Dodaj do ulubionych

My-piękne kobitki!

IP: *.* 22.03.02, 12:31
Dla poprawienia nastroju proponuję abyśmy napisały co się nam podoba w naszym wyglądzie i z czego jesteśmy dumne. Każda z nas ma na pewno to "coś" z czego jest zadowolona i proponuję abyśmy się trochę poprzechwalały i co wy na to???? :)No to zaczynam.....mam długie zgrabne nogi z których jestem bardzo dumna :)...swoją drogą to trochę krępujące...takie przechwałki, ale powinnyśmy, no nie? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Adzia Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 12:48
      No pewnie, że powinnyśmy :-)Moja lista top ten: nogi, długie rzęsy i wąska talia. Więcej grzechów nie pamiętam ;-) Za jakieś dwa lata, jak mnie do tego czasu diabli nie wezmą, będę mogła jeszcze dopisać kręcone włosy, ale na razie widać po nich ewidentnie, że są w pierwszej fazie zapuszczania i przednówek daje się we znaki...Takie samochwalstwo rzeczywiście fatalnie brzmi, no ale to tylko jedna strona medalu....lista braków byłaby stanowczo dłuższa, ale jako że nikt nie pyta, więc nie wyliczam ;-)
    • Gość: Gochna Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 14:10
      Cóż jak sie chwalić to się chwalić ja mam zgrabne ramiona które pieknie wygladaja latem w bluzeczkach na ramiaczka a do tego ładnie "wyprofilowany" :-) brzuszek i talię ... a co tam... cała jestem piekna od pasa do góry ! ;-) smile :-)ha ha ha
      • Gość: feratu Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 14:16
        Heheh.. No to ja też się pochwalę i trochę przechwalę ;-) Zacznę od góry.. Włosy, zadbane, puszyste, blond, śliczne oczka w kolorze morskiego błękitu, wąska talia, zaokrąglone bioderka i zgrabne nogi :-) To by było na tyle.. :-)A co do braku skromności, to ja również uważam, że częściej należy na siebie spoglądać i wyciągać same plusy, to bardzo podnosi na duchu.. :-) Pozdrowionka Feratu :-)
    • Gość: Lilly Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 14:45
      Dzięki Wam, że wpędzenie mnie w kompleksy :cry:Tak się nie robi! Pozdrawiam, nieco przygaszona Lidka:hello:
      • Gość: 888 Re: My-piękne kobitki!-do Lilly IP: *.* 22.03.02, 15:08
        Lilly!!! Wyłaź z tej skorupy i nie bądź taka skromna!!!Nie uwierzę, że nie masz co napisać!!! ;)
    • Gość: Lilly Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 15:19
      To nie skromnosc - to moje krytyczne spojrzenie :)No ale dobra - nie oddałabym włosów i drobnych, hrabinich dłoni za to z wielką chęcią - problematyczną mieszaną cerę, za duży jak na mój gust (ale nie męża, oczym nie zapewnia) biust, nogi mogłyby mi się wydłużyć i wyszczuplić, OK miało być o dobrych stronach naszego wyglądu...Ale spokojnie - lubię siebie i akceptuję,a to ponoć najważniejsze. :hello:
    • Gość: Lilly Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 15:23
      Miało być - mnie zapewnia. Mój mąz. Każdego dnia. Co do mojego biustu. Żeby było jasne. :lol:
    • Gość: gochaa Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 16:56
      A wiecie co ja lubię u siebie? Zęby!!! :crazy: Uważam, że mam ładne, białe i równe zęby i w związku z tym często je odsłaniam w uśmiechu (ponoć też jest ładny) :grin: .A że od tego robią mi się zmarszczki w kącikach oczu to juz inna sprawa :D .Gośka
    • Gość: Aga27 Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 18:10
      Ha, Gośka z ust mi wyjęła :-) to o zębach. Mam podobno jeszcze bardzo ładne usta i długie rzęsy. O sylwetce nie będę wspominać, bo miałyśmy się dowartościowywać. Ach, mam jeszcze podobno miły dla ucha głos :).
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 18:32
      A ja mam ładną córkę ;)! Ma złote włosy, czarne, duże oczy i marchewkową cerę...A ja? Ładne zęby /a jak :D/, paznokcie /staram się malować w dość wyraźnych kolorach/, miły uśmiech, czarne, lśniące i długie do ramion włosy /a były rude... a może by tak znowu?/, nie narzekam też na cerę!Magda :hello:
    • Gość: Anna72 Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 19:35
      To ja się pochwalę oczami. :-) Mam zielone oczy z kilkoma cętkami, z ciemnymi rzęsami i pod ciemnymi brwiami. I to u siebie lubię najbardziej.:-) Na figurę też specjalnie nie narzekam, choć doskonała nie jest, ale pączusie mogę zajadać ;-) .Swoją drogą głupie uczucie tak się chwalić. Anka.
      • Gość: KrysiaW Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 23:28
        A ja mam bardzo zgrabne nogi. :) Zreszta cala jestem zgrabniutka.:bounce: Mam jeszcze lagodne dziewczece rysy twarzy :D i sliczne zielone oczy.:sarcastic:p.s A moja coreczka jest seszcze sliczniejsza :crazy: to wyobrazcie sobie jakie to musi byc cudo :bic:
    • Gość: Siunia Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 22.03.02, 22:44
      Co za szczęściary.....włosy - beznadziejne, cienkie i niezbyt gęste :(usta - górna warga powinna byc większa niz jest :(nos - nie chciałybyście go zobaczyc, w razie wojny pierwsza poszłabym do komory gazowej ( heh, dziś byłoby to nawet miłe)cera - paskudnie mieszana z kazdymi możliwymi problemamisadtalia - a co to jest? u mnie chyba w ilości znikomej :(nogi - długość kacza, prostowane na beczce :(dłonie - jak u chłopa :(paznokcie - pożal sie Boże ( więc zamontowałam akryl)biust - bez mapy nie znajdzieszsadAle za to miło posłuchac, jakie jesteście ładne- Siunia z całą swoją beznadzieją OCH PRZEPRASZAM ! Miałyśmy się chwalic : mam piekne akrylowe paznokcie :)
      • Gość: asia.d.d Re: My-piękne kobitki!-do Siuni IP: *.* 23.03.02, 10:36
        Siunia Ty chyba masz chandre,To juz drugi Taki twoj posT ktory przeczyTalammoze To przesilenie wiosenne?bo chyba nie cecha charakTeru?j
        • Gość: usia Re: My-piękne kobitki!-do Siuni IP: *.* 25.03.02, 12:40
          Siunia, to co Twój facet w Tobie zobaczył, do diabła? Bo chyba nie jest totalnym bezguściem?Jak dkla mnie, nie może byc brzydki ktoś, kto ma tyle miłych słów dla innych ( wiesz, o czym piszę, i chęć niesienia pomocy - dzięki). Może i na siebie popatrz tak, jak patrzysz na nas?
      • Gość: asia.d.d Re: My-piękne kobitki!-do Siuni IP: *.* 23.03.02, 10:36
        Siunia Ty chyba masz chandre,To juz drugi Taki twoj posT ktory przeczyTalammoze To przesilenie wiosenne?bo chyba nie cecha charakTeru?
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: My-piękne kobitki! - apel do Siuni IP: *.* 23.03.02, 12:56
        Aśka! Weź się w garść! Nie podobne to do Ciebie! Pamiętaj - po swiętach zaczynamy dietkę, potem wszyscy będą nam zazdrościć ;)! Magda :hello:
        • Gość: feratu Re: My-piękne kobitki - Siuniu Ty także do nich się zaliczasz.. :-) IP: *.* 23.03.02, 13:30
          He.. Ja też Siuniu nie wygląda tak jak gdybym tego sobie życzyła :-( A co więcej jak widzę, te wszystkie „porozbierane” kobiety na ulicach, jak tylko robi się cieplej, to ogarnia mnie ogromna frustracja, złość i żal :cry: No i jak jeszcze mój własny facet potrafi się oglądać za krótkimi spódniczkami i podziwiać ich właścicielki, to mam ochotę się powiesić :fou: Dzika rozpacz :cry: Pomimo tego codziennie rano wstaję z uśmiechem i staram sobie jak najczęściej powtarzać, że jestem śliczna jak słoneczko, a do tego zabójczo inteligentna :benetton: To sprawia, że wierzę w siebie i swoje możliwości, heh :-) Trzymaj się Siuniu i spróbuj częściej znajdować w swoim życiu plusy.. Wiem, wiem, to nie jest wcale takie proste :wahoo: Pozdrawiam Feratu :-)
    • Gość: asia_t Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 23.03.02, 14:02
      Jasne, że powinnyśmy!!! :-)Ja mam gęste ładne włosy, malutkie uszka. :-))) Do tego WCALE po mnie nie widać, że niecałe 4 miesiące temu urodziłam dwoje dzieci!!! :-) i co najważniejsze: jak bym nie wyglądała, dla mojego męża jestem najpiękniejsza na świecie! (to on tak twierdzi, nie ja!) asiaT
    • Gość: ttt Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 23.03.02, 14:48
      A ja też się pochwalę!!!!!smile smile :)8 marca 2002r urodziłam synka i oczywiście on jest tym co we mnie najpiękniejsze!!!!!! :love:Ale jak na kobietę 31-letnią 2 tygodnie po cięciu cesarskim to jestem piękna- ubyło mi już 8 kg (159cm, 54kg-dzisiaj!) i 6 cm w biodrach, brzuszek- a raczej jego ślad- wyglada jakbym była po dobrym obiedzie i to nawet bez deseru, nóżki od kolan w dół jak sarenka a powyżej- no może jak jelonek :lol: ale...... myslę, że mogłabym włożyc kostium kąpielowy i ....... nawet liczyć na to, że ktoś się za mną obejrzy :sol: ....... aaaa zapomniałam jeszcze o jednym elemencie-biust przed ciążą 70B a teraz 80D.Te "przechwałki" to jakiś sposób na malutką depresyjkę poporodową i na te udka jak u jelonka :eek: - troszkę mi lepiej jak spojrzę na siebie pozytywnie.Dzięki za pomysł selina :jap:Misiek
    • Gość: agnes Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 23.03.02, 16:14
      A ja mam dobry charakter i poczciwa ze mnie kobieta, więc kiedy jestem obrażona na cały świat to sobie myślę, jaka to ja jestem szlachetna....jaga
      • Gość: Anna72 Re: My-piękne kobitki! - do Siuni IP: *.* 23.03.02, 16:41
        Ale myśmy miały się chwalić dla poprawienia sobie humoru!;-)Jak myślisz, dlaczego nie piszę o moim nosie, zębach czy paznokciach? Bo nie ma o czym pisać. :lol: Do dzieła, wiosennie, poprawmy sobie nastrój, bo pogoda nie sprzyja :bounce: .A! Mam jeszcze coś ładnego! A właściwie kogoś! Synka! Pozdrawiam, Anka. :hello:
        • Gość: krakowianka Re: My-piękne kobitki! - do Siuni IP: *.* 23.03.02, 16:55
          A ja mam zgrabne nogi i co z tego jak i tak żadko chodzę w spudniczkach,poprostu ich nie lubię.A poza tym to brzuszek trochę za duży i twarz do nie wyjściową.Może trochęprzesadziłam ale jestem na każdym punkcie zakompleksionai jakbym mogła to bym zmieniła wszystko.
          • Gość: Silije Re: My-piękne kobitki! - do Siuni IP: *.* 25.03.02, 12:22
            Ja mam duże ładne oczy, szarozielone, z ładną oprawą czarnych rzęs i brwi do swej jasnej karnacji. Zgrabny nos. Ogólnie rysy twarzy miło się prezentują. Ale przed ciążą tych plusów było dużo więcej - byłam wtedy dumna ze szczupłej zgrabnej figury i świetnego biustu. Niestety teraz po długim karmieniu biustem bynajmniej się nie pochwalę, a co do figury to od szczupłości niebezpiecznie zbliżyła się do żałosnej chudości. Ale podnoszę się na duchu jak mogę - mam krzywe zęby to przynajmniej cieszę się że są zdrowe i nie wiem co to ból zęba. Niekształtne paznokcie i słabe włosy też nie należą do mych mocnych stron. Ale są to rzeczy, które można zamaskować, więc nie będę narzekać.
            • Gość: Silije Re: My-piękne kobitki! - do Siuni IP: *.* 25.03.02, 12:23
              Byłabym zapomniała! Mam piękna i mądrą córeczkę - a to dopiero jest coś! W końcu to ja jestem mamą takiego cuda!
    • Gość: Aluc Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 23.03.02, 21:26
      oczy (duże, szare, z długimi rzęsami)dekolt (pochodna biustu i tłuszczyku tu i ówdzie)cera (na całym ciele, jeśli tak można powiedzieć)i to, że mimo tegoż tłuszczyku i braku powalającej zgrabności dobrze wyglądam w dopasowanych ciuchach
    • Gość: 888 Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 10:58
      Wiecie co, aż przyjemnie poczytać...! Miło, że E-mamusie potrafią pisać o sobie w superlatywach, to nie tylko poprawia samopoczucie, ale także świadczy o tym, że cenimy siebie i szanujemy. I nie zdając sobie sprawy, uczymy tego także nasze dzieci, dzięki czemu będą pewniejsze i odważniejsze w dążeniu do swojego celu!Pozdrawiam wszystkie piękne E-mamusie! Selina
    • Gość: Alka Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 12:11
      A ja mam dzisiaj taki piękny nastrój i co spojrzę w lustro - to po prostu nic innego mi do głowy nie przychodzi tylko... że jestem po prostu piękna :lol: :hap:A poważnie patrząc od góry: gęste ciemno bląd włosy :-), czarne brwi i rzęsy (i ciągle ktoś mi "zarzuca" że farbuję!) :crazy:, małe uszka, ładne usta, długa szyja, ogólna szczupłość :bounce: (nie zawsze tak było...), dłonie "pianistki" :hap:, wąska talia :bounce: i zgrabne łydgki :hap:
      • Gość: Marta_B Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 12:17
        Szkoda, że nie mam co napisać..........:((( No, może włosy długie, gęste, czarne, ale co rusz jakieś z nimi kłopoty.....
    • Gość: usia Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 12:46
      A co, też się pochwalę, zacznę od góry:- włosy - mogą być, gęste, zadbane ale nieposłuszne i na płaskiej głowie- oczy - wielkie, ciamne z długimi rzęsami i inteligentnym błyskiem (hihi), kupię sobie kontakty, żeby mi ich okulary (-4,5)nie zmniejszały- nos - mały i zgrabny- ramiona, zgrabne, dekolt -super - od biustu do połowy ud - wykasować albo wymienić- nogi od połowy ud - szczupłe i zgrabneGeneralnie całość ujdzie (żeby jeszcze te zbędne kg zrzucić, to będe laska!!!!!)
    • Gość: Lilly Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 12:54
      No dobra, to jeszcze ja dorzucę swój biust - 75C. Subiektywnie wolałabym mieć mniejszy (mam 160cm wzrostu), ale skoro nie mogę... Obiektywnie jest naprawdę niczego sobie. I włosom też nie mogę wiele zarzucić - grube, gęste i odkąd wzmocniłam kolor szamponem koloryzującym, o głębokim kolorze kasztanowego brązu...
    • Gość: Sroka Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 12:59
      Też zdarza mi się niexle wyglądać, chociaż od zeszłego roku troszke kilogramów przybyło, nie powiem.
    • Gość: Alka Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 13:00
      Kobitki mam propozycję, mówcie: "mam piękne włosy! :lol:"zamiast "mam piękne włosy ale..."; "mam śliczny dekolt i zgrabne łydki! :hap:" zamiast "mam ładny dekolt, ale...". Jestem zwolenniczką "pozytywnego myślenia" i "jak się widzisz, tak Cię postrzegają inni". Ciężko pracowałam i pracuję nadal by nie dokładać sobie: mam gęste ładne włosy ale jak je umyję to mój Luby pyta czy się pod prąd podłączyłam - a kręcone wcale nie są! Dłonie pianistki tyle, że paluszki nieco powykrzywiane (nie mam pojęcia czemu!) Takie "drobiazgi" pomijam. Spróbujcie. U mnie to działa :hello:
    • Gość: wioleta Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 13:08
      Hejka mamuśki śliczne.Ja też się pochwalę :-)Mam zgrabne nóżki całkiemtalia zaczyna się zarysowywać po ciąży ( śmieję się, że mam figurę Marlin Monroe - tylko troszkę większą pupę) :-)Ręce szczupłeładne b.ciemnobrązowe włosyzielone ślepka w ciemnej oprawieładne usta ( lubie sie malować zdecydowanymi kolorami np. czerwonym - chociaz robie to rzadko)nosek niewielki, całkiem całkiemodstające uszka chowam pod włosami i jest ok. :-)buźkawioletaps. a może by tak zamieszczać zdjęcia przy tym wątku?Dało by się Agatko?
      • Gość: Gosiafka Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 13:15
        No więc ja mam zgrabny nosek(podobno po prababci :) ) i mam jeszcze niezłe nogi a co najważniejsze .....jak mawia mój mąż -pupę ze znaczkiem Mercedesa :lol: :lol: :lol: :lol: A tak w ogóle to wszystkie jesteśmy śliczne pod warunkiem że się pięknie uśmiechamy i mamy dobre nastroje :)Pozdrowionka Gosia :hello:
        • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 13:30
          Gosia(m.Oli i Ady) napisała/ł:> A tak w ogóle to wszystkie jesteśmy śliczne pod warunkiem że się pięknie uśmiechamy i mamy dobre nastroje :)To jest złota myśl tygodnia!Magda :hello:
          • Gość: Adzia Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 13:33
            Magda napisała/ł:> Gosia(m.Oli i Ady) napisała/ł:> > A tak w ogóle to wszystkie jesteśmy śliczne pod warunkiem że się pięknie uśmiechamy i mamy dobre nastroje :)> To jest złota myśl tygodnia!Ja jeszcze dodam, że to zależy od fazy cyklu, oj zależy...;-)
            • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 13:35
              Zapomniałam o kobiecych zmaganiach z PSM... :(
              • Gość: Gosiafka Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 14:02
                Coś mi się nasunęło na myśl.Pracuję z dwiema kobietkami ( w sumie z 50 :lol: ) Ale te dwie to modelowy przykład.Otóż Ewa -wysoka ,szczupła ,no laska jak się zowie .Niestety wiecznie niezadowolona i wiecznie ze skwaszoną miną.Jola -osóbka z plus/minus 10 kilogramami nadwagi ,pryszcz czasem się przyplącze i jakiś niesforny włosek na brodzie tudzież pod nosem :lol: Zawsze jednak uśmiechnięta i zadowolona ,tryskająca energią.Faceci za nią się uganiają (tylko ten mąż ) a Ewcia przekracza trzydziestkę z nienaganną figurą wielce zdumiona popularnością swej koleżankiGosia :hello:
    • Gość: agnes Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 14:51
      Oj takie jesteście piękne, że ja też postanowiłam w sobie coś znaleźć. No i znalazłam - mam ładne łydki. Więcej pozytywnych cech posiadam gdy jestem wyspana, a że rzadko mi się to zdarza od prawie 10 miesięcy, więc już nie pamiętam jakie to cechy były.Aha, ale mam prześliczne dzieci. Podobne do męża he he he :-)jaga
    • Gość: Berenika Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 15:29
      A ja mam taka figure... ze wszyscy mi mowia, ze nic po mnie nie widac :( ... A to prawie osmy miesiac ciazy! O! I nogi mi sie nie skrocily, waze wreszcie tyle, ile powinno wazyc 177 cm normalnej kobiety, biust mi urosl do pozadanych rozmiarow... Slowem - urody mi przybywa z dnia na dzien!Berek z Brzusiem
      • Gość: aka Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 27.03.02, 07:05
        tak milo sie to czyta,ze ja tez cos dopisze...Taka dziewczynka ze mnie-kazdy mi daje z dziesiec lat mniej niz mam,zazwyczaj to rewelacja,chociaz teraz w dziewiatym miesiacu sieje gdzieniegdzie zgorszenie :)))).wlosy-dlugie,geste i rozne pasemka na nich...i ciemne i jasne...ladne sa,zgrabny nosek,pelne usta-te to lubie naprawde...i figurka tez niczego, szczuplutka,taka eteryczna troche...lubie siebie,ogolnie.....i cholender,to ciekawe doswiadczenie tak pisac o sobie,ale mile chyba...i wiecie co? MY NAPRAWDE JESTESMY PIEKNE!WSZYSTKIE!I PROSZE MOWIC TO SOBIE CODZIENNIE BO TAKA JEST PRAWDA!
    • Gość: olaaaa2 Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 25.03.02, 15:31
      czytam czytam i chyba i ja powinnam coś napisać:- mam sliczne uszy małe zgrabne i ....- odstające- to nie żart naprawde mam odstające i to jak słoń -strasznie je lubie (ile ja łez wypłakałam zanim je polubiłam, a o sposobach zakrywania uszu to mogłabym ksiązke napisać).- mam długie( prawie do pasa), jasne, kręcone włosytym moge sie pochwalić natomiast całą reszte lubie i akceptuje ola
      • Gość: KrysiaW Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 26.03.02, 19:59
        Olu strasznie Ci zazdroszcze tych wlosow!
        • Gość: Agaa Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 27.03.02, 21:21
          Ale fajny temacik. Pozwala przynajmniej odprężyć się i optymistycznie spojrzeć w lustro. A więc patrząc w swoje odbicie widzę długie i zgrabne nogi (moja duma) Długie czarne włosy szkoda tylko,że proste a może właśnie nie szkoda ? Długie rzęsy i ładnie wykrojone usta. (Chyba jestem ładna :) Oczywiście wad by się znalazło miliony ale przecież nie o to chodzi. Powinniśmy całe życie z dumą patrzeć w lustro ale szkoda, że jest to takie trudne... Bo jesteśmy wszystkie pięknymi kobietami. Jak to mawia mój kumpel: wszystkie kobiety są piękne tylko czasami piwa brak ... ;)Pozdrawiam Was prześliczne emamy. :hello:Aga
          • Gość: lidka Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 27.03.02, 21:30
            W takim razie też się dopiszę......no cóż przed ciążą byłoby więcej, ale co tam dziś się nie martwię, bo mam imieniny :)- ładne gęste lsniące włosy blond zresztą- kształtne piersi(choć chyba trochę za duże...)- długie rzęsyi........całkiem przyjemny i miły uśmiech. O kurcze, ale długa lista się zrobiła. No przecież my kobitki piękne jesteśmy, prawda?PozdrawiamLidka
        • Gość: olaaaa2 Re: My-piękne kobitki! IP: *.* 28.03.02, 22:52
          Krysiu a ja tobie zgrabniusiej figury ! ja to jestem patykpozdrawiam ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka