy ktorzy byli na kursie, gdyz wychodze z zalozenia ze w gryupie ludzi zawsze znajdzie sie taki, ktoremu sie to nie podoba. Mysle jednak ze jesli komus takie dzialania pomoga odzyskac kontrole nad wlasnym zycie to w samej metodzie nie ma nic zlego.Moja niechec moze wynikac tez z tego ze nie lubie kolektywnych dzialan ideologicznych ;)
    • Gość: ganga Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 19.02.02, 13:19
      mój Boże ! - to dominikańskie centrum informacyjne.... Właściwie powinno nazywać się centrum dezinformacyjne... A niech tam, ... może ktoś lubi być zastraszany i omamiony "dobrymi informacjami i radami".A kurs Silvy - to też rzecz gustu. Osobiście - byłam, sprawdziłam i niezostałam pochłonięta przez czarne moce ;) Myślę, że warto spróbować, na pewno nauczysz się czegoś nowego i ciekawego.Pozdrawiam
    • Gość: wiesia Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 19.02.02, 15:49
      Ja z kolei myślę, że takie zabawy to trochę jak zabawa zapałkami w lesie w czasie suszy. Co prawda sama nigdy tego na sobie nie próbowałam, ale miałam ( bo kontakt nam się urwał jakiśczas temu gdy wyjechała za granicę) pewną znajomą, która przeżyła kilka tragedii pod rząd i załamała się psychicznie. Chciała się ratować metodą Silvy i efekt był taki, że dziewczynę zupełnie "opętało". Bała się wchodzić do niektórych pomieszczeń we własnym mieszkaniu, "bo tam straszy", miewała zwidy, w ogóle koszmar. Pomagałam jej wyciągnąć się z tego i to co w końcu pomogło to była wiara chrześcijańska. Zaznaczam, że nie mama nic wspólnego ani z Dominikanami , ani teorią Kościoła Katolickiego na ten temat, więc nie piszę tendencyjnie. Takie były po prostu fakty,których byłam świadkiem.
      • Gość: mamula Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 19.02.02, 22:18
        ja mysle, ze szkoda czasu i pieniedzy. spanie jest zdrowsze. :)
    • Gość: Elik Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 20.02.02, 09:54
      Jestem po kursie, niestety nie organizxują już w Lublinie bo poszłabym jeszcze raz. Moim zdaniem ciekawa i nastrajająca optymistycznie przygoda. Zdobyłam umiejętność szybkiego relaksu. Nie wszystko mi tam odpowiada i na niektóre ćwiczenia patrzyłam z przymrużeniem oka, ale podsmowując podobałao mi i nastroiło optymistycznie. Polecam jednak kursy prowadzone przez Panów Wójcikiewczicza i Królickiego- tego drugiego poznałam i uważam że to przemiły człowiek. Moje odczucia są pozytywne. Natomiast nie jest to chyba metoda psychoterapii po ciężkich przeżyciach. Dominikańska strona!?Ręce i nogi opadają;).Pozdrowienia.
      • Gość: mamula Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 20.02.02, 10:43
        Moze teraz Ci opadaja. Na razie .Poczekaj, jak Ci dziecko podrośnie. Bedziesz błogosławic te strony i ludzi, ktorzy odwalają ciezkia robote.pozdrawiam
    • Gość: MariaMamaOli Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 21.02.02, 16:03
      byłam na kursie parę lat temu, jakoś nie załapałam tej metody, niby mnie uspokoiła wewnętrznie, ale nie bardzo mnie to wciągnęło, nie myślę, ze to jest sekta, jest to metoda kontroli umysłu i uczuc, relaksu, forma pracy nad sobą... itp. ale trzeba uwierzyć i poddac się jej, mnie nie chwyciło, podejżewam że psychoterapeuta na kanapie też by mnie nie "chwycił", ale niczego złego nie usłyszałam tam o religii i wierze, i antychrystem nie zostałam.... Maria
      • Gość: hansklos Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 23.02.02, 22:41
        Jestem absolwentką kursów,uczestniczyłam także w kursie ULTRA, na którym gościem był sam Jose Silva (nota bene katolik). Dziwi mnie postawa dominikanów, jako, że jeszcze parę lat temu Kościół wypowiadał się o metodzie pozytywnie. Na pewno nie ma w Metodzie Silvy nic z sekciarstwa, uczy ona samokontroli umysłu, relaksu, poznania i pomocy samemu sobie. Warto spróbować. Negatywne nastawienie mają przede wszystkim osoby, które nie mają bladego pojęcia o co tam chodzi. Sama mam kolegę, który zawsze ostro wyraża sie na ten temat. Z drugiej jednak strony od dominikanów należałoby wymagać nieco bardziej dogłębnej wiedzy.PozdrawiamHania
    • Gość: _Su_ Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 24.02.02, 15:08
      Czy mogłybyście mi powiedzieć ile kosztuje taki kurs, jak długo trwa i gdzie sie odbywa? bardzo mnie to interesuje.Su
    • Gość: agis Re: samokontrola umyslu metoda silvy IP: *.* 01.03.02, 11:55
      bardzo dziekuje wszystkim, ktorzy odpowiedzieli na moj post o metodzie silvy. prawde mowiac nie spodziewalam sie odezwu, a juz na pewno kogos po kursie, a jednak :) czytalam ksiazke pana silvy, oraz artykuly w nieznanym swiecie, i co nieco wiem na ten temat, ale wasze posty bardzo mi pomogly. chyba jednak kiedys wybiore sie tam. do su: kurs kosztuje 380zl przynajmniej teraz. trwa 3 dni od 9 rano do chyba 20. niektore watki w kursie sa naprawde przynajmniej dziwne, ale co szkodzi sprobowac. mi zalezy glownie na relaksie i poprawie pamieci. dzieki wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka