Gość: kasiunia IP: *.* 01.02.03, 19:40 dziewczyny,wyprałam sweter (wełna) który kupiłam niemężowi na gwiazdkę, no i niestety, trochę się zbiegł. czy jest jakiś sposób żeby mu przywrócić pierwotne kształty?kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: franciszek Re: "zbiegnięty" sweter IP: *.* 02.02.03, 04:13 NIe mam pojecia jak , ale mam ten sam problem. Tylko ze " zbieglam" mezowi juz 3 swetry, przez nieuwage..Chetnie sie dowiem czy sa do uratowania.KAsia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljoanna Re: "zbiegnięty" sweter IP: *.* 02.02.03, 12:08 Witam.Nigdy tego sposobu nie wypróbowałam, jednak wiem że w takim wypadku należy namoczyć zbiegniętą rzecz w wodzie po gotowanej fasoli. Fasolę trzeba najpierw namoczyć, potem ugotować, a potem (przy tej okazji) zrobić fasolkę po bretońsku, natomiast wodę zlewamy po zakipeniu i w niej moczymy sweter. Ale dopiero jak przestygnie - chyba, dokładnie nie wiem. Dziweczyny spróbować nie zaszkodzi, to są taki babciny sposób, jeśli ze swetrem nie wyjdzie, to przynajmniej obiad będziecie mieć z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: "zbiegnięty" sweter IP: *.* 02.02.03, 12:50 spróbuj pomoczyć w mleku, im dłużej tym lepiej, tylko nie gorącym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misie_pysie Re: "zbiegnięty" sweter IP: *.* 03.02.03, 00:08 CzescMozna dodac do plukania gliceryne (do kupienia w aptece ). Jeszcze tej metody nie probowalam i nie wiem, ile tej gliceryny pozdrawiamYoostinaps.cos mi zezarlo polskie literki w kompie Odpowiedz Link Zgłoś