Dodaj do ulubionych

Test ciążowy - proszę o radę

IP: *.* 01.08.02, 07:08
Wirtualne Koleżanki...Jestem w odść podbramkowej sytuacji, nie chce się tu nad nią rozwodzić, w każdym razie musze jak najszybciej - do 8-9 sierpnia wiedzieć, czy jestem w ciąży, a że mam nieregularny cykl 20-40 dni, to nie wiem, jak dlugo czekac, tzn. wiem, ze powinnam do tych 40, ale nie moge - nie chodzi tu o zwyklą ciekawość, tylko bardzo ważną sprawę osobisto-rodzinno-nie wiem jaką jeszcze...czy ktoraś z Was zna może sposób na "wykrycie" 1-2 tygodniowej ciąży (od momentu zapłodnienia)???baaaaaaaaaaardzo prosze o radę, bo to sprawa nieomal życia lub śmierci.nieco spanikowana Klara
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata32 Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 07:31
      Testy potrafią wykryć ciążę już po 7 dniach od zapłodnienia. Poproś w aptece o maksymalnie czuły test - z tym, że jak to przeczytasz w instrukcji jeśli nie wyjdzie ci ciąża, to nie jest to jeszze powód aby stwierdzać, że na pewno nie jesteś - wszystko zależy od poziomu hormonów, ale w drugą stronę - jeśli wyjdzie, że jesteś w ciąży - to z b.dużym prawdopodobieństwem.Beata
    • Gość: ez Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 07:33
      Test ciążowy wykrywa ciążę nawet 7 dni od zapłodnienia. Polecam Quick View. Badanie należy przeprowadzić zaraz po wstaniu wtedy jest największa szansa. Radzę jednak zrobić po minimum 14 dniach. Moja koleżanka robiła po 10 wyszło, że w ciąży nie jest a była w 2 tygodniu.
      • Gość: klarab Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 07:40
        czy jesli mam takie rozregulowanie cyklu - o podlożu chormonalnym, kotórego nie mogę leczyć ze względu na inne problemy zdrowotne, to jest szansa, że stężenie TYCH wlaściwych będzie odpowiednio wysokie??? Wiem, ze pytanie może wydawać się dziwne, ale może jakaś e-mama i lekarka w jednym będzie w stanei na nie odpowiedzieć? czekam na dalsze info - a za dotychczasow b. dziękuje - sądziłam, że test "działa" dopiero w dniu spodziewanego okresu, czy cos koło tego terminu... no cóż na szczęście całe życie się można uczyćsmileklara
        • Gość: Zilka Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 07:45
          Test w aptece po tak krótkim terminie nie będzie wiarygodny a rozumiem, że Tobie zależy na 100% pewności. Ja robiłam kilka i mi wychodziło, że nie jestem przez jakieś 3 tygodnie dopiero około dnia miesiączki wyszedł mi pozytywnie.Zrób badanie w laboratorium albo z moczu (porannego!) albo z krwi, zadzwoń np. do Św. Zofii (022) 536 93 20 i zapytaj się jak lepiej.Ale z tak wczesną ciążą wszystko może się zdażyć, pięć razy możesz ją poronić a właściwe stracić bo w tak wczesnym okresie to się chyba nawet nie nazywa poronienie. Więc nawet jeśli będziesz wiedzieć, że jesteś to za chwilę możesz nie być...powodzeniazilka
        • Gość: ez Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 08:17
          Jeżeli zrobisz badanie krwi jak sugerowano na forum to nie sądzę żeby twoje zaburzenia hormonalne istotnie wpłynęły na wynik. Ja jednak też radzę zaczekać dwa tygodnie od owulacji.
          • Gość: ez Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 08:28
            Acha badanie moczu w przypadku problemów z tarczycą (nie wiem jakie masz problemy hormonalne) może wykazać ciążę, której nie ma, chociaż prawdopodobieństwo jest niwielkie. Dlatego w twoim przypadku tylko badania krwi. Nie wiem gdzie w Warszawie, ale w każdej większej przychodni prywatnej, może na forum regionalnym ktoś poradzi.
        • Gość: mamaud Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 18:49
          Moją Klarcię (teraz 6 msc.) "wykryto" juz w 3-cim tygodniu,najpierw zrobiłam test QuickView (mam go do dzisiaj)-był pozytywny (zrobiłam go 21.06.01.- a zapłodnienie nastąpiło 07.06.01- mam pewność, bo stosowałam też test owulacyjny), a do lekarza ginekologa poszłam 25.06.01- i wtedy USG dopochwowym potwierdził ciążę- niespełna 3-tyg.-i wtedy moja Klarcia nazywała się-"pęcherzyk ciążowy"-mamy zdjęcie małej kropeczki.I tak w lutym pojawiła się Klara. Tak więc zapraszam do "dobrego" ginekologa na USG wew. Powodzenia.
    • Gość: Gabii Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 07:44
      Najlepszym wyjsciem jest pojscie do lekarza i zrobienie badania krwi na poziom hormonow- testy zazwyczaj sa pewne po spodziewanej dacie miesiaczki
      • Gość: klarab Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 08:15
        a mogłybyście podpowiedzieć mi, gdzie takie badanie można zrobić i czy trzeba mieć na nie skierowanie? w grę wchodzą jedynie prywatne laboratoria - Warszawa, najlepiej centrum -i jeszcze orientacyjny koszt??? przepraszam, że tak zawracam Wam głowę, ale swoją właśnie tracę ze strachu, bólu, rozterek, niepewności...klarab
        • Gość: gochaa Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 10:21
          HejMogę polecić Ci centrum medyczne LIM Center. Mieści się w Mariocie na III piętrze albo na Domaniewskiej. To przychodnia prywatna, mnostwo firm ma wykupione tam usługi medyczne, ale pomimo to tłoku nie ma. Badanie krwi na poziom Bhcg możesz zrobić jako osoba prywatna za ok. 50 zł. Badanie możesz zrobić o dowolnej porze dnia, a wynik masz albo tego samego dnia, po 18.( jeśli badanie zrobisz do godziny 10), albo następnego. PozdrawiamGocha
          • Gość: klarab Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 11:08
            czy na to badanie nie musze byc na czczo??? cz wynik z krwi jest pewny? klarab
            • Gość: Kasiula1 Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 13:46
              Ta pewne badanie. Wynik powyżej 5 świadczy o ciąży. Nie musisz być naczczo
              • Gość: madzia22 Re: Test ciążowy - proszę o radę IP: *.* 01.08.02, 16:16
                Kasia nie do końca ma rację - wynik z krwi nie jest do końca pewny. Jednakże poziom gonadotropiny kosmówkowej (ten właśnie hormon bada się tesem z krwi) powyżej normy z olbrzymim prawdopodobieństwem świadczy o tym, ze zaszłaś w ciążę.Madzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka