Dodaj do ulubionych

Netia-pomocy

IP: *.* 18.10.02, 19:38
Jestem bezsilna :( już kilkakrotnie pisałam maile do Netii z prośbą o informacje KONKRETNE czyli od którego dnia miesiąca zaczyna się "okres rozliczeniowy"(jak oni to zwą) i ile godzin ryczałtu przysługuje w przypadku wykupienia pakietu w połowie miesiąca,a oni cały czas walą taki tekst :"Jeżeli usługa ryczałtu świadczona jest przez czas krótszy niż okresrozliczeniowy, abonentowi naliczana jest opłata za usługę w wysokościproporcjonalnej do liczby dni, przez jakie usługa była świadczona w danymokresie rozliczeniowym. Taką samą zasadę stosuje się do obliczenia czasu(liczby godzin), jaki abonent może wykorzystać w ramach usługi ryczałtuinternetowego. Oznacza to, że w przypadku gdy czas świadczenia usługi byłkrótszy niż okres rozliczeniowy, liczba godzin do wykorzystania w ramachusługi ryczałtu internetowego jest wprost proporcjonalna do liczby dni,przez jakie była świadczona usługa ryczałtu internetowego.PozdrawiamKonsultant d/s InternetuNetia Telekom S.A ." - koniec cytatuCzy ja naprawdę jestem taka tępa ??? Bo nadal nie wiem co i jak ??? Że kiedy zaczyna się ten okres ??? ;) POMOCY już nie mam siły :( wojować.Może ktoś z Was ma ryczałt w Netii i wie coś więcej ??? Bo nawet na infolinię nie można zadzwonić,bo automat "nie ma takiego numerka" który kwalifikowałby mnie do rozmowy :(
Obserwuj wątek
    • Gość: ulcik Re: Netia-pomocy IP: *.* 18.10.02, 20:01
      Hej :)A masz moze biling z Netii ?? albo na fakturzę daty od kiedy do kiedy masz naliczane rozmowy ??Bo to będzie to :dpozdrawiam ulcik
      • Gość: Miśk@ Re: Netia-pomocy IP: *.* 18.10.02, 21:39
        Niestety Ulcik :( dopiero co się podłączyłam do Netii i nie mam ich faktury :(
        • Gość: ulcik Re: Netia-pomocy IP: *.* 18.10.02, 21:57
          no to jest pewnie liczone od dnia włączenia do sieci ......ale jako ze nie mam Netii to nie wiem :(pozdrawiam ulcik
          • Gość: Ewa21 Re: Netia-pomocy IP: *.* 19.10.02, 06:34
            witajsmileJa mialam netie z abonamenten ryczaltowym na 100 godzin inernetu.okres rozliczeniowy u mnie i u moich znajomych byl zawsz od 16 do 17 przyszlego miesiaca.Kiedys wszyscy mieli tak samo teraz nie wiem.Jesli podlaczyliby cie na 30 to nie przysluguje ci te 100 godzin tylko 50.policz sobie 100 godzin to mniej wiecej po 3,5 godziny dziennie.Zakladajac ze okres rozliczeniowy zaczyna sie 16 z kazdym dniem miesiaca odejmuj sobie te 3,5 i bedziesz wiedziala ile mozesz wykorzystac do konca okresu rozliczeniowego.Chyba ze masz inny abonament nizx ja mialam to nie potrzebnie sie wymadrzalam ale podejzewam ze nawet jak inny a nie ten 100 godzin to zasada bedzie taka sama.I jesli nie chcesz przekraczac tych 100 czy ilus tak godzin bo nie wiem jaki masz abonament to radze notowac sobie raczej samej ile wykorzystalas bo na tej infolini nawet jak sie dodzwonisz jakims cudem to i tak ci zle powiedzaPozdrawiam i mam nadzieje ze w miare jasno zabrzmialo to co napislamsmile(jest strasznie wczesnie a moj kochany synek jakos nie pozwolil mi sie dzisiaj wyspac)
            • Gość: Miśk@ Re: Netia-pomocy IP: *.* 19.10.02, 20:43
              Ewo mam właśnie ryczałt 100 godzin,aktywny od 18-ego,więc jeśli jest tak jak mówisz to odliczam sobie te 7 godzin i szleję do 17-ego listopada :lol:
    • Gość: Paulina33 Re: Netia-pomocy IP: *.* 19.10.02, 07:50
      WitajZ tego co mi wiadomo tego typu formułki są zabronione usługodawca musi jasno okreslić od kiedy rozpoczyna się okres rozliczeniowy.PozdrawiamPaulina
      • Gość: Ewa21 Re: Netia-pomocy IP: *.* 20.10.02, 07:42
        szalej szalej z tym internetem ale sprobuj sie mimo wszytsko dowiedziec od kiedy masz ten okres rozliczeniowy.Bo jak sie cos zmienilo i to mozesz sobie fajny rachunek natluc.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka