Dodaj do ulubionych

Infrasauna

16.02.05, 20:07
Infrasauna (sauna na podczerwien) – czy ktoras korzystala z takiej
przyjemnosci???:)
Dzisiaj wpadla mi w rece ulotka reklamujaca to cudo; tak się sklada, ze
gabinet kosmetyczny, który oferuje sesje w takiej saunie jest niedaleko
mojego domku... i tak sobie mysle czy nie zafundowac sobie takiej serii
naswietlan... podobno dziala super jako wspomagacz odchudzania!
Obserwuj wątek
    • euna Re: Infrasauna 16.02.05, 23:45
      niestety nie mam pojęcia... ale nie bardzo wiem jak by to miało działać - na
      skóre to jeszcze, ale na odchudzanie? chyba że tak jak wiele innych cudowynuyc
      hwynalazków - przez psychikę - kobieta idzie do sauny, ma poczucie że o siebie
      dba to i odchudza się chętniej. ale jak pisałam - nie mam pojęcia.

pozdrawiam,
      euna
      • agnieska Re: Infrasauna 17.02.05, 09:26
        ja chyba wiem w czym rzecz - kłądziesz się na takim łózku podobnym do tego w
        solarium, tylko że wystaje głowa? Moi rodzice zrobili sobie taką parudniową
        sesję (to + masaże) moge wieczorem podpytać :) Połączenie sauny i światła ma
        usuwać toksyny z organizmu - tyle w tym momencie pamiętam.
        • ania.priv Re: Infrasauna 17.02.05, 13:22
          W ulotce czytam:
          -zwalcza cellulit;
          -rozklada struktury tluszczowe wystepujace w tkance podskornej;
          -oczyszcza gleboko pory skorne;
          -'oczyszcza' orgaznizm przez wypocenie nawet trzykrotnie intensywniej niż w
          saunie tradycyjnej, już w temp.45st.;
          -likwiduje wypryski, tradzik, zmiany skorne...
          -zwieksza efektywnosc zabiegow kosmetycznych przez lepsze przyswajanie odzywek
          i srodkow kosmetycznych
          -i inne...

We 'Voyage', w atr. >Sauna, finski sposób na zdrowie< o saunie na podczerwien
          pisza:

Nie ma w niej pary, wiec panuje stosunkowo niska temperatura (40-60st.),
          zamiast tradycyjnych piecow stosuje się promienniki podczerwieni. Ponieważ w
          tym przypadku cialo rozgrzewa się na skutek dzialania promieni cieplo wnika
          glebiej (ok.4cm pod skore), co pozwala organizmowi pozbyc się metali ciezkich
          oraz kwasow (w innych typach kabin nie jest to mozliwe). Szybciej tez spala
          tluszcz...

To tyle z dzisiejszego przegladu prasy:)

Może w nastepnym tygodniu uda mi się tam wybrac i wyprobowac ta nowosc, wtedy
          pooinformuje o efektach!
    • nchyb Re: Infrasauna 20.02.05, 18:17
      Chodzę regularnie.
      Temperaturę ustawiam na max, czyli 80. Ja siedzę godzinkę, ale jestem maniak.
      Robię tylko w połowie kilkuminutową przerwę.
      Pocenieolbrzymie, ale w trakcie tej pół godzinki wypijam 1,5 l butlę mineralki.
      Podobno seans pół godzinny to strata min. 500-900 kalorii. Czy to prawda, nie
      wiem.
      Ja chodzę bardziej ze względu na wspomaganie przy bólach kręgosłupa i
      osteoporozie. Wiadomo, toksynki wypocone, wspomaga przemianę materii przez
      solidne rozgrzanie. Jako wspomagacz - na pewno nie zaszkodzi, a pomoże. Ale
      jako jedyny odchudzacz - nie ma szans.
      Dla mniejednak niezastąpiona, bo ja ciepło kocham...
      • ania.priv Re: Infrasauna 20.02.05, 18:27
        Dzieki nchyb! Tez jestem 'cieplolubna' i uwielbiam saune, szczegolnie zimą;
        kilka razy w miesiacu chodze na taka zwykla (tj.sucha lub parowa), ale lubie
        wszelkie nowosci w tej dziedzinie, wiec sprobuje i tej na podczerwien!:)
        A gdzie ty chodzisz na infrasaune???
        • nchyb Re: Infrasauna 20.02.05, 18:41
          Dolny Śląsk, a Ty?
          Przez całe lata chodziłam na tradycyjną suchą, potem się przeprowadziłam i tu
          była tylko na podczerwień. Teraz jest już i tradycyjna, ale ja się
          przyzwyczaiłam.
          A czasami miałam okazję na parową, to też ma urok. Ale najważniejsze, to to
          ciepełko :-)))
          • ania.priv Re: Infrasauna 20.02.05, 18:54
            ja w Warszawie;
            dzieki za opinie!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka