Dodaj do ulubionych

Owieczka :)

IP: *.* 06.11.02, 23:41
Kiedy czyszcze synkowi nosek mam problem z nazwaniem tego co mu wyciągam z tego noska i szczerze mówiąc jedyne słowo które nie brzmi najgorzej to koza. Pewnego dnia przybiega do mnie mój 2,5 letni synek Maciuś i woła: mamo, mamo patrz owieczka, mając na palcu wyżej wymieniona koze. :) Pomylily mu się biedakowi zwierzątka. Uśmialiśmy się z moim mężem co niemiara. :lol: :lol: :lol:Ale w związku z tym mam pytanie jak nazywacie tą że tak nazwe wydzieline aby brzmiało to ladniej niż koza (o gilu już nie wspomne).Przepraszam za malo estetyczny temat.Pozdrawiam :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: Yoanka Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 00:21
      katarek, po prostu ;)
    • Gość: franciszek Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 05:43
      Ja pozostalam przy tradycyjnej kozie, i jest to i tak jedno z najniewinniejszych slow jakie moja dwuletnia corcia uzywa...Kasia
    • Gość: Gosia1 Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 08:50
      Brudek, kurz - czyli defacto prawda! :-)Pozdrówka
    • Gość: Beata32 Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 09:00
      U nas to są "gile", albo "fe". A generalnie to jest zazwyczaj dramatyczny problem z wydobyciem tego czegoś z noska i muszę się uciekać do różnych podstępów.Beata
    • Gość: Adzia Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 09:12
      Ale fajniutki temacik. :-)Moja córcia, kiedy ma katar, potrafi kichnąć tak, że potem wygląda jak...mors (wiecie, kojarzy nam się ten widok z dwoma długimi zębiskami wiszącymi aż do pasa) :-) Mówimy więc, że Dominika zrobiła morsa :-)
    • Gość: Brenda Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 09:51
      U nas z noska leci "gilek" a w nosku siedzą "babki" :))Brenda
      • Gość: AnetaLelonek Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 14:54
        U nas mówimy koziszka lub babuleksmile
    • Gość: brytnej Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 14:57
      My nazywamy to...puma....puma z nosa...:)
    • Gość: Aari Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 16:53
      My nazywamy to "coś" różnie 1. babucha2. babolek3. giloskiwydaje mi się,ze w miarę nieobżydliwie :-)pozdrwioleta
    • Gość: kalinka Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 17:05
      To po prostu:baby, babole, gile albo prezenciki...
      • Gość: kocurek Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 19:56
        ...a u nas są kozuchy ;)nie do pomylenia z jakże subtelnymi kózkami (tymi żywymi) :)
    • Gość: mafia Re: Owieczka :) IP: *.* 07.11.02, 21:32
      :lol: :lol: owieczka bardzo mi się podoba :hap: moja Julka po prostu wydłubuje coś z noska i z tryumfem pokazuje wszystkim, zanim zdążę wytrzeć to w chusteczkę. Ponieważ jeszcze ogólnie mało mówi, więc nie nazywa tego w żaden sposób. Ale powiem Wam lepszą rzecz - jak byłam z Małą w szpitalu (po urodzeniu), to pielęgniarki ("ciocie") bączki Julki nazywały "motylkami" :crazy: Motylki - to mi sie bardzo spodobało :lol: :lol: :lol:Gaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka