Dodaj do ulubionych

Dzierganie jest wspaniałe

IP: *.* 24.02.03, 16:28
...nieprawdaż? ;)Z miłośniczkami dziergania chętnie się spotkam via internet lub w inny sposób, dzieląc się doświadczeniem tudzież doraźnymi przemyśleniami (ale to mądrze brzmi a to chodzi o machanie drutami)justynka druciarka
Obserwuj wątek
    • Gość: basiaurban Re: Dzierganie jest wspaniałe IP: *.* 25.02.03, 01:13
      Oj, prawda to, prawda. :grin:Tylko że ostatnio czasu coś mało, żeby tymi drutami pomachać. :cry:Pozdrawiam. Basia :hello:
      • Gość: guest Re: Dzierganie jest wspaniałe IP: *.* 25.02.03, 06:02
        Justynka, masz jakies wzory sweterkow czy innych cudow dla dzieci. Chetnie sie powymieniam
        • Gość: guest Re: Dzierganie jest wspaniałe IP: *.* 25.02.03, 08:28
          Właśnie też szukam czegoś ciekawego na kolejny :) sweter dla mojej Małej :) Macie jakieś sprawdzone strony internetowe z wzorkami?? Bo ja ciągle bazuję na tym co pamiętam z nauk mamy i książek kiedyś przejrzanych :)pozdrowionka :hello:Alynka
        • Gość: JustynaAdamska Re: Dzierganie jest wspaniałe IP: *.* 25.02.03, 10:17
          Hej hejmam mnóstwo wzorków, bo bardzo lubię dziergać również dla dzieci (dla dorosłych też)(Jestem z W-wy)justyna :)(szkoda że nie ma dostępnego obrazka przedstawiającego robienie na drutach, tymczasem pozdrawiam znakiem X, który w pewnym sensie je przypomina)
    • Gość: guest Re: Dzierganie jest wspaniałe IP: *.* 25.02.03, 08:42
      Hej Ja tez dopisuje sie do klubu dziergaczy.Wprawdzie tetraz coraz mniej czasu - ale jaki to balsam na skolatane nerwy i ... sama przyjemnosc.PozdrawiamMag
    • Gość: olauda Re: Dzierganie jest wspaniałe IP: *.* 25.02.03, 09:54
      To i ja się dopisuję. A czy szyjecie też? Bo ja pasjami... :)Jak juz będę na tyle ociężała, żeby z czystym sumieniem poprosić o zwolnienie zacznę dziergać coś dla maleństwa. Bo jak już się pojawi, to nie będe miała chyba za dużo czasu...Sa jakies strony dla dziergających???
      • Gość: JustynaAdamska Re: Strony o drutach IP: *.* 25.02.03, 12:14
        No więc sprawdzałam te strony i z polskich to w zasadzie nie znalazłam nic poza linkiem do stron anglojęzycznych. Jeśli komuś odpowiada, to podajęhttp://knitting.about.comz tym że trzeba liczyć się z opanowaniem nomenklatury.Ale ja polecam nasze wydawnictwa, zgadzam się z Anetą że najlepsza jest Sandra,zwł. jeśli chodzi o stosunek ceny do zawartości. Kupuję ją od lat i "papuguję" wzory.Nawiasem, sama bym chętnie stworzyła stronkę druciarską, na której m.in. bym umieszczała także własne projekty, bo takowe też popełniam (och, ta skromność!) :grin:z druciarskim pozdrowieniem, łączmy się! :hello: (drogą mailową lub inną)justyna
        • Gość: olauda Re: Strony o drutach IP: *.* 25.02.03, 12:54
          o, dzięki! Zaraz tam wejdę. Latami kupowałam Sandrę i Burdę, ale ostatnio spasowałam. Najczęściej realizuje jednak własne projekty. Ale teraz czasu juz tyle nie mam, co kiedyś. Ach, te dziergane sukienki na studiach...Ostatni sweter robiłam męzowi prawie dwa lata... :) Wyszedł super, ale nie wiem, czy kiedykolwiek zdecyduje sie na tak pracochłonny projekt. Az sie usmiecham sama do siebie na myśl o tych malutkich ciuszkach- do wydziergania w ciągu kilku wieczorów. :) :) :)
        • Gość: guest Re: Strony o drutach IP: *.* 26.02.03, 09:58
          Czy można gdzieś w internecie zamówić archiwalne numery Sandry? Jaki to wydawca?Katasia
    • Gość: AnetaDr Re: Dzierganie jest wspaniałe IP: *.* 25.02.03, 10:12
      Ja też uwielbiam dzierganie. Głównie dla znajomych i rodziny, rzadko coś dla siebie. Dzierganie to moje hobby już od dobrych 15-16 lat. Nie lubię tylko się powtarzać i robić 2 takich samych rzeczy, bo zaraz zaczynam się nudzić. Do moich dzianinowych inspiracji najczęściej wykorzystuję "Sandrę", która jest jedną z najlepszych gazet o tej tematyce. Kupuję ją już ponad 12 lat. Świetna jest także "Verena", ale droższa, no i jakoś ostatnio jej nie widuję w kiosku.PozdrawiamAneta
    • awozniczka01 Re: Dzierganie jest wspaniałe 25.12.24, 18:34
      dzień dobry
      jakiś czas temu zrobiłam sweter na drutach, dziś chciałam wrócić do wzoru ale niestety nie pamiętam jak go zrobić. gdzie można przesłać zdjęcie, żeby ktoś rzucił okiem i ewentualnie pomógł?
      • mika_p Re: Dzierganie jest wspaniałe 25.12.24, 18:37
        Jak piszesz post, to masz przycisk "zdjęcie" - możesz skorzystać z tego i wrzucić tutaj. Nie wiem, czy jeszcze są tu dziergaczki, bo odpowiadasz na post z 2003 roku, czyli sprzed ponad 21 lat, dużo się zmieniło. Lepiej załóż sobie nowy wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka