Dodaj do ulubionych

Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym jestem

IP: *.* 03.03.03, 09:23
Właśnie po wczorajszym wydaniu „JESTEM JAKI JESTEM” zaczęłam się zastanawiać nad fenomenem „Ich Troje” a przede wszystkim Michała Wiśniewskiego. Kiedyś to fakt byłam ich fanką taką zagorzałą, jeżdżącą na koncerty zbierającą ich zdjęcia- no ale mi przeszło – wiadomo studia dom, dziecko czyli rak czasu. Ale zawsze lubiłam ich muzykę, lekką i przyjemną. Teksty nie są może ambitne ale przecież nie oto chodzi. W sztuce chodzi aby stworzyć coś co będzie się podobało masie. A tu jak widać jest to muzyka , która się podoba 900 tys sprzedanych płyt (ciekawe ile tych pirackich jeszcze dwa trzy razy tyle, nie popieram piractwa ale to też świadczy o popularności zespołu). Nie chodzi oto aby teksty zalatywały ambicją, muzyka była ciężka bo tego nie da się słuchać na dłuższą metę. Rozumiem przeciwników Michała i jego zespołu, nie znoszą ich bo im się udało osiągnęli ogromny sukces ale włożyli w to nie mało pracy. Dorobili się jak to powiedziała moja przyjaciółka ogromnych majątków na kiczu. No właśnie ale to tylko świadczy, że to nie jest kicz bo ludzie by tego nie kupili, sale koncertowe nie byłyby wypchane po brzegi.Inna sprawa to sam Michał. Jest człowiekiem, który ma odwagę powiedzieć:” Zobaczcie jestem z Domu dziecka , ale to nie jest przeszkodą aby kimś być, aby coś osiągnąć”. Jedna z wczorajszych przeciwniczek , mówiła że to żenujące, że się przyznaje do swojej przeszłości i to go właśnie spycha na dalsze miejsca. Ja uważam, że wręcz przeciwnie. Michał pokazał dzieciakom, że Dom Dziecka to nie koniec, to nie jest brak perspektyw na przyszłość. Można mimo to osiągnąć wiele. Kolejna sprawa to jego drugie dzieciątko w drodze i udział w realisty show. Ludzie (tu się zwracam do przeciwników) To ,ze jego żona Marta jest w ciąży to ich prywatna spraw. Wiele jest par które mają rok po roku dzieci i nikomu to nie przeszkadza. Zgodził się na udział w tym programie bo taki jest jego sposób na zarabianie na rodzinę. Nie wiem czy wiecie ale intymności tu nie będzie, żadnego seksu itd. Jeśli mi by ktoś zaproponował taką kasę za 3 miesiące filmowania mojego życia to nie odmówiłabym.Dlatego będę się przyglądać jak żyje człowiek, którego cenię za jego otwartość i szczerość. Mam nadzieję, że wśród emam i tatusiów znajdzie się kilkoro, którzy mnie poprą i będą trzymać kciuki za Michała i jego rodzinę. A przede wszystkim za pierwsze miejsce na Eurowizji i szczęśliwe rozwiązanie!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 09:48
      W sztuce chodzi aby stworzyć coś co będzie się podobało masie.No nie mogłam się oprzećsmile)))))))))))))))))))))))
    • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 11:10
      Nie przypatruje sie z bliska fenomenowi `Ich troje`. Dochodza mnie tylko sluchy.;) Natomiast dwie uwagi:Sztuka masowa?.:what: Hmmm.Dajmy na to pop muzyka.Popularna, ale nie ponadczasowa (poza nielicznymi przypadkami)Wiem skadinad (szwagier w tvn`ie.:grin: ),ze ten reality show to wcale nie taki `reality`.;) Raczej ze zdecydowanym naciskiem na `SHOW`.;). Z woli bohatera,a ,dokladnie mowiac, pod jego silna presja.;)
      • Gość: Aluc Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 11:48
        Michał Wiśniewski na Domu dziecka i błędach wczesnej młodości swą karierę opierapodobnie jak Andrea Boccelli na niewidomościto wszystko medialne gierki, co by ludziska się wzruszyli, że oni takie biedne ;) Janko Muzykant się kłaniamnie to pryszcz, to nie jest moja muzyka, a raczej estetyka, ale jak zobaczyłam Gwiazdora, to do Wiśniewskiego poczułam sympatię jako do w sumie dość normalnego człowieka, mającego spory dystans do swej działalności ;) artystycznej ;) za to Latkowskiemu dałabym sądowy zakaz brania do ręki czegokolwiek zbliżonego do kamery :gun:szołu w tvn nie oglądam, wolę Osbornów na mtv :grin:
        • Gość: Gosia_wiecznie_mŁoda Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 12:31
          tez wole osbournow ;)a po Gwiazdorze poczulam dokladnie co ty Aluc- facet z dystansem ;)i gucio mnie obchodzi czy ten dystans udawany czy nie ;)Duzo bardziej draznia mnie (starego zgreda) piosenkarki i zespoly Z MISJA- outentyczne do bolu, posiadajace patent na milosc przyjazn i te pe ;)W stosunku do wlasnych dzieci jeszcze trzymam ten dystans ze to faza w rozwoju itd ;) ale jak slysze pania lat 19 wciskajaca glodne kawalki na wizji to mmi sie dystans konczy i wylaczam ;)
          • Gość: Asia_26 Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:57
            Dla mnie, osobiście ten facet jest czubem i nic sobą nie reprezentuje. Ale to moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać. Jeśli zaś chodzi o jego muzykę.... Nie różni się niczym od disco polo - łatwo i przyjemnie wpada w łucho naiwnych nastolatek. Brrrr!!!! Jak można czegoś takiego słuchać?ASIA
            • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 05.03.03, 08:26
              Można. Tak samo jak głupkowatej Górniak, czy kontrowersyjnej jopek. O gustach się nie dyskutuje. Nikt nie musi mieć takiego samego gustu jak ja albo ty. Wtedy wytstarczył by nam jeden xyz pradwa?
        • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 22:48
          Muszę zareagować!Napisałaś, że Andrea Boccelli opiera swą karierę na "niewidomości".A. B. to bardzo, bardzo, ale to bardzo utalentowany człowiek. Jest super. Czy wysłuchałaś choć jednej jego płyty? To relaks i niebo dla duszy!Jest wielu niewidomych, bardzo zdolnych ludzi. Dlaczego więc oni nie zrobili swej kariery na "niewidomości" :lol: ?Aluc, na drugi raz zastanów się, zanim napiszesz takie bzdury.O Wiśniewskim niewiele wiem, więc się nie wypowiadam.Beata
          • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 10:23
            Be@ta napisała/ł:> Muszę zareagować!> Napisałaś, że Andrea Boccelli opiera swą karierę na "niewidomości".> A. B. to bardzo, bardzo, ale to bardzo utalentowany człowiek. Jest super. Czy wysłuchałaś choć jednej jego płyty? To relaks i niebo dla duszy!> Jest wielu niewidomych, bardzo zdolnych ludzi. Dlaczego więc oni nie zrobili swej kariery na "niewidomości" :lol: ?> > Aluc, na drugi raz zastanów się, zanim napiszesz takie bzdury.> ano wysłuchałam, i nie jest aż tak wybitnym śpiewakiem, żeby usprawiedliwiało to szum medialny wokół niegopoza tym nie przepadam za tenorami do kotleta ;) Pavarotti i spółka świetlanym przykłademsłuchałaś kiedyś klasycznych płyt niejakiej Vanessy Mae? jakbyś słuchała, to też byś wiedziała, że opowieści o tym, że była takim genialnym dzieckiem, są mocno przesadzone ;)że tak zboczymy z głównego tematu ;):hello:
      • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 11:57
        No umówmy się - żaden prawdziwy show nie jest reality. To po pierwsze. A po drugie przyznam się do czegoś - mało mnie obchodzi, jaki naprawdę jest Michał Wiśniewski, czy jakakolwiek inna gwiazda. Mnie interesuje wizerunek sceniczny. I on się w to świetnie wpisuje, zarówno na scenie jak i w tym quasi-prywatnym życiu na TVN ;-)A po trzecie - to szanuję faceta. Za to, że robi kicz i nie udaje że ma misję arytstyczną. Po uszy mam już niektórych niespełnionych cierpiętników, dających sobie prawo do decydowania o jedynie słusznym przesłaniu w muzyce. To już nie te czasy, kiedy punks byli not dead ;-) - teraz żadna rewolucja nie jest wiarygodna, bo jest polakierowana pod gust publiczności. Liczy się sprzedaż, nie udawajmy. I w tym kontekście Michał W, który sprzedaje się świetnie, jest dla mnie osobą godną szacunku. Pomimo, że nie lubię disco polo ;-) Nie muszę słuchać. A ekscentryków, uważam, należy hołubić i dopieszczać :-)Nie muszą być szczerzy ani uczciwi, to nie polityka ;-) Ja osobiście daję im prawo do wciskania publiczności dowolnego kitu. Póki smakuje i nie boli, jest okej :-) A do tego zawsze można się dowartościować, że się nie idzie za tłumem, bo się nie słucha Ich Trojga :-)Agnieszka, niegdyś metalówa i hardkorowiec, jednocześnie miłośniczka soulu, Bacha, muzyki progresywnej i guitarry klasycznej ;-) czasem słuchająca Ricky"ego Martina i Madonny, i szalejąca do upadłego przy disco polo na weselach :-)
        • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 13:07
          No Aga - nie sposób Ci racji nie przyznać. Mnie też mało obchodzi jaki jest MW - ja widzę go na scenie, i jako takiego go oceniam. Poza tym spodobałami się jego wypowiedź w radio: "Biorę udział w reality Show dla pieniędzy." No bo po co innego? Przecież i tak wszyscy wiedzą, że nie da się być szczerym wiedząc, że jest się obserwowanym. Jakie reality? Przecież to nawet nie jego własny dom ;).Magda :hello:
        • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 13:36
          Też się nie mogę powstrzymać :)))))))))Adzia napisała/ł:> A po trzecie - to szanuję faceta. Za to, że robi kicz i nie udaje że ma misję arytstyczną. No jak to? Przecież podobno twierdzi, ze jest bardem (jeżeli bartem, to zwracam honor)joanna
          • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 14:03
            Co do bardów, to wiem od Sapkowskiego, że świata bynajmniej nie zbawiali, zajmując się głównie szeroko pojętym spożyciem ;-) Więc myślę, że trafił w sedno.
    • Gość: agata25 Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 13:34
      czesc, nie oglądam i nie będę oglądać bo mi szkoda czasu, ale zastanawia mnie jedno- dlaczego tvn zajął się akurat Wiśniewskim????? bo co ,bo bidulek z domu dziecka??? Pereszczako ze Złotopolic w realu też wychowanek domu dziecka i w filmach wystepuje i kariere se zrobił, hhahahajaki on tam fenomen ten Wiśniewski???? bo tyle płyt sprzedanych?? bo panienki mdleją na koncertach?? phi, phia może Myslowitz?? albo hmhmh..... Kowalska?? Za mało widowiskowi chyba, nie robią wokół siebie tyle szumu Komercja, komercja czysta komercja, i czego tu ludzie dla kasy nie zrobią.....brbrbrbrbagat
      • Gość: Martenka Do agaty25 IP: *.* 03.03.03, 14:38
        Widzisz dziewczyno czeoś tu nie rozumiesz!!! Właśnie oto chodzi, on nie boi się mówić,że z domu dziecka. W tych cholernym krak=ju nie ma tolerancji dla ludzi innych. On jest inny bo nie wychował sie w normalnej rodzine, nie miał prawidłowych wzorców postępowania. I co? wyszedła na ludzi. A to,że ma czerwone włosy i kilogramy kolczyków to jego sprawa. Nie powinno się oceniać ludzi po wyglądzie. nie każdemu Bozia dała urodę.Ona ma taki wizerunek jemu to się podoba i w porządku! Fenomen bo właśnie sprzedał tyle płyt a to że panienki mdlaeją na koncertach to norma na koncertach Górniak też mdleją a co ona sobą reprezentuje? Wielka mi dam nie będzie śpiewac w Polsce bo jej za zimno no i niech spada do tej swojej Portugalii. michał ceni sobie krytyczne uwagi nie booi się ich . I to jest to za co go między innymi cenię, szczerość i umiejętność przyznania się do błedu!!!!
        • Gość: guest Re: Do Martenki IP: *.* 03.03.03, 15:25
          Nie wspomniałam ani słowem o jego wyglądzie a ty piszesz że go po wyglądzie oceniam. Wiesz, nie jest tak. Mówisz że nie jesteśmy ( chyba ja nie jestem???)tolerancyjni. Tu również sie mylisz. Jestem baaardzo tolerancyjna i nie oceniam go, po prostu przyjmuję takim jakim jest. Z tym że moja akceptacja jego osoby nie musi równać się uwielbieniu. A co do rozumienia to chyba Ty nie zrozumiałaś tego co napisałam a chodziło mi o to że jest wielu ludzi mówiących otwarcie że wychowywali się w domu dziecka czy rodzinach patologicznych i mimo tego, nie mając żadnych jak to napisałaś " prawidłowych wzorców postępowania" wyszli na ludzi.agata
          • Gość: akacha Re: Do Martenki IP: *.* 03.03.03, 15:40
            stop :) stop :) miły wątek :)nie będziemy chyba jak dwa wrogie obozy w telewizji wczoraj? :)Michał jet kontrowersyjny, ale my chyba podczas dyskusji o nim nie pozabijamy się wzajemnie? ;)Nie wiem, czy będzie mi się podobało to "reality show", ale obejrzę z zaciekawieniem, bo jest barwną postacią i właśnie w w/w Gwiazdorze i mnie się spodobał. A jak nikt nie słyszy to podczas odkurzania w domu z przyjemnością wydzieram się: "A wszystko to, bo ciebie kocham i nie wiem jak bez ciebie mógłbym rżyć" ;)akacha
            • Gość: akacha Re: Do Martenki - przepraszam IP: *.* 03.03.03, 15:44
              nie miało być do Martenki rzecz jasna, "samo" się podpięło i jak tylko zobaczyłam co wysłałam, przypomniało mi się od razu ;) o nie zmienianiu tytułów. podwójne przepraszam więc :)akacha
      • Gość: guest do Agaty25 IP: *.* 03.03.03, 16:42
        Agato napisałaś:nie oglądam i nie będę oglądać bo mi szkoda czasu, ale zastanawia mnie jedno- dlaczego tvn zajął się akurat Wiśniewskim????? bo co ,bo bidulek z domu dziecka??? to jest Według ciebie tolerancja? Od razu go odrzucasz bo z domu dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dalej piszesz:jaki on tam fenomen ten Wiśniewski????bo tyle płyt sprzedanych?? bo panienki mdleją na koncertach?? phi, phiWłaśnie dlatego ,że Wiśniewski sprzedała tyle płyt z kiczowatą ale prostą muzyką jest dla mnie fenomenem. jego muzyka jest prosta - mówię tu zarówno o słowach jak i o muzyce. Uczucia są przedstawione w sposób prosty nie patetyczny jak np u Jopkówny. Ja dostaję drgawek kiedy ją słyszę acz kolwiek cenię za jej siłe przebicia wsród artystów tego typu. Zazdrościsz mu ,ze potrafi kiczowato dojśc do sławy i kasy? Właśnie jeśli ma się pomysła nawet najbardziej kiczowaty i ludzie to kupią to jest to!!!!! Zobacz ile ludzi chodzi na ich koncerty! Ile osób kupiło płytę ICH TROJE!!!!! Tu nie chodzi aby produkować ambity kicz ale kicz dla ludzi , którzy mają dośc ambitnych utworów artystów typu Górniak Kowalska, Myslowitz. Wszytkich ich cenię ale Wiśniewski robi wielkie bum i aby to dalej trwało bo właśnie tym kiczem możemy zdobyć wiele na Eurowizjii!
        • Gość: guest Re: do Agaty25 IP: *.* 03.03.03, 17:03
          cignac to dalej marto...ilosc plyt ich troje jest mala w porownaniu z dorobkiem takiej Shazzy np ;) Muzyka jeszcze prostsza, jeszcze latwiejsza i jeszcze przyjemniejsza ;)Tylko show chyba jakby mniejsze i w dwojce ich nie puszczali ;)Nie potepiam bynajmniej Michalka, bo nie mam za co ;) niech sobie robi to co robi. Wkurza mnie co prawda to, co wkurza mojego ulubionego Kowboja :) czyli "otwieram lodowke- Wisniewski na jogurcie, zamykam lodowke- Wisniewski na czipsach ;) ale rozumiem goscia- za 5 lat niekt nie bedzie o nim pamietal, a taka forma robiennia kasy jest niewatpklwie milsza niz np Osbourna ktory reanimowal swoja gwiazde ;)Ale Marto nie badz taka zapalczywa. Czyzbyy na Michala nie mozna bylo powiedziec zlego slowa bo jest z domu dziecka ;)I chcialam jeszcze powiedziec ze tolerancja czlowieka jak Wisniewski nie ma nic wspolnego z faktem ze moge go uwazac za inteligentnego inaczej ;) Moje prawo. Kamieniami rzucac nie bede ale TVN jest dla mnie wieczorami stracony ;)
          • Gość: guest Re: do Agaty25 IP: *.* 03.03.03, 18:49
            Agato!Tu nie chodzi o to aby go uwielbiać i wznosić nad poziomy! Shazza zauważ zaczęła dawno dawno temu i kto o niej dziś pamięta nikt!!!! Fakt jej muzyka też jest miła i fajna ale czgo ona dokonała? No poza tym ,ze sprzedała mnóstwo płyt i chwała jej za to Też był czas kiedy yło jej pełno wszędzie na jogurtach , szynkach i biletach tramwajowych. Zauważ ,ze każdy artysta ma swóje pięć minut. Wiśniewski i ich troje ma już je parę lat. Nie wiem dokłądnie ile .... oj zajrzałam do ich pierwszej płyty wydana w 1996 roku czyli są na rynku muzycznym nie tracąc animuszu od 9 lat. Mylisz się w dwójce kila razy bł ich koncert!Ja nie mówię,ze nie można na niego złego nic powiedziec bo można. Ale facet nie jest chamski, nie obraża innych toleruje inne gwiazdy i ich poczynania. To nie chodzi o to ,że jest z domu dziecka (no jest i co z tego, Ty uważasz,że taki ktoś pokroju Wiśniewskiego nic nie zdziała a przynajmniej jemu się nic nie nalezy- przynajmniej tak interpretuje Twoje słoewa) tylko o to ,ż ejest inny. Jest normalny nie uważa się a gwiazdora!!!!!
          • Gość: guest Re: do Agaty25 IP: *.* 03.03.03, 18:49
            Agato!Tu nie chodzi o to aby go uwielbiać i wznosić nad poziomy! Shazza zauważ zaczęła dawno dawno temu i kto o niej dziś pamięta nikt!!!! Fakt jej muzyka też jest miła i fajna ale czgo ona dokonała? No poza tym ,ze sprzedała mnóstwo płyt i chwała jej za to Też był czas kiedy yło jej pełno wszędzie na jogurtach , szynkach i biletach tramwajowych. Zauważ ,ze każdy artysta ma swóje pięć minut. Wiśniewski i ich troje ma już je parę lat. Nie wiem dokłądnie ile .... oj zajrzałam do ich pierwszej płyty wydana w 1996 roku czyli są na rynku muzycznym nie tracąc animuszu od 9 lat. Mylisz się w dwójce kila razy bł ich koncert!Ja nie mówię,ze nie można na niego złego nic powiedziec bo można. Ale facet nie jest chamski, nie obraża innych toleruje inne gwiazdy i ich poczynania. To nie chodzi o to ,że jest z domu dziecka (no jest i co z tego, Ty uważasz,że taki ktoś pokroju Wiśniewskiego nic nie zdziała a przynajmniej jemu się nic nie nalezy- przynajmniej tak interpretuje Twoje słoewa) tylko o to ,ż ejest inny. Jest normalny nie uważa się a gwiazdora!!!!!
            • Gość: guest Re: do Agaty25 IP: *.* 03.03.03, 20:11
              Po pierwsze to napisala Gosia Wiecznie Mloda a nie agata ;)Po drugie- michal ma swoje piec minut- tak to perawda zaczal pare lat temu. I co? I nic- dopoki nie pojawila sie Nina Terentiew ;) Nagral jakas plyte moze dwie ;)Po trzecie- zupelie nie mam nic do jego dziecinstwa. Dziecinstwo w domu dziecka to akie medialne ;) Kora z tego co pamietam tez byla w domu dziecka ;) No to z wychowankow domu dziecka wole Kore ;)I powiem ci cos ;)O ile w czasie ogladania Gwiazdora moja sympatia do Wisniewskiego rosla to w czasie tej dyskusji systematycznie spada ;) wiec zamilkne bo Moje dzieci mimo wszystko czasem go sluchaja i nie chce rzucac plytami ;) tudziez radiem ;)
          • Gość: guest Re: do Agaty25 IP: *.* 04.03.03, 10:41
            Gosia_wieczie_mŁoda napisała/ł:> taka forma robiennia kasy jest niewatpklwie milsza niz np Osbourna ktory reanimowal swoja gwiazde ;)> Gosiu, ale dystans - dystans do siebie samego ten sam, a nawet lepszy :) i jak Ozzy mówi przed koncertem "jakie f*** fajerwerki? ja jestem f*** książę f*** ciemności" to ja sikam ze śmiechu :grin:Aluc :hello: wierna fanka zramolałego i reanimowanego Ozzy"ego
            • Gość: Adzia Re: do Agaty25 a raczej do Aluc IP: *.* 04.03.03, 11:10
              He, a ja osobiście wolę Ozzy"ego sprzed reanimacji ;-) Jeszcze mam płytę analogową produkcji radzieckiej ze słynnym hitem "Żeleznyj czełowiek" :-) i "Cziornaja Subbota". Ha, ale mam takie samo zdanie na temat tenorów do kotleta, a już myślałam, że przesadzam.Przepraszam, że nie na temat, ale muzyka to coś, co mnie pasjonuje do tego stopnia, że się ode mnie nie opędzicie w tym wątku.Pozdrawiam Agnieszka
              • Gość: guest Re: do Agaty25 a raczej do Aluc a raczej do Adzi IP: *.* 04.03.03, 11:18
                Adzia napisała/ł:> He, a ja osobiście wolę Ozzy"ego sprzed reanimacji ;-) Jeszcze mam płytę analogową produkcji radzieckiej ze słynnym hitem "Żeleznyj czełowiek" :-) i "Cziornaja Subbota". > niemąż swego czasu miał również coś Komandy Pinka Flojda :lol: musimy to znaleźć, bo to eksponat sam w sobie :grin:
                • Gość: Adzia Re: do Agaty25 a raczej do Aluc a raczej do Adzi no to Cię ubawię mam nadzieję IP: *.* 04.03.03, 11:24
                  > niemąż swego czasu miał również coś Komandy Pinka Flojda :lol: musimy to znaleźć, bo to eksponat sam w sobie :grin:Da! A może to było coś w rodzaju:Nam nie nużna edukacjani kakaja kontrol" umacziornyje szutki w naszom klasieHej! Uczitiel! Ostaw riebiat swobodnoj!No, mogłam sie trochę pomylić, wybaczcie, słabo znam rosyjski, nad czym zresztą ubolewam.
                  • Gość: guest Re: do Agaty25 a raczej do Aluc a raczej do Adzi no to Cię ubawię mam nadzieję IP: *.* 04.03.03, 11:26
                    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
      • Gość: Adzia Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 08:22
        ...bo widzisz, ja uważam Kowalską właśnie za uosobienie kiczu. Nie cierpię boskiego Maanamu i młodego acz już zmanierowanego Blue Cafe. A wielki guru Robert Janson przyprawia mnie o bóle zębów, taki jest ambitny ;-) Myslovitza za to wielbię na kolanach ;-) podobnie jak parę innych kapel.Jak widzisz Agato, ani Ty ani nikt inny nie ma monopolu na ocenę, bo jest ambitne, a co nie. Tego się po prostu nie da określić. Ktoś się może ze mną kłócić, że ten a ten zaspół jest jednak dobry. Okej - może jest dobry dla niego, ja wysiadam. Mam prawo, prawda? Konkluzja - będę bronić jak lwica twierdzenia, że nie ma muzyki obiektywnie dobrej i obiektywnie złej. Nawet disco polo będę bronić. Bo daje ludziom radość i odprężenie i dlatego ma jakąś tam wartość. PS. A tak w ogóle to sami wiecie, że Roger Waters fałszuje ;-) podobnie jak czasem Bono. A Muniek Staszczyk sepleni (co sam przyznaje). Oni są dobrzy i się im wybacza. Czyli co trzeba robić, żeby być uznanym za ambitnego?Pozdrawiam Agnieszka
        • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 10:28
          Adzia napisała/ł:> ...bo widzisz, ja uważam Kowalską właśnie za uosobienie kiczu. Nie cierpię boskiego Maanamu i młodego acz już zmanierowanego Blue Cafe. A wielki guru Robert Janson przyprawia mnie o bóle zębów, taki jest ambitny ;-) > Myslovitza za to wielbię na kolanach ;-) podobnie jak parę innych kapel.> > Jak widzisz Agato, ani Ty ani nikt inny nie ma monopolu na ocenę, bo jest ambitne, a co nie. Tego się po prostu nie da określić. Ktoś się może ze mną kłócić, że ten a ten zaspół jest jednak dobry. Okej - może jest dobry dla niego, ja wysiadam. Mam prawo, prawda? > > Konkluzja - będę bronić jak lwica twierdzenia, że nie ma muzyki obiektywnie dobrej i obiektywnie złej. Nawet disco polo będę bronić. Bo daje ludziom radość i odprężenie i dlatego ma jakąś tam wartość. > > PS. A tak w ogóle to sami wiecie, że Roger Waters fałszuje ;-) podobnie jak czasem Bono. A Muniek Staszczyk sepleni (co sam przyznaje). Oni są dobrzy i się im wybacza. Czyli co trzeba robić, żeby być uznanym za ambitnego?> > Pozdrawiam Agnieszkahowgh Adzia :grin: co do zasady oczywiścienie to ładne, co ładne, ale co się ludziom podoba ;)ale jak mi się nie podoba, to chyba mogę powiedzieć, że się nie podoba?a "hello zastałem Jolkę" jest zniekształceniem Seksmisjowego "Dzień dobry zastałem Jolkę" :lol: Maxa do Ekscelencji :lol: w szafie :lol: pamiętacie? :hello:
    • Gość: Gosia1 Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 16:07
      Nie znam pana Wiśniewskiego, to nie będe się wypowiadać na Jego temat, ani nie mogę w takim razie określić czy lubię Jego, czy mam Go za co cenić - powtarzam: nie znam Go, nie wiem jaki jest naprawdę, poza scenicznym wizerunkiem stworzonym dla "mas" (proszę, nie łudźcie się, że jest taki naprawdę, ktoś Go takim wykreował, nawet tę Jego szczerość...). Natomiast widzę co się dzieje - niestety gust większości ludzi jest, hmmm, mało wymagający...Mnie osobiście do łez ze śmiechu doprowadzała zawsze ta "pasja", ta pomaptyczność "wstań, powiedz nie jestem sam..." itd. Moim zdaniem kicz powinno się robić "kiczowato", tzn bez tych emocji, bez tego "zaangażowania", bez "wzniosłych" celów na pokaz. Muzyka lekka, łatwa i przyjemna taka powinna właśnie być - nie dopisujmy do tego ideologii. ;) Czy mam Go szanować tylko dlatego, że z domu dziecka??? Osobiście znam wiele osób z tego przybytku, wspaniałych przyjaciół, ojców i matki rodzin, cudownych ludzi - Oni też osiągnęli sukces, ale nikt nie będzie robił z tego ajwaj ;). A ludzie z rodzin patologicznych? Nie popadajmy w skrajności kochani. Osiągnął sukces? Super! Ale ze swoim zachwytem poczekajmy jeszcze kilka lat...A ja teraz pójdę sobie posłuchać Kazika! :lol: Gosia, matka dzieci dostających odruchów wymiotnych na dźwięk pierwszych taktów jakiegokolwiek utworu Ich Troje :grin:
      • Gość: Rosa* Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 16:17
        Gosiuslowo w słowo.Rosa
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 16:42
      Wow, ale dyskusja Wiecie co, ja to jestem strasznie do tylu. Bo ICH TROJE to znam tylko z takiej jednej piosenki ktora uwielbia moje 8 letnie dziecko. Ma to na jakiejs skladance przywiezionej z Polski i tam jest taki kawalek:"hello, zastalem Jolke ?"" Jolka !!! Do Ciebie !"..." A wszystko to bo Ciebie kocham ... tralalala "Karolina to uwielbia, i zna prawie na pamiec. W przeciwienstwie do mnie, jak widac ;)Ale tak samo uwielbia i Kukiza, i Kayah z Bregowiczem, i Brathanki :lol:A tu takie filozoficzne wywody. Nie mialam pojecia ...Agnieszka :hello:
    • Gość: maria_rosa Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 21:09
      Przyznaję,że nie czytałam odpowiedzi na Twój post.Napiszę coś od siebie.Nie podoba mi się Michał Wiśniewski, nie podoba mi się jego muzyka, ale szanuję go jako człowieka. Ot tyle.Tak mi się pomyślało... dlaczego ludzie go krytykują? Zazdroszczą? Dlaczego nikt nie napisze o tym co zrobił dla Domu dziecka, w którym się wychowywał. ;):hello:maria rosa
      • Gość: Edyś Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 00:11
        Obejrzałam "Gwiazdora" i wczorajszy oraz dzisiejszy "Jestem jaki jestem" i wiecej tego oglądąć nie będę nie powalają mnie scenki kiedy żona Michała myje pomidora :) . Nadal uważam, że facet mocno pracuje na swój wizerunek sceniczny i cieszy go ów szum :crazy: wkoło niego. ( Wszystko jedno co mówią ważne ,że mówią) :sarcastic: A drugie dziecko nic w tym dziwnego (też mi sensacja :lol: ) wiele rodzin ma małą różnice wieku miedzy dziećmi. Gdybym sama miała większe mieszkanie i pół tej kasy co michał to chętnie rozpoczełabym seryjną produkcję dzieci :lol:Edyta mama 10 miesięcznej Karolinki.
    • Gość: CrazyMary Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 03.03.03, 23:54
      No dobra, obejrzałam.Wiśniewski, to Wiśniewski (o muzyce nie bedę się lepiej wypowiadać, chociaż jak dla mnie nie widzę specjalnej różnicy między nim, a takimi tam Kukulskimi, Kowalskimi i Gorniak-wszystko jedno i to samo, ale nie o tym).To biedne dziecko!!!Ja wiem, że jestem trochę kopnieta odkąd zostałam mamą, trochę innym okiem patrzę na dzieciaczki,ale ten mały, biedny chłopczyk...Żona pana Wiśniewskiego nie wyglądała na specjalnie zainteresowaną dzieckim, po przeprowadzce, w nowym domu, ona go ani razu na ręce nie wzięła... cały czas u tej pani Gieni.Mały był chory, wezwali lekarza, ale lekarz z panią Gienią, i przez telefon i osobiście, mamusia się nie pojawiła...(no, tatuś też nie). To pani Gienia widziała jak malec dostaje leki i że jakiś zwymiotował...scenka poranna- oni wstają, jakiś facet wchodzi do sypialni z dzieckim, mamusia ani nie spojrzy, nie przytuli, wyszła.Póżniej była sesja zdjęciowa, najpierw parę godzin przygotowań, ciuchy, fryzjer, make-up, potem zdjęcia, rodzinne sniadanko, dali matce synka na kolano, że niby tak razem sobie jedzą i rodzinnie czas spędzają...A ona jest znowu w ciąży..tylko ech...po co tym ludziom dzieci...Jeszcze te komentarze narratora, ze państwo Wiśniewscy dziś wyjątkowo położą się przed pólnocą, bo normalnie balują do świtu, no to z rana też chyba do syneczka nie biegną, bo jak wstają, to malec pewnie już spać idzie.No, ale co mnie to właściwie obchodzi.A taki był spokojniutni, grzeczniutki i takie smutne oczka miał.Czy powinnam się leczyć?
      • Gość: AgnieszkaP. Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 05:25
        Nie wiem czy powinnas sie leczyc ;) ale brzmialo to bardzo smutno :( Tyle ze ja nie mialam mozliwosci tego ogladac, i nie wiem jakie bylyby moje odczucia.A ja z kolei ogladalm niedawno reportaz o Micheal"u Jacksonie i widzilam scene karmienia najmlodszego dziecka :eek: Do dzis na sama mysl o tym robi mi sie slabo. Dzieciaczek moze 10-11 miesieczny ( nie wiem dokladnie ) na kolanach u Jaksona, z jakims welonem na glowie ( zeby nie bylo widac twarzy ). Jacksonowi trzesly sie nogi - zdenerwowany? - i nie patrzyl w ogole co robi z tym dzieckiem. Dziecko sie darlo, moze wystraszone ta chusta, na dodatek Jakson wpychal butelke ze smoczkiem do buzi, nie patrzac, razem z ta cholerna szmata co byla na glowie. Makabra :gun: Mam nadzieje ze to dziecko ma jakas pania Gienie przy sobie.
      • Gość: lili Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 12:53
        Mam dokładnie takie same odczucia, po co im ta dzieci? na pokaz i aby pani Gienia nie była bezrobotna?Zresztą pani Gienia też mi nie odpowiada, potrząsanie dzieckiem, które ledwo się na nogach trzyma, głowka mu latała :(i sprawa nawilżacza ultradźwiękowego, czekałam kidy padnie nazwa firmy :lol:pozdrawiamDotota z Łodzi mama 20 miesięcznego Kacpra
      • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:09
        Wiesz ludzi różnie podchodzą do wychowania dzieci. Zalezy to od ich stanu majątkowego. Ich stać na opiekunkę i babę, która zajmię się dzieckiem. być może dla nich samopoczucie malca jest przyziemną sprawą. Mają od tego nianię. No i w porządku. Takie im zycie odpowiada. Ja osobiście nie chciałabym aby moim dzieckiem non stop opiekował się ktoś obcy, ale oni mają taką pracę jaką mają. nie wiemy o nich wszytkiego w TVN pokazali akurat kilka scen, może nie chciali a moż enie mogli pokazac scen z Xawerym- tyego nie wiesz! i Ja też.
    • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 09:11
      Niektóre emamy - moim zdaniem jesteście tendencyjne! Po pierwsze uczepiłyście się tego domu dziecka, jakby to o to tu głównie chodziło, a po drugie jak MW wyglądał jak "czł owiek" normalnie się ubierał i miał czarne włosy to nikt się nim nie interesował, dopiero jak zrobił z siebie czerwone, pokolczykowane ufo to media oszalały. Widocznie facet wie co robi, aby zarobić kasę. Nie oglądam tego programu i o tym co tam się zadziało dowiedziałam się z tych postów i jestem, zdziwiona kilkoma wypowiedziami, oburzeniem, że pani Gienia itd. Od razu ocenia się ich jako złych rodziców, bo dziecku więcej czasu poświęca opiekunka niż oni.To jakimi rodzicami my też jesteśmy? Otóż ile z nas ma opiekunki do dziecka? Mamusie pracujące, a nawet te które siedzą w domu, a mimo to opiekunki mają dla własnej wygody, bo mogą sobie na to pozwolić ?Znam 2 naprawdę bogate rodziny, które niań ki mają 24 godziny na dobę , po to żeby mamusia mogła się w nocy wyspać , a w dzień iść do kosmetyczki, fryzjera, z koleż anką na kawę, żeby mamusia mogła poopalać się na jachcie leż ąc a nie biegając za dzieckiem.Padły słowa po co tacy ludzie mają dzieci? Bo to przecież przyjemność i radość nawet jeżeli patrzysz sobie na takie dziecko tylko 3 godziny dziennie. A czy mamusie pracujące patrzą na swoje dzieci więcej czasu dziennie, czy one też nie powinny mieć dzieci?
      • Gość: Kasia_M Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 09:35
        BRAWO MONI!!!! Lepiej bym tego nie ujęła... Widzimy tylko u innych braki i złe aspekty ich zycia. Swojego zagonienia błędów i trybu zycia nie postrzegamy jako coś złego. Tendencja typowa dla Polaków. Popatrzcie: w US jeśli ktoś ma bogatego sąsiada mówi "kurcze on się dorobił ja też muszę, dojdę wszelkimi siłami do tego co ona ma"a w Polsce "cholera...skur.... jeden pewnie złodziej nakradł i teraz opływa w bogadztwo a ja nie mam czym nakarmić dzieci"i na tym to polega
      • Gość: CrazyMary Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 09:57
        A ja jednak widzę pewną różnicę. Mama pracująca po powrocie z pracy zajmuje się swoim dzieckiem, a nie odwiedza w jego pokoju, by zrobić ti ti ti i wychodzi. Mama pracująca jak dziecko jest chore , to idzie na zwolnienie(no chyba że się boi , ze ją z pracy zwolnią) i to ona się dzieckim zajmuje, tuli i czuwa w nocy. Rano przed wyjściem do pracy, nie mija swojego dzieciaczka bez słowa, podczas gdy malca nosi jakis tam pracownik... Poza tym pracująca mama pracuje, a nie odsypia balowanie do świtu.Jasne, że to nie moja sprawa, ale skoro sie wystawili na widok publiczny, to mam prawo ich oceniac.Nie mam opiekunki, nie dlatego że mnie nie stać tylko dlatego, że wolę sama zajmować się moim dzieckiem. Jest zrozumiałe, ze mamy pracujące mają opiekunki i jest to oczywiste(błagam, zeby zaraz nie było, że się czepiam mam pracujących) Ale dziwi mnie to, ze to takie oczywiste, że jak ktoś bogaty, to mus , zeby mial opiekunkę, bo bogatemu, to nie przstoi sie własnym dzieckim zajmować?
        • Gość: Gosia1 Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? do CrazyMary IP: *.* 04.03.03, 10:32
          Zawsze staram się być tolerancyjna, ostrożnie wydawać swoje sądy i osądy, ale kurcze, zgadzam się z Tobą. Nie oglądałam programu, ale to co opisałaś coś we mnie trąciło...Typowo nowobogackie zachowanie, no jak słowo daję!! Ja rozumiem zatrudnianie osób do pomocy - pewnie, gdybym miała kasę, sama bym to zrobiła ;). Zatrudniłabym kucharkę, panią do sprzątania, albo nawet i dwie, bo ja lubię idealną czystość, zatrudniłabym panią do zakupów, prasowania, prania itd. Ale dzieckiem zajmowałabym się sama. A już na pewno nigdy nie zostawiłabym dziecka samego z opiekunką w chorobie, czy na noc!!! Niewyspana? Dobra, jedną czy dwie nocki niech opiekunka poczuwa, tak bym odespała, ale na pewno nie na stałe. To już nie jest wygodnictwo, to pewna postawa życiowa, brak głębi emocjonalnej, więzi z dzieckiem. Ciekawe, czego pani żona będzie oczekiwała od dzieci jak urosną. Pewnie szacunku, posłuszeństwa, oddania...Ale na to trzeba sobie zapracować. SAMEMU. Gosia
          • Gość: Adzia Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? do CrazyMary i Gosi ;-) IP: *.* 04.03.03, 10:47
            Dziewczyny, to niesamowite, ale robicie dokładnie to, o co chodzi twórcom programu :lol:
            • Gość: Gosia1 Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? do Adzi IP: *.* 04.03.03, 11:00
              Kurcze, masz rację! :lol: No więc jak dla mnie - zero już dyskusji, zero rozmyślania! Brzydzą mnie tego typu programy - nigdy nie oglądałam ani BB, ani innych reality show - nie zerknę również i teraz. TVN zamykam na 20 spustów! :lol: (poza serialami oczywiście...:lol: :lol:). Całuski Gosia
        • Gość: marcy Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 12:11
          Mary, podpisuje sie obiema rekami pod Twoim postem! Do tej pory Michal Wisniewski byl mi obojetny, plyt nie kupowalam, chociaz chcac, nie chcac, spiewam "a wszystko to...", nie potepialam, ale i nie robilam w majty (przepraszam, ale spodobalo mi sie ostatnio to powiedzenie) na widok MW. Ale po obejrzeniu programu znielubilamwink p. Wisniewskich. Dla mnie dziecko jest czyms najpiekniejszym w zyciu, a dla tych "artystow" to tylko kolejny chwyt reklamowy, bo tak pieknie mozna sie wzruszac, gdy mowa o dzieciach. Ale do jasnej ch..., dlaczego nie wzrusza sie, gdy jakis obcy facet przynosi im dziecko rano. Jak mozna nie pocalowac, nie przytulic po calej nocy niewidzenia dziecka? Oby kochajaca Xawierka pani Gienia, nie zostawila go, bo z nia jestn szczesliwy, bawi sie i smieje. Nie z tatusiem. Juz wiem, jaki jestes Michale Wisniewski.
        • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 12:17
          crazy mary..nie widzials ich calego dniaBo oni maja prawo wylaczac kamere kiedy im sie podoba. Nie wiesz, moze w czasie gdy kamera byla off- Michal z zona lezeli sobie we trojke w lozeczku? Czytali ksiazeczki?
          • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:23
            Masz całkowitą rację my nie widzimy wszytkiego! A może ivhch zachowanie w stosunku do syna na wizji to chwyt. Może nie chcą abyśmy widzieli jak zajmują się synem.... kto wie
          • Gość: CrazyMary Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 05.03.03, 17:01
            Gosiu, masz rację, nie widziałam całego dnia, i mam nadzieję, ze masz rację.Chociaż wchodząc w szczególy, była taka scenka, kiedy pani Marta W. weszła do pokoju małego wieczorem, on siedział w bujaczku, ona mu jakieś aku ku robiła czy coś i pani Gienia przypomniała jej o konieczności kupienia nawilżacza dla małego (lekarka poleciła), no a pani W. w ogóle nie wiedziała o co chodzi, wnioskuję, że wcześniej nie kontaktowała się z duetem Xawery-Gienia.Czy ja nie mam innych problemów? Chałupa nie posprzątana a ja tu jakimś dzieciaku, lepiej bym się swoim zajęła,... to lecępozdrawiam
            • Gość: Joola Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 14.03.03, 23:19
              Bardziej podobał mi się MW zanim lepiej go poznałam dzięki temu programowi. Wiem, że wszystkiego nie pokazują,ale to co pokazują wcale mi się nie podoba. Podczas pierwszego Ringu MW stwierdził, że będzie można zobaczyć dwójkę kochających się ludzi. Tylko ja jakoś tej miłości nie widzę. A to, że żona odśpiewała mu piosenkę na przeprosiny, moim zdaniem, o niczym nie świadczy. Dlatego też, zostanę jedynie przy słuchaniu jego muzyki. Do życia prywatnego nie będę się wtrącała.Pozdrawiam szystkie zwoleniczki i przeciwniczki zespołu "Ich Troje"Jola
        • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:41
          Niestety znam wiele mam, które tak naprawdę nie pracują ze względów finansowych, ale dla własnych ambicji, wyrwania się z domu itd. Oczywiście nie należy tego negować, ale pobudki są podobne - są inne rezczy do roboty a nie tylko zajmowanie się dzieckiem.Monika mama uroczej Juleczki, która siedzi w domu, bo chce sama wychować swoje dziecko mimo,że się nie przelewa.Ale jakbym miała parę groszy więcej to też bym chciała taką niańkę chociaz na 3 godziny dziennie ;)
    • Gość: eBeata Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 09:32
      A niech sobie Michałek śpiewa i konto powiększa, nikomu tym nie szkodzi /a może nawet podatki płaci, czym naród finansowo wspiera :-)/. Młodzież stadami samobójstw nie popełnia, aby udowodnić jak mocno kocha. Czerwieni we włosach na ulicach mało. Kolczyki też w normie.Dla mnie jego działalność nie różni się zbytnio od produkcji przez jakiegoś Pana N. krzesełek ze sklejki lub gipsowych krasnali ogrodowych.Jest popyt korzysta. Ma szczęście ;-), urodził się w kraju gdzie poziom kultury społeczeństwa pozostawia wiele do życzenia, gdzie nikt nie uczy ludzi odbioru sztuki, gdzie TV publiczna szerzy komercję dla mas na coraz niższym poziomie itp. itd. Bo wicie, rozumicie, społeczeństwem ludzi inteligentnych trudniej się rządzi, trudniej kit wcisnąć, przy urnie nie wybiorą kogoś dlatego, że ma niebieskie oczy i bajki opowiada. Wszystkie ambitniejsze programy mają niską oglądalność i na tym Michał bazuje i ma się dobrze. W końcu kapitalizm mamy ;-). Nie muszę kupować gipsowego szkaradka, nie muszę kupować płyt "Ich Troje". Ta czy inna twarz na okładkach czasopism ;-) /ha, ta następna może być gorsza/.
      • Gość: Anika Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 11:30
        Cholerka wczoraj obejrzałam ten program na zmainę z Wiktorami 2002 i oda razu mówie do mężusia : jutro głośno będxie o tym na forum . Mnie wstrząsnęło brak zainteresowanie\\\\a dzieckiem, a zwłaszcza w chorobie. Owszem jakies urywki widzaiłam z wajkacji, mama trzyma dziecko na rękach, tato coś tam zagaduje. Ale tak to sie zachowuja w stosunku do mojego dziecka znajomi jak do mnie przyjdą, tj chwila u jednej cioci , potem do drugiej itp.Tak sie zastanowiłam po tym programie, czy to dziecko bedzie wiedziało kto jest jego mamą. Dopiero się pani Marta Mandrynkiewicz- Wiśniewska zdziwi jak dziecko powie do pani Gieni "mamo". A tu drugie dziecko w drodze, ale co tam zatrudni się drugo pania do opieki na drugim dzieckiem.Najbardziej żal mi tego dziecka, zyje w tym chaosie nie wiedząc kto jet kim.Zniesmaczyłam się tym programem. A tak a"propos to chciałam go obejrzec i zobaczyć właśnie jak oni zajmują sie dzieckiem, reszta mnie nie rajcuje.Ania
        • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 12:29
          A ja myślę,że trochę za szybko wydawać osądy po obejrzeniu dopiero jednego odcinka.Mnie też raziło,że to ochroniarz i pani Gienia głownie zajmowali się dzieckiem,że po lekarza nie mogła zadzwonić ani matka ani ojciec tylko właśnie ten ochroniarz(a w ogóle co to za ochroniarz chyba raczej jakiś major domus),ale tłumaczę to tym że dopiero się wprowadzili i może byli troche zamotani...Zobaczymy co będzie w następnych odcinkach.Ale zauważyłyście,że to właśnie pani Marta miała pretensje do Michała,w rozmowie o chrzcinach,że rodzinę stawia na końcu.Może nie jest z nimi tak źle.A w ogóle to przecież my oglądamy tylko wycinki z całego dnia.Ja to też będę oglądać głównie dlatego żeby podpatrzyć jak zajmują się dzieckiem.Sylwia
          • Gość: mariajolanta Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 12:58
            Słuchajcie,poczekajmy Sylwia ma rację to ich pierwszy dzień w tym domu.Mimo wszystko są podglądani przez tyle kamer - to nie to samo co występ na estradzie. Fakt,mnie też trochę irytowało podejście Marty do chorego dziecka.To chyba właśnie Ona powinna dzwonić do lekarza a nie niania. Nie wiem może to jednak pieniążki troszkę "uderzyły" do głowy - a może rzeczywiście nie dorośli do tego żeby mieć dzieci. Oglądajmy,zobaczymy co będzie dalej! Mariola
    • Gość: BAJBUS Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 12:48
      To nie jest normalne życie, oni nie mają domu, to nie jest rodzina.Czy wszystkie wielkie gwiazdy na tym swiecie sa skazane na takie zycie? Obawiam sie ze tak, niestety...Jego życie nalezy do mas, do innych ludzi którzy dyktują mu jakim ma być człowikiem i obawiam się że prawdziwy Michał Wisniewski już dawno zatracił się w kreowanym przez siebie (a wymaganym przez innych) wizerunku. Ludzie ciągle mu mówią co ma robić, jak się zachowywac, komu (nie sobie i rodzinie) poświęcać czas.A doba ma tylko 24 godziny.Ani on ani jego żona nie poświęcom się wychowaniu swoich dzieci tak jak robimy to my zwykli ludzie. Bo zasmakowali innego życia, bo robią wielkie pieniądze, które daja im poczucie bezpieczeństwa, bo stac ich na wszystko czego zapragną a sa to pokusy nie do odrzucenia. I oni tego zasmakowali - a biorąc pod uwage fakt , że oboje nie pochodza raczej z"arystokracji finansowej" i wszystkiego dorobili się sami, tym bardziej za wszelką cene będa się starali utrzymac swoją pozycję. Niestety duza kasa - człowiek się zatraca - a jak pomyśli ze mógłby to wszystko stracić - to głupieje - i przestaje być człowiekiem.Nie ma sensu dyskutowac o ich życiu - bo to inna bajka - to opowieśc z innej półki. Szkoda mi tego małego chłopczyka, który prawie przez cały czas sprawiał wrażenie bardzo wystraszonego, i chwilami nawet p. Gienia będąc pod presją kamer - traktowała to dziecko jako obiekt który musi się dobrze zaprezentować.To powinno oburzyc publike, mnie oburzyło. Michał dla mnie przegrał ta sprawę. Tylko ze tak naprawdę Michała już nie ma. I ta biedna Mandarynka, czy zwróciliście uwage, że ona się go boi??Jesli tak wygląda naprawde ich życie - to ja serdecznie współczuje :(bajbus
      • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:05
        Czad po prostu.Michal i zona odsadzeni od czci i wiary bo... no wlasnie bo co?Bo nie zadzwonili po lekarza sami tylo przez opekunke?Bo maja opiekunke (zamiast zasuwac przy dziecku....)??Bo widzielismy moze godzinke z calej ich doby???Niezle niezle....Gosia co dziecko odpycha noga pod stolem i jakby ja zfilmowac to niezle kwiatki by wyszly niestety nie wymyslila tekstu "wstan powiedz nie jestes sam i cos o sepach milosci..."A tak w ogole to ktos wie o co chodzi w tej piosence? :lol:
        • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:12
          Gosia, no właśnie ja też nie wiem, o co biega z tym sępem miłości :what: Może ktoś nas oświeci ? ATA
        • Gość: Adzia Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:15
          Dziewczyny, uwaga bo umieram ze śmiechu :lol:Dokładnie tego, tych ocen, tych kontrowersji, tych osądów oczekuje od Was Wiśniewski i TVN ;-)Dokładnie się wpasowałyście w konwencję. Tańczycie jak Wam zagrają ;-)A Wiśniewski liczy kasę ;-)Pozdrawiam
          • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:37
            Adziu, poumieraj troche jeszcze bo zanim wypadniemy z konwencji to troche czasu minieJa sie w kazdym razie dopiero rozgrzewam ;)))))a programu oczywiscie nie widzialam ani razu, bo najlepiej mi sie gada o rzeczach na ktorych sie nie znam ;))))Moze TVN mi zaplaci za naganianie koniunktury.....Albo chociaz sfilmuje....Gosia ktorej chore dziacko lazi z psia miska pelna pokruszonych obwarzankow i bede musiala zaraz wyciagnac odkurzac marki... aby sprzatnac wykladzine marki.... i panele marki....i marze o domu z basenem...... tez bym byla szcupla jak zona Wisniewskiego wtedy... :lol:
            • Gość: Adzia Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:42
              Ty Gosia, no bo ja zapomniałam w tym wszystkim dodać, że też nie oglądałam :lol: > Gosia ktorej chore dziacko lazi z psia miska pelna pokruszonych obwarzankow i bede musiala zaraz wyciagnac odkurzac marki... aby sprzatnac wykladzine marki.... i panele marki....Na podstawie tego wycinka Twojego życiorysu wnioskuję żeś wyrodna matka oraz znęcasz się nad zwierzętami (psia miska dla kota??????) no i zamiast dziecko nakarmić wyciągasz odkurzacz. Zgroza ;-)Pozdrawiam Agnieszka
            • Gość: Aluc Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:51
              Gosia, ja też chcę :)siedzę w pracy, piszę dłuuuuugie posty ;) a w domu niania Grubemu gile z nosa wyciera :lol: też żem nie szczupła, może byłoby więcej ubawu dla audiotele .... znaczy tego.... teleaudytorium jakbym mokra wychodziła spod prysznica :lol: no i mogę zaśpiewać, a nawet zatańczyć, chilli będę MW i MMW w jednym - pod prysznicem rzecz jasna :grin: dwie butelki pod prysznic? :lol: wash and go mi tu byle szybko :lol:słyszałam, że MW ma w kontrakcie kary na bluzgi na żywej wizji przed 23 ;) skandal :gun: tak ograniczać wyraz artystyczny :gun:zauważyłyście w dodatku, że nic nie wskazuje na to, aby MMW karmiła kiedykolwiek XW piersią? wyrodna matka leży na plaży i się smaży :lol: na pal z niąnajlepiej Sztywny Pal Azji :lol::hello:
              • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 14:07
                Ty- no faktycznie.... nie karmila pewnie... ciekawe czy kapie sie z dzieckiem ;)eee... bez bluzgow???to ja zostaje przy ozzym ;) Gosia, co wlasnie uswiadomila sobie ze w BB to chociaz Ken z Barbie troche sie bara bara a tu to nawet seksu nie bedzie.... i nie dowiem sie jaki MW jest jaki jest w lozku :(
              • Gość: guest Do Aluc IP: *.* 05.03.03, 08:32
                ale nie każdy może. Ja tez jestem po ciązy szczuał a wręcz chuda i ubolewam nad tym. A smazenie się na plaży - całkiem przyjamne
          • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:55
            Adzia napisała/ł:> Dziewczyny, uwaga bo umieram ze śmiechu :lol:> > Dokładnie tego, tych ocen, tych kontrowersji, tych osądów oczekuje od Was Wiśniewski i TVN ;-)Loj Adzia,no nie kumam choc staram sie jak moge.Kum,kum,kumkumAlboz za inteljigjentna jak na moje mozliwosci,albo wiesz czos,czego ja nie znaju i tu tkwi tajemnica Twojego rozbawiebia.;)Na czym on tje pjenjandze robi co je tam liczy?.;)Za popularnosc tego watku mu placa czy jak?No i nie igraj z ogniem.;) Nie baw sie kosztem cudzej ignoracji.:lol:Kum,kumkum,kum.
            • Gość: Adzia Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 14:11
              > Za popularnosc tego watku mu placa czy jak?Oj, Bogusia, bo się na figurze retorycznej nie poznałaś ;-) Albo - co bardziej prawdopodobne - figura była nie taka.No dziwi mnie to, że niektórzy traktują to coś poważnie, do tego stopnia poważnie, że kuszą się o oceny jakości państwa Wiśniewskich jako rodziców. MW ma IMHO stuprocentową kontrolę nad tym, co pokazuje. Dziś będzie wyrodny - zapozna się z opiniami - za tydzień odda krew - potem zwyzywa publiczność - potem uratuje kotka z pożaru ;-)No dobra, nie śmieję się, to też była figura retoryczna ;-)
              • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 19:07
                Adzia napisała/ł:> No dziwi mnie to, że niektórzy traktują to coś poważnie, do tego stopnia poważnie, że kuszą się o oceny jakości państwa Wiśniewskich jako rodziców. Adzia, a powiedz... co bys czytala gdyby nie te `plodne` watki?.:lol:Docen te tworczosc kobieto bo jak w pracy nuda czasem przypili to bedzie jak znalazl.:lol:Ja `siedze w domu`(he he he,jakiez `trafne` okreslenie.:lol: ), wczytac sie nie mam jak i ta figura retoryczna mi tutaj umyka.:lol: No a skoro umyka to sie z Wami nie pochichram .:cry:A w temacie M & M-inaczej.;)...eeee tam.Jak ktos lubi to niech mu bedzie.Zabronia mu fanowania??.:lol: De gustibus...
            • Gość: Ewunia Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? Ja tez nie qumam ale bawie sie dobrze ;) IP: *.* 04.03.03, 14:20
              Bogusia, u mnie takie same objawy :grin: Nie wiem, o co chodzi, ale i tak sie wypowiem, a co :p Mam akurat przerwe na lunch. Nie mam pojecia kto to jest Michal Wisniewski, ale po przeczytaniu tego watku wynika, ze facet ma glowke na karku :grin: :grin: :grin: i jak zagra, tak mu publika tanczy.Ewa, jedna z z tych matek, ktorych, jak to okreslila Moni, jest "niestety wiele" i "które tak naprawdę nie pracują ze względów finansowych, ale dla własnych ambicji, wyrwania się z domu itd."
              • Gość: Aluc Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? Ja tez nie qumam ale bawie sie dobrze ;) IP: *.* 04.03.03, 14:28
                mama Stefka i Zosi napisała/ł:> Bogusia, u mnie takie same objawy :grin: Nie wiem, o co chodzi, ale i tak sie wypowiem, a co :p Mam akurat przerwe na lunch. > > Nie mam pojecia kto to jest Michal Wisniewski, ale po przeczytaniu tego watku wynika, ze facet ma glowke na karku :grin: :grin: :grin: i jak zagra, tak mu publika tanczy.> > Ewa, jedna z z tych matek, ktorych, jak to okreslila Moni, jest "niestety wiele" i "które tak naprawdę nie pracują ze względów finansowych, ale dla własnych ambicji, wyrwania się z domu itd."Ewunia, wyjątkowo trafna diagnoza :grin:
        • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:29
          Gosia wiecznie itd jesteś debeściak.Dlaczego Ciebie nie filmują? Jak tego dzieciaka tam pod stołem tak...
    • Gość: BAJBUS Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 13:39
      Przedstawiam swoje zdanie, czyjegoś nie krytykuje..ale widocznie niektórzy dają sobie prawo do oceniania poglądów innych ludzi. dziwne to forum się zrobiło, bardzo dziwne..bajbus
      • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 14:02
        bajbus,nie krytykuje zdania.BYC MOZE macie racje.Krytykuje jego pochopnosc i zwracam uwage na to ze MW ma wrecz nieograniczone mozliwosci autocenzury.
    • Gość: electra Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 14:19
      Cześć :-)))Ja osobiście nie słucham jego muzyki (nie to że mi się nie podoba, poprostu mało słucham tak ogólnie).Ale bardzo podoba mi się jako człowiek, jest bardzo wrażliwy (świdczą o tym częste łzy płynące po polikach) i nie jest to sztuczne - to widać, słychać i czuć.Niezależnie czy jego twórczość sie komuś podoba lub nie, nie można pominąć faktu że jest KIMŚ, ma swoją osobowość, swoje zdanie, swoje życie.Nie popieram ludzi którzy najchętniej by go ukamienowali (w zasadzie to nawet nie wiem za co), a w najlepszym przypadku wysłali na Sybir, albo i dalej.Mam czasami wrażenie, że niektórzy "wieszają" na nim psy tak dla zasady, bo tak wypada, bo co znajomi powiedzą, bo on to dla prostaków itp. Osobiscie mnie to dziwi, bo chyba rodzaj słuchanej muzyki, nie swiadczy o wykształceniu.Za bardzo się rozpisałam. Kończę i pozdrawiam wszystkich za i przeciw. Aga
      • Gość: AnetaLelonek Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 16:19
        Wiecie ja tez nie wiem co ludzie mogą do niego mieć. Wkońcu kazdy słucha to co lubi a ilosć sprzedanych płyt mówi za siebie... osobiscie nie słucham tego rodzaju muzyki ale czy to musi być zaraz powód by go nienawidzić ?
    • Gość: akacha Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 04.03.03, 18:52
      czegoś tu nie rozumiem. skoro NIKT go nie słucha, a takie padają deklaracje, to KOMU sprzedno te wszystkie płyty? ;) ;) ;)pogubiłam się akacha
      • Gość: Edyś Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 05.03.03, 00:43
        Płyty kupuje mój mąz a potem słucha tego w samochodzie jak jedzie sam albo w domu jak wyruguje mnie z córcią na spacer a sam uda ciężko chorego, zmęczonego, zapracowanego (niepotrzebne skreślić) :lol: Jak ja jestem z dzidzią w domu to króluje " Prywatka u Misia uszatka" , "Pioseneczki jedyneczki" lub inne tego typu przeboje a w samochodzie to ja wolę Korę albo Pod Budą mam dość muzyki pod psem ;)
        • Gość: guest PROPOZYCJA NIE DO ODRZUCENIA!!!! IP: *.* 05.03.03, 08:37
          dziewczynki kochane znacie jakiś fan - club Ich troje a może macie emaila do Wiśniewskiego? Wyslijmy mu ten wontek (ha ha ha ) niech wie,że sród matek z dziećmi ma też soije zwolenniczki i przeciwniczki, może nam sam wytłumaczy , czemu nie zajął się albo jego żona chorym dzieckiem! ITD!!!!
          • Gość: guest Re: PROPOZYCJA NIE DO ODRZUCENIA!!!! IP: *.* 05.03.03, 09:49
            Jasna cholera (sorry Eldad ale mnie trafi zaraz...!), ile razy trzeba niektórych prosić o NIEZMIENIANIE TEMATU WĄTKU?????????????????????????????????????? Czy nie możecie uszanować wielokrotnych próśb osób które mają subskrybcję???????????? Wrrr........ :(
            • Gość: wiesia Re: PROPOZYCJA NIE DO ODRZUCENIA!!!! IP: *.* 05.03.03, 11:14
              W tym przypadku dołączam się zarówno do formy jak i treści postu Iki.Ludzie, troszkę wyobraźni nie zaszkodzi.Tym bardziej , że problem majnie tylko subskrybenci ale i osoby sciągające wątek, bo wtedy gubi się jego struktura.
              • Gość: eBeata Re: PROPOZYCJA NIE DO ODRZUCENIA!!!! IP: *.* 05.03.03, 11:34
                > W tym przypadku dołączam się zarówno do formy jak i treści postu Iki.A ja tylko do treści ;-)1. Może nie zawinił brak wyobrażni, tylko skleroza starcza :-)? na chorych pomstować nie będę :-).2. Na forum wciaż wchodzą nowe osoby i może nie wiedzą czym grozi zmienianie tytułu wątku?3. Jestem za ciągłym, maniakalnym, do znudzenia powtarzanym upominaniem. Ale w formie mniej emocjonalnej ;-).
            • Gość: guest Re: PROPOZYCJA NIE DO ODRZUCENIA!!!! IP: *.* 05.03.03, 12:10
              Popieram w całej rozciągłości :) Zbierałam się do napisania podobnego maila. Nie mam stałego łącza (łączę się przez modem) i w związku z tym mam subskrybcję - coby nie przeoczyć czegoś ciekawego ;) i ostatnio połapać się nie mogę w tych wątkach :sarcastic:
              • Gość: korol Re: Ja nie oglądam bo szkoda czasu!!!!!!! IP: *.* 05.03.03, 14:43
                Obejrzałam kawałek i stwierdziłam, że nie oglądam więcej bo mi się nóż w kieszeni otwiera :gun: :gun: :gun:Oto model polskiej , kochającej sie rodziny :grin:Pozdrawiam :hello: matka polka wciąż karmiąca Addera :bic:
                • Gość: guest Re: Ja nie oglądam bo szkoda czasu!!!!!!! - przeczytaj posty nad swoim IP: *.* 05.03.03, 15:37
                  Korol, przeczytaj i weź pod uwagę.
    • Gość: Joola Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 05.03.03, 17:09
      Martenko, zgadzam się z Tobą w 100%. Ja także uważam, że ta nagonka na "Ich Troje" to tylko i wyłącznie z zawiści.Kto nie chce, niech nie słucha. Myślę, że sporo osób słucha ich muzyki. Tylko w towarzystwie nie wypada sie do tego przyznac. Dlaczego?! Ja ich lubie i się do tego przyznaję.Pozdrawiam.Jola
      • Gość: mariajolanta Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 05.03.03, 18:20
        Ja też ich słucham - mam wszystkie płyty - i nie wstydzę się tego. To jest dopiero początek programu "Jestem jaki jestem" Zobaczmy co będzie dalej. Nie opluwajmy tak Michała i Jego żony.Zauważyłyście że to właśnie Michał a nie Mandarynka rozmawiał z lekarką czy jest poprawa zdrowia Xawerego? Mariola
        • Gość: guest Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 05.03.03, 18:46
          Przepraszam,że zmieniłam tytuł wątku! Ni sądziłąm,że spowoduje to takie zamieszanie! chylę czoła przed poszkodowanymi ! Marta
          • Gość: mariajolanta Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? I czy sam jest kiczowaty? moje refleksje po wczorajszym je IP: *.* 06.03.03, 01:06
            Słuchajcie jak można siedzieć, nudzić się na kanapie i nie pobawić się ze swoim ślicznym chłopczykiem. Nie potrafię Jej zrozumieć.W takim razie po co następne dziecko - pociecha dla Pani Gieni - zastanawiam się czy ta przyszywana ciocia bardziej nie kocha Xawerego aniżeli Jego własna matka. Będę z uporem maniaka dalej oglądała ten program. Dobrej nocy życzę wszystkim Mariola
    • Gość: olaj Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? IP: *.* 06.03.03, 09:38
      :lol:Wielki Brat jest pod wrażeniem!!Mój mąż jest fanem seriali, reality, itd. i ja zawsze mu towarzyszę ;) :lol: :grin:Oglądałam i wiedziałam, że tak będzie (wróżka powiedziała :lol: ).W każdym razie, uwielbiam Was czytać! (to pierwsza refleksja).A co do Więsniewskiego i rodzinki, to cóż...ja już widzę siebie siedzącą u stylistki, fryzjerki i te inne. A co, kupa szmalu, to przecież moje marzenie!!A co do dziecka, jestem z nim rano i wieczorem i nie czuję się wyrodną matką (no może czasami). Ale nie powiem, chętnie popatrzę na żonkę Wiśniewskiego, karmiącą i bawiacą się z dzieckiem. Jakieś mam spaczenie od czasu jak dziecko moje na świecie, inaczej na wszystko patrzę...Ogólnie olewam, no przecież po to są artyści ;)olaj
      • Gość: Anika Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? IP: *.* 06.03.03, 11:51
        Olaj, tylko czy doczekasz takich scen. :lol: Ja tez z niecierpliwoscia oglądam , zeby zobaczyć jak sławni ludzie zajmuja się i wychowuja swoje dzieci.Ale na razie nie widze zapędu mamy ani tay do zajmowania sie synkiem.No , tatuś wczoraj się przez chwile bawił z płaczącym Xawerkiem.Pozdr, Ania
        • Gość: eBeata Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? IP: *.* 06.03.03, 12:56
          Odp. na pytanie: Tak produkuje.Nie oglądam programu. Kiedyś natknęłam się na urywek wywiadu z Wiśniewskim, opowiadał jak bardzo żałuje że tak mało czasu ma dla synka przez te ciągłe wyjazdy itp. Tak bardzo chciałby więcej z nim przebywać. Dać mu to czego sam nie miał. Z tego co tutaj czytam wynika że albo Michał albo TV kłamie ;-) a może oboje ;-). p.s. do oglądających - Czy Wiśniewscy mają już czerwone uszy od tego obgadywania?
          • Gość: Zolinka Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz? IP: *.* 06.03.03, 14:28
            Hehe, ale przynajmniej mozemy sobie podyskutoac, a co! w końcu po to jest ten program. Tylko zastanawiam się czemu właśnie pokazują jak się nie zajmuje matka dzieckiem, jak się mąż (wielbiony przez masy) odnosi do żony (pokazując "fucka" ,mówiąc:"pocałuj mnie w dupę", "jesteś głupia"-no brawo!). Przecież to są wybrane wycinki z całego dnia. Dlaczego dają te przedstawiające ich w mało korzystnym świecie? Może innych nie ma?haha!Naprawdę nie wiem o co chodzi w tym "pokazaniu się od jaknajgorszej strony", przecież pani żona mogłaby chociaż poudawać,ze ją obchodzi dziecko,a pan mąż ,ze szanuje żonę...hm.. ale nam zrobili zagadkę , no i temat na parę miesięcy.;-)acha, żeby było śmieszniej, nigdy nie interesowałam się tym zespołem i tym panem MW, oczywiście nie uniknione było nie znać wogóle ( media nie pozwalały), ale nie wnikałam , nie słuchałam, a teraz się w reality zaangazowałam...ale dziwny jest ten świat, hehe ;-)pozdrawiam
          • Gość: Martenka Re: Czy Michał Wiśniewski produkuje kicz i czy ma czarwone uszy? IP: *.* 06.03.03, 18:07
            Zobaczymy w następnym progran=mie ale stylistka może je zatuszować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka