Dodaj do ulubionych

WOLONTARIAT -szukam pomocy

IP: *.* 19.10.02, 17:53
Jestem mamą niepełnosprawnego siedmioletniego synka o imieniu Filip.Wszyscy mówimy do niego Gusiu ,Jest chłopcem niezwykle madrym i inteligentnym.Chciałabym znaleść kogoś kto pomógłby mi w rehabilitacji synka i czasem ze mna pogadał.Jestem samotna mamą która oprócz Filipa ma dwóch starszych synów.Czasami nie mogę ogarnąć wszystkiego, nie to żebym była niezaradna ale po prostu nie ma aż tyle czasu i pieniążków. Powiedzcie jak zwrócic sie o pomoc i gdzie szukać wolontariuszy.Mieszkam w stolicy Polskiej piosenki Opolu .Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy te młode i te starsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: olaaaa2 Re: WOLONTARIAT -szukam pomocy/ DZIEWCZYNY DLACZEGO NIKT JEJ NIE ODPOWIADA !!! IP: *.* 19.10.02, 21:20
      Tyle piszemy o pomocy, zrozumieniu i co ???? dziewczyna szuka realnej pomocy (nie kasy, nie ubranek) tylko pomocy przy synku, lub wiadomości gdzie takową pomoc uzyskać. A my co ?????????????????Bena wstyd mi za siebie .....rany te sumienie po poscie Gosi1.Nie mieszkam w Opolu, ani w okolicy, ale jeśli masz ochotę poklikać sobie czasem to pisz na priva.pozdrawiam cie ola
      • Gość: BAJBUS Re: WOLONTARIAT -szukam pomocy/ DZIEWCZYNY DLACZEGO NIKT JEJ NIE ODPOWIADA !!! IP: *.* 21.10.02, 21:28
        Tez bardzo chciałabym Ci pomóc. Więc jesli potrzebujesz pomocy - napisz do mnie bajbus00@poczta.onet.plJestem ze SzczecinaPozdrawiam bardzo serdeczniebajbus
    • Gość: żona Re: WOLONTARIAT -szukam pomocy IP: *.* 19.10.02, 21:29
      Mam koleżankę, której również 7-letnia córka jest niepełnosprawna - rozszczep kręgosłupa (tak to się chyba nazywa). Napisz jakiego rodzaju jest to choroba, bo jeżeli coś podobnego, to mogę zapytać. Wiem, że ona ma duże rozeznanie, to może mogłaby pomóc.
    • Gość: lea Re: WOLONTARIAT -szukam pomocy IP: *.* 19.10.02, 21:38
      hej Bena :)Kochanie, nie jestem z Opola ale... wpisałam w wyszukiwarkę wolontariat i hop ! :) dużo tego słonko :)podałabym Ci nawet linka ale coś moja klawiatura się nie słucha :(Benka, kiedyś rozmawiałyśmy na czacie... i wiem ,że jesteś niesamowitą osóbką !!!Kochanie - wierzę, że znajdziesz pomoc, jeżeli nie na forum to poszukaj np. w onecie jest tego dużo i śmiało można poprosić tam o pomoc czy zamieścic takie ogłoszenie.trzymaj się słonko i świeć swoim dzieciomcałuję całą Waszą wspaniałą gromadkę :love: - lea
    • Gość: magusia Re: WOLONTARIAT -szukam pomocy IP: *.* 19.10.02, 22:47
      Beno!Umieść Swój post na forum "Regionalne" może tam znajdzie się jakaś emama potrafiąca udzielić Ci konkretnej odpowiedzi na Twój apel! Jesli dowiem się czegokolwiek na interesujący Cię temat dam znać.
    • Gość: emama Re: WOLONTARIAT -szukam pomocy IP: *.* 20.10.02, 15:33
      Witaj Bena.Nie jestem z Opola więc fizycznie nie mogę Ci pomóc, ale jak będziesz chciała porozmawiać to pisz na priva.Pozdrawiam. Asik.
      • Gość: paloma Re: WOLONTARIAT -kilka adresów IP: *.* 20.10.02, 19:24
        Witaj, :)Na stronie www.ngo.pl (centrum organizacji pozarządowych w Polsce) pod hasłem wolontariat możesz zamieścić, że szukasz ochotników. Jest tam MNÓSTWO ludzi (zwłaszcza studentów) którzy aż palą się do pracy/pomocy! Możesz też tam znaleźć bazę danych o organizacjach pozarządowych w Twojej okolicy i tam zgłosić się o poradę. (http://bazy.ngo.pl/main_a.asp) Wszelkie usługi organizacji są bezpłatne.Można też zadzwonić do -Centrum Organizacji Pozarządowych w Warszawie, ul. Szpitalna tel;828 91 28 -Stowarzyszenie Centrum Wolontariatu w Warszawie, ul. Nowolipie 9/11(wolontariat pomocy niepełnosprawnym) - Stowarzyszenie Pomoc Dzieciom, 45-259 Opole, MAŁOPOLSKA 18 tel; 4550263,Możesz też popytać w organizacjach kobiecych. Dla mam samodzielnych jest wiele projektów, seminariów, obozów (najczęściej można zabierać ze sobą dzieci)- może tam znajdziesz dobre duszyczki.Życzę Powodzenia i SIŁYsmile))Pozdrawiam serdecznie, Ania
    • Gość: oSka Re: WOLONTARIAT -szukam pomocy IP: *.* 21.10.02, 11:32
      Witaj!Nie mieszkam w Opolu,ale chętnie pomogę "duchowo" - więc pisz, jeśli chcesz!KIKA
      • Gość: malgosiam Re: WOLONTARIAT -szukam pomocy IP: *.* 21.10.02, 21:09
        hej najlatwiej to na uczelni na kierunku pedagogika sama tam studiowalam teraz mieszkam w Jeleniej Gorze , albo w Poradni psychologiczno-ped, u nas takie informacje z terenu sa. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka