Dodaj do ulubionych

Trochę trudne pytanie!

13.01.07, 16:31
Pieniądze to rzecz nabyta i zbyta, ale lepiej je oczywiście mieć!
Jest takie powiedzenie, że im człowiek bogatszy tym bardziej zachłanny i
każdy zarobiony dusi w sakiewce.
O biedaku czasem się mówi -dziad ale honorowy!
Czy ty emamo lubisz oszczędzac czy wydawać pieniądze? Czy przy twoim stanie
konta stać cię na gest, czy raczej jesteś sknerą?
Obserwuj wątek
    • aguskin Re: Trochę trudne pytanie! 13.01.07, 16:33
      o co chodzi ile dam na WOŚP??
      • renia1807 Re: Trochę trudne pytanie! 13.01.07, 16:44
        Dycha nigdy nie zaszkodzi jeśli chodzi o szlachetny cel.
        Ale tak ogólnie to chodzi np.o droższy prezent, zaproszenie do luksusowej
        restauracji itp
    • monia145 Re: Trochę trudne pytanie! 13.01.07, 16:37
      Zaczynam się poważnie zstanawiać, czy Ty nie jesteś jestes ankieterką...to juz
      trzeci watek w którym zadajesz pytanie w stylu ankietowym, nie opowiadając tym
      samym nic o sobie. Dopiero na pytanie którejś z forumowiczek rzucasz coś od
      siebiesmile

Jesli na tym polega Twoja praca to odpowiem, bo lubie ludziom pomagaćsmile
      Jestem rozrzutna do przesady, pieniądze się mnie nie trzymają, pewnie umrę w
      jakimś przytułu bez grosza przy duszywinkLubię sprawiać przyjemności sobie i moim
      bliskim, a że przyjemnośc daja nam rzeczy, które dość drogo kosztują, to i z
      pieniędzmi kruchosmile
      • joanna35 Re: Trochę trudne pytanie! 13.01.07, 16:42
        monia145 napisała:

> Jestem rozrzutna do przesady, pieniądze się mnie nie trzymają, pewnie umrę w
        > jakimś przytułu bez grosza przy duszywinkLubię sprawiać przyjemności sobie i
        moim
        >
        > bliskim, a że przyjemnośc daja nam rzeczy, które dość drogo kosztują, to i z
        > pieniędzmi kruchosmile

No to już wiem czemu tak Cię lubięsmile)Mam tak samo - nie po raz pierwszy
        zresztąwink
        • monia145 Re: Trochę trudne pytanie! 13.01.07, 16:47
          Wiem, wiem, że my na podobnych falach nadajemysmile
          Podobno mam gdzieś w Polsce siostrę bliźniaczkę, jak wczoraj powiedział mi
          jeden z moich pacjentów..ale ona jest nauczycielką biologii, a ty jesteś
          pielegniarką( chciaż wszystko obraca się w kręgu przyrodniczym- bo ja jestem
          geografemsmile)))))
        • renia1807 Re: Trochę trudne pytanie! 13.01.07, 16:58
          Nie jestem ankieterką to w 100% pewne, taki widać mój styl zadawania pytań.
          Lubię jednak zadawać trochę nietypowe pytania, wymagające od odpowiadającego
          trochę wysiłku, otworzenia siebie. W żadnym wypadku nie mam złych intencji,
          zresztą każdy odpowiada na tyle na ile chce.
          Jeśli chodzi o mnie to powiem tak:
          Nie lubię oszczędzać, pieniądze się mnie nie trzymają, jestem rozrzutna( tak
          twierdzi mój mąż).Czy stać mnie na gest? -tak, taki ze mnie już typ!
    • 18_lipcowa1 Re: Trochę trudne pytanie! 13.01.07, 16:49
      nie umiem, nie jestem w stanie, nie chce oszczedzac.
      nie jestem rozrzutna jakis grosz jakis mam ale generalnie sama przyjemnosc
      wydawac
      dzis np. wydalam prawie 1000 zl
      • pyza3d34 troche niedyskretne pytanie 13.01.07, 17:17
        A co kupilas?
    • oxygen100 Re: Trochę trudne pytanie! 13.01.07, 16:51
      o ja chetnie ciulam kase na wlasnym koncie a wydaje ze wspolnego. Im mam jej
      wiecej tym mniej chetnie wydaje. ale tylko te ciezko wlasnorecznei zarobionatongue_out
      Lo matko psychiatry potzrebuje albo egzorcystytongue_out
      • zojkaojka Ło matko, oxygen:) 13.01.07, 17:07
        ależ ty ludzka jesteś wink. Ale szczera nieludzko smile).Ja też tak mam . Tzn. z tym
        podejściem do oszczędzania.
    • blekitnykoralik Re: Trochę trudne pytanie! 13.01.07, 16:53
      dziewczyny i trzeba wydawać! Dzięki osobom, które dużo kupują nakręca się
      gospodarka, ludzie mają pracę, produkcja wzrasta... smile Wiec nie jest to takie
      lekkomyślne!
      Lubię wydawać, ale też cieżko na to pracuję, ale pracuję, bo nie lubię sobie,
      bliskim i mniej bliskim odmawiać smile Daję nawet czasem panu od koszyka pod
      marketem, bo sobie myślę, a niech strzeli sobie to piwko, skoro życie mu się nie
      ułożyłowink Trudno...
      Podobno, kto cały czas myśli o groszu, ten grosz jest wartwink
    • czajkax2 renia 13.01.07, 17:26
      a ty co? Ksiązek o userkach piszesz? Wyciągasz z nich wszystko a o osobie nic a
      nic nie piszesz. Wypadałoby zakładając taki watek,najpierw napisac jaka ty w
      danej kwestii jestes.
      • renia1807 Re: czajka 13.01.07, 17:29
        napisałam wyżej
        • czajkax2 Re: czajka 13.01.07, 17:43
          wiem,wiemsmile A ja doczytałam dopiero po wysłaniu swojego postu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka