Gość: goga IP: *.* 29.03.02, 11:32 Polecice mi, slabej kucharce- dobra, bardzo dobra ksiazke kucharska.jest ich tyle na rynku - ale jaka Wy wybralyscie i co warto kupic!Chce sie w koncu nauczyc gotowac!Mag Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Siunia Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 29.03.02, 15:27 heh..... ja od zawze umiałąm gotować Naprawde, i sama nie wiem skąd. Chyba w genach dostałam tę umiejętność. Oboje moi rodzice świetnie gotowali.Zatem książki Ci żadnej nie polece - nawet nie mam czegos takiego w domu. Ja nawet jak gdzies zjem coś dobrego, to sama sobie kombinuje co tam było i robie wg. własnego uznania, na tzw. "czuja". Mąż uwielbia moją kuchnie Więc jest chyba dobrze.Ale gdzieś tu na którymś z forów, są proste i szybkie przepisy. Dla początkującej kucharki w sam raz I nie tylko dla początkującej.Nie wiem dokłądnie gdzie, a też sie szykuje by poszukac. Może juakieś nowe pomysły mi wpadna w oko- Siunia z światecznymi zyczonkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askak Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 29.03.02, 20:44 Ksiazka jest ciut droga ale wierz mi fantastyczna, zbieram ksiazki kucharskie ( mam ich ponad 200 hehe) ale tylko te jedna wzielam ze soba do Etiopi, bo na wszystko i wszystko jest swietna, moze uda ci sie ja zdobyc"Kuchnia Polska" nauka gotowania,ponad 3000 przepisow,ponad 2000 kolorowych zdjec,wydawnictwo TENTEN´S.5 lat temu kosztowala 69 zl, droga ale wierz mi , oplaca sie . Przepisy proste ale smaczne i szybkie. Zycze milego gotowania buzkaaskak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humbak Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 29.03.02, 17:10 Ja gotuje tak sobie, ale bardzo dobrze (czytaj: smacznie)wychodzi mi nauka przy ksiazeczkach, jakie mozna w ilosci xxx kupic w kioskach, z serii "przepisy czytelnikow" z biblioteczki Poradnika Domowego. Polecam tez "Dziecko" - od zeszlego miesiaca wychodza mi knedle ze sliwkami. Milej nauki!!!Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aluc Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 29.03.02, 17:29 Trzymaj się z daleka od książek kucharskich wypróbuj jakieś łatwe przepisy z gazet i potem je udoskonalaj po swojemu. Gotowanie z "partyturą" w ręku jest dziesięć razy bardziej upierdliwe i sto razy mniej przyjemne niż pichcenie z głowy i absolutnie nie przejmuj się, jak ci coś nie wyjdzie, następnym razem będziesz miała szanse to poprawićAl, która "Kuchni Polskiej" używa wyłącznie do zdobycia tak bezcennych informacji, jak czas gotowania ziemniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilag Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 01.04.02, 11:36 Hej! Ja uczyłam sie gotowac dawno temu z takiej książeczki "Nastolatki gotują" - sa tam "łopatologicznie" opisane podstawy przyrzadzania potraw, i proste, a przy tym smaczne przepisy... A potem to już poooszło, Aktualnie też korzystam z książeczek "Przepisy czytelników" - mają one ta zaletę, że wszystkie przpisy są sprawdzone i składają się z rzeczy dostępnych u nas, czego nie zawsze można się spodziewać po luksusowych, zagranicznych książkach... No i są tanie... A jakbyś chciała się trochę przy gotowaniu "wyluzować", to gorąco polecam "Książkę poniekąd kucharską" nieocenionej Joanny Chmielewskiej - przecudowne gawędy o jedzeniu, przeplecione całkiem sensownymi przepisami (pisanymi z myślą o "kobietach pracujących"...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilly Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 02.04.02, 07:03 Mam kilka książeczek kucharskich tematycznych, zadje się wydawnictwa Poradnika Domowego, ale szczerze mówiąc rzadko z nich korzystam, a nawet jeśli, to zawsze i tak modyfikuję przepis po swojemu. "Kuchnia polska", podobnie jak dla Aluc, jest dla mnie nieocenionym żródłem podstawowych informacji kulinarnych - jak przyrządzić kaszkę manną, albo co to jest kąpiel wodna.Z czystym sumieniem polecam jednak moje ulubione "Moje gotowanie" - miesięcznik do dostania w każdym kiosku. Kupuję go od paru lat i muszę stwierdzić, że wykorzystałam wiele przepisów, z reguły bardzo udane i często oryginalne. W zasadzie bez tego "Mojego gotowania" zginęłabym marnie wśród garnków i garnuszków, a tak - nieraz udało mi się zaskoczyć męża i znajomyh. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś