IP: *.* 13.08.02, 20:29
Co ja mam zrobic zeby jakos zarabiac? Z 3 miesiecznym dzieckiem w domu i wyksztalceniem (juz prawie prawie mgr) humanistycznym?! MOj maz pracuje jak glupi, po robocie dodatkowe zlecenia (pare razy go wykiwali i zero kasy dostal), a euro podskoczylo i teraz rata kredytu wieksza o kilkaset zlotych.:( Czynszu nie palce od 2 miesiecy, jak kupujemy pieluchy to myslimy ze nie zaplacimy ubezpieczenia... Co aj moglabym robic- macie jakis pomysl??
Obserwuj wątek
    • Gość: Zilka Re: Praca... IP: *.* 13.08.02, 21:16
      Cleo - przede wszystkim niech mąż podpisuje umowy PRZED zleceniami. Ostatnio spotykam dużo takich przypadków i strasznie się denerwuję na ludzi, którzy dają sie "wykiwać". Nie dawajcie się! :)A Ty? Tłumaczenia? Mówisz jakims językiem? Zdaje się, że masz w domu komputer, jakieś przepisywanie? Korepetycje dziecku sąsiadów (nie wiem czy wykonalne z Michasią...)Wpisywanie baz danych? Wiem, że się zdarzają takie "fuchy" ale chyba zawsze załatwiane przez znajomych...Pomyslę jeszcze :)zilka
    • Gość: Adasia Re: Praca... IP: *.* 14.08.02, 07:27
      Wiesz, byłam w łudząco podobnej sytuacji. Moją praca było wtedy samodzielne gotowanie zupek (tańsze niż słoiczkowe), pranie pieluch (nie trzeba wtedy wydawać na pampersy), przepisywałam prace magisterskie, dyplomowe i miałam dwóch maturzystów na korepetycjach. Najpierw z Kubusiem na kolanach, później z dwójką w pokoju przez ścianę.Teraz ciut lepiej (nie leją juz w majty :-)), ale z czułością wspominam nasze szalone starania o to, żeby było czym opłacić czynsz. Nam się udało, ty też na pewno sobie poradzisz.Powodzenia.
    • Gość: Agna Re: Praca... IP: *.* 14.08.02, 10:06
      Ja też z malutkimi dziećmi dorabiałam korepetycjami, lekcjami angielskiego. Karmiłam i usypiałam niemowlę na kilka minut przed lekcją i jeden z uczniów dowiedział się o tym, że w czasie jego lekcji w drugim pokoju dopiero po kilku miesiącach :)powodzenia!
    • Gość: Dyska_ Re: Praca... IP: *.* 14.08.02, 12:57
      Jezeli wyksztalcenie humanistyczne, to moze jakies wydawnictwo cos Ci zleci? Tam zawsze jest co przeczytac, na co naniesc korekte. Moze masz kogos znajomego w tej branzy, kto moglby pomoc. Popatrz w poniedzialkowa Wyborcza, moze cos...PozdrawiamDyska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka